• Gratis verzending vanaf 100€
  • Betaal met iDEAL
  • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

Hier vind je het product set voor het verven van wandtegels

Nieuw huis, nieuwe appartement – maar de tegels in de badkamer en keuken zijn helaas allesbehalve modern! Het budget is voorlopig uitgeput, maar je wilt de tegels nog steeds niet. Wat kun je doen? Wij zeggen: gewoon verven!
Of het nu gaat om badkamer, keuken of vloertegels. We leggen je hier uit hoe je je tegels kunt verfraaien met behulp van onze lakken!

Tegels verven: Voor en na foto's van ons verf community

Waarom zou je je tegels verven? Omdat je het kunt! Met relatief weinig moeite kun je je oude, onaantrekkelijke tegels transformeren tot mooie, moderne blikvangers. Odertussen hebben onze klanten al honderden badkamers en keukens opgeknapt en sommige echt lelijke betegelde oppervlakten een nieuwe look gegeven.Neem een kijkje en laat je inspireren!

Wandtegels in de badkamer

Badkamertegels verven kan moed vereisen. Maar het resultaat is des te overtuigender! Kijk eens hoe onze klanten hun badkamer hebben verfraaid.

Keukentegels

Soms volstaat een likje verf om de algemene indruk te veranderen en een oude keuken er weer modern uit te laten zien.

Vloertegels

Van het lelijk eendje tot zwaan – dat geldt ook voor deze vloertegels. Zie zelf hoeveel de indruk kan veranderen met een beetje kleur!

Stap-voor-stap instructies voor het lakken van tegels

Stap 1: Kies je verf

Je kunt je tegels verven met onze tegel lak. De MissPompadour eggshell lakken zijn daarvoor bijzonder goed geschikt. Met onze grote keuze aan verschillende kleuren vind je gegarandeerd een passende kleur voor je tegels! Onze kleurenkaarten helpen je daarbij.

Stap 2: Het oppervlakte voorbereiden

Alles wat niet geverfd moet worden, kan eerst worden gedemonteerd. Boorgaten en barsten kunnen uitstekend worden hersteld met "Plamuren maar!" - MissPompadour planmuur. Daarna gewoon glad schuren met fijn schuurpapier. Voor de hechting van de verf op de tegels is het heel belangrijk dat ze geen beschermende laag hebben. Overblijfselen van boenwas en vloer politoer moeten voor het lakken zorgvuldig worden verwijderd met speciale reinigingsmiddelen. Houd er rekening mee dat zelfs onze verven beperkingen hebben. Plekken waarop waterresten achterblijven kunnen niet worden geverfd! Dit betreft bijvoorbeeld de vloertegels in de douche of horizontale rekken in een douche.

Stap 3: De tegels schoonmaken

Om ervoor te zorgen dat het oppervlak helemaal stof- en vetvrij is, kun je de tegels het beste schoonmaken met "Schoonmaken maar!" - MissPompadour schoonmaker. Voor het verwijderen van bijzonder hardnekkige vlekken, zoals kalkaanslag, kun je ook een badkamerreiniger gebruiken. Voorkom het reinigen van voegen met chloor of een schimmel reiniger. Deze kunnen zich in de voegen ophopen en later de verf beschadigen. Belangrijk is dat je het reinigingsmiddel afspoelt met schoon water en alles goed laat opdrogen.

Stap 4: Oppervlakten in de grondverf zetten

Bij het schilderen van vloertegels of zeer gladde wandtegels kun je een flinke laag MissPompadour "Hechtblocken maar!" toepassen, zodat de verf nog beter kan hechten aan de ondergrond. Door koude buitenmuren, smalle ruimtes en een hoge luchtvochtigheid kan het soms langer duren voordat de primer goed is opgedroogd. Neem in dergelijke gevallen langere pauzes en breng de eerste verflaag pas na 6 – 8 uur of na een overnachting aan. Zorg ervoor dat je schoon gereedschap gebruikt bij het aanbrengen van de grondverf. Wanneer je siliconen voegen hebt die je wilt overschilderen, breng dan een grondlaag aan met onze "Siliconen afdekken maar!", omdat siliconen normaal niet overschilderbaar zijn met lak. Met deze grondverf is dit geen probleem meer.

