• Gratis verzending vanaf 100€
  • Betaal met iDEAL
  • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

Petrol tegellak: elegant en ontspannen

Petrol is een donkere tint tussen groen en blauw. Het doet denken aan diepe lagunes en heeft vaak een magische, mysterieuze uitstraling. Tegelijkertijd straalt petrol, net als alle aquatinten, ontspanning uit. De elegante tint kan prachtig worden gecombineerd met andere kleuren. En last but not least gaan gouden accenten heel goed samen met de verfijnde look die deze tint heeft.

Tegels schilderen met petrol tegellak - kan dat eigenlijk wel?

Je kunt je tegels gemakkelijk schilderen in deze prachtige kleur. Maar er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Het is heel belangrijk om de tegels goed schoon te maken voordat je ze gaat verven. Al het vuil, stof, vet en kalkresten moet verwijderd worden zodat de verf kan hechten. Dit kun je het beste doen met het milde maar uiterst effectieve MissPompadour Schoonmaken Maar. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, bijvoorbeeld op chloorbasis. Dit zou kunnen blijven zitten aan het ruwe oppervlak van het voegmiddel, wat later je coating aantast.

Na het schoonmaken is het zaak om de voegen aan te pakken, die meestal van siliconen zijn gemaakt. Lak kan zich niet hechten aan siliconen. Verven MissPompadour Siliconen Primen Maar over de voegen met een dunne kwast. Deze lak zorgt ervoor dat je over siliconen heen kan schilderen.

Nadat Siliconen Primen Maar is opgedroogd, kun je MissPompadour Hechtblocken Maar aanbrengen. Deze primer zorgt voor een egale basis op elk oppervlak en zorgt ervoor dat je petrolkleurige lak ook hecht aan het gladde oppervlak van de tegels. Je kunt Hechtblocken Maar ook gebruiken om een egalere basiskleur te creëren, zelfs op tegels met een patroon.

Tegels petrol schilderen: welke lak gebruik je?

MissPompadour heeft lak die perfect is voor op tegels. Deze laksoort heet Matglans Robuust. Met deze tegelverf kun je een elegante, zijdeglans afwerking bereiken. De oppervlakken zijn slijtvast en gemakkelijk te onderhouden. Voegen kan je gewoon overschilderen met de tegellak. Zo krijg je een egaal, glad oppervlak. Breng 2 lagen lak aan. De geweldige tint komt pas tot zijn recht met de tweede laag tegelverf.

Om tegels op de vloer mee te verven, moet je de verflaag aan het einde stabiliseren met MissPompadour Verzegelen Maar. Want een vloertegel moet bestand zijn tegen druk, stoten en krassen. En met deze matte aflak kun je een echt slijtvast oppervlak creëren.

Matglans Robuust kan zonder problemen op wandtegels worden aangebracht. Want stromend water, zelfs in de douche, tast de tegellak helemaal niet aan. In de douche raden we aan om de wandtegels extra te verstevigen met om af te lakken. Matglans Robuust kan alleen niet tegen stilstaand water, want dan wordt de coating op de lange termijn aangetast. Matglans Robuust is daarom niet geschikt voor vloertegels in de douche.

Er zijn maar een paar tegels waarop de lak niet hecht: gewaxte of geïmpregneerde tegels kun je meestal niet verven, evenmin als tegels met een lotuseffect. Controleer daarom of jouw tegels niet tot deze uitzonderingen behoren voordat je lak bestelt.

Petrol: tegellak op een goede manier gebruiken

Met Petrol lak kun je de uitstraling van je kamer volledig veranderen. De mooie, rijke tint kan prachtig gecombineerd worden met andere kleuren. Je kunt ook een interessant patroon op je tegels toveren met de geweldige sjablonen van MissPompadour. Misschien kun je de petrol tint op je wandtegels combineren met een fris turquoise en/of een lichte zandtint.

Creëer een oase van welzijn in de badkamer met petrol tegels

Met petrol kun je een echte wellnesssfeer creëren, vooral in de badkamer. Je zou het diepe Groen met Petrol kunnen gebruiken op de vloertegels en je zou het op de wandtegels kunnen aanvullen met het delicate Groen met Gletsjer. Groen met Zuidzee gaat ook prachtig samen met Tile Paint Petrol. Je kunt ook het plafond schilderen - elke petrol kleurige tegelverf van MissPompadour is namelijk ook verkrijgbaar als bijpassende muurverf in petrol. Door petrol tegelverf te gebruiken in combinatie met een zandkleur zoals Beige met Zand in je badkamer, creëer je een heerlijke mediterrane sfeer. Wie wil er nu niet elke ochtend in Andalusië douchen?

