• Gratis verzending vanaf 100€
 • Betaal met iDEAL
 • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

Duurzaamheid is meer dan alleen het product

Naast producten en milieuvriendelijke productie zijn ook sociale betrokkenheid en samenwerken binnen het bedrijf belangrijke factoren die ons als MissPompadour kenmerken.

Upcycle & Verandering

in plaats van weg te gooien en nieuw te kopen

Heb je nog oude meubels die eigenlijk niet meer in je huis passen? Gooi het niet weg - de meeste oude houten meubels zijn nog te goed om afscheid van te nemen. Verf ze gewoon in plaats daarvan! Zo voorkom je niet alleen dat je nieuw afval creëert, maar geef je oude meubels ook een nieuw leven.

Meer
Meer
Meer

Onze belofte voor duurzaamheid

We worden elke dag een beetje beter


 1. Onzekoolstofvoetafdruk verkleinen. Bij onze producten letten we zowel op korte leveringsroutes als op duurzame productie. Zelfs bestaande producten worden voortdurend verbeterd in productie en levering. We proberen al onze producten in Duitsland en directe buurlanden te produceren. Wij maken geen gebruik van lange transportroutes vanuit het buitenland. Wij bevelen ook schilderen aan als een grondstofbesparende manier om je huis te verfraaien. De productie van nieuwe meubels produceert ookCO2, evenals de daaropvolgende vernietiging van oude meubels.
 2. Zoveel mogelijk plasticvrij.Als je in onze winkel rondkijkt, vind je helaas hier en daar nog wel een of twee producten van plastic. We werken er voortdurend aan om plastic en kunststoffen volledig uit ons assortiment te bannen - zolang we betere alternatieven vinden die superieur zijn, zowel quaCO2-voetafdruk als qua producteigenschappen. Daartoe steken we onze tijd in onderzoek en gaan we op zoek naar milieubewuste fabrikanten met wie we onze waarden en toekomstvisie delen. Voor elke kilo plastic die we verkopen, compenseren we met Everwave en ontdoen we onze rivieren geleidelijk van plastic afval.
 3. Onze eigen en groenere energiebronnen gebruiken. In ons kantoor halen we onze energie uit zonnepanelen op ons dak. We willen dit ook implementeren in ons logistieke magazijn. De productie van onze MissPompadour kleuren berust op warmte-koude opslag om het gebouw te verwarmen of te koelen met behulp van geothermische energie.
 4. Donaties in plaats van kortingsslagen. We combineren regelmatig onze eigen kortingsacties met fondsenwerving. Iedereen kent Black Friday - de laatste week van november waarin elke winkelier klanten lokt met kortingen en besparingen. Waarom deze actie niet gebruiken om geld in te zamelen voor een goed doel? In plaats van Black Friday biedt MissPompadour Better Friday. We doneren een deel van onze verkopen - en geven onze klanten nog steeds korting. Onze wens is om andere winkeliers te motiveren hetzelfde te doen.

Producten bij MissPompadour

Bij het product gaat het niet alleen om de inhoud - we ontwerpen ook de herkomst, de verzending en de leveringsroutes op een bewuste en recycleerbare manier.
Kan kleur echt duurzaam zijn? Dat kan zeker! Allereerst versterken onze kleuren je muren en meubels. Zo heb je steeds een nieuwe levenservaring. De grondstoffen die nodig zijn voor onze basis slijten binnen de levensduur van onze verven. Dit betekent dat grondstoffen worden verbruikt en teruggevoerd in de kringloop.
Onze MissPompadour kleuren worden vanaf stap 1 bewust & duurzaam geproduceerd - hoewel ze een chemisch product zijn. Want tegenwoordig sluit het een het ander niet meer uit.

Focus op duurzaamheid

 • Hoogste kwaliteit voor een lange levensduur
 • Productie van en met duurzame grondstoffen
 • Gebruik van hernieuwbare energiebronnen voor de productie
 • Recycling van restmaterialen

Gemaakt in Europa

 • Productie in Duitsland & directe buurlanden
 • VerminderdeCO2-voetafdruk door korte transportroutes
 • Productie volgens de hoogste EU-normen voor kwaliteit en duurzaamheid

Verf op plantaardige basis

 • Tot 60% biogebaseerde grondstoffen en hernieuwbare bindmiddelen
 • Vulstoffen uit biomassa van de tweede generatie
 • Recycling van bijproducten van de productie van spijsolie
 • Op waterbasis en veilig voor jou en je omgeving

Verzending

 • Plasticvrij
 • Verpakking gemaakt van gerecycled en recyclebaar materiaal
 • Klimaatneutraal met DHL-GoGreen

Ingrediënten


Transparantie is een belangrijk aandachtspunt voor ons bij MissPompadour. Daarom vind je op onze blikken een duidelijke ingrediëntenlijst. Wat verder de moeite waard is om te weten over de inhoud, kun je hier te weten komen.

