Nieuwsbrief vol tips & inspiratie - Meld je nu aan en krijg 10% korting cadeau! Schrijf je in!

Naar de startpagina

Wat is het verschil tussen muurverf en lak?

De meeste muurverven zijn emulsieverven op waterbasis. Ze worden gekenmerkt door het feit dat ze na droging openporige, d.w.z. ademende, matte oppervlakken vormen. Lak daarentegen wordt gebruikt om het oppervlak van voorwerpen van hout, metaal, kunststof of steen af te lakken met een dunne, ondoordringbare laag.

Welke soorten muurverven zijn er?

Muurverven verschillen qua chemische samenstelling. Veel muurverven hebben synthetische bindmiddelen of bindmiddelen op basis van aardolie. Deze verven dekken goed en zijn gemakkelijk aan te brengen. Je voldoet vaak niet aan onze eisen voor duurzaamheid en gezondheidsveiligheid.

Er zijn echter ook ecologische en duurzame muurverven die je met een gerust hart kunt gebruiken. Duurzame eco muurverf van MissPompadour is zo'n eco verf op basis van duurzame plantaardige grondstoffen. En de LittlePomp krijtverf is zo onschadelijk voor de gezondheid dat je deze ook zonder problemen door zwangere vrouwen kunt gebruiken. MissPompadour biedt ook Afwasbare muurverf aan. Dit is een ademende muurverf die extreem slijtvast, afneembare muurverf en schrobvast is en dus gebruikt kan worden in drukbezochte ruimtes.

Alle drie de muurverfkwaliteiten van MissPompadour dekken fantastisch en zijn gemakkelijk aan te brengen. Witte muurverf in vele tinten vind je aan de ene kant van het kleurenspectrum bij MissPompadour, zwarte muurverf voor accenten in de kamer aan de andere kant. Daartussen vind je alle andere kleuren: Veel spannende tinten van de lievelingskleur van de Duitsers, de muurkleur groen, maar ook de veelzijdige muurkleuren beige en grijs. Als je kracht op de muur wilt, is een turquoise muurkleur misschien wel iets voor jou.

Toepassingsgebieden voor muurkleuren

Wandkleuren kunnen in alle interieurs worden gebruikt. De sfeer en zelfs de verhoudingen van een kamer kunnen volledig worden veranderd door muurkleuren te gebruiken. Je kunt je muurverf ook gebruiken om bepaalde stijlen of stemmingen te benadrukken. Oudroze muurverf is bijvoorbeeld net zo geschikt als paarse muurverf voor een nostalgisch, gezellig interieur. Aan de andere kant associëren we de muurkleur oranje het eerst met de jaren 70 - maar deze kleur kan zoveel meer!

Je hebt bijna contemplatieve inkten, meestal uit het blauwgrijze assortiment, die een buitengewoon concentratieverhogend effect hebben. De muurkleur blauw is vooral geschikt voor kantoren en studeerkamers. In de slaapkamer kies je eerder voor rustige, knusse inkten die vredige nachten beloven. Het plafond kan hier misschien ook gekleurd worden. Want je ziet je plafond als je ligt. Aardetinten zoals de muurkleur bruin hebben een kalmerend effect. Een woonkamer wordt een gezellige plek om te verblijven door een individueel kleurontwerp. Met een accentmuur in petrol kun je ook kunst laten opvallen.

In slaapkamers en woonkamers is de Duurzame eco muurverf de juiste keuze met je bijzonder grote uitstraling. Schilder misschien een lichtroze muurkleur in de slaapkamer om warmte in de kamer te brengen. Donkere hoekjes zoals een gang zonder ramen kunnen worden opgefleurd met kleur - gele muurverf is bijzonder geschikt om de zon letterlijk in huis te halen.

Muurverf kan in alle kamers worden gebruikt. Vooral kamers die aan veel slijtage onderhevig zijn, zoals gangen, keukens en kinderkamers, kunnen profiteren van afneembare muurverf. De entree is altijd een bijzonder drukke plek in huis. Natte jassen en vieze regenlaarzen worden hier vaak uitgetrokken. In sommige huizen is dit ook de plek waar een natte hond zich graag uitschudt en er altijd vuil op de muur belandt. Dit is geen probleem voor Afwasbare muurverf, want je kunt het er gewoon nat afwassen. Wat dacht je van accenten in een signaalkleur in een ruimte als deze? Muurverf in rood brengt de kamer tot leven. Keukens en badkamers worden ook blootgesteld aan veel slijtage. Hoe praktisch dat je alles wat per ongeluk op de muur terechtkomt gewoon kunt afwassen.