De betegelde spatwand in de keuken schilderen met petrol

De kleur petrol past bijzonder goed bij keukens van natuurlijk hout. Deze kleur brengt frisheid in de ruimte. Wandtegels in petrol-kleur zijn daarom bijzonder geschikt voor keukenachterwanden. Als je een lichtgekleurde keuken hebt, gebruik dan een intense tint zoals Donkerblauw met Groen op de achterwand. Donkere keukens kunnen worden opgefleurd met een tegelkleur zoals Groen met Aqua.

Houd er rekening mee dat in ruimtes waar gekookt wordt, er vaak een lichte vettige damp hangt die ook op de tegels neerslaat. Daarom is het vooral in de keuken belangrijk om elke tegel zorgvuldig schoon te maken. Gladde tegels moeten ook worden voorbehandeld zodat de kleur beter kan hechten. MissPompadour Hechtblocken Maar is de perfecte grondverf en helpt ook om kleurafwijkingen te verdoezelen.

Zet accenten met lak in petrol in de bijkeuken & hal

Moet een bijkeuken altijd grijs en wit zijn? Waarom creëer je geen aangename werksfeer met een geweldige lakkleur? Ga voor tegelverf in een mooie petrol tint. Met petrolkleurige lak op je tegels krijgt de kamer een aangename sfeer en voel je je goed zodra je binnenkomt. Iedereen die je huis binnenkomt wil je natuurlijk in een goed humeur brengen. Een tegelvloer in de gang in petrol tinten is hier perfect voor? Matglans Robuust is het perfecte product om je tegelvloer om te te toveren.

Met de MissPompadour sjablonen heb je ook de mogelijkheid om een patroon op elke afzonderlijke tegel te drukken. De combinatie van tegelverf in verschillende kleuren ziet er heel geraffineerd uit en wordt vooral aanbevolen in de hal of gang - zo zijn stof en straatvuil minder zichtbaar. Vergeet niet om je laag tegelverf aan het einde te verstevigen met MissPompadour Verzegelen maar, vooral in de hal of gang.

Koop petrol tegellak bij MissPompadour

Tegellak van MissPompadour is verkrijgbaar in meer dan 90 kleuren. Hieronder vallen verschillende tinten petrol, zoals het mooie, rijke Groen met Petrol. Donkerblauw met Groen is ook een intense petrol tint. De lichtere Groen met Oceaan en de stralende Groen met Lagune kunnen ook worden gecategoriseerd als petrol tinten.

Je kunt het beste de MissPompadour kleurkaartenset bestellen. De kaarten ter grootte van een ansichtkaart kun je los uit het doosje halen. Je kunt je kaarten vastspelden en de kleuren in elk licht vergelijken. Als je nog steeds twijfelt, maak dan vooral ook gebruik van onze kadvieslijn. Onze deskundige en uiterst vriendelijke klantenadviseurs staan bijna 24 uur per dag klaar om je te helpen.

Als je dan toch je verf bij ons bestelt, bestel dan gelijk je gereedschap zoals een verfroller en kwast tegelijk als je je bestelling plaatst. Dit bespaart je een rit naar de bouwmarkt en extra verzendkosten. Je kunt ook onze projectsets gebruiken om er zeker van te zijn dat je geen producten vergeet.

Veelgestelde vragen & antwoorden over petrol tegellak

  • Is petrol tegelverf bestand tegen vuil?
    Hoewel donkere tegellak altijd iets minder gevoelig is dan lichtgekleurde tegelverf, zijn vloeren met patronen het minst gevoelig.
  • Hoe combineer ik petrol op tegels?
    Tegelkleur in petrol gaat prachtig samen met lichte turquoise tinten zoals Groen met Zuidzee of Groen met Gletsjer. Maar warme witte tinten zoals Wit met Zonnetje of beige tinten zoals Beige met Zand of Beige met Perzik harmoniëren ook goed met tegelverf in petrol tinten.