Nieuwsbrief vol tips & inspiratie - Meld je nu aan en krijg 10% korting cadeau! Schrijf je in!

Naar de startpagina

Welke tinten bruin zijn er?

Zoals met alle kleuren is er niet één kleur bruin. Je kunt verschillende tinten gebruiken, afhankelijk van de gelegenheid en de kamer. Of je nu een warm bruin wilt schilderen dat doet denken aan melkchocolade , een zandkleurig bruin voor je badkamer of een grijsachtig bruin om je warm verlichte woonkamer een verfijnde uitstraling te geven - onze kleurselectie geeft je alle mogelijkheden.


Welke kleuren behoren tot de aardetinten?

We associëren bruin met aarde en natuur. Als je bruine muurverf wilt gebruiken en je huis in gezellige aardetinten wilt inrichten, kun je lichtbruin, zand, chocoladebruin of zelfs kaneelbruin gebruiken voor je muurontwerp.
Warme aardetinten zijn oker, oranjebruin of beige tintengemengd met rood of oker .

Er zijn ook koele varianten onder de aardetinten. Dit zijn onder andere koele zandkleuren en eigenlijk elk bruin met een overheersend grijs.

Welke tinten zijn er?

Als je het bruine kleurenpalet begint te verkennen, besef je hoe complex deze ogenschijnlijk eenvoudige tint is.
Afhankelijk van of er meer rood en oranje of blauw en violet aanhet bruin wordt toegevoegd, kan het warmer of kouder lijken.
Het bruine kleurenpalet varieert van lichtbruine tinten zoals oker, via middenbruin ( karamel of nougat) naar diep, donkerbruin, dat doet denken aan pure chocolade.
Naast zachte, lichtbruine tinten zoals Bruin met Chocolade vind jeook lichte aardetinten die naar beige neigen, zoals Soft Linen van Painting The Past.
Als je op zoek bent naar een warm en gezellig bruin dat je ook in de woonkamer kunt gebruiken, is onze Bruin met Terracotta een echte aanrader voor een accentmuur.
Als je de voorkeur geeft aan donkerder muurverf, is de diepe en roodachtige Bruin met Pure Chocolade een goede keuze. Als je echt gedurfd bent, kun jeBruin met Zwart vinden - een beetje zoals zacht zwart, maar ook een diep donkerbruin.
Als je op zoek bent naar een muurverf in aardetinten, kijk dan eens naarLinen en Pebble van Painting The Past. Deze zijn koeler en daardoor perfect te combineren met aquatinten.

Hoe werkt bruin als muurverf?

De kleur bruin heeft een kalmerend en aardend effect. Als kleur uit de natuur heeft bruin een ontspannend effect en kan het overal worden gebruikt. Het geeft een gevoel van geborgenheid en structuur en is daarom erg gezellig. Dankzij de terughoudendheid is het onopvallend en blijft het op de achtergrond. Zoals je ziet kan bruine muurverf op veel verschillende manieren worden gecombineerd.
Het individuele effect van bruin hangt echter sterk af van de overheersende ondertonen. Een bruingrijze muurverf heeft een ander effect dan een muur in warme aardetinten of een accentmuur beschilderd met donkerbruine krijtverf.
Terwijl warme bruintinten geborgenheid en betrouwbaarheid uitstralen, kunnen koude bruintinten een soberder effect hebben.

Voor welke kamers zijn aardetinten bijzonder geschikt?

Je kunt aardetinten gebruiken in kamers waar je een gezellige sfeer wilt creëren. Retraitekamers zijn hier bijzonder geschikt voor.
Als je een knus gevoel in een kamer wilt creëren, gebruik dan een van de vele aardetinten. Bruin werkt goed in zowel de woonkamer als de slaapkamer. Je kunt onze muurverf gebruikenvoor behang en houtsnipperbehang.

Omdat bruin rustgevend is en daardoor je creativiteit afremt, kun je het beter niet gebruiken in het kantoor of de hobbykamer.
Decoreer een muur in de woon- of slaapkamer met aardetinten - bijvoorbeeld een donkere, zachte bruine kleur zoals Bruin met Pure Chocolade op een accentmuur achter de bank. Je kunt de andere muren in een warme, lichte tint uitvoeren om het effect af te ronden.
Zo creëer je een ruimte voor ontspanning en rust.

Vanwege de gezellige sfeer die bruintinten creëren, is het ook het overwegen waard om de kinderkamer in aardetinten in te richten. Bruine krijtverf, zoals Mokka of Calico van Painting the Past, is een goede keuze.
Bruin lak past ook perfect in de badkamer. Door frisse aquatinten te combineren met aardetinten op de tegels, kun je je eigen persoonlijke oase van welzijn creëren.
Gebruik een van onze fluweelmatte krijtkleuren in bruin om je entree te vertragen.


Tips over de trendkleuren: chocoladebruin, zand & co.

Juist omdat aardetinten zo universeel toepasbaar zijn, kan het moeilijk zijn om een specifieke kleur te kiezen. Maar we kunnen je geruststellen - bruin is echt een universele kleur!

