Nieuwsbrief vol tips & inspiratie - Meld je nu aan en krijg 10% korting cadeau! Schrijf je in!

Naar de startpagina

Duurzame en gepersonaliseerde meubels met Zwart met Zwart meubellak

Meubels schilderen in plaats van weggooien: het is duurzaam om meubels die je niet meer mooi vindt of die niet meer in een kamer passen een nieuw leven te geven met een nieuwe meubelkleur. Het milieu, en niet in de laatste plaats je portemonnee, zullen er blij mee zijn. Daarnaast is zoals met alle kleuren, het ene zwart lang niet hetzelfde als het andere zwart. Je hebt een breed kleurenpalet aan zwarte verf.

Er zijn tinten zwart die helemaal donker zijn, zoals onze Zwart met Zwart. Zwart met Fluweel bevat een klein beetje grijs pigment en heeft een paarse tint, waardoor het iets zachter lijkt. MissPompadour heeft ook tinten zwart zoals het donkere Blauw met Zwart, dat tegen het blauwe aanzit, en het donkere Groen met Zwart, dat een lichte groene zweem heeft. Al deze tinten staan bekend als bijna-zwarte tinten.

Zwart wordt vaak gebruikt omdat je het erg makkelijk kunt combineren. Niet alleen grijze en witte tinten passen goed bij zwart. Sterke, intense kleuren zien er ook heel aantrekkelijk uit in combinatie met Zwart met Zwart. Bovendien is zwart niet alleen makkelijk te combineren, het past het ook bij vrijwel elke interieurstijl. Of je meubel nu een rommelmarktvondst is of een erfstuk, met zwart kun je het een interessante look geven. Maar je kunt ook moderne, meer minimalistische meubels met duidelijke vormen een nieuwe glans geven met zwarte meubelverf. En saaie keukenmeubels kunnen er ineens ronduit elegant uitzien met een laagje zwarte verf. Zo kan je er de metalen koelkast mee schilderen.

Verf meubels zwart: deze lak is geschikt

MissPompadour biedt 2 soorten lak in zwarte tinten - Matglans Robuust en Matte lak. De lakken in de Lekker Verven collectie zijn ook verkrijgbaar in bijpassende zwarte muurverf. Een andere bijna zwarte tint is Secret Grey in de CosyColours krijtlak collectie.

Matglans Robuust: ideale lak voor intensief gebruikte oppervlakken

Matglans Robuust lak creëert een zijdematte, zeer onderhoudsvriendelijke ondergrond. Matglans Robuust wordt altijd aanbevolen als een oppervlak zeer slijtvast moet zijn. Dat komt omdat coat met dit type lak bestand zijn tegen druk, stoten en krassen. Daarom kun je keukenmeubels het beste Zwart met Zwart met Matglans Robuust schilderen. Je kunt het ook gebruiken om stoelen en tafels te schilderen. Maar deze lak is niet alleen geschikt voor gebruik binnenshuis, hij kan ook worden gebruikt voor tuinmeubels. Matglans Robuust is namelijk weerbestendig!

Matte Lak: matzwarte meubellak voor een vintage look

Matte lak is de andere lakvariant van de milieuvriendelijke meubelverf van MissPompadour. Een laagje van deze meubellak in Zwart met Zwart geeft het oppervlak van je meubels een poederachtige, fluweelachtige, volledig matte uitstraling. Matte Lak is geschikt voor het schilderen van de binnenkant van het huis en de matte kleur is vooral effectief bij het ontwerpen van een meubelstuk met een vintage look, omdat het doet denken aan oude tijden. Met matte zwarte meubelverf en je creativiteit kun je binnenshuis een geweldige shabby stijl creëren op de (lade) kasten. Je meubels gaan er nostalgisch en sierlijk uitzien.

Ondanks alles is deze lakvariant makkelijk te onderhouden en, net als Matglans Robuust, makkelijk om mee te werken. Heb je er trouwens wel eens aan gedacht om de binnenkant van een vitrinekast of kast die je hebt afgewerkt in een zwarte tint in een mooie contrasterende kleur te schilderen of te decoreren met een bijpassend MissPompadour vliesbehang?

Zwarte meubellak op de juiste manier gebruiken

Als je gaat werken met zwarte meubellak zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst is het heel belangrijk dat je al het vuil en stof van je meubels afhaalt. Oude waslagen moet je er eerst afschuren. Als je hout wilt gaan schilderen dat al gelakt is, kun je gewoon over de oude lak heen schilderen als deze onbeschadigd is. Als de oude vernis op sommige plekken afbladdert, moet je deze voor het schilderen opschuren.

