• Gratis verzending vanaf 100€
  • Betaal met iDEAL
  • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

Welke petrol en turquoise inkten zijn er?

De kleur petrol behoort over het algemeen tot de donkere kleurfamilie. Een omschrijving voor deze kleurfamilie is ook blauwgroen of zeegroen. Vooral petrol is in verschillende tinten verkrijgbaar. Deze trendkleur heeft een ander effect, afhankelijk van of de blauwe of groene component overheerst. De kleurintensiteit varieert ook, dus je kunt alle gebieden met petrolverf bedekken, van pasteltinten tot een sterke accentkleur.

Turkoois is een lichtere versie van petrol tinten die meer groene of gele pigmenten bevat. Met hun verschillende nuances behoren beide inkten tot de aquatinten.

Welke tinten zijn er?

In sommige petrol tinten overheerst de blauwe component, zodat je het effect meer als groenblauw ervaart. Donkerblauw met Groen van MissPompadour heeft bijvoorbeeld dit effect. Het effect kan ook naar groen neigen. Groen met Petrol van MissPompadour is een tint waarin de groene en blauwe componenten precies in balans zijn.

Groen met Oceaan is bijvoorbeeld Grijs met Grijs getint en daarom niet zo sterk, terwijl Groen met Smaragd en Groen met Turquoise van MissPompadour intenser en tegelijkertijd lichter zijn. Deze tinten gaan allebei in de turquoise kleurrichting.

Effect van petrol en turquoise als muurverf

Als je besluit om petrol als muurverf te kopen, kun je er geweldige accenten mee zetten. Deze tint straalt vooral een sterk gevoel van rust uit en heeft een ontspannend effect op de waarnemer. Petrol is uiterst elegant en diepzinnig. Het effect varieert afhankelijk van welke component overheerst.

Petrol blauw muurverf stimuleert reflectie en bevordert concentratie. Als je petrol groene muurverf gebruikt, bereik je eerder een vriendelijke, natuurlijke en ongekunstelde sfeer. Een ander effect van de groenige variant is een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Met muurverf in petrol pastel kun je ook een zachte sfeer bereiken. Als je muurverf in donker petrol gebruikt, versterk je het knusse effect in je kamer. Licht petrol muurverf creëert een gevoel van ruimte en lichtheid, terwijl grijs petrol muurverf rust uitstraalt.

Turquoise muren hebben over het algemeen een koel, maar verkwikkend en verfrissend effect. Turkoois kan emotioneel evenwicht bevorderen. Maak een keuze tussen verschillende soorten turquoise in het kleurenpalet: Als de groene component overheerst, zal je muurverf mint turquoise lijken. Je hebt ook tinten turkoois die gedomineerd worden door blauw, waardoor een maritiem effect ontstaat. Als je je muurverf niet zo kleurrijk wilt, kies dan voor een turquoise-grijze muurverf. In je badkamer is een licht turquoise muurverf verhelderend en fris. Met muurverf in donker turquoise creëer je een gezellige sfeer en met muurverf in turquoise groen benadruk je het natuurlijke en informele effect van deze prachtige tint. Zoals je ziet zijn er geen grenzen aan je ideeën met turquoise.

Zijn petrol en turquoise warme kleuren?

Omdat je van zowel blauw als groen warme en koele versies hebt, is er geen algemeen antwoord op deze vraag. Afhankelijk van welke kleurcomponenten overheersen in petrol, kan je er koel of warm uitzien. De uitstraling van benzine kan het best worden omschreven als intens en diep. Turquoise tinten daarentegen zien er altijd vrij fris uit.

Zijn de kleuren petrol en turquoise nog steeds modern?

Petrol en turquoise zijn echte klassiekers. Afhankelijk van de kleurcontext waarin petrol wordt gebruikt, zie je er kalm, serieus, elegant of zelfs zakelijk uit. Turkoois daarentegen is een lichtere tint die neigt naar luchtig, koel en verfrissend.

Voor welke kamers zijn petrol en turquoise geschikt?

In de slaapkamer straalt petrol veel gezelligheid uit als donker contrast, bijvoorbeeld op slechts één muur. In combinatie met warm wit of lichte muurverf in grijs kun je een heel bijzondere sfeer bereiken.

Petrol komt ook goed tot zijn recht als diepe tint in de woonkamer. In combinatie met meubels in lichte natuurlijke houtkleuren kun je met petrol een gezellige sfeer creëren. Accessoires in goud of koper onderstrepen het elegante effect van deze kleur. Sterke kleuren zoals rood of oranje schitteren des te meer tegen de achtergrond van deze neutrale kleur, terwijl zachte pasteltinten een zacht contrast vormen met het intense petrol.

Turquoise muren zorgen voor evenwicht in de kinderkamer. Donkerder turquoise is even stimulerend om te spelen als balancerend voor een ontspannen avondje uit. Op kantoor of in de werkkamer thuis komt het functionele en verhelderende effect van deze veelzijdige tint naar voren. In werkruimtes kan de kleur worden gecombineerd met helder wit om een geconcentreerde sfeer te creëren die bijzonder bevorderlijk is voor je werk.

Tips voor de elegante trendkleur petrol

Als interessant alternatief voor puur blauw of groen kun je met Groen met Petrol een wow-effect creëren in je interieur.

