Nieuwsbrief vol tips & inspiratie - Meld je nu aan en krijg 10% korting cadeau! Schrijf je in!

Naar de startpagina

Topcoat voor lak en krijtverf

Krijtverf is uiterst stabiel als muur emulsie en ook als krijtlak in alle varianten. Dit betekent dat je vlekken op de muur kan laten verwijderen met een vochtige doek. Bovendien kan krijtverf altijd gemakkelijk worden bijgewerkt. Je zult zien dat de kleur zich perfect hecht aan het beschadigde gebied en na korte tijd niet meer opvalt. Maar de topcoat komt aan het einde.

Alle krijt lakken kunnen uiteraard vochtig worden afgeveegd en schrikken niet terug voor contact met schoonmaakmiddelen. Hierbij geldt: hoe glanzender een lak is, hoe minder gevoelig en gemakkelijker hij te reinigen is.

En topcoat is belangrijk

Toch zijn er situaties waarin het zinvol is om met topcoat te werken.
Indien je een zeer versleten muur hebt die vaak aan waterspatten wordt blootgesteld, dan raden we aan die af te dichten met een topcoat. Het verandert de kleur niet en is relatief mat. En coating met een topcoat kan ook nuttig zijn in kinderkamers of trappenhuizen. Vaak is het voldoende om alleen het onderste deel van de muur te beschermen tot een hoogte van ongeveer 150 cm

Als je een stuk hout of metaal met muur emulsie wilt bewerken, moet je de oppervlakken altijd stabiliseren met en topcoat.

Matte blanke lak als topcoat

Indien je een met krijtlak geverfd oppervlak nog duurzamer wilt maken, raden we aan het met en topcoat te voorzien, vooral geverfde vloertegels, maar ook keukenwerkbladen en soortgelijke oppervlakken. Het is kleurloos, volledig transparant, maar bevat krijt. En dit zorgt ervoor dat je oppervlakken mat blijven. Je kunt daarvoor "Om te verzegelen" van MissPompadour gebruiken.

Oppervlakken die net zijn afgewerkt met matte lak of natuurlijke matte muur emulsie kunnen ook worden gecoat met een kleurloze was. Hierdoor verliest het oppervlak iets van zijn matheid. Aan de andere kant krijgt het een verzorgde, edele glans. Bovendien wordt het bestendig tegen vervuiling en is het gemakkelijk schoon te maken.