• Gratis verzending vanaf 100€
  • Betaal met iDEAL
  • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina
MissPompadour

Verzegelen maar! - Topcoat

De MissPompadour topcoat kan op al het geverfde en gelakte materiaal in het huis worden gebruikt. Het zorgt voor een glad, uiterst slijtvast oppervlak. Met Verzegelen maar! - MissPompadour Topcoat houden de geverfde oppervlakken hun matte finish. Bovendien is er geen risico dat de topcoat na verloop van tijd gaat vergelen door zonlicht.
  • Stootbestendig en krasvast
  • Matte afwerking
  • Op waterbasis met plantaardige grondstoffen
  • Voor allerlei gelakt materiaal
  • Zo min mogelijk oplosmiddel

€ 39,00

Inhoud: 1 liter

Direct beschikbaar, levertijd 2 - 3 werkdagen

⭐️ Zeer populair product: meer dan 5983 keer gekocht in de afgelopen weken.

  • Hoogwaardige producten voor een perfect resultaat
  • Gratis advies in het Nederlands
  • Veilige levering met DHL
Veilig en snel betalen met
Persoonlijke, gratis klantenservice
Heb je vragen? Schrijf ons.

Dit is wat onze klanten zeggen

Wat Om te verzegelen kan

Beschermt je kleur verf of lak • Verlengt de levensduur van de lak- of verflaag • Creëert een matte afwerking • Op waterbasis • Beschermt tegen krassen en stoten • Hoge transparantie • Soepele toepassing

Ideale beschermlaag voor je verf of lak

Net de houten trap een nieuw likje verf gegeven of de keukenfrontjes opgefrist, en nu op zoek naar een goede bescherming? Dan is "Om te verzegelen" echt ideaal!
Deze topcoat werkt het oppervlak mat en discreet af, en zorgt voor een extra laag tussen de buitenwereld en de verf. Ook je wand- en vloertegels hebben zeker baat bij een laagje "Om te verzegelen".

Eenvoudig en duurzaam

Net als al onze lak is Om te verzegelen organisch en op waterbasis. Hij is ook geurloos, dus je kunt in elke kamer zorgeloos lakken.
Met onze veilige lak kan je lekker en lekker duurzaam verven.
Als je een oppervlak verzegelt, kan je het langer gebruikenzonder opnieuw te hoeven lakken. Dankzij "Om te verzegelen" is je verfwerk beter beschermd tegen stoten en slijtage. Door een topcoat te gebruiken kun je op een heel ontspannen manier bijdragen aan duurzaamheid: omdat je langere tijd geen nieuwe verf, meubels of tegels nodig hebt. En als kers op de taart bespaar je zo ook nog eens geld.

Correct gebruik van topcoat voor krijtverf, hout- & tegellak

Verzegelen maar! wordt gebruikt om een laklaag af te werken. De topcoat of aflak wordt dus als laatste laag aangebracht. Belangrijk is dat de lak eronder eerst goed droog is. Geef hem minstens 4-5 uur droogtijd. Beter nog is het om gewoon even een nachtje te wachten voordat je de lak verzegelt.

Breng vervolgens de aflak dun en gelijkmatig aan op het oppervlak met een roller of kwast. De kleine roller voor topcoat is hier perfect voor. De topcoat moet ook goed drogen. De lak is pas na een paar dagen helemaal droog. Tot die tijd moet je de laklaag dus niet te sterk belasten.

MissPompadour topcoat tegen krassen op alle oppervlakken

Sommige oppervlakken worden extra intensief gebruikt. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tegelvloeren, trappen en zeker ook de keuken. Maar ook als je de kinderkamer met LittlePomp krijtverf hebt geschilderd, zijn er oppervlakken die veel te verduren krijgen. Niet alleen mechanische slijtage zoals krassen en butsen, maar ook chemische die wordt veroorzaakt door veelvuldig onderhoud met schoonmaakmiddel. Maar goed dat "Verzegelen maar!" er is! In tegenstelling tot gewone blanke lak of vernis is Verzegelen maar! volledig mat en vergeelt zelfs niet bij blootstelling aan licht. Verzegelen maar! beschermt dus niet alleen effectief tegen mechanische en chemische invloeden, maar behoudt ook de mooie afwerking van de lak.

Tegellak aflakken na het schilderen

Als je van plan bent tegels op de muur of vloer te lakken, hoef je geen vreselijk ruikende, ongezonde tegellak te gebruiken. Kies gewoon een mooie tint lak uit het enorme assortiment van MissPompadour.

Als je tegels verft, moet je je verfklus wel afmaken met "Verzegelen maar!". Hoewel wandtegels in badkamer of keuken niet aan zware lasten worden blootgesteld, worden ze wel vaak nat en komen ze ook regelmatig met schoonmaakmiddelen in aanraking. Gelukkig beschermt "Verzegelen maar!" betrouwbaar tegen slijtage en beschadigingen. Het spreekt voor zich dat tegels op de vloer extra veel te verduren krijgen. Ook daar moet de laklaag dus worden beschermd tegen krassen, butsen en allerlei beschadigingen. Daarom is een topcoat voor vloertegels absoluut noodzakelijk.

Houtlak verzegelen op houten trappen & keukenfronten

Aflakken is ook essentieel bij een houten trap die is gelakt. Verzegelen maar! hoort zeker thuis op de traptreden, maar ook de stootborden hebben baat bij een laagje vernis. Een trap wordt namelijk blootgesteld aan veel mechanische slijtage door erop te lopen, maar wordt ook blootgesteld aan chemische invloeden door vochtig afnemen. Hetzelfde geldt voor onbewerkte en geverfde houten vloeren.

Wil je kastjes en het aanrecht in je keuken verfraaien met een nieuw laagje lak? Dan is het wel belangrijk dat de oppervlakken extra slijtvast worden. Keukenfronten en werkbladen moeten vaak worden schoongemaakt, in de keuken wordt het immers snel vies. Helaas worden bij het poetsen vaak agressieve vetoplossers gebruikt, hoewel er een effectief en milder alternatief bestaat met de MissPompadour Reiniger. In de keuken spreekt alles dus voor een laag Verzegelen maar! om de oppervlakken extra stevig en onderhoudsvriendelijk te maken.

Krijtverf aflakken met blanke lak

Mensen vragen regelmatig of het niet slim is om blanke lak te gebruiken als finish voor krijtverf. Wij raden aan om juist om krijtverf af te werken met een dunne laag topcoat. Vaak is krijtverf juist uitgezocht vanwege de stijlvolle, matte afwerking. Met Verzegelen maar! krijg je een glad en gemakkelijk schoon te maken oppervlak zonder die typische (hoog)glans van lak.

Hoeveelheid: 1 liter
Milieu-informatie: Topcoat op waterbasis voor lakken op waterbasis. Beschermt tegen stoten en krassen.
Om te verzegelen:Technische informatie downloaden
Reikwijdte: 1L is genoeg voor 10 tot 15 m2
Toepassing: MissPompadour "Om te verzegelen", kan worden opgebracht na 4-5 uur nadat de lak is aangebracht. Het is mogelijk de topcoat onverdund toe te passen.