• Gratis verzending vanaf 100€
  • Betaal met iDEAL
  • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

Verf bestellen voor pleisterwerk: Wat je moet weten

Wij hebben de juiste muurverf voor je voor verschillende toepassingsgebieden. Als het gaat om intensief gebruikte ruimtes, zoals je trappenhuis, een spreekkamer of kamers in een kinderdagverblijf, is Afwasbare muurverf van MissPompadour de juiste keuze. Als je kleur nodig hebt voor je woonruimte, kun je een van de volgende producten gebruiken:

  • Duurzame eco muurverf van MissPompadour
  • de krijtverf van LittlePomp

Wat kenmerkt verf voor pleisterwerk?

Gestucte muren hebben een zeer fijne of grovere textuur, afhankelijk van het soort pleister waarmee je ze hebt bepleisterd. Daarom is het belangrijk dat de verf goed uitsmeert. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat de verflaag dekkend is en dat de kleur ook goed doordringt in de nissen. Ongeacht of je gekleurd steenpleister, pleisterwerk of fijnpleisterwerk wilt meeverven - je kunt hiervoor onze muurverf gebruiken. Je kunt onze muurverf en krijtverf ook op kalkpleister aanbrengen, maar dan moet je wel eerst voorstrijken met een diep indringende primer. Een goede dekking is immers het allerbelangrijkste als je plezier wilt hebben in het om mee te verven en een mooi resultaat wilt bereiken

Als je waarde hecht aan diffusie-open verflagen, dan is onze muurverf de juiste keuze voor jou. Je sluit de muren niet af en laat vocht zonder veel weerstand door.

Wanneer kan pleisterwerk mee te verven?

Een ruwe richtlijn is 14 dagen wachttijd. Als je muur pas gepleisterd is, moet je je muur goed laten drogen voordat je gaat schilderen. Hoe lang dit duurt, hangt af van verschillende factoren zoals

  • de kamertemperatuur
  • de dikte van de pleisterlaag
  • de samenstelling van het pleisterwerk

Bij vers pleisterwerk moet je het oppervlak eerst voorstrijken voordat je de verf aanbrengt. Je kunt dit doen met een diep doordringende primer voor minerale pleister. De primer moet echter ook goed drogen voordat je kunt beginnen.

Als je muur niet pas gepleisterd is, maar al wel een grondlaag en een verflaag heeft, kun je na het om mee te reinigen meteen beginnen met schilderen. Zorg ervoor dat er geen vuil, stofdeeltjes of iets dergelijks op het muuroppervlak zit. Je moet deze verwijderen met een bezem of stofzuiger voordat je gaat schilderen. Als je vlekken op de muur hebt, bijvoorbeeld van de hondenbak, olievlekken van het koken of roetdeeltjes uit de oven, kun je deze plekken overschilderen met om mee te isoleerprimen. Zo voorkom je dat de vlekken na het schilderen weer doorschijnen. Zorg dus altijd voor een geschikte ondergrond. Als dit allemaal gedaan is, kun je eindelijk aan de slag!

Kies de juiste muurverf voor gepleisterde muren

Je moet muurverf kiezen voor je binnenpleisterwerk. Wij bieden al onze inkten ook als muurverf aan. Je kunt kiezen uit ons brede kleurenpalet!

Deze kleuren in de MissPompadour verf shop zijn geschikt voor pleisterwerk

In principe zijn al onze muurverfkleuren geschikt voor binnenpleisterwerk. Welke kleurkwaliteit je koopt voor je muur hangt af van hoe je muur gebruikt gaat worden. Staat hij bijvoorbeeld in een veelgebruikt trappenhuis, keuken of gang, een dokterspraktijk of kinderdagverblijf, dan kun je het beste een muurverf voor zwaar gebruik kopen. MissPompadour Afwasbare muurverf creëert een slijtvast en veegbaar oppervlak waar je heel lang plezier van zult hebben

Als je daarentegen van plan bent om een met structuurpleister bepleisterde muur in je woon- of slaapkamer te verven, doe je er goed aan om een eco muurverf te gebruiken zoals MissPompadour Duurzame eco muurverf. Het fijne aan deze verfkwaliteit is dat je er geurloos, druip- en spatvrij en fantastisch mee kunt werken. Als je op zoek bent naar krijtverf voor je muren, dan kan LittlePomp krijtverf met zijn zachte pastelkleuren worden gebruikt op pleisterwerk. Als je de kleur zat bent, kun je er gewoon overheen schilderen

We hebben echter geen muurverf die specifiek geschikt is voor buitenpleister in ons assortiment.

