• Gratis verzending vanaf 100€
  • Betaal met iDEAL
  • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

Welke grijstinten zijn er?

Grijs is veelzijdig! Het kan donker of licht, warm of koel zijn, afhankelijk van welke pigmenten zijn toegevoegd. Je kunt het bijzonder effectief combineren met een tint die dezelfde kleur glans heeft.


Welke tinten zijn er?

Grijs is er in verschillende tinten:

Koele grijstinten bevatten meer blauwe pigmenten , zoals Grijs met Blauw van MissPompadour .

Groenachtige grijstinten hebben meer groene pigmenten en ook een vrij koel karakter, zoals Grijs met Groen van MissPompadour.

Warme grijstinten krijgen een warme ondertoon door omber- en bruinpigmenten, zoals Grijs met Linnen van MissPompadour .

Een grijs kan ook licht of donker zijn en alle tinten van getint wit tot lichter zwart omvatten. De keuze aan grijze inkten is dus heel uitgebreid.
Wil je je muur helemaal zwart verven? Bekijk dan hier onze zwarte muurverf.

Effect van grijs als muurverf

Afhankelijk van hoe je de kleur op je muren wilt hebben, kun je kiezen tussen warmeen koele grijstinten. Het warme kleurenpalet is bijzonder geschikt voor een knusse, huiselijke sfeer in de kamer. Als je daarentegen liever een moderne en industrieel-chique uitstraling hebt, kun je het beste voor het koelere grijs gaan.

Voor welke kamers is grijs geschikt?

Door de verschillende oriëntaties van grijstinten is de kleur geschikt voor bijna alle kamers en inrichtingen in je huis. De kleur doet het vooral goed in bijvoorbeeld
  • Keuken
  • Woonkamer
  • Gang
  • Slaapkamer

Een grijs geschilderde keuken vormt de perfecte basis voor accessoires in verschillende tinten en trendkleuren. Als je kiest voor een koelere tint, zoals een blauwgrijze muurverf, krijgt je keuken een modern tintje. Een warmere tint, zoals een lichtgrijze muurverf, maakt de kamer gezelliger
In je woonkamer kun je een gezellige sfeer creëren met een lichte, warme grijze muurverf. Maar een accentmuur met donkergrijze verf kan ook een fijn woongevoel creëren.
In de gang ziet een lichtgrijs geschilderde muur er uitnodigend uit zonder te overheersend te zijn. Muurverf in grijsgroen heeft een vergelijkbaar effect.
En een slaapkamer met grijze, misschien zelfs donkergrijze muurverf heeft een rustgevend effect zodat je 's avonds heerlijk kunt ontspannen. Ook hier heeft het schilderen van slechts één muur - bijvoorbeeld die achter het bed - in een donkere kleur een geweldig effect.Tips voor de elegante trendkleur

Grijze muurverf kan echt overal bij. Verf je muren in grijstinten als je houdt van meubels en decoraties in krachtige kleuren. Dit laat alle andere kleuren stralen! Accessoires in verschillende kleuren passen ook fantastisch bij grijze muren en worden blikvangers. Je kunt je kamers dus zonder veel moeite steeds opnieuw inrichten met kleurrijke decoraties
Als je daarentegen liever kleurrijke muren hebt, schilder je je meubels gewoon grijs. Dit zal je muurverf benadrukken, waarbij grote en lompe meubels naar de achtergrond verdwijnen.

Woonstijlen en trends in grijs

Grijs speelt een rol in verschillende woonstijlen. Grijs staat bijvoorbeeld centraal in een puristische, minimalistische stijl. Denadruk ligt hier op rechtlijnigheid en reductie.
Deze kleur is ook een essentieel stijlelement in Scandi chic naast natuurlijke tinten en wit. Hier overheersen de warme nuances.
In de industriële stijl, die is geïnspireerd op industriële elementen, lofts en fabriekshallen, worden de koelere grijstinten gebruikt.
Dankzij het brede scala aan kleurnuances is deze trendkleur geschikt als basis voor elke inrichtingsstijl.

Welke kleur past bij grijs?