Stap 5: De tegels lakken

Nu kun je de lak aanbrengen. Breng zoveel laagjes aan als je wilt, totdat je tevreden bent met het resultaat. Vaak zijn twee lagen al genoeg voor een dekkende afwerking, maar soms kan dit ook meer zijn. Laat elke laag goed drogen. Meestal zijn 4 – 6 uur genoeg, maar afhankelijk van de omgevingsomstandigheden kan het ook langer duren. De oppervlakten worden van dag tot dag stabieler en zullen na 10 – 14 dagen een uitstekende stabiliteit hebben bereikt. De voegen kun je het beste voorbehandelen met "Verven maar!" - fijne MissPompadour kwast in 25 mm. Verf vervolgens de tegels met de verfroller voor verven op waterbasis. Zorg ervoor dat je zo nat in nat mogelijk werkt. Hiervoor verf je eerst een paar voegen en rol je vervolgens de bijbehorende tegels en ga je dan zo door.

Stap 6: Sealen van het eindresultaat

Wanneer je vloertegels of andere zware tegels verft, zorgt "Verzegelen maar!" - MissPompadour Topcoat ervoor dat je verfklus zo lang mogelijk meegaat. Wandtegels die vaak worden blootgesteld aan vocht, zoals in de douche of achter het fornuis, kun je hiermee ook beschermen. Oppervlakten die met de topcoat zijn geverfd, zijn ook heel gemakkelijk schoon te maken.

Voor vloeren in badkamers of andere ruimtes die aan vocht worden blootgesteld, is "Verzegelen maar!" - MissPompadour topcoat ook geschikt. Na de laatste verflaag kun je het beste een nacht wachten voordat je gaat verzegelen.

Prof tip #1: Wanneer je over siliconen voegen heen wilt schilderen, kun je deze vooraf gronden met "Siliconen afdekken maar!" en daarna ook gewoon schilderen.

Pro tip #2: Verwijder na het schilderen altijd meteen het plakband terwijl de verf nog nat is. Zo voorkom je dat de nieuwe verf mee afbladdert. Plak vervolgens opnieuw af voor de volgende verflaag.

Pro tip #3: Wanneer je opnieuw tape wilt aanbrengen op je geverfde tegels, moet de verf volledig uitgehard zijn. Geef het in dit geval ten minste 14 dagen de tijd, afhankelijk van de luchtvochtigheid en de temperatuur. In bepaalde gevallen kan het langer duren.


Opgelet: Houd er rekening mee dat horizontale tegels altijd bijzondere oppervlakte zijn. Zowel als opslagvlak of als vloervlak worden deze aan hogere belastingen blootgesteld, die door iedereen zelf moeten worden ingeschat. We kunnen daarom geen garantie geven voor de levensduur van de verf.

Wat voor verf is geschikt?

Welke verf is geschikt voor het verven van mijn oude tegels?

De onderhoudsvriendelijke en robuuste lak kwaliteiten zijn daarvoor het geschiktst. Met name onze MissPompadour eggshell lak, deze levert een zijdemat, slijtvast oppervlak op.

Wat kenmerkt de tegellak van MissPompadour?

Met onze verven kunt je je tegels bijna geurloos verven. In tegenstelling tot conventionele tegelverf is het niet nodig een twee componentenverf te mengen, die – naast de sterke geur – altijd onmiddellijk moet worden aangebracht. In plaats daarvan kun je zelf beslissen of je een pauze neemt en op een ander moment verder gaat met verven. Vooral omdat de overgangen in onze lakken volledig naadloos zijn. En de fluweelachtige uitstraling van onze zijdematte lakken en krijtverven kan eenvoudigweg niet worden geëvenaard door conventionele tegel lak.

Veelgestelde vragen over het verven van tegels

1. Algemene vragen over het verven van tegels

Kan men tegels makkelijk overschilderen?

Ja, men kan! In principe kun je bijna alle tegels verven, maar het is vooral gemakkelijk met krijtverf en onze lakken.

Welke tegels kan ik verven?

Je kunt bijna alle tegels verven. Helaas zijn er een paar uitzonderingen:het is moeilijk met gewaxte of anderszins geïmpregneerde tegels. Terracotta tegels, bijvoorbeeld, worden vaak op deze manier verzegeld om het onderhoud ervan te vereenvoudigen. Ook moderne oppervlakken met lotuseffect kunnen niet worden geverfd. Verder zijn er vloeronderhoudsmiddelen die een impregnerende functie hebben. Buitentegels die worden blootgesteld aan regen zijn ook geen geschikt oppervlak om te verven. Natuurlijk is elk oppervlak anders en reageert het anders op een verflaag. Helaas kunnen we geen garantie geven op duurzaamheid.

