• Gratis verzending vanaf 100€
 • Betaal met iDEAL
 • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

Welke tinten paars zijn er?

Als secundaire kleur wordt paars gemengd uit blauw en rood. Afhankelijk van welke verhouding overheerst en hoeveel witte of donkere pigmenten worden toegevoegd, kan paars een heel ander effect geven


Welke tinten zijn er?

Met zo'n diverse kleur is het belangrijk om een overzicht te krijgen van de tinten.
Laten we beginnen met de heel lichte paarstinten. Door witte pigmenten toe te voegen ontstaan fijne, delicate pasteltinten, vaak lila genoemd, zoals MissPompadour Paars met Lavendel. Mauve is een blauwachtig, min of meer grijsachtig violet.


O nze muurverf van lichtpaarse tinten in het overzicht:
 • MissPompadour
Paars met
 • LavendelLittlePomp
 • Lila & TederCosyColours
 • Tender Rose
Violet en paars zijn sterkere paarstinten die sterk gepigmenteerd zijn. MissPompadour Paars met Provence is een "klassiek" paars.
Daarnaast heb je natuurlijk de bruingrijze paarstinten zoals Paars met Bosbessen, die subtieler en delicater zijn.
Voorbeelden van onze kleuren in sterke paarstinten
 • MissPompadour Paars met Provence
 • MissPompadour paars met Bosbessen
Of je nu op zoek bent naar een lichte of sterke paarse kleur voor je interieur, je vindt het hier zeker!

Effect van paars en lila als muurverf


Paars is een sterke kleur en zijn kleureffect is net zo gevarieerd als zijn nuances
.Als een mengeling van de twee primaire kleuren blauw en rood, die staan voor water en vuur, combineert je kleur tegenstellingen en heeft daardoor een kalmerend en balancerend effect. Lila heeft een vrouwelijk, licht en herinnerend effect. Donkerpaars daarentegen stimuleert reflectie. Over het algemeen bevordert paars creativiteit en creatieve energie .

Hoe beïnvloedt paars de geest?

Paars kwam oorspronkelijk voor in de kerkelijke context, waar het symbool stond voor priesterlijke waardigheid en bescheidenheid. Tegenwoordig zijn paarstinten geëvolueerd tot een veelzijdige verrassing. Het kleurenpalet heeft een spiritueel, ingetogen en even ongewoon effect. Door rood en blauw, vrouwelijk en mannelijk, vuur en water te combineren, heeft dit kleurenpalet een meditatief en balancerend effect op onze geest. Daarom wordt je kleurenpalet vooral aanbevolen voor kamers waar je je batterijen wilt opladen en rust wilt vinden. Paars is vooral geschikt voor
 • Slaapkamers
 • Woonkamers
 • je favoriete retraite zoals een lees-, meditatie- of yogaruimte
Opgelicht tot een licht lila, geef je mooie accenten en kalmeert het tegelijkertijd de geest, waardoor het je helpt je innerlijke centrum te vinden.

Voor welke kamers is violet geschikt?

Vanwege je meditatieve effect zijn lichte paarstinten een prachtige interieurkleur voor yogaruimten en ruimten waar mensen mediteren en ontspannen. Paars en violet zijn ook geschikte muurverfkleuren voor de kantoren van alternatieve behandelaars en andere helende beroepen. Dit komt omdat je niet alleen een balancerend, maar ook een pijnstillend en om mee te reinigen effect zou hebben.
In de slaapkamer kan een blauwpaarse kleur de slaap bevorderen en de geest ontspannen. Omdat een muurverf in violette tinten een heel kalmerend effect kan hebben, raden we een iets rossig paars aan voor meer saamhorigheid. Zo brengt de tint ook zijn stimulerende aspect in de slaapkamer
Gecombineerd met aardetinten en minimalistische decoratie kun je met een muurverf in Grijs met Grijs een heel unieke , zelfverzekerde uitstraling in je woonkamer krijgen. Maar muurverf in donkerpaars, geschilderd achter een bank in kruidige of lichte natuurtinten, creëert ook een bijna mystiek effect
Kleine prinsessen willen vaak paars als kleur voor je kinderkamer. Je kunt deze wens vervullen met muurverf in lavendel of lila. Je kunt ook een paarse tint bereiken met muurverf in rozeviolet. Tegelijkertijd creëren deze tinten een ontspannen en evenwichtige sfeer. Creativiteit wordt ook aangemoedigd.Tips voor de trendkleur violet

Met de veelzijdige kleur muurverf paars kan het leuk zijn om verschillende variaties uit te proberen. Dat is tenslotte wat deze tint zo bijzonder maakt. Als je nog op zoek bent naar ontwerptips, hebben we wat meer informatie voor je op een rijtje gezet


Woonstijlen en trends in paarstinten

Sterke kleuren komen vaak voor in het Oosten. Als je van de oosterse woonstijl houdt, kun je gaan voor een sterke paarse kleur.
In combinatie met gouden en oranje accenten creëer je kamers als iets uit 1001 nacht.
De kleur paars doet het ook goed in de boho stijl. Deze stijl wordt gekenmerkt door een mix van geweven stoffen, macramé, retro invloeden en een mix van patronen. Gewaagde kleuren passen er prachtig bij.