Woonstijlen en trends in aardetinten

Net als grijs kunnen aardetinten in veel verschillende woonstijlen worden gebruikt en zijn het flexibele woonkleuren.
Of je nu bent ingericht met koele, neutrale kleuren in een boho-stijl, de voorkeur geeft aan de Scandi-stijl of gaat voor exotische meubels in een oosterse stijl - er zijn geen grenzen aan bruin en aardetinten dankzij het brede kleurenpalet.
Bruin is zelfs geschikt voor eclectische woonstijlen: gebruik gewoon een intense tint zoals Oranje met Roest of Bruin met Terracotta.
Verf met de muurverf bruin om een universele kleur te hebben voor je inrichtingsstijl.

Welke kleuren passen bij aardetinten?

In principe passen alle kleuren goed bij aardetinten. Vooral andere natuurlijke kleuren kunnener perfect mee worden gecombineerd.
Combineer Groen met Salie met de Bruin met Nougat geverfde muur om een gezellige, natuurlijke sfeer te creëren.
Warme aardetinten zoals Bruin met Pure Chocolade kunnen worden aangevuld met kleuren met een vleugje rood. Fris een ladekast op met de bruine tint en verf de muur erachter mee metBruin - je creëertgegarandeerd een elegant effect.
Frisse turquoise en aqua tinten creëren ook een speciale uitstraling in combinatie met aardetinten. Als het onderste tegelgedeelte in de badkamer is geschilderd in het gezellige Bruin met Nougat, gebruik dan Groen met Jade op de bovenste tegels voor het perfecte vakantiegevoel. Rond je oase af met een heldere witte kleur zoals Wit met Karakter op het plafond.
Als je op één muur een warme aardekleur gebruikt, zoals Bruin met Terracotta, en je combineert die met een helder geel, creëer je een kamersfeer die doet denken aan een zonnige dag. Je kunt ook schilderen met een warme, lichtgroene kleur om het bruin te benadrukken.
Heldere witte tinten zijn ook geschikt als combinatie. Zo voorkom je dat het er "vies" uitziet.
Andere kruid- en taupekleuren zijn ook ideaal. Als je het bij natuurlijke kleuren houdt in je combinaties, ben je zeker op de goede weg.

Waarmee kan ik aardetinten combineren?

Ook bij het inrichten kun je natuurlijke kleuren gebruiken. Hout en natuurlijke stoffen zoals linnen en kasjmier, of zelfs katoen, creëren een geslaagde sfeer in combinatie.
Metallic tinten zoals messing en goud geven een heel spannend en elegant effect met de verschillende aardetinten.
Gebruik ook groene planten om interessante accenten te leggen.
Je kunt een saliegroen tapijt op je vloer leggen om een goed afgeronde totaalindruk te creëren. Gecombineerd met fotolijsten in lichtgekleurd hout of diep goud als accent, kun je ook een ideaal wandontwerp creëren.


Welke kleuren kan ik bestellen bij MissPompadour?

Bij MissPompadour vind je aardetinten in heel veel verschillende ontwerpen. Of je nu je muren, je meubels of je oude badkamertegels wilt verfraaien - we hebben lak- en krijtkleuren voor elke gelegenheid.

muurverf in aardetinten

Kies tussen de fluweelzachte matte krijtverfvan Painting The Past en de duurzame en robuuste muurverf van MissPompadour. Welke van de zachte aardetinten je uiteindelijk ook kiest - je zult verrukt zijn van het resultaat!
Als jeeen afwasbare versie wilt voor je hal, kies dan gewoon afwasbare muurverf van MissPompadour.
Zoals je kunt zien, bieden we je muurverf bruin in alle mogelijke variaties.

lak in aardetinten

Gelukkig kun je niet alleen muren verfraaien!
Met onze meubel- en tegelverven in bruintinten kun je ook dat geliefde erfstuk of die ouderwetse keukentegels opfrissen.
Hier kun je kiezen uit verschillende glansgraden.

Kwaliteiten

Of je je meubels nu mat wilt lakken om de natuurlijke en ingetogen look te behouden of je meubels juist op de voorgrond wilt brengen met een glanzende lakafwerking - ook met onze aardetinten heb je een ruime keuze. Natuurlijk is er ook de zijdematte lak, die erg populair is voor een neutraler effect.

Houd er bij het kiezen van de verschillende kwaliteiten rekening mee dat de matte lak meer geschikt is voor meubels die niet aan veel slijtage onderhevig zijn. De zijdematte meubel- en keukenlak kan daarentegen ook worden toegepast op tegels, keukenmeubels en regelmatig gebruikte meubels. Hetzelfde geldt voor de glanzende lak.


Bestel muur- en krijtverf in bruin & aardetinten online bij MissPompadour

Als je je favoriete tint uit de aardetinten hebt gekozen, bestel je ze gewoon bij je thuis. We verzenden je binnen een paar dagen met DHL GoGreen, zodat je de duurzame muurverf en fluweelmatte krijtkleuren zo snel mogelijk kunt gebruiken. Als je hulp nodig hebt bij het kiezen van de juiste kleur of de meest geschikte kwaliteit, staat onze gratis klantenservice natuurlijk voor je klaar.