• Gratis verzending vanaf 100€
  • Betaal met iDEAL
  • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

Zelf en duurzaam meubels een upgrade geven met turquoise meubellak

Heb je een mooi, oud meubelstuk geërfd of heb je een nogal saai Zweeds meubelstuk dat je in talloze huizen over de hele wereld vindt? Geef je meubels dan een nieuw laagje verf met turquoise lak. Upcyclen met meubellak in een nieuwe kleur is beslist duurzamer dan een meubel weggooien en iets nieuws kopen. Het milieu en je portemonnee zullen je dankbaar zijn.

Deze lak is geschikt om je meubels turquoise te lakken/h2>

MissPompadour biedt lak in verschillende soorten en kleuren, waaronder betoverende turquoise tinten. Om de juiste lak voor je project te vinden, moet je eerst bedenken aan hoeveel slijtage het meubelstuk zal worden blootgesteld.

Matglans Robuust: ideale lak voor intensief gebruikte oppervlakken

De meubellak Matglans Robuust is een echte allrounder. Met deze turquoise meubellak op waterbasis krijg je een zijdemat, uiterst onderhoudsvriendelijk oppervlak. De opgedroogde lak kan tegen druk, stoten en krassen en voelt prettig aan. Deze meubellak is ook weerbestendig. Je kunt hem dus ook heel goed buiten gebruiken voor tuinmeubelen.

Matglans Robuust meubellak is verkrijgbaar in meer dan 90 verschillende kleuren in onze Lekker Verven collectie. Je vindt hier ook toffe turquoise tinten zoals Groen met Turquoise, zodat je de perfecte tint kunt vinden. Alle Matglans Robuust lak is ook verkrijgbaar in turquoise muurverf.

Matte lak: matte lak voor elegante oppervlakken

Door de meubelverfvariant MissPompadour Matte Lak op waterbasis te gebruiken, krijg je een volledig poederachtig-velours effect. De turquoise kleuren zien er daardoor heel elegant uit. De meubellak Matte lak is geschikt voor binnen.

Je kunt er ook radiatoren mee mee verven in dezelfde kleur als de muur erachter. De kleuren van Matglans Robuust meubellak en Matte lak zijn perfect afgestemd op de collectie MissPompadour vliesbehang.

Meubels turquoise verven met krijtverf

De kindercollectie MissPompadour LittlePomp krijtverf heeft een prachtige tint turquoise. Het zachte, lichtgekleurde Groen & Magisch is een turquoise die voor veel meer geschikt is dan alleen in de kinderkamer. De vriendelijke tint op krijtbasis is volledig onschadelijk voor de gezondheid en vrij van vluchtige organische stoffen (VOS). Coatings van deze krijtverf geven dus geen dampen af, niet tijdens het schilderen en niet tijdens het drogen. LittlePomp krijtverf is verkrijgbaar als meubelverf en als muurverf, zodat interessante toon-op-toon oplossingen mogelijk zijn door met deze meubelverf te schilderen.

De collectievrij van vluchtige organische stoffen (VOS) en CosyColours krijtverf van MissPompadour bevatook een geweldige meubellak in turquoise. Het zachte, gezellige groen van Sunday Stroll Green is is echt een tint die je in vrolijke stemming brengt. Of je nu houten of metalen meubels bewerkt met deze zachte kleur, de vriendelijke aquatint brengt frisheid in je kamer zonder hard of opzichtig te zijn.

Turquoise meubellak gebruiken/h2>

Voordat je met meubellak aan de slag gaat, is het belangrijk om je meubels zorgvuldig schoon te maken. Al het vuil en stof moet verwijderd worden. Dit kun je het beste doen met de milde maar uiterst effectieve MissPompadour Schoonmaken Maar. Oude lagen moet je wegschuren. Als je een laag verf wil overschilderen die nog helemaal intact isn, hoef je deze niet te schuren of te primen met grondverf: daar kan je gewoon lekker overheen schilderen. Als de oude laag wel afschilfert, is het wel nodig om deze even te schuren.

Als je op ruw, sterk absorberend hout werkt, moet je eerst een laag grondverf aanbrengen. MissPompadour Hechtblocken Maar dicht de poriën van de oppervlakken en voorkomt dat je te veel verf gebruikt. Deze primer creëert ook een beschermlaag die je verf beschermt tegen bloedend hout.

Gladde oppervlakken zoals steen, glas of kunststof fineer hebben ook een primer nodig. De grondverf zorgt ervoor dat de meubellak of krijtverf kan hechten aan het gladde oppervlak. Voor al deze projecten raden we de MissPompadour grondverf Hechtblocken Maar.

Daarna kan je met de meubellak aan de slag. Breng hier 2 lagen van aan. Hoewel de dekkracht van MissPompadour krijtverf en meubelverf zeer hoog is, krijgt de turquoise kleur pas zijn volle helderheid en heeft de lak na de tweede laag het mooiste effect.

