• Gratis verzending vanaf 100€
 • Betaal met iDEAL
 • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

Creëer een uniek interieur-item met een likje verf

Met een nieuw kleurtje en eventueel nieuwe handgrepen kan je van een standaardmeubel iets unieks maken. Je herkent het gewoon niet meer terug. Niet alleen de witte IKEA-klassiekers kun je verven, maar ook natuurhout én hout- en kunststoffineer. In de blogs van MissPompadour vind je heldere instructies voor het verven van een Pax kledingkast of Malm of Hemnes ladekasten.

Welk IKEA-item je ook te pakken hebt, de oppervlakken zijn bijna altijd van kunststof fineer. Maar er zijn ook stellingkasten, zoals het Ivar-systeem, die van onbewerkt hout zijn. Wil je ontsnappen aan de eentonigheid van de miljoenenproductie? Een laagje verf of lak is een goede manier om IKEA-meubels een individuele touch te geven. Het motto is: Pimp je meubels - lekker verven met MissPompadour!

IKEA meubels met fineer voorbereiden op het schilderen

Het fineer op IKEA-meubels is meestal gemaakt van heel glad plastic of hout. Deze oppervlakken kan je heel goed schilderen na een grondige schoonmaakbeurt met MissPompadour Reiniger. De enige belangrijke tussenstap is een grondverf. MissPompadour Hechtblocken maar! zorgt voor een perfecte hechting van lak op gladde oppervlakken. En dat allemaal zonder schuurpapier, ideaal.

Houten meubels van IKEA schilderen

Meubels met een houten oppervlak of, zoals sommige kasten, helemaal van onbewerkt hout, krijgen een laagje MissPompadour matte lak of MissPompadour eggshell lak met een satijnen glans. De kindercollectie LittlePomp krijtlak is ook geschikt om hout mee te lakken.

Omdat alle MissPompadour lak geurarm is, kun je de meubels zonder problemen binnenshuis schilderen. Schuurpapier is niet nodig op onbewerkt hout. Maak je meubel schoon en gebruik op onbewerkt hout eerst een primer zoals Hechtblocken maar! van MissPompadour. Daarna gewoon twee keer verven met een verfroller of kwast en je ooit zo saaie IKEA-meubels hebben hun nieuwe look.

Witte IKEA-meubels verven

Witte IKEA-meubels hebben meestal kunststof fineer. Met een nieuwe tint die goed past bij de muurverf van een kamer krijgt dat materiaal een hele nieuwe look. Ook hier gebruik je Hechtblocken maar! - Grondverf en daarna een goed dekkende lak. Uit het MissPompadour assortiment kan je kiezen tussen eggshell lak, matte lak of LittlePomp krijtlak.

IKEA-meubels lakken: tips voor verf en lak in de kinderkamer

Vooral in de kinderkamer zijn unieke, sprekende kleuren echt op hun plek. LittlePomp krijtverf is speciaal ontwikkeld voor kinderen. Naast de muurverf voor kinderen is er een krijtverf in 15 leuke kinderkleuren. Met deze kleuren, ontwikkeld op basis van kinderpsychologie, kun je de classic IKEA-inrichting van een kinderkamer (kinderbed, commode + kledingkast) helemaal eigen maken. Rustige pasteltinten zijn het beste voor baby's en peuters, terwijl oudere kinderen vaak de voorkeur geven aan sterkere kleuren.

Als je een IKEA-meubel verft, volg je altijd een paar simpele stappen. Bijvoorbeeld een Malm ladekast die je in de kinderkamer wilt inpassen, maak je eerst stof- en vuilvrij met Reinigen maar! - MissPompadour reiniger. Breng dan een Hechtblocken maar! - MissPompadour primer aan. En tot slot schilderen met LittlePomp matte krijtlak voor kinderen. Gelukkig is LittlePomp verf en lak helemaal veilig voor de gezondheid. Zelfs zwangere vrouwen kunnen er gewoon mee werken.

IKEA meubels afwerken in Shabby Chic-stijl

Als je anonieme, saaie meubels echt een make-over wilt geven, schilder ze dan in Shabby Chic-stijl. Begin misschien met een kleiner meubelstuk zoals een ladekast. Je geeft een moderne IKEA-ladekast een patina of kunstmatige slijtage, zodat het resultaat is alsof er een oud meubelstuk voor je staat. Klinkt moeilijker dan het is.

Verf het meubel eerst egaal met matte lak. MissPompadour matte lak is hier supergoed voor. Nadat de lak is opgedroogd, schuur je voorzichtig de randen van het meubelstuk met schuurpapier of Schuren maar! - MissPompadour schuurvezel. Schuur alle plekken die door jarenlang gebruik zouden slijten. Accentueer deze plekken tot slot met gekleurde meubelwas.

Kies je lak & bestel het bij MissPompadour

Bij MissPompadour heb je de keuze uit 3 verschillende soorten lak. De zijdeglanzende eggshell lak en de puur doffe, matte lak zijn verkrijgbaar in alle 92 inkten van de collectie. De krijtlak van LittlePomp, speciaal gemaakt voor kinderen, is verkrijgbaar in 15 leuke kinderkleuren.

Om de juiste tint te vinden, raden we aan om vooraf onze kleurenkaarten te bestellen. Zo kun je de kleur direct tegen je muur bekijken.

Alle MissPompadour lakken worden gekenmerkt door hun hoge dekkracht en duurzaamheid. Ze zijn ook geurarm en spatwatervast. De lak wordt geproduceerd in Europa en verzonden met DHL Go Green.

Veelgestelde vragen over het verven van IKEA meubels

 • Kan ik IKEA meubelen met fineer verven zonder te schuren?
  Ikea meubelen met kunststof fineer kunnen geschilderd worden zonder te schuren. Het gladde fineer heeft echter een grondlaag Hechtbloken maar! nodig. Ook meubels van natuurhout kunnen worden gegrond en geverfd zonder te schuren.
 • Is één laag genoeg?
  Hoewel de eerste laag vaak goed dekkend is, is het idee van MissPompadour en LittlePomp-verf altijd twee keer aanbrengen, omdat ze pas met de tweede laag hun volledige, mooiste effect krijgen.
 • Welke verf is goed om een IKEA Malm ladekast te schilderen?
  Alle 3 onze soorten lak zijn geschikt voor een IKEA Malm ladekast.
 • Welke kleur moet ik kiezen?
  Kies een tint die bij je muren en andere meubels past. We raden aan om de kleurkeuze te baseren op onze MissPompadour kleurkaarten.
 • Welke MissPompadour kleur past bij IKEA-wit?
  Zelfs bij IKEA is niet al het wit hetzelfde: verschillende productlijnen hebben verschillende tinten wit en zelfs op verschillende productiesites kunnen er verschillen zijn in wittint. Bovendien vergelen IKEA meubels na verloop van tijd. Daarom kan je de tinten wit het best vergelijken met onze kleurkaarten.