Omdat grijs heel flexibel is, kun je er werkelijk alles mee combineren. Het laat je gekozen combinatiekleur het voortouw nemen en neemt een stapje terug. Zorg ervoor dat de combinatiekleur een vergelijkbare ondertoon heeft als je gekozen grijs
Er zijn geen grenzen aan je ideeën: combineer een donkergrijs zoals MissPompadour Grijs met Zwart met een felle tint zoals MissPompadour Rood met Koraal. Cape Cod Grey van Painting the Past en Wit met Karakter van MissPompadour zijn ook een elegante combinatie. Als het gaat om het ontwerpen van muren, zul je je realiseren dat er talloze mogelijkheden zijn die je kamers in nieuwe pracht en praal zullen doen stralen

Als je de voorkeur geeft aan een rustige en ingetogen look, combineer grijs dan met een muurverf in beige. Verf de ingang lichtgrijs en gebruik een bijpassende beige tint voor de muren van je woonkamer om het perfecte contrast te creëren. Voor een warme, gezellige sfeer kun je vervolgens een bruine muurverf voor je slaapkamer kiezen uit ons uitgebreide kleurenassortiment .

Waarmee kan ik grijs combineren?

Je kunt grijs combineren met alle metalen en houtsoorten.
Er is geen kleur die niet samengaat met grijs. Let er bij het combineren en inrichten op of je een warm of koel grijs gebruikt. De gecombineerde kleur moet dezelfde uitstraling hebben.
De decoratie van elk seizoen gaat goed samen met een grijze muur in de woonkamer. Vooral gouden elementen, die je vaak terugvindt in de herfst, maar ook in de zomer, vormen een contrast en zien er heel elegant uit in combinatie met grijs.Welke kleuren kan ik bestellen bij MissPompadour?

Als je grijze muurverf wilt kopen, vind je in onze winkel veel verschillende grijstinten. Of je nu van modern of gezellig houdt - wij hebben de juiste voor je!


muurverf in grijs

In ons assortiment vind je grijs voor alle kamers en interieurstijlen.
Of je nu je gang wilt verven met onze muurverf voor zwaardere muren, je woonkamer een fluweelzachte laag wilt geven met onze krijtverf of liever duurzaam en milieubewust wilt schilderen .Wij hebben de juiste kleur voor elke muur.

lak in grijs

Natuurlijk zijn al onze grijstinten ook verkrijgbaar in verschillende lakkwaliteiten. Erzijn echt geen grenzen, want je kunt bijna alles verven met deze grijze verf. Meubels, decoraties, houten lambrisering, tegels... Vooral oude tegels kunnen zonder veel moeite worden opgefrist met onze tegelverf in lichtgrijs . Grijze tegelverf kan je badkamer helemaal transformeren! Bekijk onze inspiraties & tips om de eindeloze mogelijkheden te ontdekken.

Kleuren in verschillende glansgraden en kwaliteiten

Elk van onze inkten is verkrijgbaar in kwaliteiten voor verschillende toepassingen. Zo is er van elke fabrikant minstens één muurverf van hoge kwaliteit met een elegante, matte afwerking. Deze zijn geschikt voor alle kamers. Natuurlijk vind je ook fluweelzachte krijtkleuren. De lak is verkrijgbaar in verschillende glansgraden. MissPompadour en Painting the Past bieden elk een matte en een halfglanzende lak aan.Bestel muur- en krijtverf in grijs online bij MissPompadour

Nu heb je natuurlijk keuze te over. Niet alleen de kleurkaartjes helpen je bij het kiezen van de juiste kleur, maar ook ons klantenadvies. Zo vind je de juiste kwaliteit en kleur voor jouw project. Je kunt je duurzame muurverf, de juiste krijtverf en de bijpassende kleur meubelverf, evenals alle benodigde bordspoelen, vervolgens eenvoudig bij je thuis bestellen
In onze online shop kun je zowel kopen op rekening als PayPal gebruiken. Je kunt ook betalen via een directe bankoverschrijving en automatische incasso
Je bestelling komt via DHL GoGreen binnen een paar dagen aan in een duurzame, gerecyclede verpakking. Dan kun je eindelijk aan de slag. Veel plezier met schilderen!