Nieuwsbrief vol tips & inspiratie - Meld je nu aan en krijg 10% korting cadeau! Schrijf je in!

Naar de startpagina

Hoogwaardig verf en lak voor kunststof: wat je moet weten

Met kunststof en laminaat heb je een ruimere keuze aan kleuren dan met hout. Toch kan het gebeuren dat de kleuren niet meer bij de inrichting passen of onaantrekkelijk zijn verouderd. Dat is waar onze kunststof verf van pas komt.

Wat kenmerkt kunststof verf?

Je kunt kunststof en laminaat lekker verven met onze kunststofverf. Je kunt kiezen uit drie glansgraden: mat, halfglanzend en glanzend. De poederachtige krijtverf kan ook worden gebruikt voor het schilderen van decoratieve voorwerpen.
Schuren is niet nodig. Op oppervlakken die onderhevig zijn aan belasting, zoals vloerbedekking, gebruik je gewoon een grondverf om de duurzaamheid van de kleur te vergroten. Je kunt hoogglanzende oppervlakken echter ook een beetje matteren met een schuurvezel om de hechting aan de ondergrond te verbeteren.

Welke kunststof kan ik mee verven of vernissen?

Of je de krijtverf nu op folie aanbrengt, je pvc- of laminaatvloer wilt verven of het kunststof raam een nieuwe kleur nodig heeft - kies een mooie tint uit onze kunststof verven. Daarna kun je het reinigen en lekker verven!
Weet je niet zeker of je materiaal geschikt is? Probeer je materiaal dan eerst uit op een onopvallend oppervlak.

Wanneer wordt plastic verf gebruikt?

Kunststof, PVC en laminaat zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Het komt echter vaak voor dat deze oppervlakken er na verloop van tijd niet meer mooi uitzien. Omdat kunststoffen materialen zijn die bij hun productie niet bepaald milieuvriendelijk zijn, is het zeker duurzaam om hun levensduur te verlengen met een nieuwe laag verf. Misschien zijn het je ramen, de gelamineerde keuken van je beste vriendin of de plastic voordeur van je ouders. Toch is het moeilijk om het desbetreffende stuk te vervangen, omdat dit een grote aankoop zou betekenen.

Dit is precies waar onze kunststof verven om de hoek komen kijken, omdat je ze op bijna alle kunststof oppervlakken kunt gebruiken. Gebruik ze om je kunststof ramen of laminaatvloeren mee te verven.
Je kunt er ook vergeelde deuren of andere oppervlakken met een verouderd decor mee verven. De voorbereiding is eenvoudiger dan op echt hout.

De juiste kleur kiezen voor kunststof & fineer

Als je je PVC-U deuren wilt lakken, moet de lak duurzaam zijn en goed mee te hechtprimen zijn, want een deur wordt vaak en intensief gebruikt. Maar de lak moet ook ongecompliceerd, stabiel en hechtend zijn als je je PVC ramen wilt schilderen. Wij leggen uit welke PVC-U verven het meest geschikt zijn voor jouw projecten en zowel binnen als buiten aan je eisen voldoen en de beste resultaten bieden.

Welke MissPompadour verf is geschikt voor kunststof?

Bijna al onze kleuren zijn geschikt om je kunststof oppervlakken mee te verven.
Als je een zwaar oppervlak wilt verven, zoals een gefineerde keuken of laminaatvloer, raden we onze satijnmatte lak aan - MissPompadour Eggshell lak en Painting the Past Eggshell.
Op decoratieve meubels die niet worden belast, kun je ook de matte varianten gebruiken, zoals MissPompadour Matte lak, CosyColours krijtlak, LittlePomp krijtlak en Painting the Past Matt.
Je kunt zelfs klein meubilair zoals fotolijstjes, klokken en andere decoraties verfraaien met een beetje muurverf.

De juiste kleur voor buitenplastic

Als jeeen oude plastic tuinset hebt, gebruik dan gewoon onze plastic verven om je set op te frissen.
Kleuren voor plastic voor buiten zijn MissPompadour verf in Eggshell verf en Painting the Past Outdoor.
Met een nieuw laagje verf ben je perfect voorbereid op het volgende tuinseizoen.

