10% op onze lak* met code GOLACK10

Naar de startpagina

Wat is krijtbordverf?

Lijkt het je leuk om met krijt op de muur te kunnen schrijven? Maar zwart en donkergroen zijn je te heftig? Dan is onze doorzichtige krijtbordverf het perfecte product voor jou.

Breng de krijtbordverf aan op je muur en gebruik dit oppervlak als schoolbord. Het bijzondere is dat je het direct over je gekleurde muurverf heen kunt schilderen zonder dat het verkleurt.
Een boodschappenlijstje in de keuken, een to-do lijstje in de gang of op kantoor, of gewoon berichtjes aan je loved ones schrijven: de krijtbordverf kan overal gebruikt worden zonder de uitstraling van je kamer te veranderen. Veeg het krijt gewoon weg met een vochtige doek en schrijf zo vaak je wilt op het oppervlak.

Wat is magneetverf?

Lijkt het je wat om zonder boren en timmeren toch een magneetbord te hebben? En dat bovendien in je favoriete kleur te stylen? Dan is de MissPompadour magneetverf net wat voor jou.

Roer goed door en breng onze magneetverf aan op de klaargemaakte muur - hoe meer lagen, hoe magnetischer hij wordt. Dit komt omdat de magneetverf ijzerdeeltjes bevat waaraan magneten zich blijven hangen. Wij raden 3 à 4 lagen aan voor een goede aantrekkingskracht.

Overgeschilderd met de kleur verf van jouw keuze valt je nieuwe magneetwand helemaal niet meer op. Onze magnetische verf hecht op elke geverfde of gestucte muur, en ook op houtsnipper/rauhfaserbehang.

Hoe gebruik je de magnetische verf?

Onze magnetische muurverf is een bijzonder product. Het vervangt het een los prikbord, maar het heeft ook een andere consistentie en een iets andere afwerking dan normale verf.
Vanwege de ijzerdeeltjes die erin verwerkt zijn, raden we je aan om het met een kwast aan te brengen. Dit maakt het gemakkelijker om een gelijkmatige, dekkende laag aan te brengen.

Let erop dat je de verf niet te dik smeert. De stukjes metaal maken de verf zwaarder dan normale muurverf, dus hij glijdt van de muur als de laag te dik is.
Als de laatste laag van de magnetische muurverf droog is, kun je de kleur verf van je keuze er overheen aanbrengen. Het is aan jou: afplakken en in een vorm inkleuren? Of juist in dezelfde toon als de muur schilderen? In onze blog vind je creatieve verfideeën en instructies voor het verven met magneetverf.

Op welke oppervlakken werkt magneet- en schoolbordverf?

Gebruik zowel magneet- als krijtbordverf op het oppervlak van je keuze. Of je je keukenkastje gebruikt als magneetbord of de gefineerde deur, maakt voor deze twee wondermiddelen geen verschil. Vergeet niet het oppervlak tussen de twee soorten bordverf door met gekleurde verf of lak te schilderen! Dan past deze praktische wand perfect bij de rest van de ruimte

De schoolbordverf werkt net zo goed op een metalen oppervlak als op een muur. Hetzelfde geldt voor magneetverf, maar metaal toch al magnetisch is, kun je die stap gewoon overslaan.
Gebruik de krijtbordverf als finish van je geverfde - of ongeverfde - oppervlak.


Wat zijn de voordelen van magnetische verf?

Wat onze magneetverf zo bijzonder maakt is makkelijk uit te leggen:

  1. Overal aan te brengen zonder boren, schroeven of hameren.
  2. Geschikt voor hout, fineer, kunststof en op de wand.
  3. Verf hem over in een kleur naar keuze.
  4. Als je de kleur later niet meer mooi vindt, kun je die ook gewoon weer overschilderen.


Krijtbord voor kantoor, keuken of kinderkamer

Schoolbordverf en magneetverf hebben allerlei toepassingen. En je hoeft het niet zonder zelfgekozen kleur te doen! Want waar normale schoolbordverf meestal zwart is, is onze schoolbordverf transparant.

Maak een schoolbord waarop je een to-do-lijstje of weekplanning kunt opschrijven. Veeg de taken die je gedaan hebt weg of vink ze af - het is aan jou. Schrijf zo vaak als je wil met krijt op je zelfgemaakte bord. Noteer belangrijke zaken zonder papier te verspillen, lekker duurzaam.

Een menu op het keukenkastje ziet er stjilvol uit. Als je plannen maakt met familie of vrienden, schrijf je de ideeën gewoon op de muur. Het boodschappenlijstje komt ook goed, want je hebt altijd een beschrijfbaar oppervlak bij de hand. Schrijf op wat je tijdens het koken te binnen schiet. Voor je naar de supermarkt vertrekt fotografeer je de lijst met je smartphone.
Voilá, je hebt een boodschappenlijstje, helemaal zonder papier.

Als je kind graag de muren versiert met tekeningen, is onze schoolbordverf een redder in nood. Schilder het op de muur, leg gekleurd krijt klaar en jullie kunnen kunstwerken maken die gelukkig ook makkelijk weer weg kunnen. Je hoeft de muur niet eens telkens opnieuw te schilderen. Bovendien zal je kind blij zijn om zich eindelijk te mogen uitleven op de muren!


Magnetische schoolbordverf: tips voor gebruik

Het aanbrengen van onze schoolbordverf is zo simpel als je van onze verf en lak gewend bent. Toch zijn er een paar belangrijke aanwijzingen:

  • Breng de verf gelijkmatig aan met een kwast of verfroller. Het verschil tussen geverfd en ongeverfd gebied zal zichtbaar zijn als je niet het hele oppervlak schildert.
  • Zorg dat het oppervlak schoon is door steeds direct voor het verven al het stof weg te vegen.
  • Breng eerst de lagen magneetverf aan, vervolgens de gekleurde verf of lak naar keuze, en ten slotte als topcoat de schoolbordverf.
  • Voeg een scheutje van de verf die je wilt overschilderen toe aan de krijtbordverf. Dit voorkomt dat de schoolbordverf een waas vormt op de muur. Dit is vooral belangrijk bij een donkere ondergrond.
  • Maak de toplaag dun, want te veel schoolbordverf kan ook een lelijke waas veroorzaken.

Magneetverf en schoolbordverf in de MissPompadour Webwinkel

Wil je schoolbordverf kopen, maar wil je eerst nog wat leuke ideeën opdoen? Contact dan gewoon onze klantenservice. Want bij MissPompadour bestel je niet alleen verf - je krijgt ook uitgebreid advies over de kleurkeuze en toepassing van de verf. Laat je alvast inspireren door projecten van onze klantcommunity!
Met onze verschillende betaalmethoden zit de juiste voor jou er altijd bij.