Nieuwsbrief vol tips & inspiratie - Meld je nu aan en krijg 10% korting cadeau! Schrijf je in!

Naar de startpagina

Wat kenmerkt meubelverf?

Meubelverf is altijd lak. Je geeft een meubel niet alleen een nieuwe kleur, maar beschermt het ook tegen slijtage. Met meubelverf creëer je altijd een extra laag op je meubels. In het ideale geval ziet dit er niet alleen heel mooi uit, maar beschermt het je meubels ook tegen stoten en krassen. Na het mee te verven moeten de oppervlakken gemakkelijk te onderhouden, lichtecht en in alle opzichten duurzaam zijn.

Wanneer wordt verf voor meubels gebruikt?

Er zijn veel redenen om meubelverf te gebruiken. Om meubels mee te verven is bijvoorbeeld een goede optie als je een meubelstuk in je oude kleur niet meer mooi vindt. Misschien past je meubel niet meer bij het nieuwe behang of de muurverf, of misschien wil je gewoon iets nieuws. Als je een zogenaamd "off-the-peg meubelstuk" hebt, wil je misschien iets individueels tevoorschijn toveren dat je nergens anders hebt en het zwarte meubelverf voor industrieel chic geven. Of misschien wil je een mooie rommelmarktvondst een authentieke vintage look geven door het met een nostalgische kleur te verven. Hiervoor kun je klassieke witte meubelverf gebruiken.

Niet elk meubel is van hout; metaal en kunststof worden ook vaak gebruikt. Je vraagt je misschien af welke kleuren je kunt gebruiken om een kast of ladekast met een kunststof fineeroppervlak mee te verven. En of het nodig is om het oppervlak te schuren voordat je gaat schilderen. We kunnen je geruststellen: Ja, je kunt ook metaal, kunststof fineer en zelfs hoogglans oppervlakken met meubellak mee verven. Schuren is normaal gesproken niet nodig. Je moet deze oppervlakken alleen schuren als de oude verf afbladdert of op een andere manier beschadigd is. Niets staat je dus nog in de weg om je IKEA meubels op te knappen!

Kies de juiste kleur meubelen

Voor je aan je project begint, is het verstandig om een van de 4 meubelverfkwaliteiten te kiezen die MissPompadour aanbiedt. Je creëert niet alleen een andere look met deze lakvarianten, maar je voldoet ook aan verschillende eisen. Last but not least speelt ook de kleurkeuze een grote rol - van bruine meubelverf tot turquoise meubelverf, elke kleur is mogelijk.

-krijtverf voor meubels: grote keuze bij MissPompadour

Krijtverf en krijtlak maken indruk met de fluweelachtige oppervlakken die je op je meubels creëert. Deze matte verven zijn geschikt voor meubels binnenshuis.

Als je meubels wilt meeverven met krijtverf, raden we je onze collectie -krijtverf CosyColours aan. Met deze collectie biedt MissPompadour een zacht, uiterst gezellig kleurenpalet. Met deze meubelverven kun je een fluweelzacht, mat, elegant oppervlak creëren. De geurloze meubelverf op waterbasis werkt op elk oppervlak en het krijtgehalte geeft je meubels een licht rustiek tintje. Daarom is deze meubelverf ook bijzonder geschikt voor shabby chic afwerkingen. De zachte inkten en poederachtige oppervlakken doen denken aan vroeger, toen lak nog niet werd afgezet met veel acryl en oplosmiddelen om een glanzende afwerking te krijgen.

De krijtverf uit de LittlePomp collectie, waarvan de kwaliteiten en inkten speciaal voor kinderen zijn ontworpen, heeft ook een matte en elegante uitstraling. Zoals alle producten van MissPompadour ben je ook volledig onschadelijk voor de gezondheid, zodat zelfs zwangere vrouwen ermee kunnen werken. Deze verven zijn volledig vrij van vluchtige organische stoffen (VOS), wat betekent dat ze tijdens het verwerken en drogen geen giftige dampen afgeven aan het milieu. Alles wat je ermee om mee te verven maakt is speekselbestendig en extreem slijtvast.

Net zo mat als -krijtverf: meubels mee te verven met Soft & Matt

Als je nog niet de juiste kleur hebt gevonden in de krijtverf meubelverf -krijtverf verf, kijk dan eens naar de MissPompadour Soft & Matte meubelverven in de lekker verven collectie. Je hebt ze in meer dan 90 verschillende kleuren. Je kunt ze binnen gebruiken. Door een laag Soft & Matte lak aan te brengen, krijg je een poederachtig, fluweelachtig oppervlak met een bijzonder elegante uitstraling. De opmerkelijke kleurdiepte en hoge dekkracht van de meubellakken op waterbasis stellen geen grenzen aan je creativiteit.

Sterk & glanzend: de juiste meubellak voor intensief gebruikte oppervlakken

De absolute allrounder bij MissPompadour is de meubellakvariant Strong & Shimmering uit de lekker verven collectie. Hiermee krijg je zijdematte oppervlakken die extreem slijtvast zijn. Deze meubellak is weerbestendig, dus je kunt hem ook op tuinmeubelen gebruiken. Waarom zou je je tuinbank niet mee verven met rode meubellak? Binnenshuis is je meubellak bijzonder geschikt voor tafels, stoelen, banken of keukenmeubelen - met andere woorden, alle meubelen die aan intensief gebruik worden blootgesteld. Beide lakkwaliteiten - Eggshell lak en Matte lak - zijn ook afgestemd op de behangcollectie van MissPompadour en zijn ook verkrijgbaar als muurverf.