Welke verfroller en kwast heb ik nodig om tegels te verven?

Je kunt het beste werken met een combinatie van onze fijne MissPompadour kwast en de verfroller voor verf op waterbasis. Verf de voegen voor met en in de lengte gehouden penseel en verf vervolgens de tegels met de roller. Probeer altijd nat in nat te werken. Dus eerst een paar voegen schilderen en dan de bijbehorende tegels rollen. Verf daarna dan de volgende voegen en tegels. Je zult snel doorhebben hoe het werkt.

Hoe lang gaat de verf mee?

We kunnen de duurzaamheid van de verf op de tegels niet garanderen. Hoe lang een verflaag op tegels meegaat, hangt sterk ervan af hoe die gebruikt wordt. Elk geverfde oppervlak is blootgesteld aan een bepaalde mate van slijtage, en deze slijtage is afhankelijk van de mate van gebruik. Zo is een tegelvloer in een eenpersoonshuishouden zonder huisdieren, waar de schoenen consequent bij de voordeur worden uitgetrokken, uiteraard aan andere slijtage blootgesteld, dan in een gezin van vijf personen met een hond en een kat, waar mensen soms met vuile rubberlaarzen de deur binnenlopen. Bovendien wordt elke vloer anders behandeld en waardeert iedereen het gebruik van een vloer anders. Je moet voor jezelf en je gezin beslissen of je een vloer wilt verven of een ander alternatief wilt zoeken. Je kunt ook druk belopen gebieden beschermen met een loper.

Moet ik de tegels op een gegeven moment opnieuw verven?

Het is mogelijk dat na verloop van tijd er tekenen van slijtage optreden. Als er krassen of kleine beschadigingen zijn, kun je die heel gemakkelijk herstellen. Je schuurt de plekken een beetje bij met een schuurvlies en schildert er gewoon weer overheen met je lak of krijtverf. Een geverfde vloer kan zo een goede oplossing zijn voor een paar jaar. En als je de kleur niet meer mooi vindt, verf je er gewoon overheen met een van onze andere fantastische kleuren.

Waarom kan ik de verf met mijn nagels eraf krabben?

Als de verf nog niet helemaal is uitgehard, kan hij er zo afgekrabd worden. Dit is normaal. Alstublieft, doe geen krastest met je nagels.. Na 14 dagen is de kleur vrij stabiel, maar ook dan verhardt hij nog verder van dag tot dag en zalhij daarnaar niet meer af te krabben zijn.

Kan ik ook reliëf tegels verven?

Ja! Meestal zien ouderwetse tegels met structuur er echt cool uit als ze geverfd zijn.

Kan men zuignappen op de geverfde tegels bevestigen?

Zolang je niet te veel kracht uitoefent op de zuignap, moet het geen probleem zijn. Het oppervlak kan te ruw zijn voor de zuignap. Het is belangrijk dat je deze niet bevestigt voordat de verf tenminste 14 dagen volledig is uitgehard. Eerder kan de lak het niet houden.

Mag ik de tegels in mijn huurwoning zelf verven?

Of je de tegels in de huurwoning mag verven moet je altijd met de verhuurder afspreken. Het is tenslotte eigendom van de verhuurder en een verflaag kan niet volledig worden verwijderd. Het is altijd het beste om schriftelijke toestemming te krijgen. Op die manier ben je aan de zekere kant als je verhuist.

2. Vragen over voorbereidend werk, grondverf en topcoat

Wanneer moet ik mijn tegels gronden?

Dat hangt helemaal ervan af over welk soort tegels we het hebben. We hebben de vraag beantwoord op basis van badkamer, keuken en/of vloertegels.

Wanneer moet ik mijn tegels verzegelen?

Het hangt allemaal af, van de soort tegels die verzegeld moeten worden. Want afhankelijk ervan of het gaat om een backsplash in de keuken, tegels in de douche of een vloer, hebben we verschillende adviezen. Bovendien zijn al onze sealers matterend, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over extra glans.

Wat doe ik met siliconen voegen?

Silicone kan niet overschilderd worden. Je kunt siliconen voegen na een nieuwe verflaag vernieuwen of ze in de grondverf zetten met MissPompadour "Siliconen afdekken maar!" en dan overschilderen. Als de voegen al oud en versleten zijn, bijvoorbeeld in de douche, is het raadzaam ze te vernieuwen. Als je nieuwe siliconen gebruikt, zorg er dan voor dat je een zuurvrije gebruikt. Deze zal de verf niet aantasten.

