• Gratis verzending vanaf 100€
  • Betaal met iDEAL
  • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

Met onze magneetborddecoraties en schoolborddecoraties kun je je huis op een heel bijzondere manier versieren en oppervlakken nog afwasbaarder maken. Het mooiste van alles is dat je een vrije kleurkeuze hebt! De magneetverf is een grondverf, de schoolbordverf een transparante aflak. Dit betekent dat je het oppervlak kunt ontwerpen in de kleur van je keuze en dat saaie zwarte of groene prikborden en whiteboards tot het verleden behoren.

Schoolbordverf en magneetverf: ideeën voor elke kamer

Je fantasie kent geen grenzen - gebruik schoolbordverf en magneetverf waar je maar wilt. Misschien kun je de twee combineren en een magneetbordwand om mee te verven?

Magneetverf: Praktisch en persoonlijk

Gebruik magneetverf om een fotomuur in je woonkamer te maken omdat je papier kunt bevestigen met neodymium magneten. Dit voorkomt spijker- en boorgaten en lelijke lijmsporen van posterlijm. Op kantoor kun je een onzichtbaar magneetbord maken met onze magneetverf - zo kun je je kantoorstijl behouden, maar toch een muur of je kantoorkast gebruiken als prikbord als dat nodig is. magneetverf is ook een briljante ondersteuning op deuren en andere verticale oppervlakken. Smeer je keukenfronten in met magneetverf voordat je ze gaat verven. Zo verander je je fronten in een magnetisch oppervlak waarop je gemakkelijk boodschappenlijstjes, recepten en andere informatie kunt ophangen.

Gebruik de magneetverf voor ideeën in de kinderkamer om notities en natuurlijk kindertekeningen op te bevestigen zonder dat je ze met plakband hoeft vast te plakken. De ruimte boven het bureau kan prachtig worden omgetoverd tot een prikbord zonder boren, waar je roosters, huiswerk en andere belangrijke plannen kunt ophangen

Schoolbordwand voor creativiteit - niet alleen in de kinderkamer

De kinderkamer is vaak de eerste kamer waar je aan denkt als het om een schoolbord gaat. Natuurlijk, want hier wordt vaak het meest creatief gewerkt. Gebruik gewoon onze schoolbordverf in de kinderkamer, waarmee je kinderen officieel met kleurrijk krijt op de muren kunnen tekenen. Je hebt geen zwart of groen oppervlak nodig, want onze schoolbordverf is transparant. Je hoeft de schoolbordverf alleen maar rechtstreeks mee te verven op de muur of over de favoriete muurkleur van je kind. Zo kun je je eigen krijtbordwand in de kinderkamer maken, waarbij je zelf de grootte kunt bepalen zonder te hoeven meten en knippen. Je kunt ook een krijtbord maken van de kledingkast en de deur. Je kind kan zich uitleven op het krijtbord met de meest uiteenlopende krijtjes en zijn creativiteit de vrije loop laten. Als het tijd is voor een nieuw meesterwerk, veeg je gewoon het oude af met een vochtige doek.

Natuurlijk kun je schoolbordverf ook op andere plekken gebruiken. Om de binnenkant van de voordeur met schoolbordverf te verven, kun je ervoor zorgen dat belangrijke boodschappen worden gelezen voordat je het huis verlaat. In de keuken heb je altijd het boodschappenlijstje voor je. Zoals je ziet, zijn er veel mogelijkheden!

pro tip: We raden krijtstiften niet aan voor de schoolbordverf, omdat je ze er moeilijk af kunt vegen en ze misschien niet helemaal verwijderbaar zijn zonder resten achter te laten. Gebruik in plaats daarvan gewoon krijt. Deze zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren

Maak kleurrijke magneet- en schoolbordverf: Gewoon overschilderen met krijtverf of muurverf

Onze magneetverf is ongelooflijk praktisch - dat valt niet te ontkennen. Als je van de klassieke, donkergrijze look houdt, kun je gewoon je oppervlak mee te verven met magneetverf en je bent klaar. Als je je oppervlak een andere kleur wilt geven of de muur egaal wilt maken, is dat geen probleem - je kunt gewoon over de magneetverf heen schilderen met onze zeer dekkende muurverf en lakn! Je kunt de magneetverf het beste een nacht laten drogen nadat je 3-4 lagen hebt aangebracht. Daarna kun je dit gebied om mee te verven. Je kunt het magnetische gedeelte kleuren of om mee te verven met de rest. Het maakt overigens niet uit of je muur gestuct is of dat je je behang mee wilt verven met magneetverf.

