• Gratis verzending vanaf 100€
  • Betaal met iDEAL
  • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

Welke tinten wit zijn er?

Wit kan worden getint met bijna alle kleuren van het kleurenspectrum. Dit resulteert in een compleet ander effect van elke wittint. Er zijn koele en warme tinten wit, maar we hebben ook ook neutraal wit zonder toevoeging van pigmenten.


Welke nuances zijn er?

Ten eerste is er zuiver wit, waaraan geen pigmenten zijn toegevoegd. Dit is een heldere tint die niet neigt naar een andere kleurrichting. Zuiver wit kan neutraal worden gecombineerd met alle andere kleuren. Kies hiervoor MissPompadour Wit met Wit.

Als je wilt dat je wit een minder kille, vrolijkere uitstraling heeft, kies dan voor crèmewit, dat een zonnig en warm effect heeft door de toevoeging van geel pigment. Een typisch voorbeeld van deze tint is Wit met Zonnetje van MissPompadour.
Een neutrale tint wit, getint met grijs en geel pigment, is Wit met Glazuur.
Wit met Karakter van MissPompadour laat het gele pigment weg en is dus alleen gemengd met grijs pigment. Deze wittint is stralend en helder, maar zachter dan de pure witten.

Dan zijn er natuurlijk nog de vele witten die gemengd zijn met andere pigmenten.
Denk hierbij onder andere aan
- Wit met Lindengroen, dat groen pigment bevat
- je vindt een blauwe ondertoon in Blauw met Sneeuw.
- in Wit met Poeder van MissPompadour laat roodachtig pigment het wit stralen

Welk effect heeft wit als muurkleur?

Wit is de klassieke muurkleur die we eigenlijk niet als kleur waarnemen. Wit staat voor zuiverheid, perfectie en een nieuw begin. Met puur wit benadruk je dit effect.
Wit als plafondkleur geeft je kamer meer optische hoogte, muren beschilderd met witte interieurverf vergroten je kamer in zijn geheel en geven hem frisheid. Je kunt verschillende accenten leggen met je witkeuze: met een warme witte tint haal je de zon in huis, waardoor de kamer er gezellig uitziet. Met een koele tint versterk je het frisse en verkoelende effect van wit, wat de kamer een afstandelijke indruk kan geven.

Voor welke kamers is wit geschikt?

Dankzij de neutraalheid is wit geschikt voor alle kamers. Of je nu je keuken, badkamer of woonkamer wit wilt verven, of dat je trap, kinderkamer of slaapkamer een opfrisbeurt nodig heeft, witte interieurverf is altijd de juiste keuze. Als je een gekleurde accentmuur hebt geschilderd, ziet wit getint met dezelfde pigmenten daarnaast er altijd harmonieus uit.Tips voor klassieke muurverf

Omdat witte muurverf verondersteld wordt gewoon wit te zijn, maar er in werkelijkheid talloze nuances zijn, is het raadzaam om de kleurkaarten te raadplegen, vooral voor de fijne gradaties van de verfkleur. Dan kun je beoordelen welke tint bij jou in huis het gewenste effect geeft.


Woonstijlen en trends in wit

Witte tinten zijn geschikt voor allerlei woonstijlen. Ze passen bijzonder goed bij interieurs in Bauhaus-stijl. Dat komt doordat een witte achtergrond eenvoudige, moderne vormen effectief naar voren brengt. Om ervoor te zorgen dat de algehele indruk niet nikszeggend wordt, combineer je hetmet een uitgesproken kleur op een enkele accentmuur of op textiel en stoffering.
Wit in al zijn verschillende tinten en pigmentaties wordt ook steeds weer gebruikt in deshabby en vintage stijlen.
In de landhuisstijl is wit getint met grijs ook een must. Gebruik witte meubellak voor de rustieke charme van je oude meubels en schilder daarbij de muren bijvoorbeeld in lichtgrijs of blauw.

Welke tinten passen goed bij wit?

Door zijn neutraliteit past wit bij elke kleur. Je kunt wit gebruiken als contrast met andere kleuren of als omlijsting van een muur in een contrasterende kleur. Laat je inspireren dooronze uitgesproken kleuren: Vooral in een kamer waar wit overheerst, past een muur in accentkleur prachtig. Wit is ook altijd een goede keuze als rustige achtergrond voor meubels in sprekende kleuren.
Zwart is eengoede combinatiekleur, vooral als je je kamers een moderne, strakke uitstraling wiltgeven . Verf de gestucte muren in je badkamer in een warm crèmewit zoals Wit met Zonnetje en contrasteer dit met Zwart met Fluweel. Deze eenvoudige combinatie kan er heel elegant uitzien met de juiste decoratie.
Een bijzonder harmonieuze look krijg je als je kiest voor een groen gepigmenteerd wit in combinatie met een tint groen. Als je bijvoorbeeld een kast schildert in Groen met Bos van MissPompadour, ziet de muur erachter geschilderd in Wit met Lindengroen eruit als wit, maar versmelt toch tot een harmonieus geheel met de groene muur. Dit geldt ook voor andere kleuren, zoals donkerblauw, zoals Blauw met Middernacht met een blauw gepigmenteerd wit zoals Blauw met Sneeuw.
Met roze muren ziet het delicate Wit met Poeder van MissPompadour er bijvoorbeeld heel harmonieus uit .

