Nieuwsbrief vol tips & inspiratie - Meld je nu aan en krijg 10% korting cadeau! Schrijf je in!

Naar de startpagina

Welke tinten oranje zijn er?

Net als alle inkt komt oranje in verschillende tinten en gradaties. Het begint met een intens oranje en gaat helemaal naar een zacht abrikoos, dat nauwelijks als een op zichzelf staande kleur wordt gezien. De term verbrand oranje wordt gebruikt om donkere oranje tinten aan te duiden die ergens tussen lichtbruin en oranje in liggen door bruine pigmenten.


Welke tinten zijn er?

Het meest intense oranje, dat we in het wegverkeer tegenkomen als signaal- en waarschuwingskleur, kan ook worden gebruikt als accentkleur in het interieurontwerp.
Er zijn ook warme oranje kleuren die ons doen denken aan de zomer en een sinaasappelboomgaard. Dit zijn onder andere Oranje met Mandarijn en Oranje met Goudvis van MissPompadour.
Oranje is ook te vinden in de categorie warme kruidige tinten. Hier worden rode en bruine pigmenten gemengd met oranje, wat resulteert in bijzonder warme en aangename kleuren. Dit zijn bijvoorbeeldoranje met kastanje van MissPompadour en van Painting the Past Flowerpot.
Als sterk oranje te intens voor je is, kun je ook oranje pasteltinten gebruiken zoals Beige met Perzik van MissPompadour of LittlePomp Abrikoos & Sereen.

Het effect van oranje als muurverf

Als je een kleur uit het oranje pastelpalet kiest als muurverf voor een in te richten kamer, breng je warmte en vrolijkheid in het spel. Naast warmte brengt oranje ook frisheid en stemmingsopwekkende momenten in je huis. Oranje stimuleert ook de creativiteit .

Welke kamers in oranje verven?

Hoewel de kleur ook een meditatief effect zou hebben, kun je deze beter niet in de slaapkamer schilderen vanwege de frisheid en energie die je ervan krijgt.
In woonkamers waar je je gelukkig, warm en energiek wilt voelen, zijn accenten in oranje een manier om je gevoel van welzijn te vergroten. In de woonkamer is een oranje muur achter een donkerbruine of blauwe bank een echte highlight.
Verf de muren in de kinderkamer oranje om een creatieve en stimulerende sfeer te creëren. Gebruik gewoon onze muurverf voor slijtvaste muren, zodat de muur tegen een stootje kan. Zorg er wel voor dat het niet ook de slaapkamer is.
In de babykamer daarentegen kun je je ontspannen met lichte, roodachtige oranje tinten. Je baby herkent deze tinten al vanuit de baarmoeder.
Als je een fan bent van de jaren 70, is een oranje keuken bijna een must. Met een groen betegelde spatwand of een groene muur creëer je opvallende accenten.Tips voor de trendkleur oranje

Juist omdat oranje een vergeten kleur is, is de herontdekking van deze kleur vaak een verrassing en leidt het tot echte wow-effecten. Als je het handig gebruikt met de juiste kleuren, kun je er een geheel eigen, individuele inrichtingsstijl mee ontwikkelen


Woonstijlen en trends in oranje tinten

Oranje is verbazingwekkend veelzijdig: voor een mediterrane stijl combineer je de gedempte oranje tinten met Wit en natuurlijke kleuren.
Voor de retrostijl van de jaren 60 en 70 is oranje bijna een klassieker en doet het vervlogen tijden herleven samen met gele en bruine tinten.
Als je een meer Scandinavisch interieur hebt, gebruik dan bruinachtig oranje voor de Hygge en Scandy stijlen.
Niet te vergeten: Oranjetinten in combinatie met diepbruine en zwarte tinten zijn ook ideaal voor een oosterse sfeer om een mysterieuze sfeer te creëren. Metallic zilveren tinten passen hier goed bij.
Licht oranje werkt ook geweldig als je van een natuurlijke woonstijl houdt. De combinatie met natuurlijke materialen creëert een harmonieus beeld en zorgt voor geslaagde accenten.

Welke kleuren passen goed bij oranje?

