• Gratis verzending vanaf 100€
  • Betaal met iDEAL
  • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

De slaapkamer is een plek die vooral rust en knusheid moet uitstralen. Veel mensen lopen rond met de vraag wat nou de ideale kleur is. We geven je tips & tricks over hoe je met een beetje kleur je slaapkamer gemakkelijk kunt veranderen in een plek vol geborgenheid en ontspanning, zodat je de stress van alledag achter je kunt laten.

Knusse ideeën uit onze community

Al ontzettend veel communityleden hebben slaapkamers op een indrukwekkende manier opnieuw ingericht. Onze schilderfans hebben hier prachtige foto's van gemaakt. Deze kunnen je op mooie ideeën brengen voor wandontwerp in de slaapkamer met kleur. Laat je inspireren!

Rustgevende tinten om de slaapkamer in te schilderen

Er zijn daadwerkelijk kleuren die je bloeddruk verlagen en je hartslag kalmeren. Die zijn natuurlijk bijzonder geschikt voor de slaapkamer. MissPompadour heeft prachtige kleurnuances die echt uitnodigen tot dromen. Wij raden zachte grijs- of blauwtinten aan, zoals het zachte Blauw met Grijs of het zachte Blauw met Mist. Of bekijk het lichte Grijs met Ochtenddauw of Grijs met Linnen. Als je liever iets vrouwelijkers hebt, vind je misschien wat je zoekt met Roze met Bruin of Beige met Perzik. Al deze tinten hebben een ontspannend en kalmerend effect. Bekijk ons artikel over muren verven. Daar vind je nog meer inspiratie en heldere instructies voor het schilderen van de slaapkamermuren.

Kleuren voor een vredige slaap

De slaapkamer is niet alleen om te slapen. Het is een echte plaats om bij te komen voor zowel singles als stellen. Daarom is het belangrijk dat de kleuren in de slaapkamer rust en veiligheid uitstralen, die je vredig in slaap laten vallen. Als je rustig in slaap valt, zal je slaap ook de hele nacht rustgevend zijn en kun je de nieuwe dag actief beginnen.

Feng Shui kleuren voor de slaapkamer

Volgens de leer van Feng Shui is de slaapkamer de belangrijkste kamer in huis.
Omdat in Feng Shui rood de kleur is van seksuele energie, is het een idee om rode of roze tinten in je slaapkamer op te nemen. We raden aan om met deze krachtige tinten niet de hele muur te verven, maar, maar deze terug te laten komen in woonaccessoires. Zachte perziktinten zoals MissPompadour Roze met Perzikbloesem zijn wel heel geschikt als muurverf. Overigens staat de kleur blauw, die met het element water wordt geassocieerd, voor het toekeren naar je partner. Blauwtinten zijn dus bedoeld om het contact tussen partners te ondersteunen.

Deze kleuren kan je beter niet gebruiken

Niet alleen vanuit het oogpunt van Feng Shui is het beter om geen hard wit gebruiken. Alle opzichtige, te intense kleurtinten, uit welke kleurfamilie ze ook komen, lenen zich niet echt goed voor een slaapkamer. Maar donkere kleurnuances, zoals een rijk blauw of violet, kunnen er heel mooi uitzien en de kamer een grotachtige uitstraling geven die ook rustgevend is. Gebruik de intense kleur slechts op één muur om te voorkomen dat de kamer te klein lijkt. De muur achter het bed is hier heel geschikt voor.

De mooiste ideeën voor de slaapkamer

Om de slaapkamer in te richten zijn er ontelbare ideeën en mogelijkheden; smaken verschillen. Een kamer waar de één enthousiast van wordt, kan een ander weer niks mee hebben. Toch zijn er een paar regels voor harmonie qua vorm en kleur die altijd opgaan.

Slaapkamer met schuin dak schilderen

Een slaapkamer met een schuin dak kan heel huiselijk zijn. Een schuin dak maakt het vaak een gezellige ruimte. We hebben een paar ideeën over het schilderen van een slaapkamer met een schuin dak. Omdat een kamer met een schuin dak meestal niet erg licht is, is het goed om een zachte, lichte kleur te kiezen. Als het bed direct onder de helling staat, kun je die beter niet een donkerdere kleur geven dan de rest van de muren. Door de lichtinval lijkt het schuine deel van de muur namelijk van nature donkerder.

