• Gratis verzending vanaf 100€
  • Betaal met iDEAL
  • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

Turquoise tegels: fris en levendig

Als je een echt frisse en levendige uitstraling wilt, kies dan lak in de kleur turquoise. Turquoise is een kleur tussen blauw en groen in. Koel blauw en warm groen zijn stijlvol te combineren met gekleurde lak in turquoise tinten. Deze tinten zijn perfect voor in de badkamer. Turquoise-blauw, zoals MissPompadour Donkerblauw met Groen, en turquoise-groen, zoals Groen met Smaragd, zijn namelijk aqua tinten. Die passen bijzonder goed in kamers die maritiem chic gestyled zijn.

Tegels turquoise schilderen - kan dat eigenlijk wel?

Vraag je je af of je echt zomaar over een tegeloppervlak heen kunt schilderen? Ja, met de juiste tegellak is dat geen probleem! Er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden voordat je de tegelverf aanbrengt.

Ten eerste moeten de tegels zorgvuldig worden mee gereinigd. De beste reiniger is onze milde maar effectieve MissPompadour Reinigen Maar. Al het stof, vuil, vet en kalkaanslag moet van de tegels af. Vermijd agressieve, chloorhoudende of sterk alkalische schoonmaakmiddelen. Resten hiervan kunnen zich ophopen in de voegen en later je turquoise verflaag vernielen.

Veel tegels hebben siliconenvoegen. En lak hecht niet op siliconen. Daarom moet je de siliconenvoegen afdekken met een speciale primer. Het aanbrengen van Siliconen Afdekken Maar doe je gewoon met een dunne kwast.

Zet hierna het hele oppervlak in de grondverf. Hechtblocken Maar zorgt ervoor dat de lak zelfs op zeer gladde oppervlakken hecht. Deze primer geeft je lakverf ook een betere dekking, vooral als je over tegels met een patroon heen schildert.

Zodra het oppervlak droog is, kun je beginnen je tegels turquoise te schilderen. Verf de grotere oppervlakken met een lakroller en gebruik een kwast voor de voegen. Als de eerste laag is opgedroogd, moet je het oppervlak nog een tweede keer schilderen. Twee lagen maken de lak robuuster en laten de mooie, zijdematte finish beter uitkomen.

Breng tot slot een extra beschermende laag aan op oppervlakken die zwaar worden belast, zoals vloertegels. MissPompadour Verzegelen Maar maakt je laklaag nog sterker en beter bestand tegen stoten en krassen.

Schilder met deze lak je tegels turquoise

MissPompadour heeft een lak die perfect is om tegels mee te verven. Deze tegelverf heet zijdeglans lak. We hebben een breed kleurenaanbod in deze tegelverf, dus je vindt zeker de juiste lak uit de meer dan 90 verkrijgbare tinten. De tegelverf is stootvast en bestand tegen krassen. Je kunt hem gemakkelijk schoonmaken en hij verdraagt schoonmaakmiddelen ook goed. Het halfmatte oppervlak laat turquoise tinten mooi uitkomen. Bijpassend bij de tegelverf is dezelfde tint ook verkrijgbaar als turquoise muurverf, zodat een combinatie van turquoise lak op wandtegels met wandverf op de muur of het plafond mogelijk is.

MissPompadour tegelverf heeft een uitstekende waterbestendigheid. Water dat over de wandtegels loopt, kan geen kwaad, zeker niet als je de coating ook afwerkt met Verzegelen Maar. Alleen stilstaand water moet worden voorkomen. Daarom is hij niet geschikt voor vloertegels in de douche of buitenshuis. Zijdeglans lak hecht op bijna alle tegels, hoewel je een paar uitzonderingen hebt: gewaxte of anderszins geïmpregneerde tegels kunnen meestal niet gelakt worden, evenmin als tegels met een waterafstotend lotuseffect.

Turquoise blauw tot turquoise groen: veelzijdig gebruik van tegelverf

Turquoise creëert niet alleen een geweldige wellnesssfeer, maar kan ons ook in vakantiestemming brengen, vooral in combinatie met helder blauw en stralend wit. Iedereen die ooit in Andalusië is geweest, herinnert zich de fantastisch beschilderde tegels in deze kleuren. Je kunt deze bijna oosterse patronen gemakkelijk zelf namaken met de sjablonen van MissPompadour.

