• 4.94 sterren klantenbeoordeling
 • Betaal met iDEAL
 • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

Wat is het verschil tussen muurverf en lak?

Moderne muurverven zijn meestal emulsieverven op waterbasis. Ze worden gekenmerkt door het feit dat ze na droging openporige, d.w.z. ademende, matte oppervlakken vormen. Lakken daarentegen worden gebruikt om het oppervlak van voorwerpen van hout, metaal, kunststof of steen af te lakken met een dunne, ondoordringbare laag.

Welke soorten muurverf zijn er?

Muurverven verschillen qua chemische samenstelling. Veel moderne muurverven hebben synthetische bindmiddelen of bindmiddelen op basis van aardolie. Deze verven dekken goed en zijn gemakkelijk aan te brengen. Je voldoet echter vaak niet aan onze eisen op het gebied van duurzaamheid en gezondheidsveiligheid.

Je hebt echter ook ecologische en duurzame muurverven die je met een gerust geweten kunt gebruiken. Duurzame eco muurverf van MissPompadour is zo'n verf op basis van duurzame plantaardige grondstoffen, en LittlePomp krijtverf voor muren is ook zo veilig dat je het zonder problemen door zwangere vrouwen kunt gebruiken. Omdat er tijdens en na het mee te verven geen schadelijke stoffen vrijkomen in de lucht en de verf na het drogen speekselbestendig is, ben je veilig voor kinderen. MissPompadour biedt ook Afwasbare muurverf aan. Dit is een ademende muurverf die extreem slijtvast, afneembare muurverf en schrobvast is en dus gebruikt kan worden in drukbezochte ruimtes. Je hebt ook bijpassende lak. muurverven voor al deze muurkleuren.

Alle drie de muurverfkwaliteiten van MissPompadour dekken fantastisch en zijn gemakkelijk aan te brengen. Witte muurverf in vele tinten staat aan de ene kant van het MissPompadour muurverf assortiment, zwarte muurverf voor accenten in de kamer aan de andere kant. Daartussen vind je alle andere kleuren: Veel spannende tinten van de lievelingskleur van de Duitsers, groene muurverf, maar ook het multitalent beige muurverf en grijze muurverf. Als je kracht op de muur wilt, is een turquoise muurverf misschien wel iets voor jou.

Toepassingsgebieden voor muurverf

Muurverf kan worden gebruikt voor wanddesign in alle interieurs. De sfeer en zelfs de verhoudingen van een kamer kunnen volledig worden veranderd door muurverf te gebruiken. Je kunt je muurverf ook gebruiken om bepaalde stijlen of stemmingen te benadrukken. Oudroze muurverf is bijvoorbeeld net zo geschikt als paarse muurverf voor een nostalgisch, gezellig interieur. Aan de andere kant associëren we oranje muurverf het eerst met de jaren 70 - maar deze kleur kan zoveel meer!

Kleur + muur = veel mogelijkheden

Je hebt bijna contemplatieve inkten, meestal uit het blauwgrijze assortiment, die een buitengewoon concentratieverhogend effect hebben. De muurverf blauw is vooral geschikt voor kantoren en studeerkamers. Deze kamers zijn bijzonder geschikt voor inrichtingen in een moderne woonstijl, waar het uitgangspunt "less is more" bevorderlijk is voor de concentratie. In de slaapkamer kies je eerder voor een knusse tint voor de muren: een kleur die vredige nachten belooft. Misschien kan het plafond hier ook gekleurd worden. Want dat zie je als je ligt. Warme muurverf in aardetinten, zoals bruin, heeft een kalmerend effect. Een woonkamer wordt gezellig door een individueel kleurontwerp. Met een accentmuur in petrol kun je ook kunst benadrukken.

In slaapkamers en woonkamers is de Duurzame eco muurverf de juiste keuze met je bijzonder grote uitstraling. Verf misschien een lichtroze muurverf in de slaapkamer om warmte in de kamer te brengen. Donkere hoekjes zoals een gang zonder ramen kunnen worden opgefleurd met kleur - gele muurverf is bijzonder geschikt om de zon letterlijk in huis te halen.

Muurverf kan in alle kamers worden gebruikt. Vooral kamers die aan veel slijtage onderhevig zijn, zoals gangen, keukens en kinderkamers, kunnen profiteren van afneembare muurverf. De entree is altijd een bijzonder drukke plek in huis. Natte jassen en vieze regenlaarzen worden hier vaak uitgetrokken. In sommige huizen is dit ook de plek waar een natte hond zich graag uitschudt en er altijd vuil op de muur belandt. Dit is geen probleem voor moderne muurverf zoals Afwasbare muurverf, omdat je die er gewoon nat af kunt wassen. Wat dacht je van accenten in een signaalkleur in een ruimte als deze? Muurverf in rood brengt de kamer tot leven. Keukens en badkamers worden ook blootgesteld aan veel slijtage. Hoe praktisch dat je alles wat per ongeluk op de muur terechtkomt er gewoon af kunt wassen.

In kinderkamers creëren de mooie, warme muurverf kleuren uit de LittlePomp collectie een gezellige omgeving voor baby's en peuters. Deze pasteltinten zijn ook verkrijgbaar als krijtlak. Je kunt dus niet alleen de muur mee verven, maar ook meubels en speelgoed op elkaar afstemmen.

