• Gratis verzending vanaf 100€
  • Betaal met iDEAL
  • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina
MissPompadour

Beitsen Maar | houtbeits wit | 1L

MissPompadour Beitsen Maar wit is een houtbeits op waterbasis voor binnen en buiten. De witte houtbeits beschermt houten oppervlakken en geeft ze een zijdematte tint met behoud van de houtnerf. Je bepaalt zelf door het aantal lagen de intensiteit van de witte tint.

  • Afwasbaar en slijtvast
  • Vergeelt niet, met UV-bescherming
  • Werkt fijn & is sneldrogend
  • Milieu- & bijenvriendelijk
  • Goed bij te werken, op te frissen of over te schilderen
  • Voor binnen & buiten
Kleurhoeveelheid kies:

€ 49,00

Inhoud: 1 liter

Direct beschikbaar, levertijd 2 - 3 werkdagen

  • Hoogwaardige producten voor een perfect resultaat
  • Gratis advies in het Nederlands
  • Veilige levering met DHL
Veilig en snel betalen met
Persoonlijke, gratis klantenservice
Heb je vragen? Schrijf ons.

Dit is wat onze klanten zeggen

Elegante & watervaste finish voor hout:
MissPompadour Beitsen Maar - houtbeits wit

Deze houtbeits creëert een zijdemat, fluweelzacht houtoppervlak en behoudt de houtnerf. Het biedt het hout ook bescherming tegen weersinvloeden en schoonmaakmiddelen. Je bepaalt zelf de intensiteit en de dekkracht van de tint: Hoe meer lagen houtbeits, hoe sterker de tint.

Houtbeits voor binnen en buiten

MissPompadour Beitsen Maar - houtbeits wit is een houtbeits op waterbasis. Gebruik deze houtbeits binnen of buiten. Hij is weerbestendig en UV-bestendig. De sneldrogende houtbeits is gemakkelijk aan te brengen en geschikt voor alle gangbare soorten hout. Voor tropische houtsoorten raden we aan eerst een opopvallend stuk uit te proberen.

Geurarm & druipvrij

Het hele huis afplakken en afdekken als eerste stap voor het verven? Of helemaal buiten werken? Nope - met onze geurarme en spatvrije beits kun je lekker verven zonder de vloer en meubels onder te morsen.

De beits is verkrijgbaar in de kleuren wit, grijs en groen.

Perfecte houtbescherming, breed inzetbaar

MissPompadour Beitsen Maar - houtbeits wit is geschikt voor allerlei toepassingen binnenshuis. De beits kan worden gebruikt om bijvoorbeeld houten plafonds, dakbalken, wandpanelen, deuren en raamkozijnen te behandelen. Sterk belaste oppervlakken kun je extra beschermen met de topcoat Verzegelen Maar. Ook dan blijven de houtstructuur en de houtnerf behouden. Schilder houten tuinmeubels, de pergola of het schuurtje in de tuin met onze houtbeits. De beits beschermt ook de garagedeur, houten voordeur en kozijnen of luiken, ook aan de buitenkant.

MissPompadour Beitsen Maar: bijen- & milieuvriendelijk

Zoals alle MissPompadour producten is MissPompadour Beitsen Maar - houtbeits wit op waterbasis, geurarm en duurzaam. Dit is niet alleen goed voor mensen, maar ook voor de natuur. Dit betekent dat noch bijen, noch andere insecten en vogels in de tuin te lijden hebben onder deze beits. Je kunt de beits dus ook gebruiken voor vogelhuisjes en nestkastjes en zelfs voor bijenkorven. De enige uitzondering zijn bio-imkerijen.


MissPompadour Beitsen Maar - houtbeits wit benadrukt de natuurlijke schoonheid van hout

Ten eerste biedt witte houtbeits elk hout buiten een betrouwbare bescherming tegen weersinvloeden. Het is UV-bestendig, dus vergeelt zelfs niet bij fel zonlicht. Ook binnenshuis beschermt Beitsen Maar Wit alle houten oppervlakken tegen mechanische en chemische belasting door schoonmaakmiddel en dergelijke. De zijdezachte oppervlakken hebben een aangename touch en zijn onderhoudsvriendelijk.

Onze witte beits beschermt het hout niet alleen, maar heeft ook een zichtbaar effect. Met Beitsen Maar creëer je licht getinte oppervlakken waarvan de oorspronkelijke houtstructuur altijd zichtbaar blijft. Hierdoor blijft de natuurlijke schoonheid van het hout behouden. Je bepaalt zelf de kleurintensiteit: De intensiteit van de witte tint neemt met elke laag toe.

