Nieuwsbrief vol tips & inspiratie - Meld je nu aan en krijg 10% korting cadeau! Schrijf je in!

Naar de startpagina
MissPompadour

Verzegelen Maar! - Topcoat

Deze topcoat werkt als aflak op alle geverfde materialen, en binnenshuis ook op ongeverfd hout. Hij maakt het oppervlak nog gladder, spatwaterbestendig, en zeer robuust. En alsnog houdt het geverfde oppervlak zijn matte finish. Dankzij de nieuwe & verbeterde formule is Verzegelen Maar nu ook geschikt voor wandtegels in natte ruimtes en als transparante lak voor natuurlijk hout.

  • Nu nieuw: spatwaterbestendig
  • Kras- en stootvast
  • Onderhoudsvriendelijk, mat oppervlak
  • Op waterbasis & oplosmiddelarm
  • Geurloos & sneldrogend

€ 43,00

Inhoud: 1 liter

Direct beschikbaar, levertijd 2 - 3 werkdagen

⭐️ Zeer populair product: meer dan 6990 keer gekocht in de afgelopen weken.

  • Hoogwaardige producten voor een perfect resultaat
  • Gratis advies in het Nederlands
  • Veilige levering met DHL
Veilig en snel betalen met
Persoonlijke, gratis klantenservice
Heb je vragen? Schrijf ons.

Dit is wat onze klanten zeggen

Dit kan Verzegelen Maar!

Verlengt de levensduur van schilderwerk - Creëert een matte finish - Op waterbasis - Beschermt tegen krassen en stoten - Geschikt voor in vochtige ruimtes: sterk spatwaterbestendig - Hoge transparantie - Soepel aan te brengen - Vergeelt niet

Ideale beschermlaag voor geschilderd materiaal & ongeverfd hout

De houten trap een nieuw likje verf gegeven of de keukenfrontjes opgefrist? Dan is Verzegelen Maar ideaal! Deze topcoat geeft een licht matte finish en zorgt ervoor dat je verflaag tegen een stootje kan. Zeer geschikt voor iets als de achterwand van het aanrecht. Ook tegels op de badkamervloer of wandtegels in de douche hebben baat bij een laagje Verzegelen Maar, want de spatwaterbestendigheid wordt ook hoger met deze topcoat. Trouwens, met Verzegelen Maar heb je ook het juiste product als als je niet gaat verven, maar gewoon een extra beschermlaagje wilt voor op natuurlijk hout, zoals traptreden of het tafelblad.

Eenvoudig, sterk & sneldrogend

Verzegelen Maar is op waterbasis. Bovendien is het oplosmiddel- en geurarm, dus je kunt er met een gerust gevoel mee aan de slag. Pas je Verzegelen Maar toe op volledig uitgeharde lak of verf of op ongeverfd hout, dan is de aflak al na 3 dagen volledig robuust.
Als je een oppervlak verzegelt met aflak kun je er langer van genieten zonder opnieuw te hoeven schilderen. Met Verzegelen Maar is je oppervlak beter beschermd tegen butsen en slijtage. Met deze topcoat draag je op een ontspannen manier bij aan duurzaamheid - omdat je langere tijd geen nieuwe verf, meubels of tegels nodig hebt. En als kers op de taart hou je zelfs meer geld over.

Aflak voor krijtverf, hout- & tegellak gebruiken

Verzegelen Maar gebruik je om een beschermende laag te vormen. Dit betekent dat hij als topcoat wordt aangebracht. Laat de bovenste laklaag 24 uur drogen. Breng de topcoat vervolgens dun en gelijkmatig aan op het oppervlak met een roller of kwast. Na het aflakken moeten de lakverf en aflak 14 dagen goed uitharden. Let tot die tijd op dat je het oppervlak niet te zwaar belast. Wacht na het schilderen minstens 5 dagen met reinigen of het leggen van tapijt. Het geverfde oppervlak wordt daarna met de dag steviger.

Als je de oppervlakken al langer geleden (minstens 14 dagen eerder) hebt geschilderd, zal de aflak na 3 dagen zijn uitgehard.

Lak en aflak op waterbasis zijn geschikt voor een groot aantal ondergronden, met één uitzondering: plekken met stilstaand water kunnen niet worden geverfd. De lak is wel geschikt voor dingen die nat kunnen worden, maar niet voor horizontale (dus platte) vlakken in natte ruimtes. Verzegelen Maar kan daarom bijvoorbeeld perfect de geschilderde wandtegels in de douche versterken, maar niet de vloertegels daar.

