• Gratis verzending vanaf 100€
 • Betaal met iDEAL
 • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

Muurverf voor behang & houtsnippers: wat je moet weten

Iedereen heeft wel een kamer in zijn flat of huis die meer kleur kan gebruiken!
Dat geldt ook voor een behangen muur. Niet alleen voor houtsnipperbehang - je kunt ook papierbehang, vliesbehang, behang met patroon en structuurbehang perfect mee verven. Het maakt niet uit wat voor soort - je kunt al je muren met onze kleuren om mee te verven! Om mee te verven is de ideale gelegenheid om je huis steeds weer een nieuwe look te geven.
Een accentmuur in een kamer in een andere kleur verven is eigenlijk net zo snel gedaan als een rondje langs de meubelwinkels op zoek naar nieuwe decoratie
.Hier vind je belangrijke informatie over muurverf voor de verschillende soorten behang.


Wat onderscheidt muurverf voor behang & houtsnippers?

Met onze muurverf kun je een effen behang een verfijnde en speciale look geven. De bijzonder poederige en matte uitstraling van onze duurzame verven en -krijtverf maakt van het saaiste behang een blikvanger. De verf is superdekkend, slijtvast, robuust en praktisch geurloos. Je kunt kiezen uit honderden inkten. Wat is jouw favoriete kleur?

Kun je over elk behang heen verven?

In principe kun je over elk behang heen schilderen met een kwast of verfroller. De verf is natuurlijk geschikt voor ruw behang. Het is belangrijk dat je behang nog stevig aan de muur vastzit. Als het gedeeltelijk los zit, kan het vocht dat ontstaat tijdens het om mee te verven het behang verder losmaken. Als het behang goed behangen was, zijn de randen van de afzonderlijke banen na het om mee te verven meestal niet meer zichtbaar.

Gebruikelijke toepassingen van behangverf

Soms is het niet het patroon van het structuurbehang dat je stoort, maar gewoon de kleur. En behang met een grove structuur is toch al uitgevonden om vaker van kleur te veranderen.
Het is dus perfect voor ons kleurengekke mensen
!Of het retropatroon op je vliesbehang dat een paar jaar geleden populair was, past niet meer bij je stijl - een frisse laag verf kan ook helpen.
Je kunt ook je structuurbehang verven.
Je behangplafond transformeer je net zo makkelijk met onze kleuren!Kies de juiste kleur voor je behang

In onze winkel hebben we een grote keuze aan verschillende muurverfkleuren die je kunt gebruiken voor je behang! Om je beslissing makkelijker te maken, hebben we je in een klein overzicht samengebracht.

Welke kleur is geschikt om over behang heen te schilderen?

Al onze muurverf is perfect om behang mee te verven. Je kuntkiezen uit honderden geweldige inkten van MissPompadour - Duurzame eco muurverf, MissPompadour - Afwasbare muurverf en LittlePomp -krijtverf. Zelfs als het behang al is meegeverfd met emulsieverf of latexverf, kun je het zonder problemen opnieuw verven.

Alsje ook gestucte, intensief gebruikte muren mee wilt verven, hebben we ook geschikte afwasbare muurverf in ons assortiment.

Deze producten zijn geschikt voor je behang

MissPompadour - Duurzame eco muurverf

Het eigen merk van MissPompadour. Hoogwaardige kleuren op plantaardige basis met een elegante matte afwerking.

 • sterke opaciteit
 • breed assortiment fijn afgestemde heldere en poedervormige inkten
 • hoog aandeel duurzame grondstoffen uit duurzame productie
 • laagst mogelijke VOC-gehalte
 • in verpakkingen van 1 l en 2, 5 l
 • kleine kleurkaarten beschikbaar

MissPompadour - Afwasbare muurverf

Het eigen merk van MissPompadour. Slijtvaste kleuren met een matte afwerking.

