• Gratis verzending vanaf 100€
  • Betaal met iDEAL
  • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

Ontdek bruine houtverf in vele tinten bij MissPompadour

Begin met het kiezen van de tint van de bruine houtverf. Want zoals met alle kleuren is bruin lang niet altijd bruin. Een lichte, zachte tint zoals Bruin met Chocolade hoort er net zo goed bij als het heel donkere Bruin met Zwart. In de lakcollecties van MissPompadour vind je een breed scala aan bruine lakken, van lichtbruin tot rijk donkerbruin.

Maar je moet niet alleen de juiste kleur kiezen. Je bent ook afhankelijk van welk hout je wilt mee verven. Komt je werkstuk binnen of buiten te staan? Wordt het blootgesteld aan overmatige slijtage, zoals een tafel of een keukenmeubel, of is het een meubelstuk of een plafond dat aan weinig stress zal worden blootgesteld? Bij MissPompadour maken we het je gemakkelijk om de juiste houtkleur te kiezen.

Klassieke houtkleur voor buiten: bruin

De bruine houtkleur wordt vaak buiten gebruikt. Dat komt omdat een mooie bruine houtkleur onopvallend opgaat in de natuurlijke omgeving. Verf de balken van een pergola, een tuinhek of een tuinhuisje mee met bruine houtverf zoals onze Bruin met Nougat. Een laag van onze Eggshell lak houtverf beschermt de houten oppervlakken tegen weersinvloeden. Deze bruine houtverf geeft je oppervlakken met een subtiel glansniveau, wat ook wel satijnmat wordt genoemd. Eggshell lak houtverf is ook weerbestendig, dus je mooie, rijke bruine kleur zal niet vervagen. Je kunt ook je tuinmeubelen verfraaien met bruine houtlak. De Eggshell lak variant is verkrijgbaar in meer dan 90 verschillende tinten in onze lekker verven collectie, waaronder veel interessante bruine houtkleuren.

Houtlak donkerbruin tot lichtbruin binnenshuis

Er is een nog grotere selectie houtlakken beschikbaar voor binnen. Natuurlijk kun je de extreem slijtvaste Eggshell lakkwaliteit ook binnenshuis gebruiken. Je hebt ook de Matte lakvariant, waarmee je volledig matte, poederachtige oppervlakken krijgt. Je kunt deze lak gebruiken voor meubels die binnenshuis minder worden blootgesteld aan slijtage. Het effect van de kleur is uiterst elegant. De Matte lakkwaliteit is ook verkrijgbaar in meer dan 90 verschillende inkten, waaronder aantrekkelijke bruintinten. Deze inkten zijn ook perfect afgestemd op de collectie MissPompadour vliesbehang en zijn ook verkrijgbaar als bruine muurschilderingen.

Voor binnen kun je ook kiezen voor bruine houtverf uit onze natuurlijke krijtlak op waterbasis. Schilderen met bruine houtverf uit de CosyColours krijtverfcollectie geeft je matte, licht rustiek ogende oppervlakken die bijzonder geschikt zijn voor een authentieke vintage look of een klassieke landhuisstijl. Warm Grey, een grijstint met een sterke bruine component, creëert bijvoorbeeld een bijzonder gezellige sfeer in combinatie met Smooth Beige.

Er is ook een prachtige tint in de LittlePomp kindercollectie die je goed kunt combineren met bruintinten: Beige & Warm. Deze kleur is volledig onschadelijk voor de gezondheid en is ook verkrijgbaar als muurverf. Houtverf op krijtbasis is alleen geschikt voor gebruik binnenshuis.

Breed scala aan toepassingen voor bruine houtverf

Coaten met de bruine houtverf van MissPompadour is niet alleen mogelijk als bruine meubelverf op hout. Intacte oude verven kunnen gewoon worden overgeschilderd. Ook andere materialen zoals steen, kunststof en zelfs glas kunnen met houtverf worden beschilderd. Hier raden we echter aan om onze MissPompadour om te gronden grondverf te gebruiken. Anders hecht de verf niet om een glad oppervlak. Ruw, bloedend of gebeitst hout moet ook worden gegrond voordat je het verft.

Keukenmeubels of trappen kunnen ook worden verfraaid met bruine houtkleur. Alle oppervlakken die onderhevig zijn aan zware slijtage moeten worden afgewerkt met MissPompadour om af te lakken.

Donkerbruine houtkleur voor de landelijke huisstijl

Bruin is niet meer weg te denken uit de verfijnde landhuisstijl. Gebruik donkerbruin meer als accentkleur. Combineer een bruine kleur zoals Bruin met Pure Chocolade met het rijke donkerrood van Rood met Merlot of met beige en vooral met veel groentinten. In principe harmoniëren alle natuurlijke kleuren met bruin.

Lichte bruintinten voor een maritieme sfeer

Hou je van de zee en wil je een beetje maritieme sfeer in huis halen? Alle bruintinten die naar zand neigen zijn prachtig te combineren met frisse blauwtinten. Een zachte of krachtige turquoise kleur brengt ook frisheid in bruine tinten. Wat dacht je van Bruin met Nougat in combinatie met Groen met Turquoise? Zo breng je een vakantiesfeer in huis.

Bruine houtverf voor trappen, ramen & deuren

Verf je kozijnen binnen en buiten met bruine houtverf en geef de gevel van je huis een hele nieuwe look. Ook de voordeur of garagedeur zal profiteren van een nieuwe laag bruine houtlak. Het maakt niet uit of je kozijnen van kunststof zijn. De MissPompadour kwaliteit Eggshell lak is net zo geschikt voor deze ondergrond. Het is alleen belangrijk om een grondlaag MissPompadour om te gronden aan te brengen.

Het allereerste wat je moet doen is kleurkaartn bestellen. Als je vragen hebt over kleurkeuze of technische zaken zoals dekkracht op donkere inkten, neem dan contact op met onze vriendelijke klantenservice. Als je dan je houtverf bestelt, kun je tegelijkertijd je gereedschap zoals kwasten, rollers en penselen online bestellen. Dit bespaart je extra verzendkosten en een ritje naar de bouwmarkt.

Veelgestelde vragen & antwoorden over bruin hout verven

  • Welke kleuren passen het beste bij bruine houtverf?
    Bruintinten zijn relatief neutrale kleuren. Je kunt bruine houtverf daarom met veel andere tinten combineren. Natuurlijke tinten, beige, groen en oranje passen het beste.
  • Hoe behoud ik de houtstructuur als ik met bruine houtverf schilder?
    Houtlak is altijd dekkend. Dit betekent dat je een ondoordringbare, beschermende laag op het houtoppervlak vormt. Als je de houtstructuur wilt behouden, moet je met een lazuur werken.