• Gratis verzending vanaf 100€
 • Betaal met iDEAL
 • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over schilderen met Krijtverf en Doe Het Zelf.

1. Voor het schilderen

1.1 Wat moet ik gebruiken om de oppervlakken voor te bereiden? Moet ik de oude lak schuren?

Onze verven houden echt op bijna alle oppervlakken. Het belangrijkste is echter dat het oppervlak schoon en stabiel is. Als een oude verflaag afbladdert, moet die eraf. De Remover of onze Voor af te slijpen zijn hiervoor geschikt. Als het oppervlak stabiel is, is een grondige reiniging met Om schoon te maken meestal voldoende. Bijzonder gladde en belaste oppervlakken kun je licht opruwen of mat schuren of voorstrijken met een dunne laag Om te houden - MissPompadour Stainblock.

1.2 Wat is een Stainblock?

Een beitsblok als het Om te blokkeren - MissPompadour Stainblock voorkomt dat er stoffen uit geschilderd hout lekken die je nieuwe verf kunnen verkleuren. Vlek. Overigens zorgt schilderen met een beitsblok er ook voor dat oude meubels niet meer stinken!

1.3 Functioneert het Stainblock ook als Grondverf?

Om te blokkeren heeft naast de blokkerende eigenschap ook de eigenschappen van een grondverfes. Het heeft dus eigenlijk twee eigenschappen als het dun wordt aangebracht.

1.4 Wat is een Grondverf?

Met een primer als Om te houden - MissPompadour Stainblock kun je de hechting van de verf op gladde oppervlakken verbeteren. Wij adviseren een dunne laag grondverf met hechtingsprimer op hoogglanzende oppervlakken, kunststoffen en gladde tegels en alle vloertegels.

1.5 Kan ik over siliconen heen schilderen?

Siliconen zijn niet overschilderbaar zonder een speciale primer. Met de Voor siliconen af te dichten - MissPompadour Silicone Sealer kun je siliconenvoegen voorstrijken en er na ongeveer een uur overheen schilderen. Breng de sealer heel dun aan.

1.6 Wanneer kan ik over de grondverf heen schilderen?

De droogtijd hangt altijd af van de omgevingsomstandigheden en de ondergrond. Bij normale kamertemperatuur, luchtvochtigheid en goede luchtuitwisseling kun je na ongeveer vier uur over de grondverf heen schilderen. Op gladde, koude oppervlakken zoals tegels of glas kan het langer duren. Om te testen of de primer overschilderbaar is, kun je er met een vochtige doek licht overheen wrijven. Als er niets afkomt, kun je schilderen met een kleur naar keuze. Primers moeten altijd zeer dun worden aangebracht.

1.7 Wat zijn Kleurenkaartjes?

Kleurenkaartjes bieden je een manier om kleurnuances in hun oorspronkelijke en ware kleuren te bekijken en zo beter te vergelijken. Je kunt ze gebruiken om de kleur van je keuze te zien in verschillende lichtomstandigheden en in verschillende kamers. Merk op dat de kleurnuance er op een groot oppervlak donkerder uitziet dan op het kleine gedeelte van de Kleurenkaartjes. Bij MissPompadour kun je Kleurenkaartjes kopen van al onze fabrikanten.


2. Bij het schilderen

2.1 Hoeveel lagen zijn er nodig?

Onze kleuren hebben een zeer hoge opaciteit. Soms is één laag voldoende, met twee is het meestal echt geweldig! Als een zeer donkere ondergrond met een zeer lichte kleur wordt geschilderd, of als de ondergrond erg absorberend en ongelijkmatig is, kunnen meerdere lagen nodig zijn. Je kunt hier veel bereiken met een geschikte primer. En vergeet niet: Roden zijn soms onvoorspelbare diva's! Geef de verf ongeveer vier uur tussen de lagen voordat je verder gaat.

2.2 Welke kleur is geschikt voor mijn project?

Met onze praktische keuzegids kun je stap voor stap de juiste kleur voor je project vinden. En als je de voorkeur geeft aan persoonlijke ondersteuning, staat onze klantenadviesdienst klaar om je met raad en daad bij te staan.