De schoolbordverf is een kleurloze verf die over je gekleurde verf wordt aangebracht. Als je een donkere of intense kleur gebruikt, voeg dan een scheutje van je basiskleur toe aan de schoolbordverf om te voorkomen dat er strepen ontstaan.

Ideeën van MissPompadour om mee te verven

Met onze magneetverf en onze schoolbordverf heb je volledige creatieve vrijheid. Het maakt niet uit in welke ruimte, je kunt ze gebruiken om een gepersonaliseerd schoolbord of memobord te maken dat helemaal niet opvalt. Veel leden van onze om mee te verven community hebben ook met magneetverf en schoolbordverf gewerkt - laat je inspireren door hun resultaten!

Om mee te verven met magneetverf: Instructies van MissPompadour

Het is kinderspel om zelf een magneetmuur mee te verven. We hebben de precieze instructies en waar je nog meer rekening mee moet houden hier voor je op een rijtje gezet.

Stap 1: Ondergrond voorbereiden

Bereid de ondergrond van je project voor. Om een pas gestucte muur te verven kan een voorstrijk zoals Muren Primen Maar verstandig zijn. Schilder je een meubelstuk, schroef dan eerst de handvatten eraf.

Stap 2: Reinigen

Maak je werkstuk grondig stofvrij. Maak vette en vieze oppervlakken schoon met een reiniger zoals MissPompadour Reinigen Maar! en een poetsdoek. Schilder je een meubelstuk, ontvet het oppervlak dan zorgvuldig en maak het goed stofvrij. Neem het vervolgens nog eens af met schoon water en laat het oppervlak drogen. Ga je een glad of sterk absorberend oppervlak schilderen, gebruik dan een primer voordat je gaat verven.

Stap 3: Magneetverf aanbrengen

Roer de magneetverf heel goed door met een roerstaafje. Dit is belangrijk zodat het ijzerpoeder dat erin zit goed verspreid wordt. Breng vervolgens met roller of kwast de magneetverf aan waar je hem wilt. Onze verfroller voor lak op waterbasis is hier heel geschikt voor. De milieuvriendelijk vervaardigde MissPompadour verfkwasten zijn ook perfect voor het aanbrengen van de magneetverf. Voor een goed magnetisch effect adviseren we 2 - 3 lagen van minimaal 100 ml magneetverf per 1 m2. Oppervlak. Wacht steeds 4 - 6 uur tussen de lagen. 24 uur na de laatste laag kun je het magnetische oppervlak overschilderen met een kleur naar keuze.

Stap 4: Schilder in de kleur van je keuze

Verf nu over de magneetverf met de kleur van je keuze. Gebruik onze muurverf voor muren. Kies uit MissPompadour Lekker Duurzaam, MissPompadour Lekker Robuust en onze LittlePomp krijtverf. Voor meubels kun je kiezen uit de robuuste zijdeglans lak of de matte lak van MissPompadour en de LittlePomp krijtlak.

Tip: gebruik sterke magneten op je magneetbord. Neodymium magneten doen het het best.

Video: Tafel en magneetverf door MissPompadour

Instructies om mee te verven met schoolbordverf

Met de transparante MissPompadour schoolbordverf kun je van elk oppervlak een schoolbord maken, in elke gewenste kleur. Lees hier hoe je dat doet.