De grillige stijl roept een sprookjesachtige sfeer op in je huis.

Hier kun je spelen met gedurfd paars, goud en krullen.Als je jehuis graag in romantische pasteltinten inricht, kwast dan een muur in zacht pastelpaars, want je kunt het perfect combineren met alle andere pastelkleuren.Deze veelzijdige tint isechter ook ideaal voor een moderne stijl .
Designtip: combineer paars en violet met chroom, zilver of glas om een eigentijds interieur te creëren.

Heb je al een duidelijk idee van hoe je je kamers wilt inrichten? Kies dan nu je favoriete paarse tint in onze online shop en begin met je schilderproject!

Welke kleur past bij een paarse muur?

De complementaire kleur van paars is geel en vormt een geweldig contrast met donkerpaars. Maar andere sterke kleuren passen ook goed bij paars. Je kunt pasteltinten paars combineren met andere pastelkleuren zoals roze, lichtgeel of lichtblauw voor een speelse look.
Als je de voorkeur geeft aan een puurder je, combineer het dan met grijs.
Kleurrecepten waarin paars wordt gecombineerd met groentinten creëren een rustig en interessant effect.
Diep paars gecombineerd met een lichte, frisse kleur groen creëert een opvallend effect
. Ommee te verven met een accentmuur in echt donker paars, zal muurverf in beige tinten op aangrenzende oppervlakken je echt doen opvallen.

Waarmee kan ik paars combineren?

Je kunt natuurlijke materialen en planten combineren met licht en pastel paars. Stoffen in natuurlijke kleuren en grijze muurverf passen erook goed bij.
Je kunt paars en violet ook combineren met Grijs met Grijs, witte meubels en kleuren die naar grijs neigen - zoals beige met Kashmir.
Als je een sterk, donker violet hebt mee te verven, passengouden en fluweelachtige elementen er prachtig bij. Kussens of foto's in oranje en geel maken ook een geweldige indruk. Als je een moderne stijl wilt creëren, gebruik dan zwarte meubels en decoraties, want ook die passen perfect bij violet. Je ondersteunt ook elkaars kleureffect.Welke kleuren kan ik bij MissPompadour verf bestellen?

Of het nu gaat om muren, meubels, vloeren, tegels... je vindt alle tinten paars in de juiste kleurkwaliteit en in verschillende verpakkingen! De basisprijs per liter varieert per verfblik


muurverf in paars

Als je je muren paars wilt maken, kun je bijvoorbeeld onze duurzame muurverf Duurzame eco muurverf gebruiken. Het heeft een verfijnde matte afwerking, is geurloos, bevat weinig oplosmiddelen en spettert niet. En met een ongelooflijke dekkracht, want je kunt hem terugvinden in opaciteitsklasse 1. Als je een emulsieverf nodig hebt die schrobvast en robuust is, kies dan voor MissPompadour Afwasbare muurverf. Je kuntook kiezen uitde rijke kleuren van onze LittlePomp krijtcollectie .Al onze interieurkleuren kunnen zonder aarzeling in elke kamer worden gebruikt.

lak in paars

om je meubels, keuken, tegels of vloeren mee te verven, hebben we met onze lakkwaliteiten de juiste keuze voor paars lak .Er is bijna niets dat je er niet mee kunt mee verven, want onze lak is geschikt voor de meest uiteenlopende oppervlakken. Je vindt ook artikelen over verschillende verfprojecten met tips en veel afwasbare-muurverf informatiein onze gids.

Van mat tot glanzend: onze verschillende kwaliteiten

De juiste verfkwaliteit voor je project hangt af van de slijtage van het oppervlak en je individuele smaak. Om mee te verven op een intensief gebruikt oppervlak zoals een keuken of vloer, kies je best voor de halfglanzende lak. Deze zijn bijzonder robuust en stootvast. Je kuntkiezen uit de MissPompadour Eierschaal lak.
Heb je liever een echt matte afwerking, kies dan uit de matte lakn MissPompadour Matte lak, LittlePomp krijtlak en CosyColours. Je kunt deze af te lakken met houtwas om je een persoonlijke look te geven.


Bestel paarse muren en krijtverf online bij MissPompadour

Durf paars te gaan! Bijna geen enkele andere muurverf kan op zoveel verschillende manieren worden gebruikt. Als je de kleuren eerst in het echt wilt zien, kun je onze kleurenkaarten gebruiken. De kleuren kunnen afwijken van je werkelijke effect op het scherm.

Schrik niet terug voor deze kleine eerste bestelling, want je kunt je bestelling met een gerust hart plaatsen. We versturen niet alleen kleine pakketten, maar ook grote, zonder uitzondering, plasticvrij en met DHL Go-Green. Het maakt niet uit hoeveel liter je bij ons bestelt, onze verpakkingen zijn gemaakt van recyclebaar en vaak direct gerecycled papier.
Ken je onze Facebookgroep al? Daar wisselen inmiddels zo'n 85.000 leden ideeën uit. Je kunt de groepszoeker gebruiken om meer indrukken op te doen over hoe de kleur paars gebruikt kan worden. Als je nog steeds niet zeker weet welke tint en kleurkwaliteit voor jou geschikt is, vraag dan gewoon onze gratis verfadviesdienstaan . We helpen je graag!