2.3 Kan verf van verschillende fabrikanten voor één project worden gebruikt?

Ja, je kunt altijd de kleurencombinatie kiezen die het beste bij je past. Je kunt ook primer en sealer van een andere fabrikant gebruiken. Meng echter alleen kleuren van dezelfde fabrikant en van dezelfde kleurkwaliteit. Als je twijfelt over de verschillende kleurvarianten en de respectievelijke oppervlaktestructuur, vraag het dan gewoon aan onze klantenadviesdienst!

2.4 Kan ik de kleur kleuren? Zo ja, waarmee?

Kleuren van één fabrikant kunnen met elkaar gemengd worden in de respectievelijke kleurkwaliteit. Je kunt echter ook je eigen individuele tint mengen met kleurconcentraat. Let erop dat je de juiste hoeveelheid voor je project moet mengen om kleurverschillen te voorkomen.

2.5 Hoeveel verf heb ik nodig?

Voor elke kleur vind je in de winkel een Verf Calculator. Het laat je precies zien hoeveel verf je nodig hebt. Je hoeft alleen maar aan te geven hoeveel m² je wilt schilderen en de juiste ondergrond uit de lijst te kiezen. Je vindt de Verf Calculator altijd direct naast of onder de kleurnuance. De aangegeven hoeveelheid kan echter variëren afhankelijk van de ondergrond.

2.6 Hoe kan ik bij het schilderen overlappingen en een oneffen oppervlak voorkomen?

Je moet voldoende verf gebruiken, een gelijkmatige schildertechniek en de juiste snelheid voor een homogene verflaag. Het is ook raadzaam om beheersbaar grote oppervlakken te schilderen, zodat je nat-in-nat kunt werken. Dan droogt de overgang gelijkmatig op. En het beste is om slechts 1-2 keer losjes over elk oppervlak te schilderen zonder druk uit te oefenen. Als de verflaag nog ongelijk is, kun je die in de volgende laag egaliseren. Je krijgt het zeker snel onder de knie.

2.7 Kan de verf worden verdund om de houtnerf te behouden?

In principe kun je dit doen. Als je het echter te veel verdunt, kan de duurzaamheid van de verf verminderen. Als je een zwaar gebruikt oppervlak schildert, zoals een trap, raden we dit niet aan. Ook moet je er rekening mee houden dat je misschien moet voorstrijken met een beitsblok, en dat geeft geen egaal kleurresultaat. Een verdunde vacht zou dit niet compenseren.


3. Na het schilderen

3.1 Wanneer kan ik een kit aanbrengen?

Onder normale omgevingsomstandigheden (temperatuur, luchtverversing, luchtvochtigheid) kun je de sealant zoals de Om te - MissPompadour Topcoat na ongeveer vier uur aanbrengen. Wij wachten ook graag 's nachts, afhankelijk van de situatie. Ook langere pauzes zijn geen probleem. Daarna gewoon goed schoonmaken voor het schilderen.

3.2 Wanneer kan ik geverfde oppervlakken weer laden?

Onze lakken zijn oppervlakkig droog en kunnen na een paar uur worden overgeschilderd. Ze zijn echter pas na ca. 14 dagen volledig uitgehard. Natuurlijk kun je je geverfde meubels ook al eerder gebruiken. Je moet er alleen de eerste weken wat voorzichtiger mee omgaan en zware lasten vermijden.


Geschilderde vloeren kunnen na ongeveer 4 uur weer op sokken belopen worden. Je kunt katoenen doeken neerleggen op paden waar de eerste weken veel op gelopen wordt om de verf te beschermen. Haal ze echter 's nachts weer weg, zodat de verf goed kan uitharden. Doe alsjeblieft geen krastests met je vingernagel. Geef je verf de tijd om uit te harden en geniet van het resultaat! Hoe dikker de laag, hoe langer het duurt om uit te harden. Zelfs na 14 dagen wordt de verflaag nog van dag tot dag stabieler.

3.3 Hoe goed houdt de verf stand op vervuilde oppervlakken?

Alleen kleuren met uitstekende eigenschappen halen het in ons assortiment. Want duurzaamheid is ook een centraal punt als het gaat om duurzaamheid. Maar zelfs de beste verf is niet onkwetsbaar en de slijtage neemt toe bij gebruik. Als je niet zeker bent, adviseren we je graag over de aanpak van je schilderproject voor het best mogelijke resultaat. En we beloven: We zullen je ook eerlijk vertellen als schilderen niet de beste keuze is voor jouw project! Klik hier voor ons klantenadvies.