Stap 1: Oppervlak voorbereiden

Reinig de oppervlakken die je gaat behandelen grondig. Schilder het oppervlak desgewenst alvast in een kleur naar keuze en laat dit een nacht drogen

Stap 2: Schoolbordverf aanbrengen

Behandel de muur nu met één of twee lagen schoolbordverf als topcoat. Wacht ongeveer 6 uur na de eerste laag als je een tweede laag wilt aanbrengen. Ga op dezelfde manier te werk voor een meubelstuk. Je kunt dit doen met een kwast, zoals onze fijne MissPompadour verfkwast, of met een verfroller. De lakroller is goed geschikt voor verf en lak op waterbasis. Na 48 uur is je krijtbordoppervlak klaar om op te krijten.

Pro tip: maak je een krijtbord in een donkere of uitgesproken kleur, meng dan een klein scheutje van de basiskleur door de schoolbordverf heen. Zo voorkom je dat de schoolbordtoplaag zichtbare strepen maakt.

FAQ: Veelgestelde vragen over magnetische muurverf en schoolbordverf

Zelfs schilders die vaak om mee te verven zijn, werken zelden met magnetische muurverf, dus er zijn nog een paar vragen die we in deze rubriek zullen beantwoorden. Je bent ook van harte welkom om contact op te nemen met onze klantenservice!

Hoe werkt magnetische muurverf?

Magnetische muurverf is een eenvoudig maar buitengewoon praktisch concept. Je gebruikt een muuremulsie waaraan metaalpigmenten zijn toegevoegd zodat er magneten aan blijven plakken. Het zijn ook de chips die de magneetverf zijn donkergrijze kleur geven. Daarom is het maar in één versie verkrijgbaar - Magneetverf in transparant of kleurloos is niet mogelijk vanwege de ijzerdeeltjes. Maar maak je geen zorgen! Je kunt de magneetverf gewoon overschilderen met muurverf of lak. Zo hoef je niet tevergeefs te zoeken naar magneetverf in wit.

Kan ik met Muurverf over Magneetverf heen schilderen?

Het antwoord is een volmondig: "ja". Magneetverf is bedoeld om naderhand overgeschilderd te worden. Door over de magneetverf heen te schilderen, krijg je een magnetisch oppervlak in de kleur van jouw keuze.

Hoe gebruik je Magneet?

Om magneetverf mee te verven op het oppervlak waarop je papier met magneten wilt bevestigen. Dit kunnen muren, deuren en meubels zijn. De verf werkt zelfs op tegels. Voor een gelijkmatig magnetisch effect is het belangrijk dat de oppervlakken glad zijn.

Kan ik Magneet op meubels schilderen?

Ja, zolang het oppervlak beschilderbaar is. Een opgeruwd oppervlak is ideaal, zodat de Magneet verf een goede grip heeft. Je kunt er zelfs saaie IKEA meubels mee omtoveren tot praktische magnetische wanden.

Is Magneet wasbaar?

Omdat het ontworpen is om overschilderd te worden, is Magneet verf niet afwasbaar. Wrijving zorgt ervoor dat de metaalpigmenten oplossen en afbrokkelen.

Op welke ondergrond kan ik Magneet verf gebruiken?

Breng onze magneetverf aan op alle dragende oppervlakken. Muren zijn bijzonder geschikt, maar ook hout, fineer en kunststof profiteren van de verf. Alles wat je normaal gesproken met onze verf en lakn kunt meeverven, kun je met magneetverf overschilderen. Je kunt magneetverf ook op tegels mee verven. Gebruik eerst de primer en schilder dan de magneetverf mee. Houd er wel rekening mee dat de magneetkracht beperkt kan zijn door de hoogteverschillen door de voegen.

We raden alleen metaal af - dit heeft meestal al de magnetische werking

Materiaal & accessoires

Wij zijn er voor je

Heb je ondersteuning nodig bij het project of heb je een andere vraag? Neem dan graag contact op met onze klantenservice!

Onze klantenservice helpt je graag op elk moment- per WhatsApp , Email of rechtstreeks via ons contactformulier (ma-vr 09-18, za tot 16 uur).