• Gratis verzending vanaf 100€
  • Betaal met iDEAL
  • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

Verf voor buitenshuis gebruik

Wanneer de dagen langer worden en de zon weer echt opwarmt, kijk je ernaar uit om tijd in de tuin door te brengen. Eindelijk kun je weer buiten ontspannen en genieten van de zonnestralen.
Een eerste blik op de tuin verraadt: de tuintafel heeft geleden onder de laatste herfstregen, je schuttingen hebben wat van hun kleur verloren en zelfs het tuinhuisje zag er vroeger frisser uit. Maar dat hoeft je stemming niet te bederven. Gelukkig heeft MissPompadour buitenverven om je te helpen je tuinset op een gemakkelijke en goedkope manier je tuinset een nieuwe glans kunt geven.Wat kenmerkt de buitenverf?

Onze buitenverven hebben veel bijzondere eigenschappen.
Verf je met MissPompadour lakken, dan kun je kiezen uit een breed assortiment verven welke duurzaam en op waterbasis geproduceerde zijn.
Al onze buitenverven zijn bestendig tegen weer en wind en grote koude of hitte. Ongeacht hun stabiliteit zijn ze geurloos en vereisen ze geen extra adembescherming - zowel binnen als buiten.


Welke oppervlakten kan ik buiten verven of lakken?

Er is een hele reeks oppervlakten die je buiten kunt verven! De meeste daarvan kun je zonder problemen verven met onze buitenverven. Of het nu gaat om een geverfde metalen tafel, kunststof tuinstoelen of de ongeverfde Hollywood-schommel, met onze buitenverven kun je ze allemaal verven.. Dankzij hun hoge duurzaamheid kun je ze zelfs toepassen op houten en kunststof kozijnen.
Ook bloempotten en decoraties van beton tolereren het verven met de buitenverf uitstekend en zijn dankbaar voor een opfrisbeurt.

Zelfs verticale tegels buitenhuis kunnen worden geverfd met de outdoorlakken. Zo kun je bijvoorbeeld je bakstenen muurbekleding aanpassen aan je voordeur.
Let op: onze outdoor lakken en krijtverven zijn op waterbasis en kunnen niet tegen stilstaand water. Daarom bevelen we aan, geen horizontale oppervlakten te verven die niet beschermd worden tegen de regen.


De juiste verf voor je buitenshuis project

Zo gevarieerd als ons kleurenpalet, zo divers zijn ook de te verven ondergronden. Lees hier waar je bij je project allemaal op moet letten.Buitenverf voor je tuinmeubels

Wanneer je je tuinmeubelen wilt verven, kun je het beste de eggshell lak van MissPompadour kiezen. Het maakt verder niet uit van welk materiaal je meubels gemaakt zijn.
Onze buitenverf is net zo geschikt voor hout als voor metaal of kunststof.
Net zoals voor alle andere oppervlakten, is het belangrijk om ze eerst te reinigen en te ontvetten.

Wil je palletmeubelen in de tuin gebruiken, dan moet je het hout eerst opschuren voordat je het gaat verven met de buitenverf. Vooral op open hout is een grondverf aan te raden om te voorkomen dat eventuele houtsnippers zich opzetten als ze in contact komen met de verf voor het hout.
Gebruik hiervoor de stainblock van MissPompadour "Om te blokkeren" als eerste laag, want dat voorkomt ook dat stoffen uit het hout lekken.
Voor kunststoffen meubels kun je een hechtgrond gebruiken zoals onze "Om te houden" om ervoor te zorgen dat de verf goed hecht op het gladde oppervlak.


Buitenverf voor schuttingen, hekwerken & tuinhuisjes

Vaak zijn tuinhuisjes, hekwerken en schuttingen meer aangetast door slijtage van de elementen dan tuinmeubelen. Zeker als de oude verf afbladdert, is het tijd voor een nieuwe verflaag. Met onze outdoor verven en krijtverf voor hout is dit een kinderspel.
VVerwijder eerst de losse oude lak van het hout. Je kunt de desbetreffende plekken gewoon afschuren. Heb je veel onbewerkt hout, gebruik dan eerst een grondverf. eb je veel onbewerkt hout, gebruik dan eerst een grondverf. Een primer zorgt ervoor dat de verf niet in het hout trekt, en Om te blokkeren voorkomt dat stoffen uitlekken en je helder gekleurde verf verkleuren.
Wanneer je tuinhuisje extra bescherming tegen weersomstandigheden nodig heeft, raden we je aan een geschikte houtbeschermingslak als grondverf te gebruiken. Dit is de ideale voorbereiding van het oppervlak.
Verf het oppervlak vervolgens met een outdoor houtverf.

Om metaal op je hek of tuinhuisje te verven, schuur je eerst de roest weg. Ook vastzittende roest moet worden verwijdert, daarna wordt een beschermende grondverf op het metaal aangebracht.Gebruik hiervoor de Stainblock van MissPompadour. Deze dient als een roestbeschermende lak. Deze laag voorkomt dat zich nieuwe roest vormt en je lak kan aantasten.
Verf vervolgens met de buitenverf en et voilà, je hekwerk ziet er als nieuw uit. Meer verven voor metalen oppervlakken vind je in onze webshop.


