• Gratis verzending vanaf 100€
 • Betaal met iDEAL
 • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

Lak voor tegels bestellen: Wat je moet weten

Als je van plan bent om je tegels te schilderen, hebben wij daarvoor selectie kleuren tegelverf in onze webshop. Al onze lak en krijtlak - zijdeglans lak, matte lak, CosyColours krijtlak en zelfs onze LittlePomp krijtlak - zijn geschikt voor wandtegels die weinig slijtage te verduren krijgen. Als je vloertegels of tegels in vochtige ruimtes lakt, raden we alleen de zijdeglans Matglans Robuust lak aan, omdat die bijzonder slijtvast is.

Je kunt het beste eerst een kleur kiezen die je mooi vindt, bijvoorbeeld witte tegellak, bruine of beige.

Deze producten zijn geschikt als tegelverf

Onze eigen merk hoogwaardige, slijtvaste zijdeglans lak
 • Robuust en halfmat voor binnen en buiten
 • 93 in sprankelende, en mooi op elkaar afgestemde tinten
 • Duurzaam geproduceerd, robuust en makkelijk te reinigen
 • Geschikt voor tegels op de muur, op de vloer, in de badkamer & keuken
 • Verkrijgbaar in verpakkingen van 1 liter en 2,5 liter - dus ook als kleine hoeveelheid
Stijlvolle matte lak op krijtbasis met een nostalgische uitstraling
 • Sterke lak met een doffe matte afwerking
 • Fijn kleurenpalet met subtiele, elegante tinten geschikt voor weinig belaste wandtegels
 • Verkrijgbaar in verpakking van 750 ml

LittlePomp krijtlak
Zachte pastelkleuren uit onze speciale collectie voor kinderen, die ook grote mensen kan betoveren!
 • Matte lak voor licht belaste wandtegels
 • Veilig voor de gezondheid, vrij van vluchtige organische stoffen (VOS)
 • Speekselbestendig en veerkrachtig
 • Verkrijgbaar in verpakking van 750 ml - Kleurkaarten verkrijgbaar

Naast tegelverf is er ook onze slijtvaste en ademende muurverf, ideaal voor intensief gebruikte muren met een stuc- of behangoppervlak. In de badkamer kun je bijvoorbeeld niet alleen de tegels verven, maar ook de rest van de muren en het plafond in een bijpassende kleur.

Wat kenmerkt tegelverf?

Met onze lak voor tegels kun je echt lekker verven. Conventionele tegelverf is meestal ingewikkeld in gebruik, omdat die uit twee componenten wordt gemengd en daarna snel moet worden aangebracht. Zulke chemische verf is ook naar voor je luchtwegen en gezondheid. De heftige geur blijft vaak lang hangen. Met MissPompadour tegelverf kun je je tegels rustig in je eigen tempo schilderen, en zonder nare geurtjes.

Onze MissPompadour tegellak is gebruiksklaar, handig, geurloos, en kan zonder veel ervaring worden aangebracht. Je kunt ze gemakkelijk aanbrengen op tegels en voegen. Dankzij zijn iets dikkere consistentie zijn er nauwelijks belletjes in de verf en krijg je een egaal resultaat. Je kunt de tweede laag al na 4 - 6 uur aanbrengen.

De tegelverven uit onze webshop blinken ook uit met hun dekkracht. Of de ondergrond licht of donker is - na 2 à 3 lagen is er niets meer van te zien. De finish van onze satijnachtige Matglans Robuust-lak is elegant, robuust en makkelijk schoon te maken. Al na een paar uur drogen kun je weer voorzichtig over het oppervlak lopen. Matte lak, CosyColours krijtlak en LittlePomp krijtlak zijn volledig matte lak, waarvan het fluweelachtige oppervlak de kleurdiepte bijzonder mooi versterkt.

Onze tegelverf hecht op bijna alle oppervlakken. Er zijn echter een paar uitzonderingen: Gewaxte of anderszins geïmpregneerde tegels kunnen meestal niet geverfd worden, evenmin als tegels met lotuseffect.

Wanneer gebruik je tegelverf?

Als je je oude tegels zat bent, kan onze tegelverf helpen! Je hebt geen nieuwe tegels nodig, verf is genoeg om de ruimte een volledige make-over te geven. Of je nu bonte, oude tegels in een neutrale kleur wilt overschilderen of saaie tegels juist wilt opleuken met gewaagde kleuren zoals turquoise of oranje tegelverf - bij ons vind je de juiste tint. Of het nu gaat om tegelverf voor vloeren, verf voor tegels in de keuken, wandtegels of vloertegels, met onze verven kun je bijna elk oppervlak verven.

Onze verven voor tegels hebben een goede hechting op tegelondergronden. Met onze lak is het niet nodig om de tegels vooraf te schuren; grondig reinigen is voldoende voorbereiding. We hebben zelfs een oplossing voor siliconenvoegen: verf deze over met MissPompadour Siliconen Afdekken Maar, dan blijft je verf er gewoon op hechten! Je tegels worden steviger en krasbestendiger zijn als je ze voorstrijkt met Hechtblocken Maar. We raden vooral aan om deze grondverf aan te brengen op vloertegels en in ruimtes die vochtig worden. Primen met MissPompadour Hechtblocken Maar zorgt echter ook voor extra stabiliteit op heel gladde of sterker belaste wandtegels, zoals in de douche of op de betegelde spatwand in de keuken. Op deze belaste oppervlakken moet je de coating ook afwerken met de MissPompadour topcoat Verzegelen Maar. Die creëert een extra beschermlaag waardoor de coating nog langer meegaat. De uithardingstijd na het topcoaten is ongeveer 14 dagen, maar de lak kan al wel eerder voorzichtig worden belast.

