• Gratis verzending vanaf 100€
  • Betaal met iDEAL
  • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

Speelgoed schilderen met LittlePomp

In Verven - Zo doe je dat · 5 Min leestijd

Oud speelgoed roept vaak herinneringen op aan onze eigen kinderjaren. Of het nu een familiestuk is of een vondst op een rommelmarkt, veel oude schatten zijn gewoon te mooi om weg te gooien. Maar het is niet moeilijk om oud speelgoed een nieuwe glans te geven en kinderogen te laten stralen met een beetje creativiteit en wat nieuwe verf.

Inhoudsopgave

1. Kinderspeelgoed verven: Waar moet ik rekening mee houden?
2. Absoluut onschadelijk voor de gezondheid – de LittlePomp krijtlakken
3. Instructies: Stap voor stap naar het perfecte resultaat
4. Wat zijn de kleuren die het beste bij kinderspeelgoed passen?
5. Kinderspeelgoed verven: Met deze tips en makkie

Kinderspeelgoed schilderen: Waar moet je rekening mee houden?

MissPompadour heeft haar prachtige LittlePomp muurverf collectie uitgebreid met vijftien krijtlakken in dezelfde tinten. De LittlePomp krijtlakken zijn perfect voor het verven van speelgoed, speelkeukentjes of speelhuisjes, of alles van hout of kunststof is in een kinderkamer. Met LittlePomp krijtlak kun je het favoriete speelgoed van je kinderen helemaal naar hun eigen smaak aanpassen. We raden aan om een van onze mooie MissPompadour verfkwasten te gebruiken. Met de afgeschuinde randen kom je bij elk hoekje en kunnen kleine onderdelen net zo streeploos worden geschilderd als grote oppervlakten. Met de juiste grondverf kun je zelfs kunststof in je favoriete kleur verven. LittlePomp krijtlak houdt goed en stevig op kunststof en hout. Eenmaal droog zijn onze krijtlakken waterbestendig en kunnen ze worden afgeveegd met een vochtige doek.

Volledig onschadelijk voor de gezondheid – de LittlePomp krijtverf

In de kinderkamer is het belangrijkst dat het gebruikte materiaal volledig onschadelijk voor de gezondheid en milieuvriendelijk is. Baby's en peuters brengen relatief veel tijd door in hun kamer en mogen in geen geval worden blootgesteld aan giftige stoffen. Kinderkamers worden vaak ontworpen door aanstaande moeders en zwangere vrouwen horen ook in geen geval in contact te komen met giftige chemicaliën. Daarom hebben we bij de ontwikkeling van LittlePomp krijtlak speciale aandacht besteed aan de veiligheid voor de gezondheid. Ze zijn vrij van oplosmiddelen, watergebaseerd, ruiken nauwelijks wanneer ze worden aangebracht en geven bij het drogen geen giftige stoffen af. De LittlePomp krijtverf is vrij van vluchtige organische stoffen (VOS) en - wat vooral belangrijk is – speeksel- en zweetbestendig, zodat je baby zonder problemen met zijn tandjes op meubels en speelgoed kan knabbelen. De verf kan niet worden opgelost door het speeksel van je kindje en verandert ook niet wanneer hij wordt bespeeld met zweterige handjes.

Instructies: stap voor stap naar het perfecte resultaat

Als je onze instructies volgt, kan er niets misgaan. Het is zoals met alle handwerkactiviteiten: Wanneer je goed voorbereid aan je werk begint en stap voor stap verder gaat, bereik je een perfect eindresultaat.

Stap 1: Zorg dat je het juiste gereedschap bij de hand hebt: een verfroller of een verfkwast?

Om het juiste gereedschap te kiezen, moet je naar je speelgoed kijken om te zien of je grote of kleine oppervlakten gaat schilderen. Om een laag verf aan te brengen op grotere, gladde oppervlakten, zoals op een speelhuisje, raden we een Lakroller voor lak op waterbasis aan. Wanneer je speelgoed veel hoekjes, gaatjes en decoratieve elementen heeft, gebruik dan onze Om te verven – fijn verfkwast 25 mm. Met zijn fijne haartjes kun je zonder strepen schilderen. Bedek nu de vloer onder je project. Daarna kun je aan de slag!

Stap 2: Kinderspeelgoed goed schoonmaken en opschuren

Maak het te verven speelgoed goed schoon. Dit is niet alleen om hygiënische redenen, maar helpt ook om de verf beter te laten hechten. De vet oplossende, zachte en milieuvriendelijke reiniger MissPompadour Om schoon te maken werkt hier het beste. Schuren met schuurpapier of een schuurmachine is alleen nodig wanneer er oude verf op je oppervlak afbladdert of als het oppervlak erg ruw en beschadigdis. Het kan eventueel nodig zijn om dergelijke beschadigingen eerst te verwijderen met MissPompadour Om te plamuren.