Hoe kan men tegels afplakken, op pas geverfde oppervlakken, voor tweekleurig oppervlakken?

Als je van plan bent met twee kleuren te schilderen, moet je, indien mogelijk, pas na 14 dagen, wanneer de eerste kleur volledig is opgedroogd, afplakken en met de tweede kleur beginnen. Hiervoor kun je heel goed onze afplaktape gebruiken. Plak de tape eerst op je spijkerbroek of op je T-shirt, zodat er fijne vezels zich kunnen hechten aan het tape en deze niet al te sterk plakt. Plak het dan voorzichtig op het gewenste oppervlak. Als je het eraf trekt, trek het dan niet naar je toe, maartrek het voorzichtig opzij, zodat er zo min mogelijk spanning op staat en je verf niet wordt beschadigd. Het is belangrijk de tape altijd te verwijderen terwijl de verf nog nat is, zodat de verflaag niet scheurt. Het beste is, om het tape, voor elke laag opnieuw aan te brengen.

3. Badkamertegels verven

Welke badkamertegels kan ik verven?

Je kunt wandtegels bijzonder gemakkelijk verven. Onze lakken zijn ookuitstekend geschikt voor de doucheruimte, omdat ze op waterbasis zijn, maar niet oplosbaar in water zodra ze zijn doorgedroogd. Ook badkamervloertegels kunnen worden geverfd. Je moet er echter wel rekening mee houden dat de lakken en krijtverven geen permanent staand water tolereren. Vochtige handdoeken op de vloer of badmatten kunnen dus onder bepaalde omstandigheden de lak zachter maken. Het is daarom belangrijkom te voorkomen dat de vloer voortdurend nat is. We zouden de vloertegelsin gelijkvloerse doucheruimten niet verven..

Heb ik een primer nodig voor mijn badkamertegels?

Indien jezeer gladde wandtegels wilt verven, kun je MissPompadour "Hechtblocken maar!" gebruiken om de verf beter te laten hechten. Als je je badkamervloer verft, moet je altijd voorbehandelen met "Hechtblocken maar!", omdat deze meer blootgesteld is. Een goede laag is voldoende.

Moet ik mijn badkamertegels verzegelen?

Onze stabiele verven zijn zelf waterdicht en robuust, zonder topcoat. Muren die voortdurend nat worden, bv. in de douche of achter het bad, kun je extra beschermen tegen het vocht met onze topcoat.

Je vloer in je badkamer moet ook worden behandeld met onze topcoat om hem steviger te maken. De levensduur van een geverfde tegelvloer hangt sterk af van het type tegel, de afwerking en vooral van het individuele gebruik.

Hoe lang mag ik niet douchen na het lakken van mijn badkamertegels?

Je moet minstens een hele dag wachten, zo mogelijk langer, voordat je weer gaat douchen. Gedurende de eerste twee weken na het verven is het raadzaam niet lang en uitgebreid te douchen. Zorg er de eerste dagen ook voor dat er geen harde waterstraal in contact komt met pas geverfde tegels en dat de douchekop de muur niet raakt, verder zie ook af van intensief poetsen.

4. Keukentegels verven

Tegels verven in de keuken?

Past je backsplash in de keuken niet bij de pas geverfde keuken? Geen probleem. Je kunt ook een totaal nieuwe look creëren door je keukentegels te verven met onze op water gebaseerde lakken en krijtverven.

Heb ik een grondverf nodig voor mijn betegelde achterwand?

Als de tegels erg glad zijn, kun je de hechtgrond MissPompadour Zum Halten gebruiken voor een betere hechting. Een dun laagje is voldoende. Het is het beste om het een nacht te laten drogen.

Kan ik de geverfde backplash beter verzegelen?

Met "Verzegelen maar!" de sealer van MissPompadour kun je de tegels achter het fornuis en de spoelbak beschermen tegen stoom- en vetspetters. Dit zorgt ervoor dat ze supermakkelijk schoon te maken zijn.

5. Vloertegels verven

Kan ik alle vloertegels verven?

Ook al stimuleren we je graag in je projecten, helaas hebben zelfs onze kwaliteitslakken hun grenzen.
Het is niet aan te raden om vloertegels te verven die zijn blootgesteld aan hele zware belasting en vooral niet die waarop water kan blijven staan. Hierbij valt te denken aan vloeren in de douche, douche- en badplanken en een ingang waar een vochtige deurmat blijft liggen.

