Nieuwsbrief vol tips & inspiratie - Meld je nu aan en krijg 10% korting cadeau! Schrijf je in!

Naar de startpagina

Spuiten in plaats van schilderen

Iedereen die wel eens met een verfroller op echt grote oppervlakken heeft gewerkt, weet dat je vaak wordt "beloond" met spierpijn. Een plafond boven je hoofd schilderen kan ook een fysieke uitdaging zijn. Zelfs als je een rieten stoel of rotan meubelen wilt schilderen, is het vaak echt moeilijk om alle verborgen hoekjes en gaatjes te bereiken met een kwast.

Maar wanhoop niet, want elk van deze problemen kan worden opgelost. En de oplossing is een verfspuitsysteem van Wagner.

Wij bieden twee apparaten van Wagner aan. Wagner is de wereldmarktleider voor dergelijke systemen. Deze spuitpistolen werken echt betrouwbaar.

De grotere universele spuit van Wagner is geschikt voor het aanbrengen van muuremulsies en, met een andere spuitkop, voor het aanbrengen van lak.

Creatief verbouwen met verfspuitsystemen

Astrid laat op ons YouTube-kanaal precies zien hoe je de spuitpistolen gebruikt, waar je op moet letten en welke leuke projecten je ermee kunt realiseren.

De kleinere - en lichtere - Wagner Wood & Metal Sprayer is alleen geschikt voor gebruik met lak. Het maakt niet uit of je een meubelstuk van hout, metaal of een tuinhek wilt verven. De Hout & Metaalspuit klaart de klus snel.

Zoals altijd moet je eerst stof, vuil en vet van je schilderobject verwijderen.
Dan is één ding bijzonder belangrijk bij het spuiten: afplakken. De verf mag immers alleen terechtkomen waar jij dat wilt.

Muuremulsies en lak op waterbasis zijn bijzonder geschikt om te spuiten. Omdat onze verven meestal wat dikker zijn, kun je ze het beste verdunnen met maximaal 10% water. Zo kun je er nog gemakkelijker mee werken.

De verf wordt nu in het verfbakje gegoten. Draag een masker tijdens het spuiten! En je bent klaar om aan de slag te gaan. Het is belangrijk om het spuitpistool langzaam en gelijkmatig te bewegen. Zo kan de fijne spuitnevel het oppervlak bedekken. Trouwens: Als je een hele kamer schildert, hoef je hoeken en kanten niet voor te schilderen.

Bij meubels, vooral rieten of rotan meubels, dringt de verfnevel ook door op moeilijk bereikbare plekken.

Tot slot is het belangrijk om het verfspuitpistoolmee te reinigen terwijl de verf nog vloeibaar is.

Dus als je wilt werken aan een groot project met grote oppervlakken of ingewikkelde oppervlakken, zal een verfspuitpistool je werk veel gemakkelijker maken!

De ideale combinatie

Gemakkelijk verf aanbrengen

Met de Wagner verfspuitsystemen en MissPompadour verven creëer je een fijne verfnevel die gelijkmatig op het te bewerken oppervlak wordt aangebracht. Met de handige spuitpistolen krijg je moeiteloos een egaal kleuroppervlak, of je nu met muurverf, lak of lazuur werkt.

De watergedragen verven van MissPompadour zijn bijzonder geschikt voor gebruik met verfspuitsystemen. Dit komt omdat de enorme druk die wordt gegenereerd door de krachtige boost van het spuitpistool je in staat stelt om met onverdund materiaal te werken, zelfs met viskeuze verfsamenstellingen.

Zelfs moeilijk bereikbare plekken worden door de verf bereikt en het is niet nodig om hoeken en kanten voor te spuiten.

MissPompadour en Wagner vormen gewoon een perfect team.

WAGNER Universele spuit W 575 FLEXiO

Met de WAGNER Universal Sprayer W 575 FLEXiO kun je zowel muren als houten en metalen oppervlakken spuiten door de spuitkoppen te verwisselen. Met de WAGNER Universal Sprayer W 575 FLEXiO hoeft de verf niet verdund te worden.

WAGNER Hout- & Metaalspuit W 100

Met de WAGNER Hout&Metaalspuit W 100 kun je zelfs moeilijk bereikbare plekken eenvoudig schilderen. De WAGNER Hout&Metaalspuit W 100 is bijzonder geschikt voor kleinere oppervlakken.