10% op onze lak* met code GOLACK10

Naar de startpagina

10% op onze lak* met code GOLACK10 en win met een beetje geluk je bestelling terug, 3x kans - good lak!

Kunststof ramen verven: zo doe je dat

In Verven - Zo doe je dat · 10 Min leestijd

Ben je nog op zoek naar de ideale kleuren voor je ramen?

Kun je kunststof kozijnen schilderen? Natuurlijk! Het is heel gemakkelijk. Met de juiste verf is geen lang voorbereidend werk nodig. Binnen een paar minuten kun je aan de slag en interieurs en gevels een nieuw karakter geven.

Verven op waterbasis en kunststoffen - gaan die samen? Heel goed inderdaad! Dat sommige recreanten twijfels hebben, kan te maken hebben met oude ervaringen uit de kindertijd. De verf op waterbasis uit de verfdoos op de lagere school wilde niet echt hechten aan plastic oppervlakken. Maar onze watergedragen en milieuvriendelijke Lak is geweldig voor plastic oppervlakken. Onze slogan #ikverfalles is geen bedrog. Veel van onze lakken houden zich zo goed dat je ze zelfs met een gerust hart als taaie buitenraamverf kunt gebruiken.

Vooral witte kunststof kozijnen kunnen vergelen - geen fraai gezicht
Maar zelfs als de kleurnuance nog intact is, past de oorspronkelijke kleur misschien gewoon niet meer bij je woonsituatie. Dus ga verder...! In een handomdraai kun je een nieuwe look voor je huis tevoorschijn toveren, of je nu bruine PVC ramen wit wilt schilderen of je witte PVC ramen een kleurrijke make-over wilt geven.
Wil je ook houten kozijnen schilderen? Bekijk dan onze tutorial "Hoe schilderje ramen".

Ideeën voor het schilderen van vinyl ramen van de MissPompadour schildergemeenschap

In de loop der jaren raken kunststof kozijnen bedekt met een gele of grijze waas die niet meer te verwijderen is, hoe hard je ook wrijft. MissPompadour Wit met Wit - Eierschaal lak laat het wit weer glanzen als nieuw. Fluweelmatte, donkere kleuren kunnen er heel elegant uitzien. Met Zwart met Fluweel - Eggshell lak of Groen met Petrol - Eggshell lak van MissPompadour kun je een stoere industriële look creëren.

Je kunt ook donkere of bruine kunststof ramen wit mee verven. De bovengenoemde kleuren dekken goed. Je kunt het beste onze primer om te gronden voor aanbrengen.

Professionele tip: Beperk je kozijnenplan niet tot het schilderen van alleen de kunststof kozijnen. Schilder tegelijkertijd de vensterbank - in dezelfde toon of in een complementaire kleur.
Kunststof, hout, metaal of steen, de kleuren werken op bijna alle gangbare ondergronden.

Voorbereiding: Hoe kies je de juiste kleur voor het kunststof raam?


Wind, regen, vorst en niet te vergeten het permanente bombardement door UV-straling eisen hun tol op de kozijnen. Daarom moet je zo stabiel mogelijke verven gebruiken. De eerste keuze is de milieuvriendelijke en duurzame Eggshell Lakken van MissPompadour. Deze lakken zijn weerbestendig en bevatten een effectieve UV-bescherming.
Professionele tip: Het schoonmaken van ramen belast natuurlijk de verf. Je kleurbehandeling zal daarom niet zo stabiel zijn als bij ramen van door en door gekleurd vinyl.
Aan de andere kant kun je altijd kiezen voor een nieuwe look als de oude je niet meer bevalt.

Schilder je de kunststof ramen van binnenuit of van buitenaf?

Je kunt kunststof ramen binnen en buiten schilderen met dezelfde verfkwaliteit. Dat komt omdat onze buitengeschikte verven op waterbasis bijzonder milieuvriendelijk zijn en niet onaangenaam ruiken. Dit betekent dat deze verven voor kunststof ramen buiten ook ideaal zijn voor het interieur.
Interieur: Hoe wil je leven? Vind je het kleurrijk, heb je het liever wat discreter? Aan de binnenkant van de kozijnen kun je je creativiteit de vrije loop laten. Pas de kleurnuance aan het interieur van de kamer aan.

Buitenkant: Hoe je de buitenkant van je vinyl kozijnen schildert, bepaalt het gezicht van de gevel van je huis. Metde eyedropper van de MissPompadour app kun je de exacte kleur bepalen. Je ontvangt ook kleursuggesties.
Professionele tip: Onze verven op waterbasis hechten ook heel goed op metaal. Je kunt ze dus ook gebruiken op metalen raamkozijnen.

Welk effect wil je bereiken?

Fris geschilderd zien je kozijnen er weer als nieuw uit. De verf moet zo robuust mogelijk zijn en goed hechten. Daarom kun je het beste kiezen voor zijdematte of glanzende verf.