De juiste kunststofkleur voor gefineerde meubels

Tegenwoordig zijn meubels van echt hout vrij zeldzaam geworden en veel fabrikanten gebruiken nu fineer.
In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, isfineer echter geen kunststof, maar dunne vellen hout. Deze worden op spaanplaat gelijmd en vervolgens gevernist.
Toch kunnen zelfs deze meubels af en toe een verandering gebruiken, omdat ze er vaak veel te massief en lomp uitzien in de kamer om in een modern interieur te passen.
Gelukkig kun je onze krijtverf zonder problemen om mee te verven op fineer aanbrengen.Je geeft je meubels een individuele, interessante look. De zijdematte uitstraling van krijtverf op fineer zorgt voor een verfijnd en elegant effect.
Kies uit onze zijdematte lakken, zoals MissPompadour Eggshell lak en Painting the Past Eggshell. Deze stabiele lakken zijn bijzonder geschikt voor gefineerde keukens of veelgebruikte woonkamermeubels.
Als je je gelakte oppervlak wilt verfraaien met meubelwas, gebruik dan een van de matte lakken, mits het meubelstuk niet aan slijtage onderhevig is.
Als je je realiseert dat er houten elementen op het meubel zitten, bijvoorbeeld eikenhout, kun je deze natuurlijk ook mooi mee verven. Verven voor gelakt of intensief gebruikt hout vind je in de MissPompadour online shop.

Kunststofverf voor PVC & laminaatvloeren

Je kunt PVC niet alleen verven met de kleuren, maar je kunt ze ook gebruiken als laminaatlak.
Over het algemeen raden we de halfglanzende lak aan. Deze zijn stabieler op oppervlakken die zwaar worden belast en je bereikt er een glad resultaat mee. Je zult zien dat het echt leuk is om laminaat mee te verven en dat de kamer er ongelooflijk door zal veranderen.
Toch moet je vloeroppervlakken altijd af te lakken na de laatste laag.
Je kunt ook de vloer van je entree lakken met onze kunststof vernissen. Als je ook je veelgebruikte gangmuren wilt veranderen, gebruik dangewoon onze slijtvaste & afwasbare muurverf.

Om mee te verven: een paar tips voor het aanbrengen

Kunststof is echt een dankbaar oppervlak voor je schilderprojecten. Toch zijn er een paar punten waar je rekening mee moet houden.

Professionele voorbehandeling voor kunststof & laminaat

Kunststof en laminaat hebben meestal een glad oppervlak waarop het moeilijk voor te stellen is om te schilderen. De juiste voorbereiding is daarom ook voor kunststof belangrijk.
Reinig de oppervlakken eerst met een niet-vet reinigingsmiddel, zoals ons om mee te reinigen.
Het is belangrijk dat je daarna met schoon water afneemt en het oppervlak goed droogt voordat je gaat schilderen.
Zet het gladde oppervlak ten slotte in de grondverf met om te gronden - MissPompadour grondverf.
Dan kun je aan de slag met de door jou gekozen kleur!

De juiste aflak van laminaatkleur

Zodra je je vloer hebt mee te verven met onze laminaatverf, moet je je vloer aflakken.
Dit doe je het best met om af te lakken - MissPompadour topcoat. Deze aflak versterkt je lak en zorgt ervoor dat je lak langer meegaat. Je bent bestand tegen spatwater. Houd er wel rekening mee dat lakken en aflak op waterbasis worden vernietigd door stilstaand water.

Bestel plastic lak & laminaatverf in de MissPompadour shop

Overigens gebruiken we bijna geen plastic voor verzending. Om ervoor te zorgen dat je lakken veilig aankomen, verpakken we je met recyclebaar papier en hergebruikt karton van onze leveringen. Alleen als dit niet genoeg is om je blikjes te beschermen, plakken we er ook gepantserde tape op.