• Gratis verzending vanaf 100€
 • Betaal met iDEAL
 • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

Hier vind je ons product set voor het verven van deuren

Misschien heb je een ongewenste houten deuren in je huis die elk kleurenconcept in de kamer verpesten? Of vertonen je geverfde binnendeuren na lange tijd meer sporen van" het geleefde leven" dan je nog mooi vindt? Dan zit er maar één ding op: de deuren verven met onze watergebaseerde lakken. Dat is namelijk ongelooflijk makkelijk, en gaat meestal zelfs zonder schuren.

Voor en na voorbeeldfoto's van geverfde deuren

Waarom zou je je slaapkamerdeur verven? Elke kamer begint met de deur, dus moeten de deur de aandacht krijgen die hij verdient. Vooral oude deuren hebben voordeel van een verfbeurt, omdat ze vaak van echt hout en op maat gemaakt zijn. Kijk hoe eenvoudig het is om een oude deur met een beetje verf in een blikvanger te veranderen en laat je inspireren!

Stap-voor-stap instructies voor het verven van deuren

Stap 1: lak kiezen

Voor het verven van je deuren adviseren we vooral onze zijdematte MissPompadour eggshell lak. Je kunt er zowel echt hout als gefineerde of gelamineerde deuren mee verven. Het biedt je een onderhoudsvriendelijk oppervlakte dat bijzonder slijtvast en stootbestendig is. Wanneer je je kleur wilt kiezen, gebruik je het beste onze Kleurenkaarten, om de kleurnuances vooraf te bekijken in de lichtomstandigheden bij je thuis.

Stap 2: Het voorbereiden van het oppervlak

Verf je deur gewoon zonder te schuren als de oude verf nog intact is. Mochten er echter beschadigingen en afbladderingen zijn, dan moet je die eerst afschuren of wegwerken. Gebruik hiervoor heel fijn schuurpapier. Gaten en beschadigingen kun je gemakkelijk wegwerken met "Om te plamuren" – MissPompadour planmuur Je kunt beslag en alles wat losgemaakt kan worden het beste demonteren.

Stap 3: Deur en deurkozijn schoonmaken

Deur en deurkozijn kun je het beste schoonmaken met behulp van "Om te reinigen" – MissPompadour schoonmaker en handwarm water goed schoonmaken en met schoon water afwassen. Het is belangrijk dat het oppervlak vrij is van stof en vet. Loogmiddelen of andere chemische hulpmiddelen zijn echter niet nodig.

Stap 4: De oppervlakten gronden

Voor echt hout, zoals dennenhout of vurenhout, moet je het oppervlak met "Om te blokken" – MissPompadour stainblock voorbehandelen, daarmee zorg je ervoor dat de ingrediënten van het hout niet de nieuwe verf verontreinigen. Deze verkleuring wordt ook "bloeden" genoemd. Na het gronden wacht je 4 – 5 uur of een nacht.
Op gelamineerde deuren en kunststof fineer, gebruik "Om vast te houden" - MissPompadour hechtprimer om een gemakkelijk te verven oppervlak te verkrijgen. Breng de hechtgrond zo dun mogelijk aan en laat hem goed drogen.

Stap 5: De deur verven

Breng nu een laag verf aan. Zoveel je wilt tot je tevreden bent met het resultaat. Vaak zijn 2 laagjes al voldoende voor een perfect dekkend resultaat. Laat elke laag goed drogen. Over het algemeen is 4 – 5 uur voldoende, maar het kan ook langer duren, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Zorg voor een goede luchtuitwisseling en een gemiddelde temperatuur zodat de verf goed kan drogen. De oppervlakten worden van dag tot dag stabieler en hebben een uitstekende stabiliteit na 10-14 dagen.

Stap 6: De verf verzegelen

Als je een sterke slijtage verwacht, zit je aan de veilige kant met Om te verzegelen – MissPompadour verzegeling.