Heb ik een grondverf nodig voor mijn vloertegels?

Aangezien een vloer altijd sterk belast wordt, is het zinvol om de tegels te gronden met een hechtprimer zoals MissPompadour "Hechtblocken maar!". Hierdoor hecht de verf simpelweg beter. Een goed laagje is voldoende.

Moet ik mijn gelakte vloertegels verzegelen?

Ook hier is het beter het zekere voor het onzekere te nemen vanwege de hoge belasting. Met MissPompadour "Verzegelen maar!" beschermt je je lak tegen mechanische slijtage.

Hoe lang moet ik verf of lak laten drogen na het lakken van de vloertegels?

Je moet de gelakte vloertegels tenminste vier uur de tijd geven voordat je er voorzichtig met sokken overheen loopt. Je geverfde tegels zijn na een droogtijd van ongeveer 14 dagen uitgehard, en ook daarna zal de verf van dag tot dag steviger worden. Als je veel drukte hebt, kun je de eerste twee weken overdag een katoenen doek uitleggen. Haal het echter een nacht weg zodat de verf goed kan uitharden.

Moet ik geverfde vloer bijzonder onderhouden?

Aangezien een geverfde oppervlakte altijd onderhevig is aan een zekere mate van slijtage en bijvoorbeeld een vloer aan veel belasting wordt blootgesteld, moet je die met wat zorg behandelen.. Lijm altijd viltglijders onder meubels en leg bijvoorbeeld een loper op druk bewandelde paden. Onze ervaring is dat het verven van vloeren best geschikt is voor dagelijks gebruik als je een beetje voorzichtig bent.

6. Verven van balkon- en terrastegels

Kan ik mijn balkon- en terrastegels schilderen?

Vloertegels op balkons en terrassen kunnen zeker ook worden geverfd. Voorspellingen over de duurzaamheid op dit gebied vinden we echter moeilijk. Want ook hier geldt: als de gebieden worden blootgesteld aan vocht of nattigheid, kan de verf zacht worden. Daarnaast is er voor deze oppervlakken geen geschikt verzegelingsmiddelen van onze merken dat de lak extra zou kunnen beschermen. En de impact van schoenen op buitenruimtes kan groter zijn dan op binnenruimtes. Je moet dus zorgvuldig afwegen of je je vloertegels buitenshuis wilt verven.

Als de tegels daarentegen op de muur zitten, kunnen deze zonder problemen worden geverfd. Het enige belangrijke is dat je een verf gebruikt die buiten kan worden aangebracht. Wij bevelen onze MissPompadour Matglans Robuust-lak aan. Die is bijzonder robuust en schokbestendig.

Video tutorial: Verven in plaats van opnieuw betegelen

Dit zijn de hulpmiddelen die je nodig hebt voor je tegels

  • poetsemmer, spons en schoonmaakdoek: Het te verven oppervlak moet stof- en vetvrij zijn. Kalkaanslag moet zo goed mogelijk worden verwijderd.
  • Schroevendraaier voor demontage: Het beste is om alle handdoekhouders, haken en meubels te demonteren. Dit is de schoonste manier van werken en bespaart je een hoop vervelend afplakwerk.
  • Afplakband: Het beste is om het afplakband altijd te verwijderen als de verf nog niet droog is, zodat je een schone rand krijgt. Lees ook de instructies in de FAQ's.
  • Afdekfolie of krantenpapier: Zo bescherm je de plekken die geen verf mogen krijgen.
  • Kwast, verfroller en verfbak: Het beste is om de verf in het verfbakje te gieten. Verf de hoeken, randen en alle voegen met een kwast, de oppervlakken dan met de verfroller.
  • Schuurpapier of schuurvlies: Voor de zekerheid, is het een goed idee om wat schuurpapier bij de hand te hebben. Zo kun je kleine oneffenheden zoals neuzen op de voegen gemakkelijk bijwerken en verder werken.

Wij zijn er voor je

Heb je ondersteuning nodig bij het project of heb je een andere vraag? Neem dan graag contact op met onze klantenservice!

Onze klantenservice helpt je graag op elk moment- per WhatsApp , Email of rechtstreeks via ons contactformulier (ma-vr 09-18, za tot 16 uur).

Je nieuwe tegelkleur

Een selectie van onze populairste kleuren

De manier om van je project een succes te maken

De ideale hulpmiddelen voor het verven van tegels