Waar kan ik wit mee combineren?

Meubels van natuurlijk hout en accessoires in sprekende kleuren staan prachtig bij wit om je huis een persoonlijk tintje te geven. Decoraties in pastel, zwart, petrol of zonnig geel passen prachtig bij wit. Verfraai je muren met foto's en afbeeldingen in krachtige kleuren. Met een donkere fotolijst in een bijpassende tint kun je je witte muurverf versterken.
Zo heb je met wit alle opties open om je eigen, persoonlijke interieurstijl te vinden.Welke witte verf kan ik bestellen bij MissPompadour?

Je vindt wit in alle verfsoorten die je voor je project kunt gebruiken. Het maakt niet uit of je witte muurverf met hoge dekkracht, witte plafondverf of lakverf of krijtverf nodig hebt. We hebben de juiste soort voor alle ondergronden en oppervlakken.


Witte muurverf

Of je nu stucwerk, gipsplaat of behang een nieuwe laag verf wilt geven, wij hebben de interieurverf die je nodig hebt. Als de muren in je trappenhuis, hal of keuken toe zijn aan een opknapbeurt en je op zoek bent naar een verf die je nat kunt afnemen, dan is onze afwasbare Lekker Robuust-muurverf de juiste keuze. Hiermee krijg je een onverwoestbare en makkelijk schoon te houden verflaag waar je lang plezier van zult hebben
Wil je schilderen met een matte en fluweelachtige verf, kies dan voor de ecologische Lekker Duurzaam-muurverf van MissPompadour of de krijtachtige muurverven uit de LittlePomp collectie.

Witte lak

Vergeet niet dat onze fabrikanten ook het hele assortiment wittinten in de vorm van lak oftewel lakverf aanbieden. Je kunt je meubels een opfrisser gevenmet witte houtverf. Je kunt ook tegels, metaal en je radiatoren een make-over geven met lak. Of je nu je verouderde deuren of je tegelachterwand uit de jaren '80 een nieuwe look wilt geven, er zijn geen grenzen voor je fantasie en creativiteit met witte lak.

Verschillende soorten lakverf

Afhankelijk van de eisen die je aan de lak stelt, kun je kiezen uit verschillende glansgraden. Als je je keuken wilt opfleuren, gebruik dan de lakkwaliteit eggshell van MissPompadour.
Voor een oud meubelstuk dat zijn karakter moet behouden, is een matte lakkwaliteit zoalsde matte lak van MissPompadour soms geschikter.Veelgestelde vragen over witte muurverf

We krijgen vaak vragen over muurverf in witte tinten


Dekt wit al na de eerste laag?

De mate waarin een muurverf in bijvoorbeeld crèmewit zal dekken na de eerste laag hangt af van verschillende factoren. Het maakt sowieso uit of je op pleisterwerk of behang schildert en ook welke kleur de muur heeft die je gaat verven. De dekkracht van onze verf is erg hoog, maar één laag zal niet genoeg zijn om een donkere muur te dekken
Over het algemeen raden we je aan om onze verf altijd twee keer aan te brengen, in welke kleur dan ook, zodat hij zijn volle, fluweelachtige effect kan ontwikkelen.

Welke witte muurverf is vrij van schadelijke stoffen?

De ecologische muurverf Lekker Duurzaam is de meest ecologische verf in ons assortiment. Van alle verven in onze winkel is het de meest milieuvriendelijke. Dit zie je ook terug in het bijna nihile aandeel milieuvervuilende stoffen dat erin zit. Maar ook al onze andere verf en lak is op waterbasis.
Met onze ecologische verven hoef je je tijdens het schilderen geen zorgen te maken over je gezondheid. Onze premium muurverven zijn geurloos, met water verdunbaar en volledig vrij van oplosmiddelen. Bovendien zijn ze op waterbasis, waardoor ze gemakkelijk van handen en verfspullen af te wassen zijn zolang ze nog niet opgedroogd zijn.Bestel online witte muur- en krijtverf bij MissPompadour

Profiteer van verschillende voordelen als je verf bij ons bestelt: je koopt ons gratis klantadvies direct bij je bestelling. We ondersteunen je in de aanloop naar je project per telefoon, WhatsApp, e-mail en ook via onze socialmedia.
Overigens kun je hier terecht voor duurzame verfspullen, zodat je het ook op het gebied van gereedschap niet zonder duurzaamheid hoeft te doen.
Kies zelf hoe je wilt betalen, want we bieden ruime keuze aan betaalmethoden. Of je nu gaat voor kopen op rekening, PayPal of iDeal. Natuurlijk kun je ook per automatische incasso of creditcard betalen.