Kleurgecoördineerde interieurverf is ook een geweldige aanvulling op expressief behang. De betoverende motieven van het hoogwaardige MissPompadour vliesbehang zijn perfect afgestemd op de meer dan 90 inkten in de muurverf collectie van MissPompadour. Dit betekent dat elk behang kan worden aangevuld met een bijpassende muurverf.

Kleurenpalet muurverf: Welke muurverf kan ik bestellen bij MissPompadour?

MissPompadour biedt je 3 muurverfkwaliteiten. Ten eerste Duurzame eco muurverf en daarna Afwasbare muurverf. Beide muurverfkwaliteiten zijn verkrijgbaar in meer dan 90 inkten. Je hebt ook LittlePomp krijtverf. Dit is een kindercollectie in 15 betoverende, zachte pastelkleuren die ook geschikt zijn voor kinderen. Voor elke muur hebben we de juiste kleur!

Duurzame eco muurverf - onze meest duurzame muurverf

Duurzame eco muurverf is een zeer dekkende, spuitbestendige muurverf gemaakt van biobased grondstoffen. Deze duurzame grondstoffen worden verkregen uit reststoffen van de productie van bakoliën. Duurzame eco muurverf is vrij van vluchtige organische stoffen (VOS), wat betekent dat er geen giftige dampen vrijkomen in de lucht tijdens het verwerken en drogen. Het is ook volledig geurloos en waterdampdoorlatend. Je zorgt dus voor een aangenaam binnenklimaat. Deze duurzame verf creëert een mat, uiterst elegant oppervlak en kan worden toegepast op behang, houtsnippers en alle soorten pleisterwerk.

Afwasbare muurverf - onze slijtvaste en afneembare muurverf

Afwasbare muurverf is een muurverf die bijna alle positieve eigenschappen van conventionele latexverf combineert. Je kunt het afvegen als het nat is en het is slijt- en stootvast. Vlekken kunnen er gewoon afgewassen worden. In tegenstelling tot latexverf is Afwasbare muurverf echter vrij van vluchtige organische stoffen (VOS), op waterbasis, reukarm en altijd overschilderbaar. Gebruik het handige product op alle muren die aan slijtage onderhevig zijn, in de gang, keuken of in de contractsector voor wandinrichting. Deze afneembare muurverf is geschikt voor het overschilderen van behang en houtsnippers en voor gebruik op elke pleisterlaag.

Muren mee te verven met LittlePomp krijtverf

LittlePomp krijtverf is gemaakt van biologische grondstoffen. Het is vrij van vluchtige organische stoffen (VOS), op waterbasis, volledig geurloos en ademend. warme muurverf creëert een prettige omgeving. De zeer dekkende LittlePomp kleuren zijn ook - en dat is vooral belangrijk in kinderkamers - robuust en slagvast. LittlePomp inkten zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen volgens ontwikkelingspsychologische criteria, maar zijn ook zeer aantrekkelijk voor volwassenen. Je kunt er gemakkelijk en probleemloos mee werken. LittlePomp krijtverf voor muren is geschikt voor het overschilderen van behang en houtsnippers en natuurlijk voor elk type pleisterwerk.

Veelgestelde vragen over muurverf

 • Heb ik een primer nodig om muurverf aan te brengen?
  Als de geschilderde muren intact zijn en het pleisterwerk glad, kun je lekker verven over de muur. Als het pleisterwerk oneffen, brokkelig of zanderig is, raad je aan om voor te strijken met MissPompadour om muren mee te gronden. Dit geldt ook voor sterk zuigende muren, zoals gipsplaat.
 • Kan ik oude muurverf gewoon overschilderen?
  Ja, in de meeste gevallen kan de oude muurverf gewoon worden overgeschilderd. MissPompadour verven dekken donkere lagen ook goed. Ook latexverf kun je in de meeste gevallen om mee te verven. Als de latexverf erg glad is, ruw je het oppervlak een beetje op met schuurpapier.
 • Welk gereedschap heb ik nodig om een muur mee te verven?
  Om een muur mee te verven heb je zeker een verfroller met een handspatel nodig. Een kwast wordt aanbevolen voor hoeken en randen. Je kunt de verf het beste in een verfbakje gieten - zo kun je je verf goed op de roller aanbrengen. En om duidelijke randen mee te verven, moet je ze goed afplakken met plakband! Je vindt al deze producten ook in onze 5-delige muurverf set.
 • Hoeveel lagen verf heeft een muur nodig?
  De verf moet altijd twee keer worden aangebracht. Sommige kleuren, zoals rood en geel, hebben vaak een derde laag nodig.
 • Hoe lang duurt het droogproces?
  Er moet altijd ongeveer 4 uur tussen de lagen zitten, daarna kun je doorgaan met het om mee te verven van de muur.
 • Kan muurverf later worden bijgewerkt?
  Als de verflaag niet jaren geleden is aangebracht, kan deze worden bijgewerkt.
 • Wanneer is het de moeite waard om met een verfspuit te werken?
  Voor zeer grote oppervlakken, plafonds en onbewoonde kamers kan een verfspuit het werk veel gemakkelijker maken.