  • Mat effect: Matte verven zijn inherent minder robuust en weerbestendig. Ze hechten ook minder goed dan zijdematte, glanzende verven of speciale buitenverven. Omdat het schoonmaken van ramen ook gepaard gaat met regelmatig wrijven van de kozijnen, zijn matte verven niet geschikt als je PVC ramen wilt schilderen.
  • Zijden mat/glanzend effect: Zijden matte verven zijn het meest slijtvast en hebben de hoogste beschermende werking. MissPompadour Eggshell Lak is een uitstekende keuze.

Plastic ramen professioneel mee te verven: Instructies van MissPompadour

Kunststof ramen schilderen - het is makkelijker en sneller dan je denkt. Waar wacht je nog op? Aan de slag!

Stap 1: Om mee te reinigen

Als de kozijnen nog in goede staat zijn, hoef je ze alleen maar grondig mee te reinigen. Verwijder alle vettige resten volledig. MissPompadour om mee te reinigen doet dit perfect. Veeg daarna gewoon af met water en laat drogen. Je hoeft de plastic frames meestal niet voor te schuren.

Stap 2: Om mee af te plakken

Maskeer nu voorzichtig alle delen van het raam waar je geen verf op wilt krijgen. Bedek het oppervlak waarop je werkt met een zeil of fleece.

pro tip: bescherm ook de rubberen afdichtingen tegen verf.

Stap 3: Grondverf

Breng voor een optimale hechting eerst een goed dekkende laag MissPompadour om te grondenaan met een goed schoongemaakte kwast . Laat de grondverf vervolgens minimaal vier uur drogen. Afhankelijk van de omgevingstemperatuur kan je er langer over doen. Zorg ervoor dat je je gereedschap zeer goed mee te reinigen tussen het gronden en het aanbrengen van de kleur of gebruik direct andere kwasten en rollers.

Stap 4: Schilderen

Nu kun je de verflagen aanbrengen - zoveel als je nodig hebt tot je tevreden bent met het resultaat. Twee lagen zijn meestal genoeg. Je moet ongeveer vier uur droogtijd in acht nemen voordat je de volgende laag kunt aanbrengen met een verfroller of kwast.
Als je de verf heel gelijkmatig wilt aanbrengen, kun je een verfspuit gebruiken. Belangrijk: Je moet 10% water aan de verf toevoegen.

per tip:
Kies een dag met zo min mogelijk wind om de buitenkant van de ramen mee te verven. Vermijd ook dagen met veel pollen in de lente. Anders kunnen rondvliegend stof en vuildeeltjes zich op de verf afzetten voordat je verf droog is.

Stap 5: Verwijder de plakband

Je kunt het plakband het beste verwijderen als de lak nog niet droog is. Als je dit punt gemist hebt, kun je de elastische lakfolie met een scherp mesje doorsnijden.

Stap 6: Laten uitharden

De lak moet nu goed uitharden. Dit duurt enkele dagen. Het beste is om het raam gedurende deze tijd een beetje mee te openen. Als dit niet mogelijk is, kun je de raamsponning ook bestuiven met een beetje babypoeder. Dit voorkomt dat het raamkozijn gaat plakken als je het sluit. Na 10 tot 14 dagen zal de lak zijn volledige stevigheid hebben bereikt.
pro tip: Wil je naast kozijnen ook andere kunststof oppervlakken mee te verven? Bekijkdan onze tutorial.

Dit zijn de accessoires die je nodig hebt voor het schilderen van kunststof ramen

  • Kwast: Ook met de MissPompadour verfkwast in 25 mm breedte kun je goede resultaten bereiken bij het schilderen van kunststof ramen.
  • Schuurvlies: Je kunt zeer gladde kunststof oppervlakken opruwen voor het schuren. Gebruik fijn schuurpapier of het MissPompadour schuurvlies Voor af te slijpen.
  • Verfspuitapparatuur: Onze Wagner verfspuitsystemen zijn de eerste keuze als je de verf perfect gelijkmatig wilt aanbrengen. Zelfs moeilijk bereikbare plaatsen kunnen op deze manier goed geschilderd worden.
  • Verfbakje: Om de verf gemakkelijker te verspreiden, vul je hem in een ergonomisch gevormd verfbakje. Dit is de perfecte oplossing, vooral als je met een verfroller werkt, omdat de verfroller op zijn opgeruwde oppervlak kan worden gereinigd van overtollige verf. Met speciale borstelhouders kun je de borstel rechtop in het bakje zetten.
Natuurlijk ontvang je onze ecologische Verven en lakken per groene verzending.

Wij zijn er voor je

Heb je ondersteuning nodig bij het project of heb je een andere vraag? Neem dan graag contact op met onze klantenservice!

Onze klantenservice helpt je graag op elk moment- per WhatsApp , Email of rechtstreeks via ons contactformulier (ma-vr 09-18, za tot 16 uur).

Kleurkeuze

Gereedschap en toebehoren