Nieuwsbrief vol tips & inspiratie - Meld je nu aan en krijg 10% korting cadeau! Schrijf je in!

Naar de startpagina

Duurzaam en individueel upcyclen met blauwe meubelverf

Het is in elk geval duurzaam en milieuvriendelijk om bestaande meubels mee te verven met een nieuwe kleur in plaats van ze weg te gooien en nieuwe meubels te kopen. Vooral oude meubels zijn vaak beter afgewerkt dan nieuwe, industrieel geproduceerde meubels. Profiteer van het zorgvuldige vakmanschap van oude ambachtslieden en geef je oude schatten een nieuwe, frisse look met meubelverf. Maar je kunt ook nieuwere "off-the-peg" meubels, waarvan je sommige identiek in duizenden huishoudens over de hele wereld vindt, een heel eigen karakter geven door ze te upcyclen met blauwe meubelverf.

Verf één meubelstuk mee te verven in een felblauwe kleur zoals Blauw met Viooltjes. Je maakt er een blikvanger van in elke kamer. Als je echter meubelstukken van een bepaalde grootte, zoals een slaapkamerkast, afwerkt in een zachte blauwtint zoals Dawn Blue, kun je rust en gezelligheid in een kamer brengen. Lichtblauwe tinten kunnen er echter ook fris en levendig uitzien als je ze bijvoorbeeld op je keukenmeubels gebruikt. Zoals je ziet, zijn er geen grenzen aan je creativiteit als het gaat om meubels blauw mee te verven.

Om meubels blauw te verven: Deze kleuren zijn geschikt

Bij MissPompadour vind je blauwe lak in verschillende kwaliteiten en veel verschillende tinten blauw. Afhankelijk van het oppervlak waarop de blauwe meubelverf moet worden aangebracht, of je verf weerbestendig moet zijn op houten of metalen tuinmeubelen of zal worden blootgesteld aan meer stress in de kinderkamer of op een eettafel, is het verstandig om het juiste meubelverfproduct te kiezen voordat je de kleur kiest.

Eierschaal lak: ideale lak voor intensief gebruikte oppervlakken

De Eggshell lak meubellak uit de lekker verven collectie is een echte allrounder. Je kunt deze weerbestendige blauwe meubelverf zowel binnen als buiten gebruiken. Eggshell lak geeft je een zijdemat, extreem slijtvast oppervlak dat ook nog eens heel gemakkelijk schoon te maken is. Eggshell lak is verkrijgbaar in meer dan 90 kleuren, waaronder veel aantrekkelijke blauwtinten. Alle inkten zijn ook verkrijgbaar in een identieke blauwe kleur.

Matte lak: matte lak voor de vintage look

Een laag van de tweede lakkwaliteit in de lekker verven collectie, Matte lak, creëert een volledig matte look. Het effect is fluweelachtig en poederig. Je lijkt qua textuur op de MissPompadour muurverf Duurzame eco muurverf, waardoor deze bijzonder geschikt is om radiatoren mee te verven met blauwe lak toon-op-toon met de blauwe muurverf. Matte meubellak is ook ideaal voor het creëren van een authentieke vintage look. Dat komt omdat vroeger overwegend matte kleuren werden gebruikt. Matte lak is ook verkrijgbaar in meer dan 90 tinten uit het #lekkerverven van MissPompadour, en beide lakkwaliteiten zijn perfect qua kleur afgestemd op het MissPompadour vliesbehang.

Krijtverf: Meubels mee te verven met blauwe verf

De zachte kleurnuances van onze twee krijtverfcollecties CosyColours en LittlePomp zien er bijzonder charmant uit in blauwe tinten. Krijtverf is bijzonder geschikt voor het afwerken van meubels in een vintage stijl - de doffe oppervlakken die ontstaan door de krijtdeeltjes doen denken aan vervlogen tijden. Zachte blauwtinten, zoals Blauw & Edel, vind je bij de kindvriendelijke kleuren van LittlePomp en mooie, gezellige, zelfs ronduit warme blauwtinten, zoals Cloudy Blue of Stormy Sky Blue, vind je bij de CosyColours krijtverfn.

Gebruik blauwe meubelverf op de juiste manier

Als je je kamers wilt verfraaien door meubels blauw mee te verven, kun je met een paar tips en trucs een perfect resultaat bereiken. Allereerst heb je een bijna onmisbaar product nodig: MissPompadour om mee te reinigen. Dit milde maar uiterst effectieve om mee te reinigen verwijdert al het vuil en stof van je schilderobject. Als het meubelstuk in het verleden met meubelwas is behandeld, schuur de laag er dan af.

Om meubellak blauw aan te brengen op meubels met kunststof fineer en andere gladde oppervlakken, heb je een grondlaag nodig. Een grondlaag is ook nodig voor materialen zoals metaal of een ondergrond van ruw of gebleekt hout. Hetzelfde geldt voor gebeitste meubels - de beits kan je verf vernietigen. Bereid je in deze gevallen daarom voor met MissPompadour om te gronden. Zo creëer je een egaal oppervlak en zal de blauwe kleur perfect om mee te hechtenprimen.

Als je werkstuk geverfd is, kun je gewoon over intacte oude verf heen schilderen. Als de oude verf echter beschadigd is of afbladdert, moet je eerst mee schuren voordat je de blauwe verf kunt aanbrengen.

