• Gratis verzending vanaf 100€
 • Betaal met iDEAL
 • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

Wat is krijtverf?

Krijtverf is verf waaraan krijt van verschillende herkomst is toegevoegd om een speciaal effect te creëren. Deze kleuren worden gekenmerkt door hun stroperige consistentie en bijzonder lekker mat oppervlak.

Het verschil tussen krijtverf en krijtlak

Wij noemen krijtverfmuurverf met krijt. Deze zijn op waterbasis en bevatten weinig tot geen oplosmiddelen en heel weinig bindmiddel. Je kunt ze daarom het beste aanbrengen op poreuze oppervlakken zoals pleisterwerk of blootgesteld hout - op gladde oppervlakken zijn ze niet zo duurzaam als de lak.
De krijtlak hebben daarentegen een hoger bindmiddelgehalte, waardoor ze stabieler zijn. Ze hechten sterker aan het oppervlak en kunnen daarom ook op gladde oppervlakken worden aangebracht. Dit is de belangrijkste reden waarom je krijtverf op vrijwel elk oppervlak kunt aanbrengen, hoewel de term krijtverf vaak ook in de volksmond wordt gebruikt voor krijtverf - bijvoorbeeld "krijtverf voor meubels" betekent vaak ook krijtverf.

3 goede redenen voor krijtverf

We krijgen vaak de vraag wat deze hoogwaardige verven zo speciaal maakt en waarom je krijtverf zou moeten kopen in plaats van de gebruikelijke producten uit de bouwmarkt.
Hier volgen drie goede redenen voor krijtverf van hoge kwaliteit:
 • Krijtverf en krijtlak zijn ecologisch veiliger dan de gebruikelijke verven uit de bouwmarkt. Ze zijn gezonder, milieuvriendelijker en veel prettiger om mee te werken.
 • Het verschil tussen krijtverf en gewone verf uit de bouwmarkt is al merkbaar in de geur. en de geur verdwijnt snel - je hebt dus geen last van bijtende dampen. Dit maakt schilderen in afgesloten ruimtes zoals gangen of kelders bijzonder aangenaam. Krijtverf bevat ook weinig vluchtige organische stoffen (VOS).
 • Krijtverf creëert een onvergelijkbaar fluweelachtig, mat oppervlak dat je kamers echt stijlvol maakt. De kleurdiepte van de hoogwaardige verf komt echt tot zijn recht.

Toepassingsgebieden: Hier gebruik je krijtverf en krijtlak

Krijtverf is vooral bedoeld voor muren. Je kunt je krijtverf aanbrengen op pleisterwerk, andere muurverf, behang en vele andere ruwe en poreuze oppervlakken. Je kunt krijtverf ook gebruiken als houtkleur op bloot hout, omdat je krijtverf in het hout trekt. Met krijtverf bereik je het meest matte en poederige resultaat.

Welke krijtverf kan ik bestellen bij MissPompadour?

In onze winkel kun je krijtverf van hoge kwaliteit kopen. Afhankelijk van de collectie en kwaliteit zijn de verf en lak meer geschikt voor verschillende toepassingsgebieden. We raden je aan om de kleurkaartjesn te bestellen. Zo kun je de kleuren testen in je kamer en in verschillende lichtomstandigheden.
merk
Kwaliteit
application
tinten
LittlePomp
 • krijtverf
 • krijtlak

 • krijtmatte muurverf voor binnen
 • matte lak voor minder belaste binnenoppervlakken
15 betoverend subtiele, matte inkten
CosyColours
 • krijtlak
 • matte lak voor minder belaste interieuroppervlakken
meer dan 30 warme, gedempte inkten
Painting the Past
 • Matte lak
 • Eierschaallak - zijdemat
 • muurverf - mat
 • Buitenlak
 • Binnen, minder belaste oppervlakken
 • Binnen, Buiten mogelijk, geschikt voor gladde en slijtvaste oppervlakken
 • muurverf op krijtbasis, voor binnenmuren
 • lak voor buiten
veel inkten met grijsgehalte, veel natuurlijke tinten, voornamelijk subtiel, 18 tinten in de kleur voor buiten


Kleurrijke allrounder: De geweldige eigenschappen van krijtverf

Krijtverf en -lak zijn niet alleen veiliger als het gaat om je gezondheid. Je hebt ook veel andere eigenschappen die in hun voordeel spreken.
Als je je eerste project met krijtverf hebt mee geschilderd, begrijp je zeker alle voordelen. Krijtverf is niet alleen bijzonder gemakkelijk om mee te werken, maar ook absoluut geschikt voor dagelijks gebruik. Je kunt vlekken op de muur gewoon wegvegen met water zonder de verf te beschadigen en je kunt zelfs zonder problemen tegen een stootje. Bovendien is krijtverf goed doorlatend, wat een groot voordeel is op het gebied van bouwbiologie.