Oranje ontstaat door rood, dat staat voor energie, te combineren met geel, dat staat voor vrolijkheid. Oranje vormt daarom een prachtig contrast met donkere, sterke kleuren. Vooral de combinatie met diep middernachtblauw, zoals Blauw met Middernacht van MissPompadour of Ink van Painting the Past, is spectaculair. Een rustig groen zoals Groen met Olijf kan ook een heel harmonieuze combinatie vormen met een zacht oranje zoals Oranje met Zalm

Natuurlijk vullen alle bruin- en aardetinten oranje op een bijzonder mooie manier aan , zoals we in de jaren 70 al wisten. Bruin met Zwart van MissPompadour geeft een sterk oranje zoals Oranje met Mandarijn een achtergrond waartegen het sterke oranje kan schitteren zonder overheersend te zijn.
Verwaarloos niet de mogelijkheid om oranje te combinerenmet neutrale tinten zoals Wit met Wit of grijs. Een grijs van gemiddelde kleurintensiteit, zoals Grijs met Zwart van MissPompadour, creëert een sfeervolle combinatie met een zachte oranje tint zoals Oranje met Zalm. Warm wit, zoals Wit met Glazuur van MissPompadour, gaat goed samen met alle tinten oranje, terwijl de bruinere tinten oranje, zoals Oranje met Kastanje, een mediterrane sfeer creëren.

Waarmee kan ik oranje stijlvol combineren?

Afhankelijk van de stijl passen natuurlijke materialen zoals rotan, linnen of katoen goed bij oranje. Decoratieve voorwerpen van keramiek of met een metaallook kunnen het effect nog meer benadrukken. Planten in rijke groentinten benadrukken de oosterse of mediterrane oriëntatie van je interieur. Er zijn geen grenzen aan je fantasie en creativiteit met deze kleur
Vooral in een lichte woonkamer met veel planten brengen oranjetinten de stemming omhoog, zien ze er uitnodigend uit in allerlei tinten en creëren ze een goede sfeer met hun knusse effect.Welke kleuren kan ik bestellen bij MissPompadour?

Je vindt oranje verf in alle kleurkwaliteiten: oranje houtverf, oranje krijtverf of emulsieverf. Of je nu je keuken oranje wilt verven, tegels een nieuwe look wilt geven of een muur wilt laten stralen in deze vrolijke kleur.

Muurverf in oranje

Als het om oranje muurverf gaat, kun je afhankelijk van je wensen kiezen tussen de ecologische muurverfDuurzame eco muurverf of de extreem robuuste, veegbare Afwasbare muurverf van MissPompadour.
Als je op zoek bent naar een krijtverf, kies dan voor de muuremulsie van Painting the Past.
LittlePomp biedt Abrikoos & Sereen, een heel zachte, pastelbeige kleur met oranje componenten.

Oranje lak om binnen en buiten te schilderen

Je kuntnatuurlijk ook een ladekast of kledingkast opnieuw inrichtenmet oranje lak. De lak van MissPompadour, Painting the Past en LittlePomp zijn hiervoor verkrijgbaar.

Kleur in verschillende kwaliteiten & glansgraden

Ook hier kun je kiezen uit verschillende kwaliteiten. Bij MissPompadour vind je de kwaliteit matte lak, bij Painting the Past de matte lak en bij LittlePomp krijtlak. Deze kwaliteiten zorgen voor een mat, poederig oppervlak en zijn geschikt voor oppervlakken die slechts licht worden belast
Als het oppervlak vrij glad is, zoals tegels of glas, is de zijdematte lakkwaliteit de juiste keuze na het gronden met een grondverf. MissPompadour biedt de Eggshell-lak en Painting the Past de lak Eggshell.


Koop oranje muurverf in de MissPompadour online shop

Durf de kleur oranje dus eens uit te proberen!
Als je het na een tijdje niet meer mooi vindt, is dat geen enkel probleem. Je kunt al onze muurverf- en lakkleuren gewoon overschilderen. Overtuig jezelf van de ongelooflijke dekkracht waarmee je echt over elke kleur kunt schilderen. Trouwens:
je kuntonze kleurenkaartengebruiken om van tevoren te bepalen welk oranje het beste bij je past. Zo kun je ook gemakkelijk de juiste combinatiekleuren vinden.