3.4 Kan ik de geverfde oppervlakken afwassen?

Nadat de kleuren goed gedroogd zijn, kun je de oppervlakken afnemen met een vochtige doek en ook milde schoonmaakmiddelen gebruiken. Je moet chloor en ontsmettingsmiddelen vermijden. Onze Om schoon te maken is ook geschikt om schoon te maken na het schilderen.

3.5 Hoe kan ik lege verfblikken weggooien?

Lege blikjes kunnen bij het huisvuil. Verfresten mogen niet worden weggegooid, maar moeten bij het recyclingcentrum worden aangegeven als gevaarlijk afval.

3.6 Wat is de beste manier om borstels en rollers schoon te maken?

Kwasten en rollers kun je het beste direct na het schilderen schoonmaken. Als de verf eenmaal gedroogd is, is hij moeilijk te verwijderen. Gebruik lauw water en een milde borstelzeep, geen agressieve schoonmaakmiddelen. Je kunt je gereedschap het beste ophangen om te drogen - kwasten met de haren naar beneden, zodat het water niet terugloopt in de huls. Leg je gereedschap niet op de radiator te drogen, dit kan de kwaliteit ervan aantasten.

3.7 Wat is de houdbaarheid van de kleuren & lacs?

Onze MissPompadour Muurverf is ongeopend minstens 24 maanden houdbaar - onze Lak 12 maanden. Maar ook als je de blikken/emmers al geopend hebt, kun je de kleuren lang bewaren. Het is belangrijk dat je erop let dat er geen vuil in de verf komt. Gebruik altijd een Verfbak en sluit de bus onmiddellijk na gebruik, zodat de verf niet uitdroogt. Kleine stukjes verf kun je bewaren in schone potjes met schroefdop. Zorg ervoor dat de potten altijd goed gesloten zijn. Je kunt de kleuren het beste op een koele (vorstvrije), droge en donkere plaats bewaren.


4. Alles over het schilderwerken

4.1 Wat betekent "uitbloeden"?

Als we het over uitbloeden hebben, bedoelen we geelachtige verkleuring van de verf. Sommige houtsoorten, bijvoorbeeld eiken, tropische houtsoorten en naaldbomen, geven natuurlijke stoffen af die de nieuwe verflaag dan lelijk verkleuren. Ook sommige beitsen en glazuren of zware nicotine-belasting kunnen uitlopen veroorzaken. Als je van plan bent met een heldere kleur te verven, moet je, om dit te voorkomen, met een grondverf zoals "Om te blokkeren" – MissPompadour stainblock gronden. Deze stap is niet nodig wanneer je donkere kleuren gebruikt, omdat het uitbloeden bij donkere kleuren niet zichtbaar is.

4.2 Welk schildersgereedschap heb ik nodig?

Ons assortiment bevat alles wat je nodig hebt aan kwasten en verfrollers voor je verfproject. Of je met een kwast of een verfroller wilt werken is echt een kwestie van voorkeur. Met onze "Om te schilderen" – fijn MissPompadour verfkwast 25 mm kun je niet alleen alle hoeken, randen en moeilijk bereikbare plaatsen bewerken. Je kunt er ook grotere oppervlakten mee verven zonder strepen. Ben je meer een roller-type, dan kun je een perfect verfresultaat bereiken met de lakroller voor lak op waterbasis 10 cm. Tevens kun je er ook muren mee verven. Indien je een grotere verfroller voor je muur wilt gebruiken, kun je de Verfroller voor muurverf 18 cm gebruiken. Het gebruik van een grotere rol wordt niet aanbevolen, omdat onze muurverven een behoorlijk hoog eigen gewicht hebben en grotere verfrollen snel loodzwaar worden.

4.3 Kan ik ook met een spuitpistool werken?

Ja, bijvoorbeeld met de spuitsystemen van Wagner die we in onze webshop aanbieden. De verf moet voor het spuiten worden verdund met max. 10% water om zowel oppervlakken als ook moeilijk te bereiken details makkelijk te kunnen spuiten.

4.4 Hoe verf ik nu eigenlijk...?

Ken je all ons Verf-ABC? Hier vind je veel nuttige tips en trucs voor al je verfprojecten, gesorteerd per onderwerp, bijvoorbeeld het verven van keuken, tegels of houten meubels. Neem eens een kijkje erin!