Wij zijn er voor je

Heb je ondersteuning nodig bij het project of heb je een andere vraag? Neem dan graag contact op met onze klantenservice!

Onze klantenservice helpt je graag op elk moment- per WhatsApp , Email of rechtstreeks via ons contactformulier (ma-vr 09-18, za tot 16 uur).

Deuren verven: Kleuren en materialen – wat je moet overwegen


Welke kleuren zijn geschikt voor het verven van deuren?

Het geschiktst zijn onze MissPompadour eggshell lakken. Deze zijn zeer slijtvast en daarom bijzonder geschikt voor het verven van deuren.

Welke verven zijn geschikt voor een houten deur en wat heb ik nog meer nodig?

 • MissPompadour Eggshell lak
 • Grondverf "Om te blokkeren" van MissPompadour om ondergronden voor te bereiden op het verven
 • "Om te verzegelen" – MissPompadour topcoat

Welke verf is geschikt voor kunststof deuren en wat heb ik nog meer nodig?

 • MissPompadour zijdeglans lak Matglans Robuust
 • Grondverf Hechtblocken Maar van MissPompadour, om ondergrond voor te bereiden op het verven
 • Verzegelen Maar - MissPompadour topcoat

Ons stappenplan vat samen hoe je de grondverf, lakverf en topcoat het best kunt aanbrengen.


Pro tip: Met sierlijsten, bijv. van hout, geef je de deuren heel makkelijk net dat beetje extra! Breng deze aan na het eventuele schuren. Verf ze vervolgens gewoon mee in de kleur van je keuze!

Veelgestelde vragen over het lakken van deuren

1. Kun je deuren gewoon oververven?

Kunnen alle deuren geverfd worden?

Ja, je kunt zowel echt hout als kunststof of metalen deuren, deuren met fineer of folie als ook deurkozijnen verven.

Heb ik een grondverf nodig?

Als je met lichte kleuren wilt verven, is het de moeite waard een grondverf voor echte houten deuren aan te brengen met MissPompadour "Om te blokken – Stainblock", zodat het hout niet verkleurt. Eikenhout, tropisch hout of naaldhout kunnen anders looistoffen afgeven en de verse verf verkleuren. Beits en lazuurverf kunnen ook door nieuwe verf heen komen.

Ruw metalen deuren en kozijnen krijgen met de stainblock een bescherming tegen corrosie zodat er niets roest. Als je kunststof deuren wilt verven, kun je MissPompadour "Om vast te houden – Hechtprimer" gebruiken voor een betere hechting van de verf. Met deze witte grondverf kunnen ook gemakkelijker lichte witte kleuren dekkend geverfd worden.

Kan men deuren verven zonder ze los te halen?

Als je genoeg ruimte en de mogelijkheid hebt, hang je de deuren uit en zet deze op bokken om ze te verven. Als dat niet mogelijk is, of de moeite te groot, verf ze dan gewoon hangend. Het is dan wel een beetje meer werk om de zijkant bij de scharnieren te verven, maar dat zal wel lukken!

Kan men deuren ook verven zonder ze te schuren?

Als de oude verf op je deuren niet afbladdert, kun je er gewoon een nieuwe laag verf op aanbrengen. Alleen verflagen die niet stevig of beschadig zijn moeten worden verwijderd. Het beste is om te beginnen met iets grover schuurpapier (korrel <100) en daarna nog eens te schuren met fijner schuurpapier (korrel >200).

2. Hoe ga ik te werk met andere materialen bij mijn deur?

Kan ik ook het glas van mijn deur verven?

Ja! Wanneer het om zeer glad glas gaat, is het raadzaam MissPompadour "Om te houden" vooraf te gebruiken.

Kan ik ook siliconen voegen aan het glasinzet verven?

Als je deur siliconen voegen heeft, bijvoorbeeld bij glazen inzetten, kun je die met MissPompadour "Voor siliconen af te dichten" voorbehandelen en dan gewoon verven.

