• Gratis verzending vanaf 100€
  • Betaal met iDEAL
  • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina
MissPompadour

Schuren maar! - schuurvlies

Schuren maar! schuurvlies is geschikt voor het creëren van egale, gladde oppervlakten. Ons MissPompadour schuurvlies is onmisbaar voor het creëren van Shabby of Vintage stijl meubels.

€ 3,00

Inhoud: 1 per stuk

Direct beschikbaar, levertijd 2 - 3 werkdagen

⭐️ Zeer populair product: meer dan 626 keer gekocht in de afgelopen weken.

  • Hoogwaardige producten voor een perfect resultaat
  • Gratis advies in het Nederlands
  • Veilige levering met DHL
Veilig en snel betalen met
Persoonlijke, gratis klantenservice
Heb je vragen? Schrijf ons.

Dit is wat onze klanten zeggen

Om te schuren – schuurvlies

Eigenlijk kun je onze verven op waterbasis zonder voorbereidend werk op alle gladde oppervlakken aanbrengen. De verf zal bij de tweede laag zonder problemen hechten, zelfs op hoogglanzende oppervlakken, vooral als je een grondlaag van Om te houden hebt aangebracht. Maar soms is een geschilderd oppervlak niet helemaal egaal. Of je hebt ruw hout geschilderd en de kleine houtvezels gaan bij het drogen overeind staan, zodat het oppervlak niet helemaal glad is. Dan kun je het beste MissPompadour Schuursvlies gebruiken. Het is zacht en je maakt de oppervlaktestructuur van je schilderoppervlak niet kapot. Met Voor af te slijpen krijg je gladde oppervlakken die mooi afgewerkt kunnen worden met verf op waterbasis. Je zult merken dat een goede kwaliteit, net als bij kwasten en verfrollers, ook een belangrijke rol speelt bij het bereiken van een perfect resultaat met een Schuurvlies.

Onze Schuurvlies in de vormgeving van Shabby Chic meubels

Als je oude meubels wilt opknappen en een mooi vintage effect wilt bereiken, heb je beslist een krachtige Schuurvlies nodig. Nadat je je stuk grondig hebt schoongemaakt, schilder je het twee keer met de door jou gekozen kleur. Nadat je het dekkend hebt geschilderd en de verf goed is opgedroogd, gebruik je Voor af te slijpen. Schuur nu langzaam en voorzichtig alle plekken die te lijden hebben gehad van jarenlang gebruik en er een beetje "versleten" uitzien. Schuur de verf tot op het hout. Als je stuk van heel licht hout is gemaakt, zoals zacht hout, kun je de plekken met donkere verf beitsen voordat je ze schildert. Hierdoor krijg je een opvallender contrast. Juist deze plekken kun je weer naar voren halen met de MissPompadour Schuursvlies. Werk met de Schuurvlies tot je tevreden bent met de vintage look. Tot slot moet je het meubelstuk afwerken met kleurloze of antiekwas. Natuurlijk is blanke lak ook geschikt om te stabiliseren. De precieze procedure hebben we beschreven in onze blog!

De toepassing van Om te schuren – schuurvlies op metaal

Als je een oud meubel schildert, zijn de slotplaten, sleutels, handgrepen en meubelknoppen vaak nog aantrekkelijk, maar is het oppervlak niet in goede staat. Schilder er gewoon overheen met onze krijtverf! En tot slot, als de verf goed gedroogd is, schuur je het metaal weer uit met MissPompadour schuursvlies. Dit geeft een geweldig gebruikt effect. Je kunt het metaal ook afwerken met blanke lak of aflak.

Afmetingen: Het Schuurvlies heeft een afmeting van 115/250 mm