• Gratis verzending vanaf 100€
  • Betaal met iDEAL
  • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

Premium lakverf voor kunststof: dit moet je weten

Met kunststof, plastic en laminaat heb je een ruimere keuze aan kleuren dan met hout. Toch kan het zijn dat het niet meer bij je inrichting past of begint te verslijten. Dat is waar onze kunststof verf van pas komt.

Wat is kunststofverf?

Je kunt kunststof en laminaat gewoon verven met onze kunststofverf. Je hebt daarbij keuze uit twee glansgraden: mat en zijdeglans. Met onze poederachtige krijtlak kun je ook woondecoratie bijpassend schilderen.
Schuren is niet nodig. Op oppervlakken die intensief gebruikt worden, zoals vloeren, gebruik je gewoon een grondverf om de levensduur van de verf te verhogen. Je kunt hoogglanzende oppervlakken eventueel een beetje opruwen met schuurpapier of schuurvezel om de hechting aan de ondergrond te verbeteren.

Welke kunststof kan ik verven of lakken?

Of je de krijtverf nu op folie aanbrengt, je pvc- of laminaatvloer wilt verven of het kunststof raamkozijn een nieuwe kleur nodig heeft - kies een mooie tint uit onze verf voor kunststof. Daarna kun je de ondergrond goed reinigen en lekker verven!
Weet je niet zeker of jouw materiaal geschikt is? Probeer het dan eerst uit op een onopvallend stukje.

Wanneer wordt plastic verf gebruikt?

Kunststof, pvc en laminaat zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Toch gebeurt het regelmatig dat het er er na verloop van tijd niet meer zo mooi uitziet. Omdat plastic als materiaal die bij zijn productie niet bepaald milieuvriendelijk is, is het zeker duurzaam om de levensduur ervan te verlengen door het te verven. Denk aan je raamkozijnen, die gelamineerde keuken van je beste vriendin of de kunststof voordeur van je ouders. Het is niet altijd ideaal om het kunststof te vervangen, want dat zou een grote uitgave met zich meebrengen.

Dit is precies waar onze kunststof verven om de hoek komen kijken, omdat je deze op bijna alle kunststof oppervlakken kunt gebruiken. Gebruik ze om je kunststof kozijnen of laminaatvloer mee te verven.
Je kunt er ook vergeelde deuren of andere oppervlakken met een verouderde look mee verven. De voorbereiding is simpeler dan bij echt hout.

De juiste kleur kiezen voor kunststof & fineer

Als je je pvc-u deuren wilt lakken, moet de lak duurzaam zijn en goed hechten, want een deur wordt vaak en intensief gebruikt. Maar je wilt ook lak die robuust en makkelijk om mee te werken is en goed hecht als je pvc kozijnen gaat schilderen. Wij leggen uit welke pvc-verf het meest geschikt is voor jouw projecten en zowel binnen als buiten aan alle eisen voldoet en het beste resultaat biedt.

Welke MissPompadour verf is geschikt voor kunststof?

Eigenlijk al onze soorten verf zijn geschikt om kunststof oppervlakken mee te verven.
Als je een veelgebruikt oppervlak gaat verven, zoals een keuken van fineer of een laminaatvloer, raden we onze zijdeglans lak uit het MissPompadour Matglans Robuust lakassortiment aan.
Op decoratieve meubels die niet zo zwaar worden belast, kun je ook de matte varianten gebruiken, zoals MissPompadour Matte lak, CosyColours krijtlak en LittlePomp krijtlak.
Je kunt zelfs klein meubilair zoals fotolijstjes, klokken en andere decoraties prima verfraaien met een likje muurverf.

De juiste verf voor buitenplastic

Als jeeen oude plastic tuinset hebt, gebruik dan gewoon onze plasticverf om je tuinset op te frissen.
De geschikte verfkleuren voor buitenplastic zijn MissPompadour zijdeglans lakverf Matglans Robuust.
Met een nieuw laagje verf ben je perfect voorbereid op het volgende tuinseizoen.