Veelzijdige schilderopties met witte houtbeits

Heeft je houten plafond zo'n typische gelige tint die je al een tijdje stoort? Maar je wilt je houten plafond niet helemaal oververven, want je wilt dat het een houten plafond blijft? Dan is Beitsen Maar Wit de juiste keuze. Schilder het plafond 1-2 keer met deze houtbeits op wasbasis, afhankelijk van de gewenste kleurintensiteit, en de gele gloed is verdwenen. Natuurlijk werkt dit ook met houten trappen, deuren en kozijnen waarvan je de houtkleur niet meer mooi vindt. Met beits verander je alleen de kleur, de houtstructuur blijft hetzelfde. Bij trappen kun je de treden gemakkelijk extra verstevigen met de topcoat MissPompadour Verzegelen Maar na het beitsen.

Verder kun je met witte beits natuurlijk ook meubels zoals tafels, stoelen, ladekasten en kasten behandelen of een sauna (buiten) verven. Het karakter van het hout blijft altijd behouden.

Er zijn ook veel mogelijkheden om buiten met witte beits te werken. Waarom breng je niet meer licht op je terras door de balken van de pergola wit te tinten? Een houten garagedeur, voordeur of schutting hoeft ook niet bruin te blijven. En het tuinhuisje ziet er veel vriendelijker uit met een lichtere kleur. En het wit blijft zoals het is, want de houtbeits is UV-lichtbestendig.

Bescherm houten oppervlakken snel & makkelijk met beits

Deze houtbeits is heel gemakkelijk aan te brengen. Allereerst moeten alle oppervlakken grondig worden schoongemaakt, zoals bij elke verfklus. Schuur oude vlekken en lakresten weg. Vuil en stof moeten worden er ook af. Dit kun je het beste doen met het milde maar uiterst effectieve reiniger MissPompadour Schoonmaken Maar. Ruw hout moet ook gelijkmatig worden geschuurd met fijn schuurpapier. Schuur met de richting van de houtnerf mee.

Vervolgens breng je de MissPompadour groene houtbeits dun en gelijkmatig aan. Gebruik een platte kwast, zoals de fijne MissPompadour verfkwast, of een verfroller. De geurarme houtbeits droogt extreem snel. Na 20 minuten is hij al stofdroog, na 1 uur is hij kleefvrij en na 4 uur kan de houtbeits overschilderd worden. Het is aan te raden om buiten 3 lagen op hout aan te brengen; binnen zijn 2 lagen voldoende. Als je onbehandeld hout gaat behandelen, is het slim om de eerste laag te verdunnen met 5% water om te voorkomen dat er te veel beits in het hout trekt. Voer ook een tussenschuurbeurt uit na de eerste laag, omdat houtvezels van onbehandeld hout vaak overeind gaan staan.

De houtbeits is na ongeveer 3 dagen volledig belastbaar. Overigens kun je de beits altijd opfrissen, bijwerken, of met alle MissPompadour verf of lak overschilderen. Dit betekent dat je de keuze voor onbewerkt hout op elk moment kunt veranderen.

Goed verpakt
Onze pakketten zijn vaak erg zwaar en moeten goed worden opgevuld. Met onze jarenlange ervaring verpakken we je producten veilig en goed beschermd met papier in karton, zodat de verf en het behang ongeschonden bij je thuis aankomen.

Verzendkosten
De verzendkosten voor leveringen binnen Duitsland en naar Oostenrijk zijn 4, 90 euro per bestelling. Informatie over leveringen naar andere EU-landen en Zwitserland vind je in onze verzendvoorwaarden. We verzenden met DHL GoGreen verzending.

Snelle levering met DHL
Dankzij de vele locaties en de snelle verwerking maakt DHL het mogelijk dat je bestelling binnen 1-2 werkdagen na verzending bij je aankomt. Je project kan dus snel beginnen!

Retourneren
Soms gebeurt het dat de verf meer op is dan je dacht. Als je ongeopende blikken naar ons wilt terugsturen, neem dan binnen 14 dagen na ontvangst van de goederen contact op met onze klantenservice. Houd er rekening mee dat je zelf verantwoordelijk bent voor de retourkosten, omdat we uit duurzaamheidsoverwegingen zo min mogelijk proberen terug te sturen.