Woonstijlen en trends in petrol kleuren

Door hun brede bereik kunnen petrol en turquoise niet worden toegewezen aan slechts één interieurstijl; beide kleuren zijn kernelementen van een oosterse stijl. In combinatie met zandbeige en warme natuurlijke houtsoorten creëer je zeker een geslaagd interieur. Turquoise laat zich ook van zijn aantrekkelijke kant zien in een mediterrane woonstijl . In combinatie met eikenhout en warme witte tinten waan je je aan de Griekse kust, terwijl benzinetinten net zo goed passen in een klassieke sfeer met antiek of in een modern interieur met heldere vormen. Iedereen die houdt van een natuurlijke inrichting zal benzinetinten net zo aantrekkelijk vinden als iemand die zijn kunstcollectie aan de muur wil hangen.

Welke kleuren passen bij petrol en turquoise?

Door je aanpassingsvermogen kun je petrol met veel kleuren combineren. Muurverf in donker petrol kan worden gecombineerd met alle koele, lichte tinten als je het als accentkleur gebruikt. Blauw met Sneeuw of Wit met Linden Groen van MissPompadour passen bijvoorbeeld prachtig bij alle tinten petrol.

Petrol vormt een magische combinatie met alle aquatinten. Je kunt een spannend effect bereiken met kleuren als Groen met Aqua, Groen met Turquoise of Groen met Zuidzee van MissPompadour verf. Deze inkten schitteren echt tegen een petrolkleurige achtergrond. Dus waarom zou je petrol en turquoise niet combineren?

Als je vooral van pasteltinten houdt, kun je voor een heel bijzondere kleurencombinatie gaan met inkten als Paars met Lavendel, Roze met Kersenbloesem of het delicate Geel met Zon van MissPompadour.

Als je hebt gekozen voor turquoise tinten, kun je die prachtig combineren met alle aardetinten zoals MissPompadour Bruin met Chocolade. Lichtgrijze en beige tinten gaan ook heel goed samen, en als je van felle kleuren houdt, kun je je favoriete sterke accentkleur fantastisch presenteren tegen een gedempte petrol achtergrond: Wat denk je bijvoorbeeld van de warme Geel met Saffraan, Roze met Pioenroos of zelfs de Rood met Kers van MissPompadour?

Waarmee kan ik petrol en turquoise combineren?

Omdat petrol een elegante tint is, zie je er bijzonder elegant uit met accessoires in metallic tinten. Vooral goud is een geweldige blikvanger in combinatie met petrol. Edele materialen zoals leer of fluweel passen ook prachtig bij deze kleur. Als je turquoise gebruikt in combinatie met pasteltinten, zijn natuurlijke materialen zoals linnen, zijde en natuurlijk hout een geweldige aanvulling. Als petrol op kantoor wordt gebruikt, kun je het aanvullen met heldere materialen zoals witte meubels, chromen elementen en planten in lichtgroen om het verhelderende en functionele effect van de kleur te onderstrepen.

Welke kleuren kan ik bestellen bij MissPompadour?

Bij MissPompadour zijn de kleuren petrol en turquoise verkrijgbaar in verschillende versies, zodat je deze geweldige inkten op alle oppervlakken mee kunt verven. Muren, tegels, vloeren, meubels en decoratieve voorwerpen kunnen worden verfraaid met de kleur.

Muurverf in petrol en turquoise

Afhankelijk van de eisen waaraan je muur moet voldoen, kun je kiezen uit

  • de matte muurverf Duurzame eco muurverf van MissPompadour
  • de krijtachtige matte muurverf uit de LittlePomp collectie

om uit te kiezen. Wil je wanden ontwerpen in een intensief gebruikte omgeving zoals een trappenhuis of je keuken, kies dan voor de Afwasbare muurverf van MissPompadour, want deze kwaliteit is extreem robuust, veeg- en slijtvast.

Lak in petrol en turquoise

Niet alleen muren kunnen worden ontworpen in de kleur petrol. We bieden ook alle petrol- en turkooistinten aan als lak, zodat je meubels, tegels, trappen en zelfs metaal met deze kleur kunt ontwerpen.

Kwaliteiten

Je kunt kiezen uit verschillende lakkwaliteiten voor petrol tinten en lak in turquoise. Je hebt bijvoorbeeld matte lakkleuren die een bijna poederachtig oppervlak creëren. Ze zijn zeer geschikt voor meubels in de woonkamer en roepen een gezellige, huiselijke sfeer op. Dit zijn bijvoorbeeld de Matte lakkwaliteiten van MissPompadour, de CosyColours krijtlak en de LittlePomp krijtlak.

Voor het herinrichten van keukenmeubels en deuren raden we aan om lak in de robuuste zijdematte kwaliteit te gebruiken. Hieronder valt ook de Eggshell lakkwaliteit van MissPompadour.

Bestel wand- en keukentegels in petrol en turquoise online bij MissPompadour

Bij MissPompadour hechten we veel waarde aan duurzaamheid. Daarom pakken we je bestelling zo milieuvriendelijk mogelijk in. We doen het zonder plastic en gebruiken in plaats daarvan papier.
Oude kartonnen dozen versnipperen we als opvulmateriaal en ons plakband is ook plasticvrij. DHL GoGreen bezorgt je bestelling dan binnen een paar dagen klimaatneutraal.
Als je eenmaal je favoriete kleur hebt gevonden tussen de benzinetinten, kan je pakket bij je worden afgeleverd met de kleinst mogelijkeecologische voetafdruk. Hulp nodig bij zoveel keuze? Neem dan meteen contact op met ons gratis klantenadviescentrum!