Tegelverf: kleuren voor elke stijl

Wij begrijpen als geen ander dat het vinden van de juiste verf vaak niet eenvoudig is. Daarom doen wij het anders, en simpeler! Extra speciale verf is niet nodig en de dekkracht spreekt voor zichzelf.

Welke kleuren zijn er als tegelverf?

Je kunt kiezen uit heel veel mooie kleuren. Of je nu gaat voor grijze of blauwe tegelverf, roze of zwarte - je vindt je favoriete kleur bij ons! Tip: Omdat kleuren er op het scherm altijd net iets anders uitzien dan op de muur, kun je het beste van tevoren onze kleurenkaarten bestellen om de juiste kleur te vinden.

Kun je tegels schilderen met krijtlak?

krijtlak is prima om tegels te verven die weinig slijtage hoeven te verduren. In de CosyColours collectie van MissPompadour vind je meer dan 30 warme pasteltinten en ook de LittlePomp krijtlak is geschikt. Deze matte lakken zijn robuust en onderhoudsvriendelijk, waardoor je ze ook voor wandtegels kunt gebruiken. Voor intensiever gebruikte tegels, zoals op de vloer of in vochtige ruimtes, raden we wel alleen onze nog robuustere zijdeglans lak aan: Matglans Robuust.


Tegels lakken: tips voor het aanbrengen

Hoeveel tegelverf per vierkante meter?

In de regel is 1 liter tegelverf voldoende voor 8 tot 10 m² met 2 lagen, afhankelijk van de kwaliteit en ondergrond. We raden altijd minstens 2 lagen aan, zodat je tegelverf zijn volle robuustheid en kleurdiepte kan ontwikkelen. Je kunt het beste eerst het oppervlak dat je wilt verven hebt ruwweg berekenen. Voer dan gewoon het aantal vierkante meter in onze verfekenmachine in, die je vindt naast elke kleur in de webshop. Het berekende verbruik gaat altijd uit van 2 lagen, wat voor de meeste kleuren voldoende is. Voor sommige kleuren, zoals rode tegelverf, is vaak een derde laag nodig, omdat rode tinten over het algemeen minder goed dekken dan andere kleuren.

Is tegelverf waterdicht?

Natuurlijk kan onze tegelverf niet zomaar met water worden weggeveegd, dus niets staat een nieuwe tegelkleur in de badkamer in de weg. Maar als je tegels gaat verven die heel vaak in contact komen met water - bijvoorbeeld de douchemuur of op de backsplash in de keuken - moet je de lak extra tegen het vocht beschermen met MissPompadour Verzegelen Maar.

Houd er rekening mee dat onze lak niet tegen stilstaand water kan. Het is daarom niet aan te raden om vloertegels in een douche of onoverdekte tegels buiten te gaan verven. Natuurlijk kun je gelakte tegels wel gewoon met mild schoonmaakmiddel reinigen.

Welke tegels hebben grondverf nodig?

We raden in elk geval aan om vloertegels en tegels in vochtige ruimtes te primen, omdat je daarmee de coating steviger maakt. Wandtegels in de douche en de achterwand in de keuken hebben ook baat bij gronden met MissPompadour Hechtblocken Maar. Siliconen voegen moeten voor het primen nog behandeld worden met Siliconen Afdekken Maar. Dat maakt siliconenvoegen overschilderbaar.

Welke tegels hebben na het verven topcoat nodig?

Ook hier geldt: de levensduur van de lak op intensief gebruikte tegels wordt vergroot door de topcoat. We raden daarom aan om vooral vloertegels en wandtegels in de douche af te lakken met Verzegelen Maar.

Hoe lang gaat tegelverf mee?

Dit hangt sterk af van hoe en hoeveel de tegels worden gebruikt, dus het is moeilijk om hier uitspraken over te doen. Natuurlijk slijten vloertegels meestal sneller dan wandtegels. We krijgen echter altijd feedback van klanten die twee of meer jaar geleden tegels hebben gelakt en nog steeds tevreden zijn. Tip: Kleine krasjes kun je achteraf gemakkelijk bijwerken - dus wel zo slim slim om een restje tegelverf te bewaren!

Tegelverf en tegellak: Bestel je favoriete kleur in de MissPompadour Shop

Dankzij z'n robuustheid heeft onze lak een lange levensduur. Onze verf en lak is ook ideaal voor snelle klussen, omdat ze snel drogen. Niets staat jouw tegelrenovatie dus in de weg!

Duurzaamheid is voor ons een topprioriteit bij de ontwikkeling van ons MissPompadour assortiment. De Matglans Robuust lak is op waterbasis, geurarm en is ook zeer geschikt voor huishoudens met kinderen, met zijn lage gehalte aan vluchtige stoffen (VOS). Is duurzaamheid voor jou net zo belangrijk als voor ons? Kijk dan eens wat MissPompadour doet aan duurzaamheid!
Precieze info over het proces en waar je op moet letten bij het verven van tegels vind je in onze Lekker Verven 101 met een gedetailleerd stappenplan. Je vindt er ook prachtige foto's van onze klanten die hun tegels al eerder een make-over hebben gegeven.

Groene, petrol of gele tegelverf? Weet je niet zeker welke kleur bij jou past? Ons gratis kleur- en verfadviesteam staat voor je klaar!