Beitsen Maar:

De houtbeits MissPompadour Beitsen Maar benadrukt de natuurlijke schoonheid van blank hout. Het onbehandelde hout krijgt een gekleurde coating zonder de houtnerf te bedekken. Geschikt voor houten meubels, houten plafonds en houten lambriseringen binnen, maar ook voor houten tuinmeubels of houtwerk buitenshuis.

Toepassingsgebied: Ruw, onbehandeld of geschuurd hout

Hoeveelheid: 1 liter in blik, recyclebaar

Voorbereiding en toepassing: Goed roeren en aanbrengen bij temperaturen vanaf 5 °C. Schuur het hout en breng aan met een brede kwast. De eerste laag kan worden verdund met maximaal 5% water. Voor buitengebruik 3 lagen nodig, voor binnengebruik 1 tot 3 lagen, naar eigen voorkeur qua optiek.

Dekkracht: Ca. 12 - 14 m² per liter met één laag. Het verbruik is sterk afhankelijk van de ruwheid en de absorptiegraad van de ondergrond.

Droogtijd: Stofdroog na ca. 20 minuten, kleefvrij na 1 uur, overschilderbaar na ca. 4 uur. Belastbaar na ca. 3 dagen. De vermelde droogtijden zijn gemiddelde waarden.

Houdbaarheid: Minstens 24 maanden in ongeopende verpakking bij koele en vorstvrije opslag.

Download technisch informatiebladVragen & antwoorden over houtbeits van MissPompadour

Wat is het verschil tussen houtbeits en houtlak?

Met een houtbeits krijg je een niet-dekkende maar toch gelijkmatige laag die de levendige en natuurlijke uitstraling van het hout niet verstopt. De kleurpigmenten in de beits geven het hout wel een andere tint en dus een andere stijl. Het houtoppervlak blijft doorschijnen. De beits is zijdemat en beschermt het hout tegen invloeden van buitenaf zoals het weer, vuil en schoonmaakmiddelen.

Houtlak werkt anders: dat vormt een dekkende kleurlaag op het houtoppervlak. Hierdoor verandert de kleur van het hout en is de houtstructuur niet meer zichtbaar. Afhankelijk van het soort lak wordt het oppervlak zijdeglanzend of mat. Sommige houtlakken bieden het hout ook bescherming tegen weersinvloeden buitenshuis.

De houtbeits van MissPompadour kan op elk moment later indien nodig worden opgefrist met beits of worden overschilderd met houtlak op waterbasis.

Hoe gebruik ik MissPompadour Beitsen Maar - houtbeits wit binnenshuis?

MissPompadour Beitsen Maar is geurarm, wateroplosbaar en laag in VOS. Hij droogt ook extreem snel. Na het reinigen van de ondergrond breng je binnenshuis 1-2 lagen aan. Neem tussen de eerste en tweede laag moet een van 4 uur. Tussendoor schuren kan op onbehandeld hout nodig zijn.

Hoe gebruik ik MissPompadour Beitsen Maar - houtbeits wit buitenshuis?

We raden voor buiten 3 lagen aan. Omdat Beitsen Maar heel snel droogt, kun je tot wel 3 lagen per dag aanbrengen. Dit is handig voor buitenwerk, omdat je zo een dag met mooi weer optimaal kunt gebruiken.

Is de beits UV-bestendig?

Ja, MissPompadour Beitsen Maar - houtbeits wit verbleekt niet, zelfs niet in fel zonlicht

Kan je ook beits aanbrengen op hout dat al geschilderd is?

Nee, gelakt hout moet je eerst kaalschuren. Andersom kan onze beits wel gewoon worden overgeschilderd met houtlak op waterbasis

Kan ik de beits ook aflakken om hem robuuster te maken?

Ja, met een extra topcoat kun je ook intensiever gebruikte oppervlakken stylen met beits. Gebruik de MissPompadour-topcoat Verzegelen Maar.

Welk gereedschap is nodig om beits aan te brengen?

Voor een mooi resultaat heb je natuurlijk het goede gereedschap nodig. Daarvoor hebben we een selectie kwalitatief gereedschap samengesteld. Van afplaktape met natuurlijk rubber en ons milieuvriendelijke verfbakje zonder plastic, tot de lakroller en onze iconische knalroze MissPompadour kwasten - hier vind je alles wat je nodig hebt voor een lekker verfproject :)