• Gratis verzending vanaf 100€
 • Betaal met iDEAL
 • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

Duurzaam en individueel upcyclen met meubelkleur beige

We leven in een tijd waarin we allemaal waarde hechten aan duurzaamheid. Waarom een meubel weggooien en meteen een nieuwe kopen als een blik verf het oude meubel een nieuwe look kan geven? Afgezien van het feit dat oude meubels vaak veel beter gemaakt zijn dan moderne industriële goederen, is het milieu blij met elk meubelstuk dat behouden blijft. En je portemonnee ook.

Deze lak is geschikt om meubels mee te verven beige

MissPompadour biedt een breed assortiment beige inkten. Laat je inspireren door de vele tinten beige bij MissPompadour. Je vindt niet alleen geweldige beige varianten onder de bijzonder slijtvaste MissPompadour meubelverven, ook de LittlePomp kindercollectie biedt een warme beige tint op krijtbasis. En de nieuwe CosyColours collectie met zijn zachte, pastelkleurige krijtverf betovert met een geweldig beige palet.

Eggshell lak: Ideale lak voor oppervlakken die onderhevig zijn aan zware slijtage

De Eggshell lakkwaliteit uit de MissPompadour collectie is bijzonder geschikt voor meubels die zwaar worden gebruikt. Tafels en stoelen hebben bijvoorbeeld baat bij een laag Eggshell lak. Je krijgt een zijdemat, gemakkelijk schoon te maken oppervlak dat indrukwekkend glad aanvoelt. Hoewel de meubelverf op waterbasis is, kun je hem zowel binnen als buiten gebruiken, bijvoorbeeld om tuinmeubels mee te verven.

Matte lak: matte lak voor de vintage look

Wil je een bijzonder elegant, volledig mat oppervlak op een minder belast meubelstuk, gebruik dan de variant matte lak. Je creëert een fluweelachtig, poederachtig oppervlak dat lichtbeige tinten perfect benadrukt. Matte lak kan worden gebruikt op alle interieuroppervlakken. Je bent vooral geschikt voor het ontwerpen van kasten en ladekasten met beige meubellak.

Meubels in de kleur beige verven met krijtverf

Een andere manier om je meubels beige te verven is met krijtverf, zoals je die vindt in de CosyColours collectie en LittlePomp krijtlakn. De bestanddelen van de krijtverf liggen zacht op het oppervlak van je meubels en creëren een licht rustieke, perfect matte textuur. De CosyColours lak met hun zachte, gezellige tinten zijn bijzonder geschikt voor het creëren van meubels in vintage stijl. Hun matte oppervlakken en gedempte kleuren doen denken aan vervlogen tijden.

Beige: de juiste kleur voor meubels

De eerste stap is voorbereiding: als je houten oppervlakken of andere oppervlakken wilt verven met beige meubelverf, moet je beginnen met je meubels zorgvuldig om mee te reinigen. Al het stof, vuil en vet moet worden verwijderd voordat je ermee gaat verven. Hiervoor raden we de milde maar zeer effectieve reiniger MissPompadour om mee te reinigen aan. Oude meubelwas moet ook worden verwijderd.

Als je meubels oude vlekken hebben, bloeden of als de houtstructuur erg poreus is, moet je eerst een grondlaag aanbrengen. Gebruik MissPompadour om mee te gronden. Hiermee creëer je een egale basis voor je beige kleur. Dit geldt ook als je met kunststof of metaalfineer wilt werken. De grondverf zorgt ervoor dat je beige meubelverf om mee te hechten aan het gladde oppervlak. Overigens kun je oude lagen met de beige meubelverf gewoon overschilderen zolang de lak nog goed mee te hechtprimen is. Maar als de oude verf van je meubels afbladdert, moet je het wel om mee te schuren.

De laklaag moet altijd twee keer worden aangebracht. Hoewel alle MissPompadour meubellakken een zeer hoge dekkracht hebben, worden de meubelkleuren nog levendiger met een tweede laag. De tweede laag maakt de laklaag ook steviger. Je kunt gedetailleerde instructies vinden in onze blog over het mee te verven houten meubels.

Na het schilderen kun je eventueel nog een extra beschermlaag aanbrengen om je beige meubellak nog harder te maken. De aflak MissPompadour om af te lakken is hiervoor geschikt. Je kunt ook een laag kleurloze meubelwas aanbrengen om de antieke look van je meubels te versterken.