Wanneer krijtverf nat is, is het oplosbaar in water. Dit betekent dat je spatten of klodders verf, zelfs op stof, gewoon onder stromend water kunt uitwassen. Maar als de krijtverf eenmaal is uitgehard, kan dit moeilijk zijn. Dit komt omdat krijtverf waterdicht is. Maar dat is ook waarom je er zo goed stoffen mee kunt verven!

FAQ: Veelgestelde vragen over onze krijtverf

Onze kleuren behoren tot de absolute topklasse van krijtverf. Dit komt vooral tot uiting in de dekkracht en duurzaamheid.

Wat is de dekkracht van krijtverf?

Afhankelijk van de ondergrond is gemiddeld 2-3 lagen krijtverf en krijtlakn genoeg om een dekkend en rijk resultaat te krijgen. Hoeveel lagen je uiteindelijk nodig hebt hangt echter ook af van de gekozen tint.
Sommige mensen geven ook de voorkeur aan een doorschijnende laag als het gaat om blootgesteld hout. Dit is meestal het geval als het meubelstuk in een shabby stijl moet worden verfraaid. De lak kan worden verdund met een beetje water en met een kwast worden aangebracht om het gewenste effect te bereiken.

Hoe lang blijft krijtverf zitten?

Als je krijtverf op je muur aanbrengt, is er geen limiet aan hoe lang het meegaat - maar zoals altijd hangt het natuurlijk af van de hoeveelheid blootstelling. In een levendig huishouden met kinderen of dieren bijvoorbeeld, zul je waarschijnlijk eerder de gang moeten om mee te verven dan in een zelden gebruikte logeerkamer.

Wat is het verschil met krijtverf?

Het belangrijkste verschil tussen krijtverf en krijtverf is het hoofdingrediënt. Krijtverf bevat gemalen krijt, terwijl kalkverf wordt geproduceerd met gebluste kalk, zogenaamde moeraskalk.

Kalkverf kan alleen worden aangebracht op minerale ondergronden zoals beton en steen en je kunt er moeilijk een perfect, gelijkmatig dekkend resultaat mee bereiken. Omdat kalkverf bijtend is, moeten handen en vooral ogen beschermd worden als je ermee werkt. Pure kalkverf bindt zich aan mineralen en heeft geen toegevoegde bindmiddelen nodig. Je kunt er dus beter mee werken dan met krijtverf. Ondanks alle voordelen is kalkverf een nicheproduct dat vooral wordt gebruikt in de professionele sector en bij het behoud van historische monumenten.

Krijtverf voor muren kan ook worden mee verven op gepleisterde of behangen muren. Je kunt er een gelijkmatig resultaat mee bereiken. Je bent viskeus en ecologisch veilig. Krijtverf als muurverf zorgt voor een fluweelachtig, poederachtig oppervlak en geeft je muren dus een heel eigen uitstraling.

Wat is het verschil tussen krijtverf en muurverf?

Krijtverf is een muurverf die naast een laag bindmiddelgehalte een hoog gehalte aan hoogwaardig krijt en pigmenten bevat. Hierdoor is het qua ingrediënten superieur aan een normale emulsieverf. Je kunt het op waterbasis gebruiken en dankzij de samenstelling op veel oppervlakken mee te verven. Je bent ook milieuvriendelijk en reguleert het binnenklimaat. Krijtverf laat vocht door, wat schimmelvorming voorkomt en bijzonder afwasbare-muurverf is voor natte ruimtes.

Hoe kan ik krijtverf verwijderen?

Afhankelijk van het oppervlak kunnen schuurpapier en een staalborstel helpen oude verf verwijderen.

Krijtverf: met welke roller moet je de muur mee verven?

Met langharige rollers kun je krijtverf heel goed mee verven op oppervlakken met structuur. De grootte van de roller kan dan worden gekozen afhankelijk van de grootte van het meubelstuk of de muur. We hebben de schilderroller-voor-krijtverf 18cm voor je in de aanbieding.

Krijtverf kopen in de MissPompadour Shop

Wanneer je krijtverf bestelt in onze winkel, krijg je niet alleen muur- en meubelverf van hoge kwaliteit die veilig is voor jou en je huis. Je krijgt ook milieuvriendelijke verf met korte levertijden - onze MissPompadour krijtverf wordt in Europa geproduceerd.
Natuurlijk profiteer je ook van onze jarenlange ervaring en de deskundigheid van onze klantadviseurs als je vragen hebt. Neem gewoon contact op met onze gratis kleur- en klantenadviesals je ondersteuning nodig hebt bij je project.