Stap 3: Geef kinderspeelgoed een nieuwe verflaag

Wanneer je op een intacte oude lak werkt, is er geen verder voorbereidend werk nodig. Indien je speelgoed gemaakt is van natuurlijk hout of het oppervlak erg onregelmatig is, raden we aan om een grondverf aan te brengen. Gebruik hiervoor onze MissPompadour Hechtblokker. Deze voorkomt dat looistoffen en geurtjes in de verf lekken of uitdampen. Bovendien creëert de primer een gelijkmatige grondlaag, zelfs op gebeitste of ongelijkmatig verkleurde oppervlakten. Voor het schilderen van plastic speelgoed raden we ook MissPompadour Hechtblokker aan. Dit bereidt de vaak zeer gladde kunststoffen oppervlakten perfect voor op het schilderen.
Laat de grondverf ongeveer vier uur drogen en breng dan de krijtverf aan. Je zult merken hoe gemakkelijk de LittlePomp krijtverf aan te brengen is en hoe fantastisch het dekt. Gebruik niet te veel verf op de kwast of verfroller en ga niet meer dan 2-3 keer over een oppervlak heen om te voorkomen dat de verf er weer vanaf wordt getrokken.

Stap 3: Geef kinderspeelgoed een nieuwe laag verf

Als je werkt op een intacte oude lak, is verder voorbereidend werk niet nodig. Als je speelgoed van natuurlijk hout is of als het oppervlak erg onregelmatig is, raden we aan om een grondlaag aan te brengen. Gebruik hiervoor MissPompadour grondverf. Je voorkomt dat looistoffen en geurtjes in de verf lekken. Bovendien creëert de primer een egale basis, zelfs op gebeitste of onregelmatig verkleurde oppervlakken. Om te houden & Blocken wordt ook aanbevolen voor plastic speelgoed. Dit bereidt de vaak zeer gladde kunststof oppervlakken perfect voor op het schilderen
Laat de primer ongeveer vier uur drogen en begin dan met het aanbrengen van de krijtlak. Je zult merken hoe gemakkelijk de LittlePomp krijtlakken aan te brengen zijn en hoe fantastisch ze dekken. Gebruik niet te veel verf op de kwast of de Verfrol en zorg ervoor dat je niet meer dan 2-3 keer over een plek gaat om de verf er niet weer af te halen.

Stap 4: Laat de lak drogen

Laat de lak twee tot vier uur drogen. Daarna wordt de tweede laag aangebracht, die de krijtlak zijn mooie uitstraling geeft. Na nog eens twee uur drogen is de verf droog genoeg om voorzichtig aan te raken. Na ruim twee weken is hij helemaal droog en absoluut stabiel.

Stap 5: Topcoat aanbrengen

Geliefd kinderspeelgoed moet tegen een stootje kunnen. Hoewel de LittlePomp krijtlakken extreem robuust zijn, raden we aan om bij het verven van speelgoed een topcoat aan te brengen om het geschilderde oppervlak nog meer te stabiliseren en om het gemakkelijker schoon te kunnen maken. De topcoat MissPompadour - Om te verzegelen is hier uitstekend voor geschikt

Welke kleuren passen goed bij kinderspeelgoed?

De LittlePomp krijtverf en krijtlak zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen. Dat betekent dat hun 15 tinten zorgvuldig zijn afgestemd op de behoeften van baby's, peuters en kinderen. Voor speelgoed kun je de krachtige kleuren uit de collectie gebruiken, zoals Blauw & Nobel of Grijs & Behoedzaam. Hou je meer van zachte kleuren, dan raden we je een van de prachtige gebroken witte nuances aan uit onze collectie. Lichte pastelkleuren zoals Roze & Uniek, Paars & Liefdevol ofAbrikoos & Sereen roepen een zachte stemming op en overweldigen het kinderoog niet met extreme kleurprikkels. Alle 15 kleuren passen trouwens goed bij elkaar en creëren een harmonieus totaalbeeld.

Kinderspeelgoed verven is een makkie met deze tips

Het is echt heel gemakkelijk om een geweldig resultaat te bereiken bij het beschilderen van kinderspeelgoed met de krijtverven van LittlePomp.
Zoals aan het begin vermeld, zijn er nauwelijks beperkingen. Voor echt oud speelgoed of speelgoed waarvan je het verleden niet kent, kun je voor de zekerheid een laagje grondverf aanbrengen. Gebruik hiervoor MissPompadour Om te blokken - Stainblock, want deze grondverf voorkomt op betrouwbare manier veranderingen van de kleurtoon, bijv. door het uitlopen van looistoffen. Als je je creativiteit verder wilt uitleven, verfraai dan het plastic of houten speelgoed met een mooi creatief sjabloon. In onze webshop vind je ook prachtige sjablonen met kindermotieven. Ze zijn niet alleen geschikt voor het decoreren van een muur, maar ook voor het verfraaien van een oud schommelpaard of een speelhuisje.