• 4.94 sterren klantenbeoordeling
  • Betaal met iDEAL
  • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

Afwasbare muurverf voor intens gebruik: wat je moet weten

Met de vuilafstotende en afveegbare muurverf verkrijg je een muur die lang meegaat en gemakkelijk af te wassen, net als schoon te maken is, zodat vlekken geen gevolgen hebben. De afwasbare muurverf is perfect voor je binnenmuren. Vooral in de keuken is de afwisbare verf super praktisch en verlengt de levensduur van je geverfde oppervlakte enorm. De muurverf heeft een hoge dekkracht, is schrobvast, slijtvast en bovendien nog eens prachtig voor het oog.


Wat is het kenmerk van afwasbare verf?

Wanneer je je muren verft met afwasbare muurverf, kunnen je deze eenvoudig afvegen met een vochtige doek.. Door de gladde structuur van de slijtvaste en robuuste verf is deze bijzonder onderhoudsvriendelijk. Daarbij is er geen limiet aan hoe vaak je hem kunt schoonmaken.
Hoewel de slijtvaste muurverf qua eigenschappen lijkt op latexverf, is hij in tegenstelling tot latexverf matter en kan hij zonder problemen worden overgeverfd. Met vuilafstotende verf behoren vlekken op de muur tot het verleden.

Welke muren kan ik met slijtvaste verf verven of lakken?

Vooral in ruimtes waar de muren makkelijk te bereiken zijn, zijn slijtvaste muurverven aan te bevelen.
Dit zijn onder andere:
  • De hal
  • De keuken
  • De badkamer
  • Het toilet
  • De kinderkamer
De afwasbare muurverf is geen lak, maar een ademende muurverf. Door haar gladde oppervlakte zijn vlekken en vocht door waterdamp en tandpasta gemakkelijk te verwijderen. Maar je kunt de verf ook gebruiken in de keuken of in de kinderkamer, waar wel eens een vlekje kan ontstaan.
Wanneer je tegels in de badkamer of douche hebt die je wilt opknappen, verf deze dan met een slijtvaste tegellak. Je kunt de tegels met een vochtige doek schoonmaken de lak is bestendig tegen normaal vocht.
Onze robuuste en afwasbare muurverven hebben nog een bijzonder kenmerk: als de kleur je niet meer bevalt, kun je er gewoon overheen verven.
Natuurlijk kun je met onze verven ook reeds geverfde muren opknappen. Het maakt niet uit of het oppervlak met emulsieverf of een andere muurverf werd geverfd.

Wanneer kun je de afwasbare muurverf het beste gebruiken?

Afwasbaar en vuilafstotend muurverf is vooral geschikt voor binnenmuren die worden blootgesteld aan vuil. Dit kan de eetkamer zijn of de muur direct achter de prullenbak in de keuken.. Vooral in de keuken is de afwasbare muurverf handig en zinnig.

Maar ook wanneer je hond na de herfstwandeling graag langs de gangmuur wrijft en er modder en water van buiten op verspreidt, moet je gewoon met onze afwasbare muurverf verven. De Nuttige muurverf is een muurverf die bijzonder geschikt is voor projectinrichting. Zelfs het trappenhuis in je appartementencomplex, het clubhuis of de wachtkamer van je praktijk kun je opknappen met deze slijtvaste muurverf..
Vuil en vlekken van de geverfde muren kunnen gemakkelijk verwijderd worden met een vochtige doek..
Het maakt verder niet uit of je muren gepleisterd of met behang bekleed zijn. Je kunt ze direct oververven met onze verf voor gestucte muren of met onze verf voor gestucte en behangen muren.


De juiste verf voor intensief gebruikte muren kiezen

Ook al weet je dat je je muren wilt verven met een slijtvaste muurverf, toch blijft de vraag: welke verf is daarvoor geschikt? De verschillende kamers worden vaak ook op verschillende manieren gebruikt en vereisen dus ook verschillende niveaus van bestendigheid.