4.5 Kan ik ook tegels verven?

Ja, ook op tegels is een nieuwe verflaag mogelijk! Onze stabiele verven hebben al veel klanten met verouderde tegels blij gemaakt. Je kunt zelf snel en met overzichtelijke inspanning een geweldige opknapbeurt realiseren en zo de tijd tot de grote renovatie goed overbruggen. Met ons "Om te houden" – MissPompadour stainblock creëer je een antislip oppervlakte op gladde tegels. Onze stabiele lakken in diverse prachtige kleuren laten geen enkele kleurwens onvervuld. Voor oppervlakken die aan slijtage zijn blootgesteld, adviseren we je graag de juiste verzegeling. Bekijk het artikel in ons Verf-ABC, waarin we je stap voor stap vertellen hoe je je project het best kan aanpakken.

4.6 Hoe verf ik houten meubels?

Bij houten meubels is het allereerst belangrijk dat je een stevig en schoon oppervlak hebt. Als er losse lakresten op het oppervlak zitten, kun je die met ons schuurpapier"Om te schuren" – MissPompadour schuurvlies verwijderen.

Vervolgens is het belangrijk dat je alles zorgvuldig schoonmaakt. Dit kan betrouwbaar met "Om schoon te maken" – MissPompadour schoonmaker. Hoe je het vervolgens moet voorbehandelen hangt af van het meubel en de kleurschakeringen die je hebt gekozen.

Als je met een lichte kleur wilt verven en het oppervlak onbehandeld is of geverfd met een onbekende kleur, moet je het beste voorbehandelen met "Om te blokkeren" – MissPompadour stainblock om er zeker van te zijn dat het hout niet uitbloedt in je nieuwe verflaag. Voor het geval dat je laag verkleurt, moet je een tweede laag aanbrengen om ervoor te zorgen dat het hout niet uitbloedt.

Daarna kun je beginnen met het schilderwerk. Als je met een donkere kleur wilt verven, heb je de grondlaag niet nodig. Bekijk ook het artikel in het Verf-ABC.

4.7 Kan men kunststof fineer verven?

Ja, je kunt ook je Zweedse boekenplanken, de ladenkasten en je kunststof keuken verven. De beste manier om dit te doen is om een hechtgrond te gebruiken zoals onze "Om te houden" – MissPompadour stainblock. Bekijk toch eens het artikel in ons Verf-ABC!

4.8 Kan men ook het werkblad in de keuken verven?

In principe kun je ook een keukenblad verven. Kunststof of stenen werkbladen kun je het beste voorbehandelen met "Om te houden" – MissPompadour hechtprimer. Daarna kun je hem lakken in de gewenste kleur. Geschikt is voornamelijk de MissPompadour Eggshell lak. Je kunt nog een deerde laag extra aanbrengen, of op het eind verzegelen. Let op: een geverfd keukenblad is nooit zo robuust als een ongeverfd werkblad. Een keukenblad wordt vaak sterk belast. Vocht rond het spoelbak moet altijd direct worden opgenomen, en als je iets aan het snijden bent, is een snijplank onmisbaar. Of je je keukenblad wel of niet verft, is iets waar je goed over moet nadenken en is zeker niet onbelangrijk afhankelijk van hoe fanatiek je je keuken gebruikt.


5. Projectbegeleiding

5.1 Ik zit vast met mijn project – waar kan ik hulp vinden?

Onze klantenservice staat voor je klaar als je vragen of problemen hebt. Stuur ons graag een WhatsApp op 0176 2222 5808 of een e-mail naar advies@misspompadour.nl. – samen vinden we de juiste oplossing voor je.

5.2 Hoe werkt het met het kleuradvies?

Als je ons via WhatsApp of e-mail foto's stuurt van je project, hebben we meteen een indruk ervan. Om onze tips op je smaak af te stemmen, is het erg behulpzaam als je ons iets vertelt over hoe je bent ingericht en welke no-go's er voor je zijn. We helpen je graag de perfecte witte kleurtoon te kiezen en vinden ook DE combinaties van petrol en saffraan, als dat bij je stijl past!

5.3 Waar kan ik het gegevensbladen van de verf vinden?

Je vindt de bijbehorende productinformatiebladen op de productpagina onder aanvullende informatie. Als je meer informatie nodig hebt over onze kleuren, neem dan graag contact op met ons en we sturen je graag de bijbehorende gegevensbladen.