In de kinderkamer creëren de prachtige LittlePomp krijtverfinkten een gezellige omgeving voor baby en peuter.

Kleurgecoördineerde interieurverf is ook een geweldige aanvulling op expressief behang. De betoverende motieven van het hoogwaardige MissPompadour vliesbehang zijn perfect afgestemd op de 92 inkten uit de MissPompadour muurverfcollectie. Dit betekent dat elk behang kan worden aangevuld met een bijpassende muurkleur.

Welke muurverven kan ik bestellen bij MissPompadour?

MissPompadour biedt 3 muurverfkwaliteiten aan. Ten eerste Duurzame eco muurverf en daarna Afwasbare muurverf. Beide muurverven zijn verkrijgbaar in alle 92 inkten uit de MissPompadour collectie. Je hebt ook LittlePomp krijtverf. Dit is een kindercollectie in 15 betoverende, zachte pastelkleuren die ook geschikt zijn voor kinderen.

Duurzame eco muurverf - onze meest duurzame muurverf

Duurzame eco muurverf is een sterk dekkende, spuitbestendige muurverf gemaakt van biobased grondstoffen. Deze duurzame grondstoffen worden verkregen uit afval van de productie van bakolie. Duurzame eco muurverf is vrij van vluchtige organische stoffen (VOS), wat betekent dat er geen giftige dampen vrijkomen in de lucht tijdens het verwerken en drogen. Het is ook volledig geurloos en waterdampdoorlatend. Je zorgt dus voor een aangenaam ruimteklimaat. Je creëert een mat, uiterst elegant oppervlak en kan worden aangebracht op behang, houtsnippers en alle soorten pleisterwerk.

Afwasbare muurverf - onze slijtvaste en afneembare muurverf

Afwasbare muurverf is een muurverf die bijna alle positieve eigenschappen van conventionele latexverf combineert. Je kunt het afvegen als het nat is en het is slijt- en stootvast. Vlekken kunnen er gewoon afgewassen worden. In tegenstelling tot latexverf is Afwasbare muurverf echter vrij van vluchtige organische stoffen (VOS), op waterbasis, reukarm en altijd overschilderbaar. Gebruik het handige product op alle muren die aan slijtage onderhevig zijn, in de gang, keuken of contractruimte. Je kunt er behang en houtsnippers mee overschilderen en het is geschikt voor alle soorten pleisterwerk.

LittlePomp krijtverf

LittlePomp krijtverf is gemaakt van grondstoffen op biologische basis. Het is vrij van vluchtige organische stoffen (VOS), op waterbasis, volledig reukloos en ademend. De sterk dekkende LittlePomp krijtverf is - en dat is vooral belangrijk in kinderkamers - robuust en stootvast. LittlePomp inkten zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen volgens ontwikkelingspsychologische criteria, maar zijn ook zeer aantrekkelijk voor volwassenen. Je kunt er gemakkelijk en probleemloos mee werken. LittlePomp krijtverf voor muren is geschikt voor het overschilderen van behang en houtsnippers en natuurlijk voor elk type pleisterwerk.

Veelgestelde vragen over muurverf

 • Heb ik een primer nodig om muurverf aan te brengen?
  Als de geschilderde muren intact zijn en het pleisterwerk glad, kun je de muur gewoon overschilderen. Als het pleisterwerk oneffen, brokkelig of zanderig is, raden we aan om voor te strijken met MissPompadour om muren mee te gronden. Dit geldt ook voor sterk zuigende muren, zoals gipsplaat.
 • Kan ik oude muurverf gewoon overschilderen?
  Ja, in de meeste gevallen kan de oude muurverf gewoon worden overgeschilderd. MissPompadour verven dekken donkere lagen ook goed. Als je latexverf gebruikt, is een grondlaag nodig.
 • Hoeveel lagen verf heeft een muur nodig?
  De verf moet altijd twee keer worden aangebracht. Bij sommige kleuren, zoals rood en geel, is vaak een derde laag nodig.
 • Hoe lang duurt het droogproces?
  Er moet altijd ongeveer 4 uur tussen de lagen zitten.
 • Kan muurverf later worden bijgewerkt?
  Als de verflaag niet jaren geleden is aangebracht, kan deze worden bijgewerkt.
 • Wanneer is het de moeite waard om een verfspuit te gebruiken?
  Voor zeer grote oppervlakken, plafonds en onbewoonde kamers kan een verfspuit het werk veel gemakkelijker maken.