Als je op onbehandeld hout wilt gaan schilderen, is het verstandig om eerst een grondlaag aan te brengen. MissPompadour Hechtblocken Maar sluit de poriën zodat je veel minder zwarte verf nodig hebt.

Bestaat je ondergrond uit andere materialen zoals kunststof fineer, glas of metaal, dan moet je zeker met een primer werken. Je zorgt er dan voor dat je zwarte meubelverf goed hecht op gladde oppervlakken. In al deze gevallen raden we aan om MissPompadour Hechtblocken Maar te gebruiken. Zo ben je zeker van een perfect resultaat.

Nadat de grondverf is opgedroogd, kun je de zwarte meubellak in 2 lagen aanbrengen. Als je meubel veel te verduren krijgt, kun je je meubel opnieuw verstevigen met MissPompadour Verzegelen Maar. Als je een afwerking wilt met een nostalgisch effect, kun je ook onze kleurloze houtwas op matte lak aanbrengen.

Meubels: zwart voor een elegante sfeer in de eetkamer

In de woonkamer kun je een interessant, vaak zelfs dramatisch effect bereiken met zwarte meubelverf. Waarom zou je het blad van je eettafel niet mee verven met zwarte meubellak? Omdat een tafelblad bijzonder slijtvast is, raden we aan om je tafelblad te stabiliseren met MissPompadour om af te lakken. Je kunt ook een oud metalen kastje behandelen met meubellak in een zwarte kleur. Zo krijg je een meubel in industriële stijl.

Zwarte meubelverf in de slaapkamer

Meubels in de slaapkamer zwart schilderen kan een interessant, elegant effect hebben, maar kan ook snel somber overkomen. Als je een gezellige, vriendelijke sfeer wilt creëren, wees dan voorzichtig met Zwart met Zwart. Maar een paar accenten in zwarte kleuren op een nachtkastje of een lampenkap kunnen je helpen om een geweldig schilderresultaat te bereiken.

Kleurrijke keuken: zet rustgevende accenten met zwarte meubelkleur

Een zwarte keuken straalt elegantie uit. Zelfs als je de voorkeur geeft aan een kleurrijke keuken, is het nog steeds de moeite waard om zwarte accenten toe te voegen, zoals zwarte stoelen, om een rustgevend effect te creëren. Als je keukenmeubels schilderen je volgende project wilt maken, bekijk dan eerst de oppervlakken. Heeft je keuken een kunststof fineerlaag of is je keuken van hout?

Neem vooral eens en kijkje bij onze blog over keukenkastjes schilderen. Hier vind je inspiratie en al onze expertise over dit onderwerp. Onze vriendelijke advieslijn helpt je graag met de keuze van de beste zwarte tint en ondersteunt je bij je project.

Meubellak in zwart mat tot satijn mat bestellen bij MissPompadour

Naast het pure zwart van Zwart met Zwart bevat de Lekker Verven collectie bij MissPompadour ook zwarte tinten met pigmenten die een wat zachtere indruk afgeven. Zwart met Leisteen bevat bijvoorbeeld grijs pigment en Groen met Zwart, zoals de naam al doet vermoeden, bevat groen pigment. Zwart met Fluweel heeft een licht blauwpaarse glans in het licht.

De beste manier om de zwarte kleuren te vergelijken is door een setje kleurkaarten op te laten sturen. De MissPompadour kleurkaarten hebben het formaat van een ansichtkaart en je kunt ze afzonderlijk uit de doos halen, zodat je jouw perfecte tint zwart kunt vinden.

Veelgestelde vragen & antwoorden over de zwart op de meubels

  • Zwarte meubels - welke bijpassende muurverf fleurt de kamer op?
    Alle vriendelijke, lichte kleuren, inclusief warme tinten, creëren licht en een gezellige sfeer. Zwarte meubels steken goed af tegen deze kleuren.
  • Moet ik schuren voordat ik meubels schilder?
    Schuren is alleen nodig als de oude verf afbladdert. De meubelverf hecht op gladde oppervlakken zoals plastic, metaal of glas als je ze voorstrijkt met MissPompadour Hechtblokken Maar.
  • Passen alle tinten zwart bij elkaar?
    Nee, want zwarttinten kunnen heel verschillend zijn, afhankelijk van welke pigmenten je gebruikt.