5.4 Was muss man beim Tapezieren von Vliestapeten beachten?

Für Vliestapeten ist ein spezieller Vliestapeten-Kleister erforderlich. Vliestapeten werden nicht eingekleistert, sondern der Kleister kommt ausschließlich auf die Wand. Vliestapeten werden auf Stoß geklebt. Halte während des Streichens und 24 Stunden danach Fenster und Türen geschlossen. Vermeide Zugluft, damit die Nähte verschlossen bleiben.

5.5 Wo fange ich beim Tapezieren an?

Grundsätzlich sollte man mit der ersten Bahn immer in der Wandmitte beginnen. Die Raumecken sind nur in den seltensten Fällen richtig senkrecht. Am besten beginnst du mitten auf der Wand, nachdem du die Senkrechte mit einer Wasserwaage ermittelt hast.

5. Projectbegeleiding

5.1 Ik zit vast met mijn project – waar kan ik hulp vinden?

Onze klantenservice staat voor je klaar als je vragen of problemen hebt. Stuur ons graag een WhatsApp op 0176 2222 5808 of een e-mail naar advies@misspompadour.nl. – samen vinden we de juiste oplossing voor je.

5.2 Hoe werkt het met het kleuradvies?

Als je ons via WhatsApp of e-mail foto's stuurt van je project, hebben we meteen een indruk ervan. Om onze tips op je smaak af te stemmen, is het erg behulpzaam als je ons iets vertelt over hoe je bent ingericht en welke no-go's er voor je zijn. We helpen je graag de perfecte witte kleurtoon te kiezen en vinden ook DE combinaties van petrol en saffraan, als dat bij je stijl past!

5.3 Waar kan ik het gegevensbladen van de verf vinden?

Je vindt de bijbehorende productinformatiebladen op de productpagina onder aanvullende informatie. Als je meer informatie nodig hebt over onze kleuren, neem dan graag contact op met ons en we sturen je graag de bijbehorende gegevensbladen.


6. Vragen over de bestelling

6.1 Welke betalingsmogelijkheden zijn er?

Voor leveringen binnen Duitsland heb je de volgende betalingsmogelijkheden:

 • Vooruitbetaling
 • Betaling met creditcard
 • Betaling per factuur (PayPal Plus)
 • Betaling via automatische incasso (PayPal Plus)
 • Betaling met Apple Pay
 • Betaling door Google Pay
 • Betaling per factuur (Klarna)
 • Betaling in termijnen (Klarna)
 • Betaling via onmiddellijke overschrijving (Klarna)

Voor leveringen naar Oostenrijk en Zwitserland heb je de volgende betalingsmogelijkheden

 • Vooruitbetaling
 • Betaling met creditcard
 • Betaling via PayPal
 • Betaling met Apple Pay
 • Betaling door Google Pay
 • Betaling per factuur (Klarna)
 • Betaling in termijnen (alleen Oostenrijk, Klarna)
 • Betaling met Sofortüberweisung (alleen Oostenrijk, Klarna)
 • Betaling met Twint (alleen Zwitserland)

6.2 Wat is de juiste bankrekening?

Gebruik voor vooruitbetalingen de volgende bankgegevens:

Duitsland & EU
Commerzbank Regensburg
MissPompadour GmbH
DE59 7504 0062 0366 5122 00
COBADEFFXXX

Zwitserland
Raiffeisenbank St. Gallen
Misspompadour GmbH
CH74 8080 8006 7820 3972 8
RAIFCH22005

Vermeld je bestelnummer als reden voor betaling.

6.3 Hoeveel bedragen de verzendkosten?

Voor leveringen binnen Duitsland en Oostenrijk rekenen we verzendkosten van 3, 90€. Vanaf een bestelwaarde van 90€ nemen wij de verzendkosten voor je over.

Voor levering aan andere Europese landen (afhankelijk van beschikbaarheid) rekenen we een vast tarief van 16€.

Voor levering naar Zwitserland rekenen we een vast tarief van 7, 00 CHF.

6.4 Hoe worden de kleuren verpakt?

Wij hechten veel belang aan duurzaamheid en gebruiken daarom zoveel mogelijk geen plastic in de verpakking van je bestelling. We versnipperen oude kartonnen dozen en hergebruiken ze als vulmateriaal. We doen altijd ons best om je kleuren zo te verpakken dat ze in de beste staat aankomen. Mocht er echter iets misgaan tijdens de verzending, neem dan contact met ons op!