Kan ik ook de rubberen afdichtingen verven?

Ja, je kunt gewoon over de afdichtingen heen verven. Om te voorkomen dat ze achteraf aan de geverfde deur blijven kleven, kun je ze na ongeveer 4 uur droogtijd met babypoeder inwrijven. Of je pakt de kans en vervangt gewoon je deurrubbers door bijpassende exemplaren.

Kan ik ook deurklinken verven?

Ja, je kunt ook deurklinken verven. Hierbij is het belangrijk van welk materiaal ze gemaakt zijn. In onze gids leggen we uit hoe je bijvoorbeeld metalen of plastic oppervlakken kunt verven. Houd er echter rekening mee dat deurklinken aan veel slijtage zijn blootgesteld.

3. Waar moet ik nog meer rekening mee houden bij het verven van deuren?

Welk schildersgereedschappen heb ik nodig?

Het beste is om de lak in een klein verfbakje te gieten en te werken met een lakroller voor lakken op waterbasis. Strijk of rol de verf vervolgens dun en gelijkmatig op het deurblad. De makkelijkste manier om de randen te verven is met ons MissPompadour fijn penseel. De kwasten zijn ook perfect voor de hoeken en randen van cassette deuren.

Hoeveel lak heb ik nodig voor een deur?

Voor een normale deur, ongeveer 90 cm breed, en ongeveer 2 m hoog, zonder glasinzet en met deurkozijn, berekenen we ongeveer 5 vierkante meter oppervlakte.Als de deur al geverfd is, heb je ongeveer een halve liter MissPompadour Eggshell lak nodig voor twee lagen verf.

Bij lichte witten of bij grote kleurverschillen kunnen twee lagen niet voldoende zijn. Dan kun je beter wat meer bestellen. Profiteer met 2,5 liter MissPompadour Eggshell lak direct van ons prijsvoordeel en van de gratis verzending.

Hoe verf ik mijn huisdeur?

In principe is de werkwijze bij een voordeur grotendeels hetzelfde als bij een binnendeur. Er zijn maar een paar kleine dingen waar je op moet letten. Bekijk ons artikel over het Verven van de huisdeur!

Video tutorial over deuren verven & deuren onzichtbaar maken

Benodigde toebehoren en aanbevolen producten voor het verven van deuren

 • Schragen om de loshangende deur op te bergen: Natuurlijk kun je de deur ook hangend verven. Schragen maakt het je het wat makkelijker om moeilijk bereikbare plekken te bereiken.
 • Schroefdraaier, voor het demonteren van beslagen: Op deze manier werk je het schoonst en bespaar je een hoop vervelend afplakwerk.
 • Schuurpapier of schuurvlies: Voor de plekken waar de oude verf is afgebladderd. Deze moeten eerst worden gladgeschuurd. Voor de plekken waar de oude verf is afgebladderd. Deze moeten eerst worden gladgeschuurd.
 • Schoonmaakdoekje en emmer, om de deur van tevoren grondig schoon te maken: Het oppervlak moet vrij zijn van stof en vet, zodat de verflaag goed hecht.
 • Afplaktape voor het afplakken van het deurkozijn: Het beste is om het afplakband te verwijderen als de verf nog niet helemaal gedroogd is, zodat je een schone rand krijgt.
 • Afdekfolie of krantenpapier. Om je vloer onder het kozijn te beschermen.
 • Kwast, verfroller en verfbak: Het beste is om de verf in de verfbak te gieten. Verf de hoeken en randen met een kwast en de oppervlakten met een verfroller.
Professionele tip: Wanneer je de deur omdraait, leg dan bij voorkeur zachte doeken over de schragen om de nieuwe verf niet te beschadigen.

De perfecte kleur voor je deuren

Een selectie van onze populairste kleurnuances

Zo wordt je project een succes

Onze perfecte verfspullen om deuren te schilderen