10% op onze lak* met code GOLACK10

Naar de startpagina

10% op onze lak* met code GOLACK10 en win met een beetje geluk je bestelling terug, 3x kans - good lak!

Muurverf in de keuken: ideeën & tips

In Kleurwerelden & inspiratie · 5 Min leestijd

Du willst deine Küche abwaschbar streichen?

De afgelopen jaren heeft de keuken zich ontwikkeld van een pure werkruimte tot een van de belangrijkste kamers in onze huizen en flats. Open keukens, landelijke keukens, houten keukens of moderne keukens: Er zijn veel verschillende smaken en verschillende ontwerpen. Muurverf in de keuken is een belangrijk thema en kan een kamer gemakkelijk een geheel nieuwe uitdrukking geven.

Het schilderen van de keuken: Ideeën van onze gemeenschap

Ben je op zoek naar een nieuwe muurverf voor je keuken en heb je inspiratie en ideeën nodig? Dan hebben wij de perfecte schilderideeën voor de keuken voor je. Bekijk de vele ontwerpideeën van onze MissPompadour schildergemeenschap.

Tips voor kleurontwerp in de keuken

Welke kleurnuance het beste past bij de muurverf van je keuken hangt vooral af van de kleur van je keukenkastjes en werkblad, en van de rest van de inrichting. Maar ook de grootte en indeling van de kamer kunnen bepalend zijn. In het volgende hebben we een paar tips voor je over hoe je gemakkelijk je keukenmuren een nieuwe verflaag kunt geven.

Muurverf voor de kleine keuken

Niet elke keuken heeft dezelfde voorwaarden. Keukens zijn vaak nogal klein en misschien ook schuin. Dit maakt de juiste keuze van het meubilair bijzonder belangrijk. Immers, de Muurverf van een kleine keuken mag de muren niet te donker doen lijken en zo de ruimte visueel vernauwen. Voor heel kleine keukens is een lichte, vriendelijke kleurnuance aan te bevelen. Als de keukenmeubels niet helemaal zuiver wit zijn, kan het een goed idee zijn om de Muurverf in dezelfde kleurnuance te kiezen als de keukenmeubels. Een ton-sur-ton ontwerp kan visuele breedte creëren. Je kunt voor de Muurverf ook pastelkleuren gebruiken om een ruime totaalindruk te creëren en accenten te leggen.

Witte keuken met donker werkblad

Zoek je een Muurverf voor je witte keuken met donker werkblad? Je bent niet alleen. Keukenkasten met deze kleurencombinatie behoren waarschijnlijk tot de meest voorkomende keukens, omdat het gewoon tijdloze klassiekers zijn.
Het werkblad is vaak van natuurlijk hout, soms van kunststof met houtlook. In beide gevallen worden voor de kleurstelling van de muren witte tinten aanbevolen die getint zijn met warme kleuren. Dit komt omdat deze kleurnuances een visueel verband leggen met de houttinten.
Soms is het donkere werkblad echter antraciet. Hier zou een vriendelijke, lichte tint grijs op de muren de kleur van het werkblad oppikken.

Muurverf voor keukens in neutrale kleuren: grijs, beige & crème

Puur wit is al lang uit veel keukens verbannen. Keukenmeubels zijn nu vaak in lichte, neutrale kleuren zoals grijs, beige of crème.

Een zacht grijs op de keukenfronten is erg populair, vaak gecombineerd met een donkergrijs werkblad.
Professionele tip: Let er bij het kiezen van de Muurverf in dit geval op dat het grijs van de keukenmeubelen bruine, groene of blauwe kleurcomponenten heeft. Kies dan een kleur met dezelfde ondertonen voor de muren. Zo kun je de Muurverf in de keuken perfect afstemmen op die van het keukenmeubilair.

Als je keukenmeubels beige of crème zijn, opent dit veel mogelijkheden voor het kleurontwerp van je muren. Bijzonder expressieve tinten als lichtblauw of frisgroen brengen de kleur van de fronten naar voren. Een vriendelijke, lichte tint rood is ook een uiterst appetijtelijke kleur die naadloos opgaat in het geheel. Afhankelijk van de grootte van de kamer en de verlichting kan een ton-sur-ton kleurkeuze die past bij de fronten van de keukenmeubels er heel aantrekkelijk uitzien.