 • ideaal voor intensief gebruikte muren
 • schrob- en stootvast
 • hoge opaciteit en breed kleurengamma
 • laagst mogelijk VOC-gehalte
 • in verpakkingen van 1 l en 2, 5 l
 • kleurkaarten beschikbaar

LittlePomp -krijtverf

Zachte inkten, niet alleen voor kinderkamers

 • krijtmatte muurverf met zeer goede dekking
 • oplosmiddelvrij, speekselvrij en geurloos
 • verpakking van 2, 5 liter
 • kleurkaarten verkrijgbaar

Gebruik deze verf voor ruwe vezelhangers

Wil je behang met ruwe vezels mee verven? Bovenstaande verfkwaliteiten zijn allemaal geschikt voor ruw vezelbehang. Zorg ervoor dat het behang de verf goed kan opnemen. Je mag het niet te absorberend of te waterafstotend maken. Je kunt het beste voor je behang testen hoe de verf zich gedraagt.


Om behang & houtsnippers mee te verven: 3 tips voor het aanbrengen

 • Tip 1: Voordat je begint met verven, kun je eerst oude behanggaatjes, scheurtjes of spijkergaatjes dichten met onze om mee te plamuren - MissPompadour plamuur.
 • Tip 2: Je kunt gemakkelijk over je behang heen schilderen. Je kunt de verf het beste in een verfbakje gieten. Je kunt onze kwasten gebruiken voor alle hoeken en randen en de oppervlakken schilderen met een verfroller. Je kunt ook een kleine verfroller gebruiken. Onze muurverf is vrij zwaar - je zult langer mee kunnen met de kleinere roller!
 • Tip 3: Omdat houtsnipperbehang ongelijkmatig is, kun je het beste kruislings werken. Dit betekent dat je eerst een oppervlak van boven naar beneden mee verft en dan nog een keer kruislings. Zo kun je alle uitsparingen bereiken. Als je een oppervlak met veel structuur hebt, kan een verfroller met een hoge pool een goede optie zijn.

Bestel verf voor houtsnippers en ander behang in de MissPompadour Shop

Waarom zou je je verf bij MissPompadour bestellen? Met onze MissPompadour muurverf hechten we bijzonder veel waarde aan duurzaamheid. Onze Duurzame eco muurverf is veganistisch en bevat een groot deel plantaardige grondstoffen die gedurende de levensduur van je verf kunnen worden afgebroken. Natuurlijk bevatten ze weinig oplosmiddelen. Dankzij dit en je gladde en stabiele oppervlak zijn ze ook geschikt voor kinderkamers. Je hebt er een lange levensduur mee en je kunt er dus duurzame coatings mee aanbrengen.

Je bent ook praktisch geurloos - voor zover dat mogelijk is met muurverf natuurlijk. Dankzij hun extreem hoge dekkracht kun je zelfs intense kleuren gemakkelijk overschilderen.

Als je een groter oppervlak te verven hebt en de MissPompadour muurverf in verpakkingen van 2, 5 liter bestelt, profiteer je niet alleen van onze gratisCO2-neutrale verzending. Je helpt ook om gerecycled plastic terug te brengen in de kringloop. Want de 2, 5 liter emmers van muurverf zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic.
Hulp nodig bij zoveel keuze? Neem dan gewoon contact op met onze gratis kleur- en klantadviesdienst!

Komt je renovatieproject er binnenkort aan of wil je zo snel mogelijk aan de slag? Bestel dan nu!
We verzenden binnen een paar werkdagen en doen er alles aan om je project op te starten!

Niet alleen onze kleuren, maar ook onze betaalmethoden geven je alle opties die je nodig hebt. Of je nu op rekening wilt kopen of liever per directe bankoverschrijving wilt betalen - bij ons heb je alle opties tot je beschikking. Je kunt ook betalen met een SEPA-incasso via PayPal Plus - of het bedrag zoals gewoonlijk direct via PayPal overmaken.
Je hebt overigens geen PayPal-rekening nodig om van alle voordelen van PayPal Plus te profiteren. Dus niets staat je project in de weg! Op je kwasten, klaar, af!