• Gratis verzending vanaf 100€
  • Betaal met iDEAL
  • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina
MissPompadour

Muur primen maar! Wall Primer

MissPompadour Muurprimer is een kleurloze vloeistof die poreuze en sterk absorberende muren voorbereidt op een verfbeurt. MissPompadour Muurprimer zorgt voor de perfecte basis voor onze muurverf.

€ 19,00

Inhoud: 1 liter

Direct beschikbaar, levertijd 2 - 3 werkdagen

  • Hoogwaardige producten voor een perfect resultaat
  • Gratis advies in het Nederlands
  • Veilige levering met DHL
Veilig en snel betalen met
Persoonlijke, gratis klantenservice
Heb je vragen? Schrijf ons.

Dit is wat onze klanten zeggen

Daarom om muren mee te gronden

Diepteprimer voor moeilijke muren - ideaal voor het schilderen op steen of beton - creëert een verfbesparende onderlaag op gipsplaat en soortgelijke materialen - maakt een gelijkmatige laag mogelijk - extreem korte droogtijd

Eenvoudig en duurzaam

om muren mee te primen is VOS-arm en waterdampdoorlatend, waardoor vocht op elk moment uit de muren kan ontsnappen en er een aangenaam binnenklimaat ontstaat. Bovendien bespaar je materiaal bij het aanbrengen van verf, omdat het voorkomt dat de muren de Duurzame eco muurverf gewoon wegzuigen.
Het is ook gemakkelijk aan te brengen om muren mee te primen. Je kunt het beste de verfroller voor muurverf 18cm gebruiken. Hij is na het werk gemakkelijk schoon te maken met warm water.

MissPompadour "Muren primen maar!" - Muurprimer

Dit product "Voor het gronden van muren" is een klassieke muurprimer die je wand, ook al is die wat uitdagender, perfect voorbereidt op een laagje verf.

Vaak is het al helemaal genoeg om gewoon twee keer te verven met onze muurverf, zonder primer eronder. Onze verf dekt namelijk uitstekend en geeft van zichzelf al een egaal resultaat. Hij hecht goed op oude muurverf, zowel verf op waterbasis als krijtverf.

Soms heb je alleen muren die iets ingewikkelder zijn. Gipsplaten zijn bijvoorbeeld extreem absorberend. En in oude gebouwen vind je vaak muren met een zanderige, poreuze structuur. En als je ruw beton of metselwerk wilt schilderen, is het vaak moeilijk om een egaal resultaat te krijgen. In al deze gevallen raden we aan om het oppervlak voor te strijken met onze muurprimer. Je sluit de poriën van je muur en creëert zo een egaal, mat oppervlak. Daarop kan de muurverf goed hechten.

Zo gebruik je MissPompadour muurprimer goed

Test eerst het absorptievermogen van de muur op een onopvallende plek. Maak de plek nat met water uit een plantenspuit. Loopt het water van de muur af, dan hoef je niet te primen. Maar als het water in de muur trekt, moet je hem in de grondverf zetten.

Verdun de muurprimer met maximaal 3 delen water, afhankelijk van de ondergrond: hoe absorberender je ondergrond, hoe minder verdunnen. Met een blik van 1 liter "Muren primen maar!" kun je dus maximaal 4 liter muurprimer maken. Als het water meteen in de muur trekt of heel snel indroogt, moet je echter voorstrijken met onverdunde primer.

Het is ook mogelijk om onze primer te mengen met de muurverf voor de eerste laag. De combinatie van grondverf en verf maakt de eerste laag wel minder dekkend, maar de tweede laag zal dan egaler worden.

Breng de muurprimer dun aan met de verfroller. De grondverf is geschikt voor gebruik zowel binnen als buiten. Let goed op dat er bij het aanbrengen geen glimmende plekken ontstaan. Als dat het geval is, helpt het om de muurprimer iets verder te verdunnen met water. De omgevingstemperatuur bij het aanbrengen moet minstens 10 °C zijn. De muurprimer kan overschilderd worden na 4 uur droogtijd. Verf dan het matte, egale oppervlak van de wandprimer over met de uiteindelijke kleur muurverf. Zo ontstaat een egaal eindresultaat.

Grondverf voor absorberende & poreuze ondergrond

Niet elke muur is de ideale ondergrond voor muurverf. Vooral in oude gebouwen vind je soms pleisterwerk dat een beetje brokkelig is, waarop verf niet gelijkmatig kan hechten. Oude muren hebben vaak ook plekken die zijn gerepareerd met net iets ander materiaal stuc of plamuur. Maar ook in nieuwere, en zelfs gloednieuwe, gebouwen kom je uitdagende muuroppervlakken tegen. Het is tegenwoordig bijvoorbeeld gebruikelijk om binnenmuren van gipsplaat te maken. Hoewel gipsplaat een glad oppervlak heeft, heeft het de eigenschap om heel veel verf te absorberen. Daarom is een grondlaag om muren mee te primen een goed idee. Deze grondverf zorgt voor een egaal, niet-absorberend oppervlak en bereidt de muren dus perfect voor op hun uiteindelijke verflaag.

Steen- en betonprimer voor binnen en buiten

Als je metselwerk en stenen muren (binnen of buiten) gaat schilderen, moet je die ook voorstrijken met muurprimer. Stenen hebben altijd minuscule, kleine poriën die superveel verf opslokken en ook nog eens zorgen dat de verflaag onregelmatig en vlekkerig wordt. Ruw beton heeft ook een onregelmatig oppervlak, en moet daarom met primer worden voorbehandeld.

Grondverf muur:Download hier het technische informatiebladen
Hoeveelheid: 1 liter
Reikwijdte: ca. 3 - 5 m²/l, afhankelijk van het absorptievermogen van de ondergrond bij onverdund gebruik
Toepassing: Grondverf voor verse en sterk zuigende ondergronden (waaronder kalkpleister, verse gipspleister, renovatiepleister, leempleister)
Verwerking: stofdroog na ca. 1 uur, overschilderbaar na ca. 4 uur