Creëer verschillende woonstijlen met beige meubellak

Beige laklagen passen bij elke interieurstijl. Of je nu houdt van een romantische shabby chic sfeer en met hout wilt werken, of rechtlijnige, meer minimalistische meubels van metaal of met kunststof fineer wilt verfraaien - elk meubelstuk kan worden getransformeerd met beige meubellak. Omdat beige kleuren vaak heel neutraal zijn, kun je beige meubelverf ook combineren met een andere bijpassende kleur. Het gebruik van beige inkten opent een breed scala aan combinatiekleuren.

Neutrale meubels: beige in de kinderkamer

Beige kan ook een groot verschil maken in de kinderkamer. Het zachte LittlePomp Beige & Warm is een tint die perfect is voor de commode of het kinderbedje. Niet iedereen wil immers per se een baby- of kinderkamer met felle kleuren. En niet alleen het hout van de meubels kan profiteren van een laagje beige. Ook kinderspeelgoed in te felle kleuren kan baat hebben bij een laagje Beige & Warm. De LittlePomp kleuren zijn speekselbestendig en absoluut veilig voor kinderen. Overigens zijn de LittlePomp meubelverfinkten ook verkrijgbaar als muurverf, zodat je een prachtig ton sur ton ontwerp kunt maken.

Elegante meubelkleur voor modern wonen

Verschillende tinten beige, zoals de CosyColours tint Creme Beige of MissPompadour Beige met Kashmir, gecombineerd met donker chocoladebruin of subtiele antraciettinten passen goed in een moderne sfeer. Beige meubelverf kan worden gebruikt om eenvoudige, moderne meubels een hoogwaardige, elegante afwerking te geven. Het is ook slim om verschillende tinten beige meubellak te combineren.

Beige tinten voor de vintage look

Als je een romantische vintage look wilt bereiken, raden we aan om meubellak in de Matte lakkwaliteit of de CosyColours krijtverf te gebruiken. Na het lakken met krijtverf of Matte lak kun je de randen van je meubels een beetje om mee te schuren. Zo krijg je de felbegeerde used look. Als je op zachthouten meubels werkt, kan het zijn dat de lichte houtkleur van de basis niet genoeg contrasteert met je beige meubellak. Je kunt de geschuurde plekken dan bijwerken met MissPompadour om mee in de was te zetten in antiek.

Bestel beige meubellak bij MissPompadour

MissPompadour biedt 2 soorten meubellak in de lekker verven collectie: Eggshell lak en Matte lak. Je hebt een ruime keuze aan beige meubellak in beide kwaliteiten. Het prachtige Beige met Zand bijvoorbeeld, dat ook bijzonder geschikt is voor een mediterrane sfeer. Of het roodachtige, warme Beige met Perzik, en ook het zeer lichtgekleurde Wit met Marmer is een beige tint. Wit met Vanille speelt tussen beige en wit. En dan is er nog het subtiele Beige met Homeheartmade, gecreëerd in samenwerking met onze merkambassadrice Juliane.

Het zachte, kindvriendelijke Beige & Warm uit de LittlePomp krijtverf collectie past niet alleen in een kinderkamer, maar inspireert Erin de was zete. En de CosyColours collectie bevat prachtige, gezellige beige tinten zoals het lichte Wool Blanket Beige, het knusse Snuggly Linen Beige en Soft Beige, dat doet denken aan een licht zandstrand, en het zachtbruine Smooth Beige.

Je kunt het beste de kleurenkaarten bestellen om je keuze te maken. Op het scherm zijn de kleuren namelijk vaak heel anders. En als je je meubelverf bestelt, vergeet dan niet om je werkmaterialen zoals roller en kwasten tegelijk te bestellen. Zo bespaar je extra verzendkosten.

Veelgestelde vragen & antwoorden over beige meubelverf

 • Wanneer moet ik beige lak gronden of om af te lakken?
  Je moet gebeitste, bloedende oppervlakken of zeer gladde oppervlakken zoals plastic, glas of metaal voorstrijken. Gebruik hiervoor MissPompadour om te gronden. Om af te lakken is nodig als je oppervlakken hebt die bijzonder worden belast. MissPompadour om af te lakken is hier geschikt voor. Je kunt je keuken ook beschermen met kleurloze MissPompadour om mee in de was te zetten.
 • Waarmee kan ik beige lak combineren?
  Beige kleuren zijn vrij neutraal en kunnen daarom op veel manieren gecombineerd worden. Probeer altijd een tint te vinden die een pigment is in de beige tint. Dit zal dan bijzonder harmonieus zijn.
 • Hoe goed dekt beige verfkleur?
  Alle MissPompadour verven hebben een zeer hoge dekking. Twee lagen zijn in de meeste gevallen voldoende om mee te verven.
 • Wat is lichter, crème of beige?
  Beige kleuren hebben een breed bereik tussen bijna wit en bijna bruin. Creme Beige is zeker lichter dan beige.