Onze kleuren & lac

Hoge kwaliteit met bewuste grondstoffen


 • Water
 • Eetbare olie in 2e cyclus
 • VOC-vrij in basis en pigment
 • Verantwoord geproduceerd
 • Geen extra teelt van grondstoffen nodig

Dit is niet wat we in het blik stoppen

In Verven en lakkenn zitten meestal veel typische schadelijke ingrediënten. We doen zonder alles wat niet echt nodig is en vervangen kan worden door andere, milieuvriendelijkere ingrediënten.
Oplosmiddelen (VOC)

Oplosmiddelen, of VOC's (Volatile Organic Compounds), zijn vluchtige organische verbindingen die koolstof bevatten. Ze kunnen gevolgen hebben voor de gezondheid op korte of lange termijn en zijn meestal de reden waarom de verf zo onaangenaam ruikt.
Als een verf het label VOS-vrij draagt, ligt de hoeveelheid onder de grens van de Europese norm.
De meeste van onze producten bevatten veel minder VOS dan de wettelijke limiet.We willen niet datje je zorgen hoeft te maken over oplosmiddelen bij het schilderen van je meubels en muren - en toch kunnen we de hoogste kwaliteit en duurzaamheid van de verf garanderen.
Daarom zijn zowel onze verven als pigmenten op waterbasis en VOC-vrij
. Dit betekent dat je tijdens het schilderen of het drogen van de verf geen dampen inademt, en dat je zonder lang te hoeven wachten naar de geschilderde kamer kunt terugkeren.

Ruwe olie

Olie heeft een slechte reputatie - en dat is niet verwonderlijk. Overwegende dat de aanschaf en het gebruik ervan in alle opzichten schadelijk zijn voor het milieu. De winning van deze eindige grondstof veroorzaakt het kappen van bossen, vervuiling van de oceanen en het uitsterven van soorten. Dit gedrag is niet bepaald duurzaam - vooral omdat het enkele miljoenen jaren duurt voordat deze grondstof weer "aangroeit".

Synthetische hars

Lak met kunsthars is geweldig: ze dekken goed, zijn gemakkelijk uit te smeren en hebben een hoge weerstand. Vanuit gezondheidsoogpunt zijn ze echter minder overtuigend. Je betaalt voor de goede eigenschappen van kunstharsverven met giftige en schadelijke ingrediënten. Ze irriteren de slijmvliezen en daarom moet je mond- en neusbescherming dragen als je ermee werkt. De dampen van deze lakken kunnen enkele weken aanhouden en ze moeten op de juiste manier worden verwijderd.


Onze borstels

Handgemaakt & Gemaakt in Duitsland

Wij compenseren het plastic dat we verkopen

Onze samenwerking met everwave

Niet alleen oude meubels verdienen een tweede kans. Helaas belanden er nog steeds enorme hoeveelheden plastic en afval in onze rivieren en waterwegen. Met onze steun zorgt everwave ervoor dat dit plastic weer naar boven komt en gerecycled kan worden. Of het nu in de tweede cyclus is of voor het opwekken van energie - met onze steun geeft everwave het afval in onze wateren een tweede leven. Voor elke kilo plastic die MissPompadour verkoopt, verwijdert everwave één kilo plastic afval uit onze wateren. In de eerste 3 maanden van dit jaar hebben we al meer dan 1 ton plastic kunnen compenseren.

1.177 kg
Plastic afval verwijderd

Verfbakken van plastic - maar niet lang meer!

Je vindt nog steeds plastic in onze winkel, vooral in onze verfbakken. Want het vinden van stabiele, goede, duurzame verfbakken is niet eenvoudig. Maar we hebben hard gewerkt aan een plasticvrij alternatief! Nu kun je het in onze winkel vinden - want er is niets wat wij niet kunnen.