Welke meubels kan ik mee te verven of lakken?

In principe kun je alle meubels verven. Afhankelijk van het oppervlak moet je het geverfde oppervlak aan het einde misschien nog voorstrijken of om af te lakken.

Richt kinderkamers opnieuw in met meubelverf

Heb je een mooi wiegje geërfd, of misschien een commode op een rommelmarkt gevonden die je als luiertafel kunt gebruiken? Pak dan een kwast en verf en geef deze meubels een nieuwe look en je eigen stijl. Gebruik misschien een neutrale gele of grijze meubelverf? Of een klassieke blauwe of roze meubelverf? Alles wat je mooi vindt is toegestaan! Alle krijtverf uit de LittlePomp kindercollectie is ook verkrijgbaar als muurverf, zodat je interessante ton-sur-ton effecten kunt creëren met meubels en muren. Tot slot kun je de LittlePomp krijtlak een nog duurzamere afwerking geven met onze kleurloze meubelwas MissPompadour om mee in de was te zetten.

Lak en krijtverf: meubels mee te verven in de keuken

Keukenmeubels kunnen ook een heel andere look krijgen met de meubelverven van MissPompadour. Als je keuken kunststof oppervlakken heeft, is het een goed idee om deze voor te gronden met een grondverf zoals MissPompadour om te gronden. Zo kan de meubelverf goed mee te hechtprimen op de gladde oppervlakken. Je kunt het zelfs gebruiken om hoogglanzende oppervlakken voor te bereiden op een laag meubellak.

Voor keukenmeubels raden we de bijzonder slijtvaste meubellakkwaliteit Strong & Shimmering aan. Als je in CosyColours krijtverf de perfecte tint voor jou hebt gevonden, kun je het ook gebruiken om je keukenkastjes mee te verven. Kit de verf aan het einde af met MissPompadour om af te lakken. Hierdoor blijft de matte afwerking van je lak behouden, maar krijgt je lak een extra beschermlaag waardoor hij beter bestand is.

Meubels voor buiten: kleur voor buiten

Tuinmeubels kunnen ook vaak een nieuw laagje verf gebruiken. Hier is het belangrijk om een verfkwaliteit te gebruiken die weerbestendig is. Bij MissPompadour is de geschikte kwaliteit Eggshell lak. Ongeacht of je meubels van hout of metaal zijn, oude verf die beschadigd is of afbladdert moet je eraf schuren. Je moet buitenmeubels ook altijd voorbereiden met een primer. Gebruik MissPompadour om te gronden, want dit verhoogt de duurzaamheid van je verf. Gebruik misschien een fleurige kleur zoals oranje meubelverf in plaats van de bekende groene meubelverf?

Meubellak: een paar tips voor het aanbrengen

Het is altijd belangrijk om een meubelstuk zorgvuldig om mee te reinigen voordat je het gaat verven. Al het vuil en stof moet worden verwijderd voordat je gaat lakken. De beste manier om dit te doen is om MissPompadour om mee te reinigen en te gebruiken. Het milde maar zeer effectieve om mee te reinigen reinigt zonder de oppervlakken of je huid aan te tasten. Als je meubels al met meubelwas zijn behandeld, schuur de plekken dan goed om mee te schuren.

Bestel meubelverf in de MissPompadour Shop

We raden je aan om eerst kleurkaartjes te bestellen. Zowel de Strong & Shimmering als de Soft & Matte lak kleurkaartjes zijn per stuk uitneembaar en hebben het formaat van een ansichtkaart. Zo kun je de kleuren in elk licht vergelijken. De kleurkaartjes voor de LittlePomp krijtlak zijn handgeschilderd. Hierdoor kun je gemakkelijk het gevoel van de -krijtverf voelen. De kleursamples in de CosyColours vouwkaart zijn ook handgeschilderd. Als je eenmaal de juiste lak en je perfecte tint hebt gevonden, waarom bestel je dan niet je gereedschap samen met de verf? Naast een kwast en verfroller heb je ook een verfbakje nodig. Als je met was wilt werken, vergeet dan onze wasborstel niet!

Veelgestelde vragen & antwoorden over meubellak

  • Heb ik een grondverf nodig voordat ik meubellak aanbreng?
    Als je ongelakte houten meubels wilt meeverven, kan een grondverf nuttig zijn. Houten meubels van oud eiken en tropische houtsoorten kunnen zelfs na lange tijd nog gaan bloeden. Oude beits kan ook loslaten tijdens het mee te verven en je coating vernielen. Hout met opvallende donkere vlekken, zoals grenen, moet ook worden gegrond. Kunststof of glazen oppervlakken moeten ook worden gegrond zodat de verf van het meubel kan hechten aan het gladde oppervlak. Metalen oppervlakken moeten ook in de grondverf. Inkten waarvan de dekkracht problematisch is, zoals rood en geel, hebben ook baat bij een grondlaag. Het creëert namelijk een egale kleurbasis voor de meubelverf.
  • Hoe kan -krijtverf op meubels worden aangebracht en verwerkt?
    Alle krijtlak van MissPompadour is gemakkelijk aan te brengen. De kleuren ruiken niet, je spat of morst niet. Breng je ze in 2 lagen aan, dan krijg je een perfect resultaat.
  • Kun je meubels gewoon overschilderen?
    Oude lak die nog intact is, kan gewoon worden overgeschilderd. Als de lak afbladdert, schuur je deze plekken mee te schuren en breng je een grondlaag aan met om te gronden.