Buitenverf voor ramen & deuren

Gebruik een van onze talrijke houtverven voor buiten om ramen en voordeur een nieuwe verflaag te geven. De weerbestendige MissPompadour eggshell lakken zijn ook geschikt voor kunststoffen raamkozijnen. Het bijzondere aan onze buitenverven is dat ze net zo geschikt zijn voor binnen. Aangezien ze geurarm zijn, kun je ze ook gebruiken om je ramen en deuren van binnen te verven als je een gelijkmatige look wenst. Zo kun je witte buitenverf gebruiken om verlepte kozijnen weer te laten glanzen of groene buitenverf om je voordeur een compleet nieuwe uitstraling te geven.
Laat je niet afschrikken door de eerste verflaag, want onze lakken bouwen hun kleurkracht en dekkracht pas op met de tweede laag.


Bloembakken & kunststoffen bloempotten verven

Voor geëmailleerde bloempotten gebruik je gewoon een van de outdoor verven. Zo kun je ze altijd aanpassen aan je actuele smaak. Als je kunststof bloempotten wilt verven, kan het de moeite waard zijn om ze te gronden met Zum Halten. Dit geeft het gladde kunststof meer grip en de verf hecht er beter aan.
Houd er rekening mee dat bij niet geglazuurde terracotta potten vocht uit de grond kan doorsijpelen en de verf kan laten afbladderen. In dat geval raden wij aan een van onze muurverven te gebruiken, omdat deze door de klei worden opgenomen en het oppervlak niet afdichten.Buitenmeubels & decoratie verven: enkele toepassingstips

Zoals bij alle oppervlakten is het belangrijk in de eerste stap om je tuinmeubels eerst goed schoon te maken. Verwijder stof en vuil met een hogedrukspuit. Hetzelfde geldt voor verdigris (groenspaan) dat zich op vochtige plaatsen kan hebben opgehoopt.
Oude delen van de lak die loslaten of afbladderen moeten eerst worden afgeschuurd. Meer schuren is bij onze outdoorverven niet nodig. Voordat je gaat verven met een buitenverf is het vaak een goed idee om een grondverf aan te brengen. Deze zorgt voor een beschermende onderlaag en meer hechting van de verf. Met onze fijne MissPompadour verfkwasten in verschillende maten heb je het perfecte gereedschap voor vele buitenprojecten. Kies de 25mm kwast voor meubels met veel kleine stukjes of de 75mm kwast als je grotere oppervlakten van je schutting of tuinhuisje wilt verven. Ook de verfroller is ideaal voor alle oppervlakten.

De temperatuur om buiten je schilderwerk te verrichten mag niet langdurig onder de 10 °C komen. Wacht daarom tot het 's nachts niet meer zo koud is, zodat je verf goed kan uitdrogen. In de zomer kun je 's morgens vroeg of 's avonds verven. Voorkom direct zonlicht voor een gelijkmatig resultaat.
Alles wat je verder nog moet weten over het verven van je tuinmeubels vind je in ons blogpost over het verven van tuinmeubels..

Wat zijn de outdoor verven van MissPompadour?


In onze webshop kun je allerlei hoogwaardige buitenverf bestellen.

MissPompadour outdoor lak

De MissPompadour eggshell lakken is een zijdenmatte lak en geschikt voor binnen en buiten en kan gebruikt worden op allerlei oppervlakten, zoals hout, gladde oppervlakken en metaal. Met de eggshell lak verkrijg je een effen en gemakkelijk te reinigen oppervlakte voor je buitenproject. De verf is geschikt voor een breed scala aan ondergronden, zoals bijv. meubels, raamkozijnen en tuinhuisjes. Zelfs op beton of steen biedt de lak een hoge dekkracht en is gemakkelijk aan te brengen.

De lak kan worden toegepast op vele verschillende oppervlakken zonder grondverf en kan worden aangebracht met eenkwast, een verfroller, maar ook met het verfspuitsysteemBuitenverf bestellen in de MissPompadour webshop

Zodra je je project hebt uitgezocht, kun je bij ons alles bestellen wat je nodig hebt. In onze webshop vind je een ruime assortiment aan hoogwaardige outdoor verven:

  • MissPompadour eggshell lakken

Bovendien krijg je bij ons de passende grondverf en alle hulpmiddelen. Bespaar jezelf een rit naar de bouwmarkt en koop online bij MIssPompadour. Mocht je niet zeker weten welke materialen je precies nodig hebt, neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder!

Je bestelling versturen we klimaatneutraal per DHL GoGreen. Ook bij het verpakken van onze pakketten besteden we veel aandacht aan het millieu.Daarom gebruiken we alleen kartonnen en papier als verpakking en oud karton als vulmateriaal.