Nieuwsbrief vol tips & inspiratie - Meld je nu aan en krijg 10% korting cadeau! Schrijf je in!

Naar de startpagina

Verf en lak voor tegels bestellen: dit moet je weten

Als je tegels gaat verven, kun je elke kleur uit onze webshop kiezen. Het makkelijkst is om eerst een kleur te kiezen die je mooi vindt, bijvoorbeeld tegelverf in het grijs. Dan kun je vervolgens bij die kleur de verschillende prijzen bekijken en het juiste product voor jouw project kopen.

Het maakt niet uit of het tegelverf voor de vloer, muur, keuken of badkamer is. Je kunt namelijk lak uit hetzelfde blik gebruiken voor:

  • Badkamertegels
  • Keukentegels
  • Vloertegels
  • Wandtegels

Naast de tegelverf is onze slijt- en schrobvaste muurverf ook ideaal voor intensief gebruikte muren met gips of behang.


Wat kenmerkt tegelverf?

Met onze lak kun je relatief makkelijk je tegels verven. Standaard tegelverf is meestal ingewikkeld omdat je hem uit twee componenten moet mengen en dan snel moet aanbrengen. Bovendien is het niet lekker om in te ademen en blijft de nare geur vaak lang hangen.

Onze tegelverven zijn meteen gebruiksklaar, vrijwel geurloos, en zonder veel voorkennis te gebruiken. Ze zijn gemakkelijk aan te brengen op tegels en voegen. Dankzij de iets dikkere textuur zijn er nauwelijks druipers en krijg je een egaal eindresultaat. Bovendien kun je de tweede verflaag al na 4 à 6 uur aanbrengen.

De lak in onze webshop overtuigt ook door zijn hoge dekkracht. Het maakt niet uit of de ondergrond licht of donker is - na 2 à 3 lagen valt er niets meer van te zien.
De afwerking van onze zijdematte lak is stijlvol,robuust,en onderhoudsvriendelijk Na slechts enkele uren droogtijd kun je alweer voorzichtig op de vloertegels lopen.

Wanneer gebruik je tegelverf?

Wanneer je uitgekeken bent op je oude tegels, is onze tegelverf de oplossing! Of het nu gaat om tegelverf voor vloeren, tegelverf voor keukens, wandtegels of vloertegels, met onze verf kun je bijna elke ondergrond verven. Onze lak hecht heel sterk op tegels. Mocht dit nog niet voldoende zijn, bijvoorbeeld op de vloer, dan kun je een grondverf toepassen. Vooral op vloertegels moet deze altijd toegepast worden! Maar ook op heel gladde of sterk belaste wandtegels, zoals in de douche of op de backsplash in de keuken, zorgt de hechtprimer "Om te gronden" voor extra stevigheid.


Kies de juiste verf voor je tegels

De juiste verf vinden is vaak niet eenvoudig, dat realiseren we ons maar al te goed. Daarom doen wij het anders, en makkelijker! Hieronder vind je welke tegelverf geschikt is voor je projecten. Extra aparte verf is niet nodig. De dekkracht overtuigt je.

Welke kleuren zijn verkrijgbaar als tegellak?

Je hebt keuze uit 91 toffe kleurnuances. Elke kleur die in de webwinkel is afgebeeld, is namelijk verkrijgbaar als stevige lak die geschikt is voor tegels. De geschiktste verfsoort is de MissPompadour Eggshell Lak. Deze lak is oersterk en gemakkelijk schoon te maken, waardoor hij ideaal is voor tegels.

Met dit product kun je al je tegels lakken

MissPompadour Eggshell Lak

Ons huismerk hoogwaardige, ecologische lak

  • Robuuste, zijdematte lak voor binnen en buiten
  • 91 kleurnuances in felle kleuren en pasteltinten
  • Duurzaam geproduceerd met een hoog aandeel hernieuwbare grondstoffen
  • Verkrijgbaar in blikken van 1 l en 2,5 l
  • Kleurkaartjes verkrijgbaarTegels lakken: een paar tips voor de aanpak

Bij het lakken van tegels komen er veel vragen langs. Daarom hebben we hier wat info voor je verzameld.


Hoeveel tegellak per m²?

Meestal is 1 liter genoeg voor max. 10 m² met 2 lagen. Het beste is om de oppervlakte vooraf te berekenen. Vul vervolgens het aantal vierkante meter in onze verfrekenmachine in die je naast elke kleur in de webshop vindt. Het berekende verbruik houdt altijd rekening met 2 lagen. Meestal is dat al voldoende. Afhankelijk van de verftechniek en de gekozen kleur kun je ook meer nodig hebben.

Is de tegelverf waterproof?

Natuurlijk! Onze verf kan niet zomaar met water worden weggeveegd, dus niets staat de nieuwe tegelkleur in de badkamer in de weg. Indien je tegels verft die heel vaak in contact komen met water – zoals in de douche of op de backsplash in de keuken – kun je de verf extra beschermen met MissPompadour "Om te verzegelen" – topcoat.

Houd er rekening mee dat onze lak geen stilstaand vocht verdraagt. Het is daarom niet raadzaam om vloertegels in de douche of onoverdekte tegels buiten te schilderen. Je kunt geverfde tegels trouwens gewoon schoonmaken met mild schoonmaakmiddel.


Tegelverf en tegellak bestel je in onze MissPompadour webshop

Door hun stevigheid hebben onze verven een lange levensduur. Je hoeft dus in de loop der jaren minder vaak te verven. Ook als je op tijd staat, is onze lak en verf super geschikt, omdat ze vlot opdrogen.

Bij het ontwikkelen van onze MissPompadour verf stond duurzaamheid voorop. Daarom is onze MissPompadour verf vrij van dierlijke producten en dus veganistisch. De eggshell lak is ecologisch geproduceerd en op waterbasis. De verf is geurarm en door het lage gehalte vluchtige organische stoffen (VOS) ook uiterst geschikt voor bij gezinnen met kinderen. Is duurzaamheid voor jou net zo belangrijk als voor ons? Bekijk dan eens wat MissPompadour onderneemt in het kader van duurzaamheid!
Bekijk voor meer info over de werkwijze en aandachtspunten ons "Lekker verven 101" over het verven van tegels. Daar vind je bovendien mooie foto's van eerdere klanten die hun tegels een make-over hebben gegeven.

Weet je niet zeker welke kleur voor jou het best is? Onze klantenservice staat altijd voor je klaar!