Welke verf kan ik gebruiken voor binnenpleister?

Al onze muurverf die je kunt gebruiken voor behang en houtsnipperbehang kun je ook gebruiken voor gestucte muren binnenshuis. Als je scheuren en boorgaten in de muren hebt, moet je die voor het om mee te verven plamuren en glad schuren. Daarna kun je beginnen met schilderen!

Je bent afhankelijk van de primer!

Als je oppervlak om mee te verven pas gepleisterd is, ontkom je er niet aan om voor te strijken. Je wilt immers een mooi resultaat bereiken. Vooral bij geplamuurde plekken, boorgaten of andere onregelmatigheden kun je met de juiste grondverf een perfect egaal oppervlak creëren. Diep doordringende grondverf is hier de juiste keuze om je muur voor te bereiden op het schilderen. Een primer is ook vooraf nodig als je over kalkpleister heen wilt schilderen. Gebruik bijvoorbeeld onze MissPompadour - Om muren mee te primen, of een andere diepe primer. Dit geldt altijd voor zuigende ondergronden zoals gips of vers gestucte muren

Om muren mee te verven: een paar tips voor het aanbrengen

Tip 1: Voordat je begint met mee te verven, is het absoluut noodzakelijk om oppervlakken die niet in contact mogen komen met de verf af te plakken en te beschermen. Hoewel onze verf nauwelijks spat, is het niet altijd mogelijk om morsen in het heetst van de strijd te voorkomen. De beloning voor je voorbereidende werk is een gegarandeerd geweldig schilderresultaat!

Tip 2: Voor om mee te verven gebruik je een roller voor muurverf. Hoe ruwer je structuurpleister is, hoe luchtiger je roller moet zijn. Naast de roller heb je een kwast nodig voor de hoeken en randen van je muur. Onze duurzame kwasten zijn bijzonder geschikt voor muurverf. In onze winkel vind je ook andere duurzame verfkwasten voor je project.

Tip 3: Je kunt het beste 2 lagen verf gebruiken. Na een droogtijd van ongeveer 4 uur kun je beginnen met de tweede laag. De kleur wordt pas echt verzadigd met de tweede laag. Plekken in het gips die je met de eerste laag misschien niet hebt "gepakt", zijn na de tweede laag ook bedekt. In dit geval kun je de muurverf gewoon gedeeltelijk aanbrengen met een kwast. Als je nog steeds niet tevreden bent, kun je natuurlijk opnieuw om mee te verven.

Kan ik direct mee te verven op pleisterwerk?

Met de juiste voorbereiding kun je op elk pleisterwerk mee te verven. Als je voorstrijkt met een diep indringende primer, kun je op je gepleisterde muur schilderen. Om mee te verven op een absorberende ondergrond of om een grondlaag aan te brengen, kun je de eerste laag verdunnen met een beetje water. Breng in de tweede stap een dikke laag aan.

Hoeveel verf heb ik nodig?

Hoeveel verf je nodig hebt voor je project hangt onder andere af van de structuur en het absorberend vermogen van je pleisterwerk. Om de hoeveelheid verf te bepalen, kun je de praktische verfmachine in onze winkel gebruiken. Hier voer je in hoeveel vierkante meter je wilt meeverven met de gekozen kleur en het systeem berekent het verfverbruik. Als je gipsmuren erg ruw zijn, heb je misschien iets meer verf nodig dan berekend. Als gemiddelde waarde kun je uitgaan van 1 liter verf voor 10 m² met een dubbele laag.

Bestel verf voor gips in de MissPompadour Shop

Als je de juiste muurverf voor je project hebt gekozen, kun je deze gemakkelijk bestellen in onze shop. De verzending is klimaatneutraal met DHL Go Green. Onze verpakking is plasticvrij. Voor onze verfemmers van 2, 5 liter gebruiken we alleen gerecycled plastic om je gevoelige goederen op weg naar jou goed te beschermen. Onze stevige kartonnen dozen zijn volledig gemaakt van gerecycled papier en worden uitsluitend in Duitsland geproduceerd. Heb je vragen? Onze klantenservice helpt je graag gratis met je project!