Kleine slaapkamers een kleurtje geven

Kies altijd een lichte kleur voor een kleine kamer. Ontwerp zoveel mogelijk van de kamer in dezelfde kleur: muren, meubels, gordijnen en beddengoed. Hierdoor kan je een kleine kamer veel ruimer laten lijken!

Patronen schilderen in de slaapkamer

Breng patronen aan op je muren met behulp van de prachtige MissPompadour stencils. Maak een rand of bedruk een hele muur. Laat je creativiteit de vrije loop! Let er wel op dat de algemene sfeer rustig blijft. In deze kamer wil je immers goed kunnen slapen.

Ideeën voor een donkere slaapkamer

Er zijn een paar regels voor kamers waar weinig natuurlijk licht is. Allereerst is het belangrijk om met behulp van lampen een huiselijke sfeer te creëren. Meestal wordt een slaapkamer 's nachts gebruikt en is daglicht niet zo belangrijk. Toch is het een idee om te kiezen voor lampen die niet te donkerzijn en een beetje frisheid in de kamer brengen.

Video: Melina schildert haar huis! Deel 1: de slaapkamer schilderen met MissPompadour-verf!

FAQ: Veelgestelde vragen over slaapkamerinrichting

Er zijn vragen die vaak opkomen in verband met een slaapkamerontwerp. Hier beantwoorden we er een paar. Als je andere vragen hebt, neem dan gewoon contact op met onze vriendelijke en deskundige klantenservice. Ze zijn bijna elke dag bereikbaar via WhatsApp, telefoon en e-mail.

Kan ik slapen in een pas geverfde slaapkamer?

Of je meteen in een pas geverfde kamer kunt slapen hangt volledig af van de verf die je hebt gebruikt. Als je De Lekker Duurzaam-muurverf van MissPompadour gebruikt, kun je meteen in je kamer slapen. Lekker Duurzaam-muurverf is gemaakt op biologische basis en geeft bij het drogen geen giftige stoffen af. Je zult bij het schilderen ook merken dat de verf geurloos is. Dit geldt ook voor onze LittlePomp Krijtverf.

Welke muur moet ik schilderen in de slaapkamer?

In principe zijn alle muren in de slaapkamer geverfd. Je kan natuurlijk één muur in de kamer eruit laten springen met een intensere kleur. De muur achter het bed is meestal een goede keuze. Als een bed als een enkel meubel in een hoek van de kamer staat, kun je dit deel van de kamer ook met kleur benadrukken. Op deze manier wordt het bed omringd door kleur en dat heeft een heel gezellig effect. Vaak dient een gedeelte van de kamer ook als werkplek. In dit geval raden we ook aan om het werkplekgedeelte een andere kleur te geven dan de rest van de muren. Dit zorgt voor een duidelijk onderscheid met de zone waarin je tot rust komt. Dit is belangrijk voor een rustgevende slaap.

Kan ik ook de slaapkamerkast schilderen?

Meestal neemt de kledingkast de hele muur in beslag. Vaak reikt je kast zelfs ook tot aan het plafond. Als de "noordelijke muur van het ei" in je slaapkamer je te veel wordt, kan je deze verven! Omdat alle Muurverf van MissPompadour ook in lakverf verkrijgbaar is, kun je je kledingkast in dezelfde kleur geven als de muren. Zo ziet een grote kast er niet meer zo lomp uit. Als je kast van natuurlijk hout is gemaakt, raden we je aan deze in de grondverf te zetten met Hechtblocken Maar grondverf van MissPompadour. Dit zorgt ervoor dat het hout de verf aankan. Als je kast een kunststof fineer heeft, is MissPompadour Om te houden de ideale basis voor de lak.

Tips voor slaapkamermuren schilderen

  • Vergeet niet hoeveel uur per dag je slaapt en dus in de slaapkamer doorbrengt.
  • Neem de tijd en kies een kleur waar je je prettig bij voelt. Als je de slaapkamer met z'n tweeën deelt, moet de kleur bij jullie allebei passen. Ga eens na wat past bij je eigen karakter: houd je meer van een knusse plek, of ga je liever voor een frisse sfeer?
  • Kies de juiste verf: gemaakt van natuurlijke grondstoffen, namelijk geheel op waterbasis en dus vrij van vluchtige stoffen zoals oplosmiddel. Je wilt immers 's nachts geen giftige dampen inademen

Materiaal & accessoires