Oppervlakken die extreem worden belast, moeten aan het eind worden verzegeld worden met MissPompadour Verzegelen Maar. Krijtverf kan ook worden afgewerkt met kleurloze meubelwas zoals MissPompadour Meubelwas. Hierdoor blijft het matte effect van de Krijtverf zoveel mogelijk behouden.

Meubels: turquoise lak voor elke stijl

Turquoise tinten zoals Groen met Oceaan zijn kleuren die bij elke interieurstijl passen. In een interieur met bruintinten zorgen ze voor levendigheid en frisheid. Combineer je ze met zand- en beigetinten zoals CosyColours Smooth Beige, dan creëer je een strand- en vakantiegevoel. Als turquoise wordt gebruikt in combinatie met andere kleurrijke tinten zoals geel, oranje of roze, wordt een vrolijke, kleurrijke sfeer gecreëerd, ook wel dopamine-decor genoemd. Gebruik je liever een zachtere tint zoals CosyColours Sunday Stroll Green of Groen & Magisch van LittlePomp, dan past turquoise meubelverf helemaal in je huis. Je creëert een mooie wellnesssfeer, zonder dat de kleur al te veel opvalt.

Vakantiegevoel met turquoise op badkamermeubels

Een ontspannen vakantiesfeer is vooral Meubels in de vriendelijke kleur Groen met Zuidzee passen bijzonder goed bij beige tegels. Maar ook een heel lichte, zachte tint als Groen met Aqua brengt je 's ochtends in een heel goed humeur.

Leven voor donkere kamers: turquoise op meubels in de gang

Veel gangen hebben moeilijke lichtomstandigheden. Je hebt vaak geen ramen, maar wel veel deuren die toegang geven tot, maar ook uitzicht bieden op, andere kamers. Als je besluit om je gang lichter en frisser te maken door hem turquoise te schilderen, moet je bedenken hoe deze kleur harmonieert met het schilderwerk en behang in de andere kamers. Een kleurenschema voor het hele huis zal je hierbij helpen.

Neem contact op met onze deskundige en vriendelijke klantenservice. Onze adviseurs kennen de samenstelling van alle kleuren en kunnen je per e-mail, telefoon of WhatsApp helpen bij het vinden van harmonieuze combinaties.

Verf je keuken turquoise

Als je van felle kleuren houdt, kun je je keuken ook mee te verven in turquoise. De rijke aquakleur Groen met Oceaan is een goede keuze. Maar de stoutmoedigen kunnen ook het intense Groen met Turquoise gebruiken op keukenfronten.

Houd er rekening mee dat als je keukenmeubels wilt mee verven, je de oppervlakken bijzonder zorgvuldig moet ontvetten. De vetdamp die in elke keuken ontstaat, zet zich namelijk onzichtbaar af op de oppervlakken en noch primer noch verf zullen er dan op hechten. Je kunt echter ook een hoogglanzende keuken afwerken met turquoise meubelverf als deze goed is schoongemaakt en gegrond. Omdat keukens zwaar worden gebruikt, moet de verf aan het eind worden versterkt met om af te lakken.

Meubelverf in turquoise kopen bij MissPompadour

MissPompadour biedt een hele reeks turquoise tinten in de kleuren Eggshell lak en Matte lak: het intense, heldere Groen met Turquoise en het donkerdere, rijke Groen met Oceaan. De fantastische Groen met Lagune is bijzonder expressief. Lichtere kleuren zijn Groen met Aqua en Groen met Gletsjer. En een echte Caribische tint vind je bij Groen met Zuidzee. Rijk en donker zijn Groen met Petrol en Donkerblauw met Groen - je kunt er ook lichte turkooistinten mee combineren.

De CosyColours krijtverf bevat een zachte, zachte turquoise tint met een knusse uitstraling: Sunday Stroll Green. En Groen & Magisch van LittlePomp is een heel helder turquoise dat zijn naam eer aan doet.

Bestel eerst de MissPompadour kleurkaartjesn. De kaarten uit de lekker verven en Little Pomp collecties hebben het formaat van een ansichtkaart en zijn afzonderlijk uitneembaar. Je kunt je kaarten dus gemakkelijk vergelijken in elk licht. De Little Pomp krijtverf kaarten zijn ook handgeschilderd, zodat je het gevoel van de krijtverf kunt voelen. Je hebt ook kleurkaartjes met handgeschilderde patronen voor CosyColours.

Als je je kleuren bestelt, voeg dan je werkmaterialen zoals kwasten, verfroller en verfbakje toe aan je winkelmandje. Dit bespaart je de kosten van extra verzending of een ritje naar de bouwmarkt.

Veelgestelde vragen & antwoorden over turquoise meubelverf

  • Welke muurverf past bij turquoise meubels?
    Alle bruine en beige kleuren passen er goed bij. Gedurfde mensen combineren turquoise met Groen met Appel, een donkere olijfkleur zoals Groen met Modder gaat ook goed. Een oranje tint zoals Oranje met Roest of geeltinten zoals Geel met Saffraan harmoniëren ook met turquoise.
  • Wat is de complementaire kleur van turquoise?
    Afhankelijk van de kleurverhouding in de turquoise tint is oranje-rood de complementaire kleur van turquoise.