Nadat de grondverf is opgedroogd, wordt de blauwe lak in 2 lagen aangebracht. Zelfs als de eerste laag al goed dekt, moet je twee lagen aanbrengen, want dan komen de afzonderlijke kleuren echt tot hun recht en wordt de lak volledig duurzaam.

Als je verwacht dat de blauwgeverfde oppervlakken later heel duurzaam zullen zijn, is het verstandig om je laag af te werken met een aflak. Gebruik dan MissPompadour om af te lakken. Je kunt de oppervlakken van keukenmeubels ook stabiliseren met een kleurloze meubelwas zoals MissPompadour om mee in de was te zetten.

Badkamer: combineer blauwe meubels

Aquatinten zoals Donkerblauw met Groen zijn ideaal voor de badkamer. Dit is de naam voor inkten waarbij blauwe inkten een groene of turquoise tint krijgen door toevoeging van geel. Deze aquatinten zijn bijzonder geschikt voor badkamers of wellnessruimtes, omdat ze een zacht maar fris effect hebben.

Alle blauwe kleuren die rood bevatten neigen een beetje naar violet en hebben een warme uitstraling. Blauwe kleuren met grijstinten, zoals Twilight Blue, hebben daarentegen een zacht en rustgevend effect. Voor badkamers zonder daglicht kun je beter een lichte, meer pastelblauwe kleur kiezen. Blauw met Sneeuw, een heel lichte tint blauw, staat ook mooi in combinatie met het donkerblauw van Blauw met Middernacht.

Meubelkleur blauw in de kinderkamer

Speciaal voor kinderkamers heeft MissPompadour de LittlePomp krijtverfn ontworpen. Deze kleuren zijn ontwikkeld door kinderpsychologen. Zoals alle MissPompadour kleuren zijn je kleuren volledig onschadelijk voor de gezondheid, zodat zelfs zwangere vrouwen er zonder problemen mee kunnen werken. Onder de Little Pomp krijtverfn vind je de twee betoverende blauwe tinten Blauw & Kalm en Blauw & Edel, die niet alleen kinderen en hun ouders aanspreken. Omdat deze blauwe meubelverven speekselbestendig zijn, kun je er ook speelgoed mee mee verven. Zo kun je bijvoorbeeld de speelgoedwinkel waar je al mee gespeeld hebt een nieuw leven inblazen en doorgeven aan de volgende generatie. Alle LittlePomp inkten zijn ook verkrijgbaar als muurverf.

Blauwe meubels als accent in de woonkamer

Als je je woonkamer hebt ingericht met veel natuurlijke kleuren zoals bruin, beige en natuurlijk hout, kunnen accenten uit het blauwe assortiment je kamer fris en levendig maken. Blauwe inkten zijn vooral geschikt als je een maritieme sfeer wilt creëren. Misschien kun je een vitrinekast voor je vakantieherinneringen mee te verven in een prachtig hemelsblauw zoals Blauw met Wolk. Combineer je blauw geschilderde meubels met de mooie zandkleur van Beige met Zand. Het resultaat is een kleurenspel dat het hele jaar door een vakantiestemming in je huis oproept.

Bestel meubels in de kleur blauw bij MissPompadour

Je vindt veel interessante blauwtinten in de lakcollectie van MissPompadour: het lichte Blauw met Mist en Blauw met Grijs zullen je overtuigen met hun zachte grijstinten. Blauw met Grijs bevat ook wat rode pigmenten. De prachtige indigotint Blauw met Jeans is sterker met lichte groene tinten en de rijke Blauw met Nacht is donkerder. Blauw met Zwart en Blauw met Inkt zijn helemaal donker.

Met de krijtverfn van LittlePomp heb je de keuze tussen het zachte, delicate Blauw & Kalm en het wat intensere, rustgevende Blauw & Edel. En het warme CosyColours krijtverfn palet biedt een mooie lichte blauwtint met bijvoorbeeld Dawn Blue. Donkerder is het warme Cloudy Blue en nog intenser is de gezellige blauwtint van Stormy Sky Blue.

Je kunt het beste een kleine kleurenkaart bestellen om thuis de tinten te vergelijken. Als je eenmaal je verfkwaliteit en tint hebt gekozen, kun je het beste tegelijkertijd je gereedschap bestellen. Dit bespaart je de kosten van extra verzending en mogelijk een ritje naar de bouwmarkt. Als je niet zeker weet wat je nodig hebt, kun je een aanpasbare boodschappenlijst vinden in ons projectpakket Om meubels mee te verven.

Veelgestelde vragen & antwoorden over blauwe meubelverf

  • Blauwe meubels - welke muurverf past erbij?
    Alle natuurlijke kleuren van beige tot bruin passen er goed bij. Lichtgrijze tinten harmoniëren ook met blauwe tinten met grijze componenten.
  • Hoe goed dekt blauwe meubelverf?
    Blauwe meubelverf dekt perfect met 2 lagen.
  • Meubels: hoe combineer je de kleur blauw?
    De perfecte kleurencombinatie van blauwe meubels met andere kleuren kan niet in principe worden bepaald. Het hangt van de pigmenten in de blauwe tint af welke kleuren bij elkaar passen. Als je twijfelt, helpt onze deskundige en vriendelijke klantenservice je graag bijna de klok rond via WhatsApp, telefoon of e-mail.