Muurverf voor keukens in sterke kleuren

Zelfs voor keukenmeubels in sterke kleuren heb je een ruime keuze aan bijpassende muurverf om sfeer in je keuken te creëren. Zorg ervoor dat je een vrij ingetogen kleur kiest. Een lichtgrijze achtergrond accentueert stijlvol de gedurfde rode keuken, terwijl een warm crème-beige het geheel zachter doet lijken
Als je je muren wit wilt schilderen, gebruik dan een niet te harde en afgezwakte tint wit. Want tegen een helder wit lijkt het rood van je keukenfront ongewoon bijtend. Als je keuken donkergroen of olijfgroen is, voeg dan een lichte kleur klaver uit dezelfde kleurenfamilie toe aan je muren. In het algemeen zijn pasteltinten geschikt voor de keuken als je felle kleuren op de keukenfronten hebt
Zoals je ziet zijn er geen grenzen aan je ideeën voor het schilderen van de keuken. Belangrijk is dat je keukenkleur past bij de rest van je keuken en - afhankelijk van de locatie - bij de rest van de inrichting

Deze Muurverf is geschikt voor de keuken

Muurverf in de keuken moet aan heel speciale eisen voldoen, want in de keuken wordt immers water en vet gebruikt. Daarom zijn niet alle kleuren geschikt voor de keuken. Muurverf in de keuken moet afwasbaar, stabiel en bestendig zijn.

Daar hebben we precies de juiste kleur voor ontwikkeld - de wasbare muurverfMissPompadour - De Nuttige Muurverf, die zijn naam houdt. Het is bestand tegen druk en stoten en is volledig afwasbaar, zelfs slijtvast. Tegelijkertijd hebben de vele kleurnuances waarin deze geweldige muurverf wordt aangeboden een fantastische helderheid. Bovendien is het gemakkelijk aan te brengen, en het feit dat het geen geur verspreidt is vooral belangrijk in de keuken. Al deze kwaliteiten maken MissPompadour - De Nuttige Muurverf tot de idealemuurverf voor je keuken.

Als je nog op zoek bent naar wat tips over hoe je je muren een nieuwe verflaag kunt geven, hebben we een uitgebreide gids over het schilderen van muren voor je.

Andere opties voor kleurontwerp in de keuken

Je hoeft niet je hele keukenmuren te schilderen, want vaak verandert een nieuwe Kleurnuance op de tegelachterwand boven het werkblad de algehele indruk van je keuken. De gemakkelijkste manier om tot een mooi resultaat te komen leggen we uit in ons artikel Tegels schilderen in keuken en badkamer. Je kunt natuurlijk ook de hele keukenfronten een nieuw laagje verf geven - hoe dat werkt lees je in ons artikel over het schilderen van keukenmeubels. We hebben ook de kleuren die je voor je keukenmeubels kunt gebruiken op een rijtje gezet.
Zoals je ziet hoef je niet per se het kleurenschema van je keuken te veranderen, want met onze kleuren kun je gemakkelijk alles verven!

FAQ: Veelgestelde vragen

Als je keuken kleurrijk en uitnodigend is, wordt koken veel leuker. Andere vragen die je zou kunnen hebben voor een nieuwe verflaag hebben we hieronder beantwoord.

Welke kleur is geschikt voor de keuken?

In principe zijn alle muurverf in ons assortiment geschikt voor de keuken. Bijzonder praktisch is de extreem slijtvaste, water- en schuurbestendige Muurverf MissPompadour - De Nuttige Muurverf. Het is een zeer bestendige Muurverf en maakt je keukenmuren gemakkelijk schoon te vegen.

Welke keukenkleur is modern?

Er zijn geen speciale keukenkleuren die momenteel in de mode zijn. Het is echter altijd belangrijk dat je Muurverf past bij het keukenmeubilair en, vooral bij open keukens, harmonieert met de eet- of woonkamer.

Materialen en toebehoren voor het schilderen van muren

De volgende accessoires helpen je bij het opknappen van je keukenmuren:

  • Tape: Voordat je gaat schilderen is het vooral belangrijk om de muren zorgvuldig te maskeren. Met onze Voor af te tapen - MissPompadour Afplaktape kun je ook kleine onderdelen beschermen. Gebruik Maskertape Premium om grotere oppervlakken te bedekken.
  • Afdekfolie of krant: Bescherm de vloer tegen toevallige verfspatten.
  • Verfbakje: zo kun je de verf voor het schilderen gemakkelijk overbrengen en kun je comfortabel met de roller werken. Gebruik onze stevige verfbak voor de ideale verfroller.
  • Kwast, roller: gebruik de duurzame verfroller met het bijpassende zakje. Gebruik de Om te schilderen - Fijne MissPompadour Penseel om gemakkelijk in hoeken te schilderen.

Kleurkeuze

Materiaal & Accessoires