Nieuwsbrief vol tips & inspiratie - Meld je nu aan en krijg 10% korting cadeau! Schrijf je in!

Naar de startpagina

Grondverf voor lakken en muurverf

Normaal gesproken kunnen onze verven op elke ondergrond worden opgebracht. Dit geldt ook voor oude lakken, kunststof oppervlakten, glas of muren beschilderd met latexverf.Maar er zijn een paar uitzonderingen waarbij een primer noodzakelijk is.

Grondverf speciaal voor muren

Wanneer je muren wilt verven met muurverf die zandachtig, brokkelig, vers of heel poreus pleisterwerk hebben, moet je die altijd in de grondverf zetten met een primer. Zo creëer je een egaal oppervlak dat gemakkelijk te bewerken is en de verf perfect opneemt. Dit geldt ook wanneer er extreme vlekken op de muur zitten, zoals door roet of inkt. Vet- of olieresten moeten eerst worden behandeld met een grondverf voor diepere lagen of met een blokkerende grondverf zoals onze MissPompadour "Hechtblocken maar!" – hechtgrond en stainblock.

Grondverf voor hout

Wanneer je met onze lakken op hout wilt werken, is het de moeite waard om een primer te gebruiken, vooral op onbewerkt hout. Het sluit de open poriën in het hout en bespaart je enorme hoeveelheden lak.
Zelfs als je werkstuk gemaakt is van eikenhout of vergelijkbare houtsoorten waar het looizuur die in het hout zit zou kunnen uitbloeden, is een grondlaag met "Hechtblocken maar!" – hechtgrond en stainblock noodzakelijk. Hetzelfde geldt voor oppervlakken die zijn gebeitst.
Wanneer je niet zeker weet of je werkstuk zal uitbloeden of verkleuren bij contact met de op water gebaseerde verf, kun je dit testen door met een natte doek over het oppervlak te wrijven. Indien het hout kleur afgeeft, heb je zeker een stainblock nodig. Maar zelfs als de doek niet verkleurt, kan een grondverf zinvol zijn.

Grondverf voor metaal

Wanneer je metalen oppervlakten wilt schilderen, zorg er dan voor dat je grondt met MissPompadour "Hechtblocken maar!" – hechtgrond en stainblock. Deze vormt een veilige barrière tussen het metaal en de verf. Dit is belangrijk omdat het water in de verf corrosie kan veroorzaken. Dit kan leiden tot roest op je werkstuk. Mochten er echter al roestplekken zijn die er niet afgeschuurd kunnen worden, gebruik dan een speciale roestbeschermende primer.