Nieuwsbrief vol tips & inspiratie - Meld je nu aan en krijg 10% korting cadeau! Schrijf je in!

Naar de startpagina


Leef je gezond en milieubewust en wil je je ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden, ook bij je doe-het-zelf projecten? Dat begrijpen we, want we hebben tenslotte, maar deze ene aardbol. Daarom zijn we van MissPompadour veel aan het nadenken geweest over hoe we onze verven en lakken zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk kunnen maken.


De duurzame verven in het assortiment

Als ecologisch georiënteerd bedrijf hebben we alleen verf in ons assortiment die past bij onze filosofie. De kleuren zijn oplosbaar in water en het aandeel oplosmiddelen is minimaal mogelijk
Voor ons huismerk MissPompadour hebben we gezocht naar een alternatieve fossiele bindmiddelen. We vonden wat we zochten in de voedingsmiddelenindustrie – preciezer gezegd in de productie van olijf- en zonnebloemolie. De reststoffen die daarbij ontstaan, een soort draf, vormen de basis van onze innovatieve kleurtechnologie en zijn voor ten minste 96% uit hernieuwbare grondstoffen die binnen enkele jaren weer hergroeien in Europa. De productie van dit bindmiddel gaat niet ten koste van waardevolle landbouwgrond of voedselproductie voor mens of dier.

Oplosmiddelvrije en milieuvriendelijke lakken

Met onze MissPompadour Eggshell lakken bieden we je een lak op basis van water en helemaal ecologisch, die zich niet alleen kenmerkt door zijn zijdezachte matte oppervlak, maar ook door zijn lange duurzaamheid.
De lak is nagenoeg geheel vrij van zogenaamde vluchtige organische stoffen, kortweg VOS. Dit zijn oplosmiddelen die vrijkomen bij het lakken en verantwoordelijk zijn voor de typische chemische geur van lakken. Deze oplosmiddelen zijn mede verantwoordelijk voor de vorming van ozon op grondniveau. Met onze MissPompadour lakken hoef je je geen zorgen te maken over het inademen van giftige dampen tijdens het aanbrengen. Vandaar dat de lakken perfect geschikt zijn voor zowel buiten als binnen en zowel op ruw hout als op gladde oppervlakten zoals tegels, metaal of kunststof hechten.

De duurzame muurverf van MissPompadour

Een hoop passie en duurzaamheidzit in onze duurzame muurverf MissPompadour – De Waardevolle muurverf. Volledig ontwikkeld op basis van biologische grondstoffen, overtuigt ze met haar prachtige, matte oppervlakte en voldoet daarbij aan de hoogste eisen.

Haar eigenschappen zijn overtuigend, want ze is

 • geurloos
 • in water oplosbaar en verdunbaar
 • volledig vrij van oplosmiddelen zodat er geen giftige stoffen vrijkomen
 • gemakkelijk aan te brengen, redelijk viskeus en spettert daardoor niet.

Daarnaast hecht MissPompadour – De Waardevolle muurverf op elke stabiele ondergrond en kan over bijna alle andere verven, zoals emulsieverven of silicaatverven, worden geverfd. Alleen bij kleiverf en kalkhoudende verven moet eerst getest worden of de verf blijft hechten.
Bovendien wordt deze milieuvriendelijke organische muurverf gekenmerkt door een zeer hoge dampdiffusieweerstand (SD-waarde klasse 2). Dit betekent dat ze ook geschikt zijn voor oude of nieuwe gebouwen die nog niet helemaal zijn opgedroogd.


Redenen voor biologische muurverven

Het grootste voordeel van biologische muurverven is dat ze geurloos en vrij van schadelijke stoffen zijn. Dat alleen al maakt het werken ermee al veel prettiger, en er komen bovendien geen chemische stoffen vrij tijdens het droogproces. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over je gezondheid . Tegelijkertijd lever je met onze ecologische verven en lakken niet in op goede, spettervrij verwerking of lange duurzaamheid en robuustheid. Integendeel: je kunt je verheugen op prachtige matte oppervlakten en kunt kiezen uit talloze creatieve kleurnuances.

Bovendien kies je door te selecteren voor een ecologische verf altijd voor

 • meer duurzaamheid bij het gebruik van grondstoffen
 • maatschappelijk en eerlijk geproduceerd
 • korte transportroute en
 • herbruikbare of recycleerbare verpakkingen.


Toepassingsgebieden voor organische verven

Dankzij hun geurloosheid zijn biologische verven bijzonder geschikt voor het verven van kinderkamers of slaapkamers . Door het ontbreken of de absolute minimalisering van oplosmiddelen en conserveringsmiddelen zijn de verven absoluut onschadelijk voor de gezondheid en hebben ze nauwelijks tot geen allergieverwekkers. Het goede dampdiffusieweerstand van MissPompadour – De Waardevolle muurverf draagt ook bij tot een goede regulering van de luchtvochtigheid en zorgt voor een rustgevende slaap.

