• Gratis verzending vanaf 100€
  • Betaal met iDEAL
  • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

De mooiste woontrends

In Kleurwerelden & inspiratie · 6 Min leestijd

2024 wordt kleurrijk! De nieuwe woontrend Dopamine Decor zal je gelukshormonen laten dansen - net als het gevoel iets zelf gemaakt te hebben. De klassiekers DIY & upcycling behoren daarom ook tot de woontrends van 2024. We hebben een overzicht van de meest interessante nieuwe woonideeën voor je.

Decoratie & kleurtrends 2024: Dopamine Decor

Vaarwel minimalisme, hallo maximalisme! Na de cleane chic van de afgelopen jaren komt nu de tegenbeweging: We willen meer. Meer kleur, meer vormen, meer leven in onze kamers. Op grote en kleine schaal - maak je huis mooi!

De algemene regel voor de 2024 kleurtrends en Dopamine Decor is: je moet je goed voelen in je kamers. Gezelligheid als statement in het interieur - maar met klasse! Combineer vormen, texturen en patronen op meubels en muren, designklassiekers met rommelmarktschatten. Misschien geef je de voorkeur aan rustige muren in neutrale tinten in combinatie met kleurrijke statement meubels, kussens of decoratieve elementen. Of misschien geef je de voorkeur aan heldere muren, geschilderd in twee kleuren, accentmuren met gebloemd behang en meubels in complementaire kleuren - alles wat je opvrolijkt is toegestaan. Er is voor elk wat wils onder de 2024 trend muurverf. En het mooie is: als je stijl verandert, kun je gewoon opnieuw schilderen .

De MissPompadour verf van het jaar 2024: Groen met Pistache

Je hebt veel tinten groen, maar de MissPompadour verf van het jaar is een klasse apart. Groen met Pistache past perfect in het Dopamine decor. De weelderige groene kleur straalt van levensvreugde! Deze kleur is perfect om accenten te leggen. Je kunt hem gebruiken als een fel accent op de muur of op een meubel als een echt pronkstuk. De trendkleur Groen met Pistache is een bijzonder hoogtepunt in de keuken, omdat deze kleur de eetlust opwekt! Als je houdt van mid-century chic keukenmeubilair, is deze kleur perfect om de stijl te onderstrepen en je tegelijkertijd een modern tintje te geven. Materialen zoals hout en metaal in heldere, geometrische vormen passen perfect bij deze kleurtrend. Je kunt Groen met Pistache ook combineren met een andere trendkleur: Rood met Kers!

we zien rood in 2024: breng warmte in je woonruimtes

Dopamine Decor roept grote emoties op - dus is het niet meer dan logisch dat rood ook een kleurtrend is in 2024. Het is immers de kleur bij uitstek die wordt gelijkgesteld aan intense emoties, van liefde tot haat. Hou je van fluweelzacht en intens? Combineer dan de donkerrode kleur Rood met Merlot met Blauw met Middernacht. Geef je de voorkeur aan vurige roodtinten? Verf je bank dan felrood met Rood met Kers en de muur erachter in een groene tint - of andersom!

Aquamarijn & blauw: een ontspannen spagevoel bij je thuis

Het gevoel van rust en ontspanning wordt niet verwaarloosd in de woontrends van 2024. En wat is een betere kleur om ons te helpen af te schakelen dan blauw? Of het nu licht hemelsblauw is zoals Blauw met Wolk of diep blauwgroen zoals Groen met Oceaan, je tovert je badkamer om in een oase van welzijn. In de badkamer is het een goed idee om met 2 kleuren te werken: Een neutrale tint op de tegels, een intens blauw op het bovenste deel van de muur en het plafond. Of schilder een gastentoilet helemaal in een intens blauw zoals Blauw met Nacht.

Peach Fuzz: de feel good kleur van Pantone combineren in de woonkamer

De Trend muurverf 2024 kleuren creëren gevoelens en stemmingen. Peach Fuzz van Pantone is geen uitzondering - de perziktint tussen roze en oranje staat voor gezelligheid en is delicaat maar levendig. Combineer accessoires en meubels in Peach Fuzz met een intens paars zoals Paars met Bosbessen op de muur. Je kunt de kleur ook subtiel en warm aanvullen met verschillende bruintinten zoals Bruin met Pure Chocolade. Of wat dacht je van colour blocking door Peach Fuzz te combineren met roze of rood? Overigens, de kleur die het dichtst in de buurt komt van Peach Fuzz in de MissPompadour collectie is Oranje met Zalm.

Home coffee shop vibe met chroom en veel kleur

Goede koffie (of thee) is een kleine luxe in het dagelijks leven. in 2024 willen we je dat vieren. Met lak en meubelwas kun je van een oud buffet of plank je eigen koffiewinkeltje toveren. Ook hier is het de moeite waard om diepe, rijke kleuren te gebruiken om het stimulerende effect van je ochtendkoffie verder te versterken. Voeg chromen accenten toe die passen bij je koffie- of portafiltermachine en breng de industriële chic van koffiewinkels in huis.

Oud maar goud: oud hout ontmoet DIY & upcycling

Een van de woontrends van 2024 is het klassieke upcyclen van houten meubels. Geen wonder: tegenwoordig waarderen veel mensen de kwaliteit en vormen van oude meubels weer. Intense kleurvlakken en houten oppervlakken wisselen elkaar hier af. Misschien kun je ook geometrische lijnen schilderen en het karakter van je meubel veranderen?

Breng groen in je woonruimte met cactussen

Planten doen ook veel om gezelligheid in een kamer te brengen. Cactussen, denk je misschien, zijn niet bepaald hygge vanwege hun stekels. Maar integendeel: de gemakkelijk te onderhouden stekelige planten zijn een van de interieurtrends van 2024, omdat je ook een individuele touch en hun eigen speciale textuur aan je kamer toevoegt: Van de kerstcactus, die nauwelijks prikt, tot de gouden bolcactus, waarvan de stekels echt pijn kunnen doen. Sommige cactussen, zoals de wolfsmelk soorten, kunnen meer dan 2 meter hoog worden en zijn daarom perfect om een statement te maken in de woonkamer, terwijl kleinere soorten ook de eettafel kunnen versieren. Probeer het uit!

Kleurentrends 2024

Intense kleuren voor je kamers

Wij zijn er voor je

Heb je ondersteuning nodig bij het project of heb je een andere vraag? Neem dan graag contact op met onze klantenservice!

Onze klantenservice helpt je graag op elk moment- per WhatsApp , Email of rechtstreeks via ons contactformulier (ma-vr 09-18, za tot 16 uur).