10% op onze lak* met code GOLACK10

Naar de startpagina
MissPompadour

Hechtblocken maar! - hechtprimer en stainblock

Deze MissPompadour grondverf is gewoon geniaal. Stainblock en hechtprimer zijn vanaf nu één product - en niet langer twee losse blikjes! Of het nu gaat om muren, hout, tegels, metaal of glas: met de MissPompadour hechtblocker kun je uitdagende ondergronden perfect op hun verfbeurt voorbereiden.
  • Op waterbasis & zo min mogelijk oplosmiddel
  • Makkelijk aan te brengen, goede dekking
  • Excellente hechtgrond en stainblock
  • Made in Germany

10% op onze lak* met code GOLACK10 en win met een beetje geluk je bestelling terug, 3x kans - good lak!

€ 43,00

Inhoud: 1 liter

Direct beschikbaar, levertijd 2 - 3 werkdagen

⭐️ Zeer populair product: meer dan 7983 keer gekocht in de afgelopen weken.

  • Hoogwaardige producten voor een perfect resultaat
  • Gratis advies in het Nederlands
  • Veilige levering met DHL
Veilig en snel betalen met
Persoonlijke, gratis klantenservice
Heb je vragen? Schrijf ons.

Dit is wat onze klanten zeggen

Dit kan Hechtblocken Maar allemaal

Veelzijdig inzetbaar: met deze primer kun je elk oppervlak optimaal klaarmaken voor het verven • Voorkomt vlekken van bloedend hout • Versterkt de hechting tussen de ondergrond en de verf • Maakt de ondergrond makkelijk te schilderenDekt vlekken effectief af • Voor binnen & buiten • Made in Germany

De ideale grondverf

Omdat Hechtblocken Maar de eigenschappen van hechtprimer en isoleerprimer combineert, is hij geschikt voor allerlei ondergronden: op extreem gladde oppervlakken zoals tegels of kunststof creëert hij een gelijkmatig oppervlak waarop de verf goed kan hechten. Op hout voorkomt Hechtblocken Maar dat bloedende looistof, nicotineverkleuringen of oude beits doorschemeren. Donkere knoesten en andere verkleuringen worden bedekt zodat de verfkleur zijn zijn mooiste effect.

Eenvoudig & duurzaam

Met Hechtblocken Maar schilder je handig en duurzaam wat je maar wilt. Deze bijna geurloze gespecialiseerde grondverf is op waterbasis, dus kwasten en rollers zijn makkelijk te reinigen na het verven. Met zijn milieuvriendelijke productie in Duitsland sluit hij perfect aan bij de verfcollectie van MissPompadour.

Hechtblocken maar! - MissPompadour hechtprimer & stainblock

Een stainblock of isoleerprimer wordt gebruikt om een barrière te creëren tussen het oppervlak en de verf. Het wordt gebruikt voor het gronden van hout, metaal, steen of beitsen. Met een hechtprimer blijft je verf goed zitten op plastic, tegels en andere gladde oppervlakken. Met de 2 in 1 MissPompadour grondverf heb je nu alles in één blik: je kunt hetzelfde product gebruiken voor elke ondergrond en hoeft niet meer op te letten wat waarbij hoort.

Zo gebruik je de hechtblocker

Zoals altijd is de belangrijkste eerste stap de oppervlakken goed schoonmaken. De milde, milieuvriendelijke MissPompadour reiniger is hier heel geschikt voor. Na het reinigen breng je een rijke, goed dekkende laag primer aan. Belangrijk: Als je de hechtprimer gebruikt op gladde oppervlakken, kun je na ongeveer 3 uur overschilderen. Om het isoleer-effect volledig tot zijn recht te laten komen, moet je minstens 8 uur wachten, of een nacht, als je onbehandeld hout of over een laag beits heen schildert. Zorg dat je je kwast of roller heel goed schoonmaakt tussen de primer en de verf, of neem meteen een andere.

Voorkom vlekken met stainblock: grondverf op hout

Er zijn houtsoorten die natuurlijke looistoffen bevatten die in de verf kunnen oplossen en dan de kleur veranderen. Dit is vaak het geval bij eiken, maar ook bij naaldhout en verschillende tropische houtsoorten. Oude meubelstukken zijn vaak gebeitst. De beits kan ook loskomen tijdens het schilderen en doorbloeden in de nieuwe kleur. Met onze primer zit je in ieder geval aan de veilige kant en creëer je een egale, melkwitte ondergrond zonder vlekken en knoesten voor je schilderwerk. Breng een goed dekkende laag grondverf aan en laat deze ongeveer 8 uur drogen. Als de eerste laag verkleurt, breng dan nog een laag aan!

Laat de verf goed hechten: hechtprimer op metaal

Prepareer ongecoat ijzer en roestig metaal eerst met een roestwerende primer. De roest moet grondig verwijderd zijn voordat de grondverf wordt aangebracht. Wanneer de roestwerende primer is opgedroogd, breng je de hechtblocker aan. Dan is alles goed beschermd tegen verdere corrosie. Na ongeveer 3 uur droogtijd kun je de verf aanbrengen. Voor roestvrij, gecoat ijzer en voor non-ferrometalen kun je de hechtblocker direct aanbrengen en heb je geen roestwerende primer nodig.

Grondverf voor minder absorberende oppervlakken: op tegels, kunststof, glas en andere gladde oppervlakken

Ook hier moet je de te schilderen oppervlakken goed reinigen, zodat ze zowel stofvrij als absoluut vetvrij zijn. Dit is extra hard nodig in de keuken. De waterdamp van het koken bevat miniscule vetdruppeltjes, en zet zich onzichtbaar af op elk oppervlak. Laat alls goed opdrogen na het schoonmaken. Roer dan de grondverf goed door en breng hem in een goed dekkende laag aan. Om te gronden zorg je ervoor dat je een stroeve laag krijgt waarop je verf goed kan hechten. Je kunt zelfs hoogglans gelakte of met kunststof gecoate keukenkastjes en aanrechten op deze manier schilderen. Laat de grondverf ongeveer 3 uur drogen bij een kamertemperatuur van ongeveer 20°C voordat je verder schildert. Op tegels en andere zeer koude oppervlakken kun je beter een dag wachten voor je de verf aanbrengt.

Poreus materiaal dichten: grondverf op steen

Ook als je steen en metselwerk wilt schilderen, is een basislaag met onze primer ideaal. Dit geldt ook voor beton. Met de hechtblocker krijg je een egaal gekleurd oppervlak. De poriën van de stenen of het beton worden opgevuld. Zo kan zelfs een sterk absorberend oppervlak prachtig worden geschilderd.

Vlekken bedekken: hechtblocker op de muur

Muren hebben zelden grondverf nodig - en als dat wel het geval is, is MissPompadour Muren primen maar! meestal de juiste keuze. Maar als er hardnekkige vetvlekken zijn, of er een zware nicotinelaag op de muur zit, is de hechtblocker uitstekend geschikt om een stevige barrière te creëren tussen het vervuilde muuroppervlak en je nieuwe muurverf.

Hechtblocken Maar:Download technisch informatieblad
Hoeveelheid: 1 liter
Reikwijdte: 1L is genoeg voor ongeveer 10 m2
Toepassing: Binnen en buitenshuis op gladde oppervlakten. Voor metaal, hout, tegels.
Verwerking: Droog na ongeveer 3 - 8 uur (afhankelijk van de ondergrond). Deze informatie geldt voor een kamertemperatuur van ongeveer 20 graden en 65% luchtvochtigheid. Als je het koeler hebt, moet je iets langer wachten, vooral voor badkamers in de kelder.