• Gratis verzending vanaf 100€
  • Betaal met iDEAL
  • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

Als je een muur of plafond wilt schilderen, kan voorstrijken vooraf een belangrijk onderdeel van je project zijn. Ontdek wanneer dit het geval is en waar je rekening mee moet houden.

Foundation kopen bij MissPompadour

Weet je de weg al en ben je gewoon op zoek naar de juiste basis? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Moet ik voorstrijken?

Bij MissPompadour proberen we onnodige stappen te beperken. Daarom zul je ons vaak horen zeggen dat voorstrijken niet absoluut noodzakelijk is.
Maar nogmaals, uitzonderingen bewijzen de regel. Voor bepaalde projecten is voorstrijken zinvol en voor sommige zelfs noodzakelijk.

Wanneer is voorstrijken nodig?

Als je een heel glad oppervlak schildert, gebruik dan Om te houden om de verf een perfecte hechting te geven
Deze primer is bijzonder geschikt voor de volgende oppervlakken:

  • Glas
  • Plastic
  • Tegels
  • hoogglanzende lak
  • glanzende fineren
Dit levert een stroef oppervlak op dat een perfecte basis vormt voor de verflaag. Het is slechts één stap die je langdurig plezier geeft van je lak!

Als je een barrière wilt creëren tussen het oppervlak en de verf, gebruik dan Om te blokkeren. Dit is een isolerend en beitsblok waarmee je moeilijke oppervlakken kunt schilderen. Of het nu gaat om muren, oude houten meubels of vergeelde plafonds. Om te blokkeren houdt ook vetvlekken op de keukenmuur en onaangename geuren tegen.
Als je houten meubels taninen of gebeitst zijn, kan het Stain Block gebruikt worden als ideale basis voor je verf.
Bovendien houdt Om te blokkeren roest weg van je verf, want deze primer biedt ook perfecte bescherming op metaal.

Primer aanbrengen: spuit- of verfprimer

Als je je muur wilt voorstrijken, heb je dezelfde mogelijkheden om de voorstrijk aan te brengen als bij een Muurverf. Verspreid de voorstrijk gewoon met een verfroller of breng hem aan met een kwast.

Als het gaat om het gronden van je plafond, kunnen deze methoden nogal tijdrovend zijn. Het goede nieuws is dat je onze primers op waterbasis gemakkelijk kunt aanbrengen met een verfspuitsysteem. Het is net zo makkelijk om de primer op de muur te spuiten, want dan bedek je in een mum van tijd veel oppervlak.

Stap-voor-stap handleiding: muren en plafonds in de grondverf zetten

Je muur voorstrijken is absoluut eenvoudig, of je nu binnen werkt of een buitenmuur voorstrijkt. Hetzelfde geldt voor plafonds - of je nu je betonnen plafond wilt voorstrijken of je houten plafond wilt afblokken, we leggen je uit hoe je in een paar eenvoudige stappen een perfecte basis creëert voor je gewenste kleur

Stap 1: Bereid het oppervlak voor

Als er krassen op je muren of hout zitten, egaliseer ze dan eerst met Om te plamuren - MissPompadour Planmuur. Hierdoor ontstaat een egaal oppervlak dat je vervolgens zonder problemen kunt schilderen. Zorg ervoor dat je de plamuur glad schuurt voor een gelijkmatig oppervlak.

Stap 2: Maak de muur en het plafond schoon

Zorg ervoor dat het oppervlak vrij is van stof en vet. Op pleisterwerk is het voldoende om vuil weg te vegen of te stofzuigen, maar je zult ook panelen moeten schoonmaken. Gebruik gewoon onze Om schoon te maken - MissPompadour Cleaner, want die is geschikt voor vrijwel alle oppervlakken.

Stap 3: Maskeren en afdekken

Om je meubels en vloer te beschermen tegen vlekken kun je ze afdekken met een schilderszeil. Omdat onze primers en verven nauwelijks spatten, is het voldoende om dit te doen in de directe omgeving waar je schildert. Ons schilderszeil is hier perfect voor. Vergeet niet om kleine plekken te bedekken, zoals stopcontacten of lichtschakelaars! Hiervoor kun je onze Voor af te tapen - MissPompadour Afplaktape in verschillende maten gebruiken.