Sociaal

De "sociale" factor wordt door veel bedrijven vaak vergeten. Duurzaamheid gaat niet alleen over het milieu, maar ook over mensen. Onze medeoprichter Astrid Reintjes maakt zich vooral zorgen over de mogelijkheid van de eerste arbeidsmarkt voor mensen met "speciale behoeften". Onze logistiek wordt dus ondersteund door geweldige werknemers die op de eerste arbeidsmarkt weinig kans zouden maken.
Sociaal en duurzaam handelen zijn bij ons verweven. Werkomgeving, kansen, werkzekerheid en verenigbaarheid van gezin en huisdier zijn voor ons belangrijke pijlers van het dagelijks leven.
 1. Werken op afstand en kantoor aan huis - levensveranderend voor ouders met kinderen, werknemers met huisdieren of collega's in het buitenland. Of het nu in Portugal is of in Brandenburg - iedereen kan bij ons vanuit huis werken
 2. Tewerkstelling van werknemers die weinig of geen kans maken op de 1e arbeidsmarkt. Iedereen kan bij ons carrière maken
 3. We kiezen voor een bewust hoog aandeel vrouwen en eerlijke lonen voor iedereen
 4. Flexibiliteit op kantoor en flexibele werktijdenmodellen. Wij bieden onze werknemers individuele dienstverdelingen en een individueel aantal uren. Of het nu fulltime, parttime of iets daartussenin is - iedereen heeft de kans om zijn eigen behoeften kenbaar te maken. Als we niet thuis werken en op kantoor zijn, zijn we hier ook absoluut flexibel met honden - dus we hebben altijd een klein kantoorhondenpakketje rondlopen :)
 5. We combineren kortingsacties met donaties - we vervangen de jaarlijkse kortingsslag op Black Friday door een Better Friday en doneren aan echt belangrijke maatschappelijke instellingen

Zoals je waarschijnlijk al gemerkt hebt, hechten we er veel belang aan ons best te doen met betrekking tot mens en milieu. Tot onze prioriteiten behoren natuurlijk ook tevreden werknemers.
Dit werkt voor ons door platte hiërarchieën, goede toegankelijkheid in alle instanties en mogelijkheden voor verdere ontwikkeling. Wij geven onze teamleden altijd de kans om met ons mee te groeien en zich te ontwikkelen. De mogelijkheid om je eigen vaardigheden optimaal te benutten is voor ons vanzelfsprekend.

Ons bedrijf

Duurzaamheid omvat veel verschillende gebieden. Wij proberen duurzaamheid en milieubewustzijn altijd te integreren in alle verdere ontwikkelingen en belangrijke beslissingen
 1. Onze eigen energie gebruiken: Goed weer brengt ons niet alleen in een goed humeur - we profiteren van deze gelegenheid en vullen de energieopslag van onze zonnepanelen. Waarom immers eindige energiebronnen gebruiken als ons kantoor ook door hernieuwbare energie kan worden aangedreven?
 2. We besparen weg: Zoals in elk bedrijf komen ook wij regelmatig bijeen om op de hoogte te blijven en met elkaar te netwerken. Aangezien onze medewerkers verspreid zijn over heel Duitsland, en sommigen van hen in het buitenland wonen, is dit bijzonder belangrijk. Maar we maken er ook een punt van onze reistijden niet onnodig te verlengen. Voor de weinige persoonlijke ontmoetingen reizen we altijd per trein - en vermijden zo onnodige autoritten zoveel mogelijk
 3. Van twee één maken: Toen we met twee kampen begonnen, besloten we al snel ze samen te voegen. Dit bespaart ons de verplaatsing van het ene naar het andere magazijn om bestellingen bij elkaar te brengen en onnodige kilometers om elke dag te rijden. Wat is er geworden van het lege pakhuis? We hebben daar onze studio gebouwd en hoeven ons materiaal niet meer naar een derde locatie te rijden.
 4. Marketingflyers, maar evenwichtig: We proberen het zonder papier en reclame in onze pakketten te doen - maar we kunnen niet helemaal zonder drukwerk en papier. Daarom investeren we in drukwerk dat de resulterendeCO2-uitstoot compenseert. Bij elke flyerbestelling gaat een apart deel naar gecertificeerde klimaatprojecten. Bovendien kiezen we papiersoorten die uit duurzame bosbouw komen en PEFC-gecertificeerd zijn.
Met onze Verven en lakkenn ondersteunen we je om je huis eenvoudig te maken en één of twee meubels een nieuwe kans te geven. Vaak volstaat een beetje verf om ooit geliefde meubels weer tot leven te wekken
Heeft het zin om een goede keuken in te ruilen voor een nieuwe als je de kleur gewoon niet meer mooi vindt? Heb je echt al die seizoensversieringen nodig die alleen maar stof verzamelen, van plastic zijn en waar je maar al te snel op uitgekeken raakt? Moet de oude ladenkast van echt hout naar het grofvuil om vervangen te worden door een goedkoop model van spaanplaat?
MissPompadour zegt: Nee! - Onze oplossing? Verf het gewoon!

Nog verf over?

Is je schilderproject klaar, maar zit er nog verf in het blik? Ontdek wat je met restjes verf kunt doen zonder ze weg te gooien, en waarom het ook een zegen kan zijn, in onze "Hoe je restjes verf creatief kunt gebruiken"!


Hergebruiken, recyclen & upcyclen - Veranderen in plaats van weggooien