Welke kleuren van MissPompadour zijn geschikt voor sterk belaste muren?

Voor echt intensief gebruikte muren kun je het beste De Nuttige muurverf gebruiken. Deze robuuste muurverf is dankzij haar schuurbestendigheid volledig afwasbaar. Desondanks maakt hij toch indruk met zijn onbeperkte kleur briljantie. Of je nu in de keuken, de gang of zelfs in de werkkamer verft – van deze afwasbare muurverf word je gegarandeerd blij.
Bovendien is hij perfect voor alle oppervlakten die regelmatig moeten worden schoongemaakt.
Maar De Nuttige muurverf is niet alleen slijtvast, maar ook kras- en stootvast. Qua vochtdoorlaatbaarheid is De Nuttige muurverf geclassificeerd in klasse V2. Hoewel hij dus uitstekend robuust en slijtvast is (klasse 1), is hij bovendien "ademend".
Op minder drukke muren die toch af en toe moeten worden schoongemaakt, kun je ook De Waardevolle muurverf of LittlePomp krijtverf aanbrengen. Deze slijtvaste en matte krijtverven maken indruk met hun fluweelachtige oppervlakte en delicate verschijning. Tot een hoogte van ongeveer een meter adviseren we onze verzegeling "Om te verzegelen te gebruiken. Deze maakt de muur glad en zorgt ervoor dat deze gemakkelijker schoon te maken is. Let erop dat je het verschil kunt zien tussen verzegelde en niet verzegelde oppervlakten.
Op dezelfde manier kun je De Waardevolle muurverf toepassen aan je muur. Net als krijtverf is hij slijtvast, mat en overtuigt door zijn fluweelachtige look.
In vergelijking met olifantenhuid bereik je met onze slijtvaste muurverf een glad, structuurloos oppervlak (zolang het oppervlak geen eigen structuur heeft).


Verven met afwasbare muurverf: enkele toepassingstips

Onze slijtvaste muurverven zijn net zo gemakkelijk aan te brengen als al onze andere muurverven. Belangrijk is dat de ondergrond stabiel en niet te absorberend is. Doordat de muurverven bijzonder dekkend zijn, hoef je de oude kleur niet over te verven met witte verf. Gebruik een kleine verfroller voor verf op waterbasis om snel kleinere oppervlakken te verven. Voor grotere muren is een verfroller ook prima te gebruiken.
En als de gekozen kleur je niet meer bevalt, kun je de slijtvaste muurverf gewoon weer oververven.

Zijn afwasbare muurverven dampdoorlatend?

Hoe afwasbaarder en stootvaster een muurverf is, hoe meer deze afsluit. Wie ooit een latexverf heeft gebruikt, kent het bijzonder gladde, glanzende oppervlak De Afwasbare muurverf heeft echter nog een gemiddelde waterdampdoorlaatbaarheid (klasse V2), hoewel het een slijtvaste verf is.

Blijven de muren met afwasbare muurverven ademend en oververfbaar?

Verven met afwasbare muurverven zit qua dampdoorlatendheid in het middenveld. Als je op een gegeven moment een nieuwe kleur wilt, kun je ze gewoon met een nieuwe kleur oververven.


Bestel afwasbare muurverf voor intensief gebruik in onze MissPompadour Shop

Verven met MissPompadour betekent duurzaam verven.
Niet alleen dat we aandacht besteden aan korte leveringsroutes voor onze verven. We verzorgen onze magazijnen met zonne-energie en gebruiken recyclebaar karton voor de verpakking. Deze kun je gemakkelijk bij het oud papier deponeren of gewoon gebruiken voor je eigen verpakkingen.
Dankzij de lange levensduur van onze verven hoef je niet vaak te verven. Bovendien zijn onze verven gebaseerd op duurzame grondstoffen die geen extra ontginning vereisen. Deze biogebaseerde grondstoffen groeien binnen de levensduur van de verf opnieuw aan, dus er is geen sprake van roofbouw.