De juiste kunststofverf voor gefineerde meubels

Tegenwoordig zijn meubels van echt hout vrij zeldzaam geworden en veel fabrikanten gebruiken nu fineer.
In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, isfineer echter geen kunststof, maar een dun laagje hout. Deze worden op spaanplaat gelijmd en vervolgens gevernist.
Toch kunnen zelfs deze meubels van tijd tot tijd een make-over gebruiken, omdat ze vaak veel te massief en lomp in de kamer staan om in een modern interieur te passen.
Gelukkig kun je met onze krijtlak makkelijk over fineer heen verven. Je geeft je meubels een unieke, interessante look. De zijdematte uitstraling van krijtlak op fineer geeft een verfijnd en elegant effect.
Kies ook hiervoor uit onze zijdeglans lak MissPompadour Matglans Robuust. Deze stevige lakken zijn bijzonder geschikt voor gefineerde keukens of veelgebruikte woonkamermeubels.
Als je je gelakte oppervlak verder wilt verfraaien met meubelwas, neem dan een van onze matte lakken, mits het meubelstuk niet aan al te veel slijtage onderhevig is.
Als je erachter komt dat er aan je meubelstuk ook houten elementen zitten, bijvoorbeeld eikenhout, dan kun je deze natuurlijk ook mooi mee verven. Verf voor gelakt of intensief gebruikt hout vind je in de MissPompadour webshop.

Kunststofverf voor pvc- & laminaatvloeren

Je kunt niet alleen pvc verven met onze lakverf, je kunt hem ook gebruiken als laminaatlak.
Over het algemeen raden we de Matglans Robuust lak aan. Deze is robuuster op oppervlakken die intensief worden belast en je bereikt er een mooi egaal resultaat mee. Je zult merken dat het echt leuk is om laminaat te schilderen en dat de ruimte er ongelooflijk door zal veranderen.
Toch moet je vloeroppervlakken altijd aflakken met Verzegelen Maar na de laatste laag.
Je kunt ook de vloer van de hal lakken met onze kunststoflak. Als je ook je veelgebruikte gangmuren wilt aanpakken, kies daarvoor dan handig onze slijtvaste & afwasbare muurverf Lekker Robuust.

Lekker verven: een paar tips voor het aanbrengen

Kunststof is echt een dankbaar oppervlak voor schilderprojecten. Toch zijn er een paar puntjes waar je rekening mee moet houden.

Degelijke voorbehandeling voor kunststof & laminaat

Kunststof en laminaat hebben meestal een glad oppervlak waarvan het lastig is om je voor te stellen dat je het kunt schilderen. De juiste voorbereiding voor kunststof is daarom ook belangrijk.
Reinig de oppervlakken eerst met een ontvettend reinigingsmiddel, zoals ons Schoonmaken Maar.
Het is belangrijk dat je daarna met schoon water afneemt en het oppervlak goed laat drogen voordat je gaat schilderen.
Zet het gladde oppervlak ten slotte in de grondverf met Hechtblocken Maar - MissPompadour primer.
Dan kun je aan de slag met de door jou gekozen kleur!

De juiste topcoat voor laminaatlak

Nadat je de laminaatvloer hebt gelakt met onze laminaatverf, moet je de vloer aflakken.
Dit doe je het best met Verzegelen Maar - MissPompadour topcoat. Deze aflak verstevigt de lak en zorgt ervoor dat de lak langer meegaat. Hij is spatwaterproof. Houd er wel rekening mee dat lak en topcoat op waterbasis beschadigd raakt door stilstaand water.

Bestel plasticlak & laminaatverf uit de MissPompadour shop

We gebruiken trouwens praktisch geen plastic voor onze verzending. Om te zorgen dat je lakverf veilig bij jou aankomt, verpakken we de blikken met recyclebaar papier en hergebruikt karton van onze leveringen. Alleen als dat niet genoeg is om de blikjes te beschermen, gebruiken we soms wat ducttape.