• Gratis verzending vanaf 100€
  • Betaal met iDEAL
  • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

Welke tinten geel zijn er?

Ook voor geel geldt dat verschillende tinten een heel ander effect hebben, afhankelijk van hun samenstelling. Afhankelijk van welke pigmenten met geel worden gemengd, kun je een warme of koele sfeer bereiken. Welke variant je kiest, hangt af van hoe je geeltinten wilt gebruiken in je interieurconcept.


Van mosterdgeel tot oker: welke tinten zijn er?

Het kleurenpalet van geeltinten varieert van een bijna wit, delicaat pastelgeel tot sterke, fruitige tinten en een donker, warm geel dat naar oker neigt
Wit met Vanille van MissPompadour is een typisch voorbeeld van een bijna wit geel. Geel met Saffraan is een warm, bijna gedempt geel. Geel met Citroen van MissPompadour zorgt voor een sterk, helder geel in je kamers.

Laat de zon binnen: Het effect van geel als muurverf

Geel is een warme kleur en laat een kamer groter en ruimer lijken. Gele inkten zijn daarom ideaal voor kleine en donkere kamers. Als je kiest voor een lichtgele muurverf, kun je alle muren van een kamer ermee mee verven. Als je meer neigt naar een mosterdgele muurverf, kies dan voor een accentmuur in je favoriete geel.
Een pastelgele muurverf werkt stimulerend en opwekkend en bevordert prestaties en concentratie. Door de associatie met zon en warmte brengt geel ons in een positieve stemming en zorgt het ervoor dat we goed kunnen communiceren.

Voor welke ruimtes is geel bijzonder geschikt?

Geel is vooral ideaal voor gebruik in de eetkamer. Een rustige, warme tint zoals okergeel komt hier goed tot zijn recht.
Zonnig gele muurverf zoals Geel met Zon van MissPompadour of LittlePomp Geel & Creatief
werkenook prachtig in deze ruimte.Geel is ook zeer geschikt in ruimtes waar vergaderd wordt vanwege je stimulerende werking . Hier moet de keuze vallen op zachte, gele krijtverf, zoals Geel & Creatiefa van LittlePomp. Maar ook in de studeerkamer kun je genieten van het stimulerende effect van geel. Waarom niet een deel van de kamer om mee te verven in een mediterraan gele muurverf?Tips van MissPompadour over de felle trendkleur geel

In afgemeten doses en weloverwogen gebruikt, kan geel verrassende effecten creëren. Het verhelderende en stimulerende effect van deze kleur, die ten onrechte in de vergetelheid is geraakt, mag niet worden onderschat.


Woonstijlen en trends in geeltinten

Als je van de mediterrane woonstijl houdt, mag geel zeker niet ontbreken in je huis. Een stralend geel op de muur, zoals Geel met Zon van MissPompadour, is de ideale gele mediterrane muurverf. Gecombineerd met natuurlijke houtsoorten en andere natuurlijke tinten, zoals donkergroen, sterk blauw of zelfs donker, intens rood, bereik je een ontspannen sfeer die je menig donkere dag buiten je raam doet vergeten.
Als je een meer retro stijl hebt, kun je vooral sterke geeltinten goed gebruiken. Als meubels of muurverf - een kleur als Geel met Citroen uit onze collectie past bij deze stijl. Deze opvallende tinten zijn net zo geschikt voor een eclectische interieurstijl
Geel past ook prachtig in een elegante interieurstijl. Je kunt een petrolkleur zoals Groen met Petrol uit de collectie van MissPompadour combineren met elegant geel. Voeg gouden accenten toe en je zult je koninklijk voelen in je nieuw ontworpen huis.

Welke inkten passen goed bij geel?