Stap 4: Breng de primer aan

Voordat je de kleur van je keuze aanbrengt, breng je de primer van je keuze aan. Je kunt MissPompadour Wall Primer of Om te blokkeren - MissPompadour Stainblock verdund met water opspuiten. Dit verkort de werktijd, vooral op plafonds en grote oppervlakken. Je kunt ook schilderen met een kwast of roller. Laat de primer goed drogen (zie etiket). Nu kun je aan de slag met de verf en je muren en plafonds verfraaien

Veelgestelde vragen over het voorstrijken van muren en plafonds

Als je nog vragen hebt over primers, hebben we hier de belangrijkste voor je verzameld:

Hoe lang is de droogtijd bij het voorstrijken van de muur?

Laat je foundation ongeveer 4 uur drogen. Breng dan de gewenste kleur aan. Je zult merken hoe gemakkelijk het is om de verf aan te brengen op een perfect voorbereide ondergrond.

Wanneer moet ik een muur voorstrijken?

Of je een oppervlak moet voorstrijken voordat je het schildert, hangt af van de textuur en de staat waarin het verkeert. Als je muur al geverfd is met Krijtverf of een wateroplosbare verf van MissPompadour, kun je er gewoon overheen schilderen. De verf zal goed hechten en de nieuwe laag zal de oude volledig bedekken. Voorstrijken kan ook nuttig zijn voordat je behang aanbrengt
Als de muur echter vuil, vergeeld of gewoon ongeschilderd en vers gestuct is, is het de moeite waard om een muurprimer te gebruiken. Met deze voorbereiding zorg je ervoor dat je schilderwerk mooi is en lang meegaat

Voorstrijken met een isolatie- en beitsblok dient in principe om een barrière te creëren tussen het oppervlak en de verf, omdat de grondverf open poriën afsluit. Zo bereid je problematische oppervlakken voor op het schilderen. Zelfs als er verkleuringen op het oppervlak zijn door nicotine of als de ondergrond onaangename geuren afgeeft, zorgt de isolerende primer ervoor dat niets hiervan in je verflaag terechtkomt. Vooral in een oud gebouw kan het gebeuren dat een muur vlekken heeft die je met de Muurverf niet helemaal kunt bedekken. Dit kan verholpen worden met een Vlekkenblok.

Als je oud pleisterwerk hebt dat licht zanderig is, zal de verf alleen niet hechten. Zet de muur daarom voormet diepe grondverf voordat je gaat schilderen. Hetzelfde geldt voor absorberende oppervlakken zoals gipsplaat of behang. De juiste primer bespaart je veel verf

Muren met speciale oppervlakken, zoals vliesbehang, hebben ook een primer nodig. Gebruik de primer op je betonnen muur, en ook op muren van zichtbaar metselwerk.

Wanneer moet ik een plafond voorstrijken?

Als je plafond vergeelt, bijvoorbeeld door nicotine, gebruik dan de primer om de kleur tegen te houden. Om te blokkeren - MissPompadour Stainblock isoleert bovendien de geur, mocht je plafond onaangename geuren afgeven. Voor een gepleisterd plafond geldt hetzelfde als voor een houten plafond

Als je scheuren in het plafond hebt gevuld, breng dan een primer aan om een gelijkmatige basis te creëren voor je verfapplicatie.

Wanneer Grondverf of Tiefengrund gebruiken?

Begin je schilderwerk met de diepe grondverf als het pleisterwerk op je muur of plafond vers is aangebracht of erg zuigend is. Andere droge, absorberende ondergronden zoals cement of pleisterwerk kunnen ook worden voorbehandeld met diepe grondverf. Dit trekt in het gestucte oppervlak en zorgt ervoor dat niet te veel van je verf wordt opgeslokt. Het maakt de Muurverf ook duurzamer

Op een glad oppervlak daarentegen, zoals je aantreft bij kunststof panelen en platen, gebruik je een Grondverf. Hierdoor hecht je verf gemakkelijker aan het oppervlak, waardoor het stabieler wordt

Als je houten panelen wilt schilderen, gebruik dan Om te blokkeren - MissPompadour Stainblock om je muur en plafond te gronden. Dit is ook een grondverf die zorgt voor extra isolatie en blokkering.

Materiaal & Accessoires