Nieuwsbrief vol tips & inspiratie - Meld je nu aan en krijg 10% korting cadeau! Schrijf je in!

Naar de startpagina

Muren verven in krachtige kleuren - met MissPompadour

Net als zo veel mensen heb je waarschijnlijk jarenlang geleefd met strakke, witte muren en zou je het je niet anders kunnen voorstellen. De laatste tijd hebben sommige mensen echter de moed verzameld en zich voorzichtig gewaagd aan grijstinten. De dapperen hebben zich zelfs gewaagd aan een muur in een donkere antracietkleur. We hebben ons echter nog niet echt aan kleur gewaagd. Maar heel langzaam - zoals de interieurontwerpers ons laten zien - ontstaat er een zekere openheid voor kleur. En voor sterke kleuren op de muren!

Levendige inkten komen echt tot hun recht met krijtverf en onze ecologische muurverf Duurzame eco muurverf. Dankzij hun fluweelachtige oppervlaktestructuur creëren je kleuren niet alleen een prachtige diepte, maar ook een onnavolgbare glans. Je kunt een stemming ook prachtig uitdrukken met muren in krachtige kleuren en een kamer een heel speciale, individuele sfeer geven. Natuurlijk is er de angst dat het enthousiasme voor een intense kleur snel kan wegebben. En dat je er echt genoeg van zou krijgen. Maar wie wil er tegenwoordig tien jaar in dezelfde kamers doorbrengen? Misschien is het geen slecht idee om je omgeving na drie of vier jaar te veranderen door een nieuwe kleur in te voeren.

Interieurontwerp met muren in sterke kleuren

Als je het je kunt voorstellen om je kamers van tijd tot tijd te reorganiseren, zorg er dan voor dat je meubels en woontextiel vrij neutraal blijven. Dan kun je steeds nieuwe kamers creëren met nieuwe kleurenschema's. Het enige wat je hoeft te doen is een paar kussens of accessoires veranderen zodat ze bij de nieuwe muurkleur passen. Gelukkig is schilderen met krijtverf zo eenvoudig en ongecompliceerd dat het werk echt beperkt blijft. Heb je ooit stiekem een slaapkamer willen inrichten in een donkere, mysterieus oplichtende blauwe kleur? Kijk dan eens naar MissPompadour Blauw met Inkt of het donkere, rijke blauw van MissPompadour Blauw met Middernacht. Beide zijn prachtige, diepe blauwtinten die uitnodigen tot dromen en een heerlijk gevoel van rust uitstralen. Ons edele Blauw met Zwart geeft je een tint blauw die bijna zwart is en gewoonweg dromerig.

Of wat dacht je van een kamer in echt sterk groen, zoals MissPompadour Groen met Glas? Of misschien is het heel donkere, sprookjesachtige Groen met Bos van MissPompadour wel jouw droomkleur? Als je van benzinetinten houdt, kun je een verfijnde sfeer creëren met Groen met Petrol of Groen met Lagune.

En de kracht die een donker, fluweelachtig rood als MissPompadour Rood met Merlot of het intense Oranje met Roest in je kamer brengt! Een paar bijzonder huiselijke kleuren tussen de rijke inkten mogen hier niet vergeten worden: een prachtig goudgeel zoals MissPompadour biedt met Geel met Saffraan of Geel met Zon. Echt intens geel vind je bij Geel met Citroen. Deze felle kleur is gewoon leuk!

In elk geval is het ontwerpen van een kamer met edele muurverf in felle kleuren de makkelijkste - en meest kosteneffectieve - manier om letterlijk nieuwe ruimtes te openen.

Verf muren in krachtige kleuren

Als je durft, kies dan een kleur die je spontaan aanspreekt. Let op de verlichting in de kamer. Is je kamer goed verlicht op het zuiden? Of is je kamer eerder donker? Staan er groene bomen voor de ramen? Want je weet dat de krijtverf alle andere kleuren en vooral het licht heel intens weerkaatst.

Nog een tip: als je muren in sterke kleuren wilt schilderen, moet je ze bijzonder zorgvuldig afplakken. Een intense kleur vergeeft zelfs kleine oneffenheden aan de randen niet. En heel belangrijk: Zelfs als de kleur goed dekt met de eerste laag, moet je twee keer schilderen. Pas met de tweede laag krijgt de kleur zijn ongeëvenaarde edele, fluweelachtige uitstraling.

Combineer je intense muren zorgvuldig

Als je zulke opvallende kleuren gebruikt, zorg er dan voor dat je ze zorgvuldig combineert. Deze intense kleuren moeten altijd worden gecombineerd met zachtere, lichtere inkten die de rijke kleuren een grote entree laten maken. Als je het niet zeker weet, helpt onze klantenservice je graag via e-mail, WhatsApp of aan de telefoon. Maar één ding is zeker: de rijke kleuren geven je huis een compleet nieuwe look. Wees brutaal met kleur en durf! Het zal geweldig zijn!

Wij zijn er voor je

Heb je ondersteuning nodig bij het project of heb je een andere vraag? Neem dan graag contact op met onze klantenservice!

Onze klantenservice helpt je graag op elk moment- per WhatsApp , Email of rechtstreeks via ons contactformulier (ma-vr 09-18, za tot 16 uur).