Aflak op ongelakt hout aanbrengen

Als je Verzegelen Maar gebruikt om onbehandeld hout te beschermen, zorg er dan eerst voor dat het hout stofvrij en schoon is. Breng vervolgens een eerste laag topcoat dun en gelijkmatig aan met een roller of kwast. Deze eerste laag kun je eventueel verdunnen met 10-15% water. De tweede laag moet onverdund en niet te zuinig worden aangebracht. Omdat je hier geen verdere laklagen aanbrengt, is de aflak al na 3 dagen weer volledig uitgehard.

MissPompadour topcoat tegen krassen

Sommige oppervlakken krijgen gewoon veel te verduren. Dat zijn bijvoorbeeld houten en betegelde vloeren, trappen en zeker ook keukenmeubels. Maar ook als je meubels in de kinderkamer hebt geverfd met LittlePomp krijtlak, kunnen die heel wat te verduren krijgen. We hebben het dan niet alleen over beschadigingen zoals krassen en butsen, maar ook over slijtage door schoonmaakmiddelen. Gelukkig hebben we Verzegelen Maar! In tegenstelling tot een conventionele blanke lak is Verzegelen Maar volledig mat en vergeelt het niet bij blootstelling aan UV-licht. Verzegelen Maar biedt niet alleen goede bescherming tegen beschadigingen en slijtage, maar behoudt ook de mooie uitstraling van de lak.

Tegelverf aflakken na het schilderen

Als je van plan bent om de tegels op de muur of vloer te verven, hoef je niet naar de vies ruikende, ongezonde tegelverf te grijpen. Kies gewoon een mooie kleur eggshell lak uit uit het enorme assortiment tegelverf van MissPompadour.

Wacht na het verven 24 uur en werk de lakverflaag af met Verzegelen Maar. Wandtegels in de keuken en badkamer worden dan wel niet zo sterk mechanisch belast, ze worden wel vaak nat en worden gepoetst met schoonmaakmiddel. Hier biedt Verzegelen Maar een degelijke bescherming tegen slijtage en beschadiging. Tegels op de vloer krijgen altijd veel te verduren. De laklaag daarop wil je dus beschermen tegen krassen, butsen en allerlei soorten slijtage. Daarom is een topcoat voor vloertegels absoluut essentieel. Houd er trouwens altijd rekening mee dat je horizontale oppervlakken in de douche niet mee kan schilderen, omdat lak op waterbasis niet tegen stilstaand water kan.

Topcoat op houten trappen & keukenfronten

Bescherm houten trappen die je hebt gelakt altijd. Verzegelen Maar hoort sowieso thuis op de traptreden, maar ook de stootborden en trapleuningen hebben baat bij een laagje topcoat. Verzegel ook het hout wat je verder onbeschilderd laat. Een houten trap staat bloot aan zware slijtage door het geloop erop, en wordt ook regelmatig blootgesteld aan schoonmaakmiddel bij het dweilen. Hetzelfde geldt voor houten vloeren en gelakte vloeren.

Krijgen je meubels en werkbladen in je keuken een nieuwe laklaag? Dan is het echt belangrijk dat die oppervlakken extra slijtvast worden. Keukenfronten en werkbladen moet je vaker poetsen, de keuken wordt nu eenmaal sneller vies. Helaas komen bij het schoonmaken nogal eens agressieve ontvetters voorbij, hoewel MissPompadour Reinigen Maar! een mild en prima alternatief is. In de keuken pleit dus alles voor het gebruik van Verzegelen Maar om alles slijtvast en makkelijk reinigbaar te maken.

Verzegelen met blanke lak als topcoat

We krijgen vaak de vraag of het slim is is om krijtverf af te lakken met blanke lak. Wij raden aan om juist bij krijtverf een dunne laag topcoatlak aan te brengen. Krijtverf kies je namelijk vaak juist vanwege de elegante, matte finish. Met Verzegelen Maar krijg je een glad en onderhoudsvriendelijk oppervlak, maar dan zonder die typische lakglans.

Hoeveelheid: 1 liter
Milieu-informatie: Topcoat op waterbasis voor lak op waterbasis.
Om te verzegelen:Download technisch gegevensblad
Reikwijdte: 1L reicht für ca. 10 m2
Toepassing: MissPompadour Verzegelen Maar kan 24 uur na het aanbrengen van de verf worden aangebracht. De topcoat kan onverdund worden gebruikt of verdund met maximaal 5% water.