Als je geel op de juiste manier gebruikt, kun je het met veel kleuren combineren. Een combinatie met de complementaire kleur violet is perfect. Je kunt een expressief effect creëren door een muur te ontwerpen in het warme, intense Geel met Saffraan van MissPompadour en meubels toe te voegen in het diepe paars. Citroengele kleuren zoals Geel met Citroen, aangevuld met violet, hebben ook een dynamisch effect
Groentinten in verschillende tinten zien er ook zeer interessant en heel natuurlijk uit met geel. Een muur in het rustige Groen met Bos van MissPompadour met een commode in Geel met Citroen van MissPompadour ervoor zorgt gegarandeerd voor een hoogtepunt in je interieur
Maar alle aarde- en bruintinten vormen samen met lichte, koele geeltinten ook een heel harmonieuze combinatie. Naast een muur in een accentkleur kun je voor de andere muren kiezen vooreen muurverf in beige. Intense rode en blauwe tinten mogen niet worden vergeten, omdat ze een spannende relatie vormen met alle geeltinten.
Als je geel een stijlvolle en elegante touch wilt geven, combineer je het met delicate petrol en heldere witte tinten. Dit is waar geel echt begint te schitteren.

Waarmee kan ik de kleur combineren?

Geel gaat bijzonder goed samen met donkere houttintenen donker gelakte meubels. Voor een mediterraan effect kun je ook meubels en decoratieve voorwerpen in zuiver wit combineren. Sterk groene planten met grote bladeren komen bijzonder goed tot hun recht in een gele en zonnige sfeer. Zachte en fluweelachtige materialen in antraciet- en zwarttinten zien er bijzonder gezellig en uitnodigend uit met geel in kruidige tinten, zoals kerriegeel.Welke kleuren kan ik bestellen bij MissPompadour?

Al onze gele kleuren zijn verkrijgbaar in muurverfn en lakkwaliteit. Je kunt dus alle oppervlakken met gele verf mee verven, of je nu de vloer, het behang, de betegelde spatwand in de keuken of een verouderd meubelstuk wilt opfrissen. We hebben de juiste kleur en verfkwaliteit voor al je projecten.muurverf in geel

De muurverf van MissPompadour is verkrijgbaar in twee verschillende kleurkwaliteiten: onze duurzame en matteDuurzame eco muurverf voor al je "normaal" gebruikte woonruimtes, en onze uiterst stabieleAfwasbare muurverf, die vooral gebruikt kan worden in entrees of keukens.

Dankzij het gladde oppervlak is het gemakkelijk schoon te vegen en tegelijkertijd mat.Ons assortiment wordt aangevuld door de fluweelzachte krijtverfn van LittlePomp.Of je nu je gestucte muur wilt opfrissen of het behang lelijk is geworden, onze muurverfn in geel hecht zich aan geen enkel oppervlak.

lak in geel

Naast muurverfn vind je ook lak in alle kleuren. Je kunt deze gebruiken om alle oppervlakken mee te verven, van hout tot tegels of zelfs glas. Gebruik gele houtverf om accenten aan te brengen op een meubelstuk of wees brutaal en verf helemaal mee in deze vrolijke tint. Yellow lac is veelzijdig!

Kies uit verschillende glansgraden en kwaliteiten

Je hebt ook de keuze uit verschillende kwaliteiten lak, die je kunt selecteren op basis van je toepassingsgebied. Voor oppervlakken die zwaarder worden belast, heb je de robuuste lakkwaliteiten nodig.

Deze omvatten de MissPompadour lakn van de Eggshell lakkwaliteit.
Als je de voorkeur geeft aan matte oppervlakken, ben je bijde Matte lakn van MissPompadour, de LittlePomp krijtlakn en de CosyColours krijtlakn aan hetjuiste adres.Geel krijt en muurverf online bestellen bij MissPompadour

Als je je favoriete kleur geel hebt gekozen, kun je direct bestellen in onze online shop. Als je twijfelt en vragen hebt, helpt onze gratis klantenservice je graag .
Je kunt kiezen uit verschillende betaalopties

  • Kopen op rekening
  • PayPal
  • Onmiddellijke overschrijving
  • Automatische incasso
Zodra je je bestelling hebt geplaatst, verzenden we de goederen snel, zodat je ze binnen een paar dagen in huis hebt en aan de slag kunt met je project. We doen er alles aan om zo duurzaam mogelijk te handelen en daarom koop je bij ons verf en lak met een laag vervuilingsgehalte. Naast ons product zijn we ook milieubewust, daarom gebruiken we gerecyclede verpakkingen en is het vulmateriaal ook plasticvrij.