• Gratis verzending vanaf 100€
 • Betaal met iDEAL
 • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

Verf en lak voor metaal: wat je moet weten

Of je nu alleen de scharnieren van je kast wilt verven, het beslag op je deur of dat je hele koelkast een nieuw laagje verf kan gebruiken - met onze verven voor metaal kun je elk project aan.

Wat maakt metaalverf speciaal?

Onze veelzijdige verfkleuren voor metaal kunnen ook prachtig worden gebruikt in je huis.
Ze zijn halfglanzend, bijzonder stabiel en reukarm. Het grote voordeel van onze verven is dat je ze ook op andere oppervlakken kunt gebruiken. Als je bijvoorbeeld een deur verft, kun je ook het metalen beslag in dezelfde laag verven zonder een andere kleur te hoeven gebruiken. Voor de moeilijk bereikbare plekken en decoraties schilder je vooraf met een kwast en voor de oppervlakken gebruik je gewoon een verfroller.

Welke metalen kan ik mee te verven of lakken?

Je kunt de volgende metalen lekker verven met onze verven:

 • Ijzer
 • Staal
 • Koper
 • Aluminium
 • Roestvrij staal

De verf is echter niet geschikt voor metalen afwerkingen zoals chroom of anodiseren, omdat deze niet lang blijft zitten.
Als je
vers gegalvaniseerd plaatstaalwiltverven, moetje een paar weken wachten.Als je bijvoorbeeld een plastic hulpstuk op je leuning hebt, waarom zou je dat dan niet ook mee verven?

Wanneer gebruik je metaalverf?

Er zijn geen grenzen aan je fantasie. Heeft de garagedeur een nieuw laagje verf nodig? Met één liter lak kun je twee lagen van een normale garagedeur verven. De brievenbus ook? Past de broodrooster niet bij het keukenkastje? De koelkast past sowieso niet bij het keukenblokje? De verwarming is vergeeld? De metalen verf op de trapleuning afbladdert? De donkergroene kleur van het tuinhek is nooit naar je smaak geweest? De lijst kan eindeloos doorgaan. Kijk eens rond in je huis om te zien welke metalen voorwerpen je altijd dwars hebben gezeten en vind hier de juiste kleur!

De juiste kleur voor metaal kiezen

Als het oppervlak intact en niet roestig is, kun je kiezen uit alle mooie kleuren. Als je de tand des tijds kunt zien, bereid het oppervlak dan gewoon voor. Metaal verven is net zo makkelijk als meubels of muren verven.

Welke MissPompadour verf is geschikt voor welk metaal?

Voor een zijdezachte, matte, robuuste en onderhoudsvriendelijke afwerking kies je de gewenste kleur uit dit assortiment:

 • MissPompadour Eierschaal lak

Een matte look binnenshuis bereik je met:

 • MissPompadour Mat lak
 • LittlePomp krijtlak
 • CosyColours krijtverf

De juiste kleur voor buiten

Je kunt MissPompadour Eggshell lak ookbuiten gebruiken. Je hebt geen extra beschermende verf nodig.

Als je je ijzeren tuinmeubelen hebt mee geverfd, zorg er dan voor dat je ze beschermt tegen de regen. Hoewel onze metalen verven alle weersomstandigheden goed verdragen, houden ze niet van stilstaand water.
Dit kan de verf oplossen,
maar het is voldoende om bijvoorbeeld je geverfde tafel gewoon schuin te houden, zodat het water wegloopt.

Om mee te verven mag de temperatuur niet onder de 12°C komen, zelfs niet 's nachts. Terwijl de lak uithardt, verdraagt je het best temperaturen tussen ongeveer 12° en 25°C. Als het kouder of warmer wordt, zal je lak niet goed drogen of kan hij broos worden. Zodra je verf is uitgehard, is je lak klaar voor alle seizoenen.


Om metaal mee te verven: een paar tips voor het aanbrengen

Zoals bij alle verfprojecten moet je eerst het oppervlak voorbereiden. Het goede nieuws is dat je alleen schuurpapier nodig hebt voor gebieden met schilfers of putjes. Je hoeft intacte oppervlakken niet te schuren, je hoeft ze alleen maar grondig om mee te reinigen. Als je metaal al voorzien is van een beschermende metaalverf, kun je er gewoon overheen schilderen; zo niet, dan raden we aan om een grondlaag aan te brengen met een roestwerend middel. Gebruik om te gronden om de verf beter te laten hechten. Gedetailleerde instructies over het verven van metaal en waar je op moet letten vind je in ons blogartikel Om mee te verven.

Metalen voorwerpen spuiten met een spuitpistool

Je kunt verf en lak ook spuiten met de Wagner spuitsystemen. Zo kan bijvoorbeeld een tuinhek heel snel een nieuwe glans krijgen. De kleuren worden verdund met ongeveer 10% water. Bekijk onze video! Dit type coating is bijzonder geschikt voor zeer fijne ornamenten.

Kan de metaalverf worden gebruikt als roestbescherming?

Onze verven op waterbasis bieden zelf geen bescherming tegen roest. Dus als je ruw metaal mee gaat verven, moet je eerst een grondlaag aanbrengen om je te beschermen tegen corrosie. Gebruik hiervoor een roestremmer.

Bestel metaalverf & metaallak in de MissPompadour shop

Al in de productiefase van onze lak besteden we aandacht aan milieuvriendelijke productie. Je gebruikt zo min mogelijk oplosmiddelen en conserveringsmiddelen en in vergelijking met conventionele verven hoef je je geen zorgen te maken over een chemische geur.
Bovendien maakt hun extreem lange duurzaamheid overschilderen tot een duurzame oplossing. De kleuren hebben een zeer hoge UV-stabiliteit en zijn gemakkelijk aan te brengen, zelfs zonder voorkennis.

Kunnen je tuinmeubels wel een nieuw laagje verf gebruiken en geven de weersvoorspellingen voor de komende twee weken alleen maar mooi weer aan? Maak dan optimaal gebruik van de tijd en bestel nu onze metaalverven!

En als je een voorkeursbetaalmethode hebt, dan hebben we zeker iets voor je. Of je nu op de traditionele manier wilt betalen door middel van een directe bankoverschrijving of vooruitbetaling, of het bedrag liever geïncasseerd wilt hebben via een automatische incasso - de keuze is geheel aan jou. Als je liever later betaalt, waarom dan niet kopen op rekening?

Je kunt ook PayPal Plus gebruiken - met een account en directe bankoverschrijving, of zonder account, waarbij je ook kunt profiteren van alle voordelen van het betalingssysteem.
Dus ga aan de slag en breng kleur in huis!

Kun je niet beslissen welke tint voor jou geschikt is of heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste kwaliteit? Neem dan gewoon contact op met onze gratis kleur- en klantenadviesdienst!