Turquoise tegellak voor een strandsfeer in de badkamer

Wil je een badkamer die een glimlach op je gezicht tovert zodra je 's ochtends binnenkomt? Lak dan ten minste een deel van je wandtegels in een mooie turquoise kleur zoals Groen met Oceaan. Voeg daar een kleur als Beige met Zand aan toe en je hebt een echte vakantiesfeer in de badkamer. Je kunt ook de vloertegels versieren met turquoise en lichtbruine tinten. Vergeet echter niet om alle kalkresten in de badkamer zorgvuldig te verwijderen voordat je gaat verven en maak het project af met Verzegelen Maar.

Tegels in de keuken turquoise verven

Als je keuken een betegelde spatwand heeft, kun je die mooi laten uitkomen met een fris turquoise-blauw. Overweeg eens om turquoise te combineren met de kleur van naturel hout. Een kleur als Groen met Lagune geeft pit aan elke keuken. Voeg eventueel wat knaloranje accenten toe. In de keuken is het belangrijk om vetresten vooraf zorgvuldig te verwijderen zodat de grondverf en lak goed kunnen hechten. En omdat een betegelde spatwand vaak wordt schoongemaakt met schoonmaakmiddel, is het een goed idee om het oppervlak na het lakken extra bestendig te maken met MissPompadour Verzegelen Maar.

Accenten op vloertegels met turquoise

Niet alleen in de badkamer kan je de vloertegels versieren met turquoise-groene of turquoise-blauwe lak, maar ook in de hal of entree. Ook hier is het slim om met sjablonen en verschillende kleuren te werken. Hierdoor valt vuil van buiten minder op. Bij MissPompadour vind je een boel leuke sjablonen en geschikte tinten lak. Misschien kun je het fluweelzachte Groen met Petrol combineren met het felle Groen met Turquoise? Werk tot slot de lak op de vloer af met de MissPompadour topcoat Verzegelen Maar.

Turquoise tegelverf bestellen bij MissPompadour

MissPompadour biedt een mooie selectie turquoise lak: Ten eerste is er de prachtige tint Groen met Turquoise. Deze heeft de kleur van de halfedelsteen turkoois waar de tint zijn naam ook aan te danken heeft. Maar Groen met Oceaan is ook een verfijnde turquoise-tint die een iets gedempter effect heeft door de grijze kleurcomponenten. Het sterke Groen met Lagune heeft een intens effect, een tint die op de muur beter wat terughoudender kan worden ingezet. Het lichtgekleurde Groen met Gletsjer is heel delicaat, terwijl het frisse Groen met Zuidzee iets groeniger maar ook licht van kleur is.

Je kunt het beste eerst een setje kleurkaarten bestellen. De kleurkaarten ter grootte van een ansichtkaart kun je er afzonderlijk uithalen. Je kunt ze overal opplakken en in elk licht vergelijken. Als je de lak bestelt, kun je het best ook meteen gereedschap zoals kwasten en verfrollers meebestellen. Zo bespaar je de kosten van extra verzending of een trip naar de bouwmarkt. Als je nog vragen hebt, neem dan contact op met onze klantenservice. Ons deskundige team staat klaar om je voor, tijdens en na je project te helpen!

Veelgestelde vragen & antwoorden over turquoise tegellak

  • Hoe goed dekt turquoise lak?
    Turquoise verf van MissPompadour dekt heel goed. Toch moet je de verf twee keer aanbrengen, omdat de kleuren dan extra mooi uitkomen en de levensduur wordt verlengd door de dubbele dikte.
  • Hoe lang blijft turquoise tegelverf op de vloer zitten?
    Er is geen algemeen geldig antwoord op de vraag hoe lang turquoise lak op de vloer mee zal gaan. De duurzaamheid hangt af van de slijtage van de vloer. Zijdeglans lak is spatwaterdicht, maar verdraagt geen stilstaand water. In elk geval raden we aan om de laklaag op de vloer na het aanbrengen te verstevigen met de MissPompadour topcoat Verzegelen Maar.