Vooral de meubels voor binnenshuis – bijvoorbeeld in de keuken of de eetkamer – moeten altijd geverfd worden met kleuren die onschadelijk zijn voor de gezondheid. Onze robuuste lakken voorkomen bovendien dat de verf afschilfert of afschuurt, zelfs bij intensief gebruik.

Ecologische verven en lakken zijn ook voor gebruik buitenshuis absoluut de beste keuze. Bij het verven of lakken kan per ongeluk verf op planten of in de bodem terechtkomen. Wil je bijvoorbeeld zowel de binnenkant van je tuinkas als ook de buitenkant verven? Met onze verf zonder oplosmiddelen hoef je je geen zorgen te maken dat je tomaten-, komkommer- of paprikaplanten worden beschadigd door ozon op grondniveau.


Onze serie ecologische verven: duurzaam, op waterbasis en zonder oplosmiddelen

Met onze serie van ecologische verven kunnen we je met een schoon geweten een belofte geven:

 • We gebruiken zo min mogelijk conserveringsmiddelen en oplosmiddelen voor een langdurige deponering.
 • We letten op duurzaamheid zonder aan kwaliteit in te boeten
 • Onze lakken en verven zijn op waterbasis
 • We beperken onze ecologische voetafdruk door door onze grondstoffen uit Europa te sourcen, in Duitsland te produceren en DHL GoGreen te gebruiken om onze producten te vervoeren.
 • De verpakking van onze verven en lakken is gemaakt van gerecycled metaal.. Bij het verpakken en het verzenden van onze producten gebruiken we geen plastic, maar gerecycled karton en papieren plakband.

Al deze punten liggen op onze paden om een ecologisch en duurzaam bedrijf te worden. Alhoewel we al veel hebben kunnen implementeren, blijven we voortdurend werken aan verbeteringen die onze wereld en dus ons allemaal ten goede komen.

Duurzame schildersgereedschappen

Voor ons betekent duurzaamheid dat we zoveel mogelijk afzien van plastic. Met ons assortiment van duurzame schildersgereedschappen kun je zelf ontdekken hoe plastic kan worden vervangen door hoogwaardige, hernieuwbare grondstoffen, zonder aan functionaliteit of kwaliteit te verliezen. Waar plastic of metaal verwerkt moet worden, gebruiken we alleen maar gerecycled materiaal en houden zo het waardevolle materialen zo lang mogelijk in de productiecyclus.

In plaats van plastic zijn de handvatten van onze duurzame borstels gemaakt van bamboe, een snel hernieuwbare en biologisch afbreekbare grondstof. Ook de EcoUnion verfbakken doen het zonder plastic, deze worden volledig van suikerriet gemaakt.

En hoewel we voor het EcoUnion afdekzeil niet helemaal zonder plastic kunnen, is het gemaakt van zogenaamde oxo-afbreekbare plastics, die in tegenstelling tot conventioneel plastic sneller afbreken. Zelfs onze plakband is 100% composteerbaar, want het is gemaakt van natuurlijk rubber, terwijl het toch waterafstotend is en perfect hecht op gladde oppervlakken.

Gecertificeerde biologische verven

Om het EU-certificaat voor biologische verven te krijgen, moeten alle stappen van de winning van grondstoffen en de productie biologisch zijn. Dit is voor verven denkbaar moeilijk, maar we zijn op weg om zoveel mogelijk van onze verven aan dit belangrijke certificaat te laten voldoen Met MissPompadour – De Waardevolle muurverf hebben we dat bijna bereikt. Maar ook zonder dit strenge certificaat zijn onze verven veilig voor je gezondheid en voor de natuur.


Ecologische verven bestellen in de MissPompadour webshop

Bestel nu je biologische verf van topkwaliteitin onze MissPompadour webshop. Wij bevelen vooral ons eigen merk- MissPompadour muurverf en lakkenaan, die dankzij een revolutionaire nieuwe technologie geen fossiele bindmiddelen als krijt of marmer bevatten, maar veganistische resten uit de productie van spijsolie. Bovendien kun je er zeker van zijn dat al onze grondstoffen uit Europa afkomstig zijn en we direct in Duitsland produceren.

Vergeet niet om ook de bijbehorende duurzame schildersgereedschappen te bestellen! Dankzij DHL GoGreen wordt je plasticvrije pakket direct en CO2-neutraal bij je thuis afgeleverd.