6.5 Hoe wordt mijn pakket verzonden?

Wij verzenden met DHL GoGreen. Dit betekent dat je zending 100% klimaatneutraal is.

6.6 Hoe lang zijn de levertijden?

In de regel ontvang je je bestelling binnen 3 - 6 werkdagen. Je kunt de actuele geschatte levertijden voor Duitsland altijd direct bij het product zien. Voor leveringen in het buitenland wordt de levertijd met enkele werkdagen verlengd. In de maanden januari tot mei 2021 werd 85, 7% van alle MissPompadour-pakketten de dag nadat ze aan DHL waren overhandigd bij onze klanten afgeleverd.

6.7 Naar welke landen verzendt u?

 • België
 • Denemarken
 • Duitsland
 • Finland
 • Frankrijk
 • Italië
 • Kroatië
 • Luxemburg
 • Nederland
 • Oostenrijk
 • Polen
 • Portugal
 • Zweden
 • Zwitserland
 • Slowakije
 • Slovenië
 • Spanje
 • Hongarije

Als je het land van bestemming niet kunt selecteren in de winkel, neem dan contact met ons op.

6.8 Hoe retourneer ik een product?

Je kunt je bestelling binnen 14 dagen terugsturen. Meld de retourzending aan bij onze klantenservice en je ontvangt alle benodigde informatie. Verpak de goederen zeer goed en betaal voldoende porto. We kunnen alleen ongeopende goederen accepteren die in perfecte staat aankomen. Stuur je bestelnummer en je naam mee, zodat we de zending kunnen toewijzen. Zodra we de retourzending hebben verwerkt, crediteren we het bedrag op de betaalmethode die je bij het plaatsen van je bestelling hebt gekozen. Let op: Mylands kleuren worden vervaardigd op het moment van bestelling. Deze zijn daarom uitgesloten van teruggave.

6.9 Kan ik mijn bestelling later nog wijzigen of annuleren?

Heb je na het plaatsen van je bestelling gemerkt dat je iets vergeten bent of per ongeluk de verkeerde hoeveelheid hebt gekozen?
Helaas is het niet mogelijk om je bestelling achteraf te wijzigen. Als je je bestelling wilt annuleren, neem dan rechtstreeks contact op met onze klantenservice.


7. Vragen aan MissPompadour

7.1 Wat is MissPompadour eigenlijk? Is het alleen een webshop of produceren jullie ook zelf?

Van oorsprong zijn wij specialist in Krijtverf. Inmiddels hebben we ook onze eigen kleurlijnen met onze MissPompadour verven en LittlePomp Krijtverf. Voor onze eigen merken hebben we gekozen voor een duurzame vorm van productie. Zo bevatten de MissPompadour verven op waterbasis een groot aandeel biobased grondstoffen als bindmiddelen. Ze worden verkregen uit biomassa van de tweede generatie. Hierbij wordt een lichtgekleurde olie gewonnen uit de resten van olijf- en zonnebloembiomassa. En het mengen van de beste eigenschappen van verschillende oliën vormt de basis van onze innovatieve kleurtechnologie. De productie van dit bindmiddel, dat voor minstens 96% hernieuwbaar is, gaat dus niet ten koste van landbouwgrond of voedselproductie voor mens en dier. Bovendien wordt de biomassa van de tweede generatie verkregen uit in Europa geteelde grondstoffen. En onze verven zijn ook milieuvriendelijk door hun lange levensduur. Want een uiterst stabiel oppervlak met maximale duurzaamheid hoeft niet zo snel overgeschilderd te worden. En dat bespaart middelen.

7.2 Wat betekent duurzaamheid bij MissPompadour?

We doen er erg veel aan om zo duurzaam mogelijk te werken. Niet alleen ons huismerk MissPompadour wordt duurzaam geproduceerd. We gebruiken bovendien gerecyclede verpakkingen en gebruiken geen plastic. Met behulp van onze shredder gebruiken we oud karton om je verfblikken te verpakken en met GoGreen verzending van DHL komt je pakket 100% klimaatneutraal bij je thuis. Daarnaast versturen we omwille van het milieu geen fysieke facturen. We genereren de meeste elektriciteit die we nodig hebben met zonnepanelen op het dak van het distributiecentrum. En we zijn voortdurend bezig om steeds beter te worden op het gebied van duurzaamheid.