10% op onze lak* met code GOLACK10

Naar de startpagina

Meubels verven in twee kleuren

In Verven - Zo doe je dat · 8 Min leestijd

Hou je van creatief bezig zijn en wil je een meubelstuk verven, maar heb je twee favoriete kleuren? Gebruik ze dan gewoon allebei! Met deze instructies is het supersimpel om je meubels in twee kleuren te verven!

Voor het verven

Het belangrijkste is het kiezen van de perfecte kleur. De kleuren moeten echt harmoniëren, elkaar goed aanvullen en ook bij de muurverf passen. Je kan een meubel bijvoorbeeld mooi accentueren door twee kleuren te gebruiken. Verschillende tinten van dezelfde kleur kan er ook mooi uitzien. De tinten uit onze verf CosyColours-collectie zijn hier bijzonder geschikt voor. Alle tinten in deze collectie passen goed bij elkaar - schilder bijvoorbeeld de binnenkant van een plank in Dawn Blue en de buitenkant in Stormy Sky Blue?

Hou je van levendig en gedurfd? Pak dan complementaire kleuren zoals Groen met Pistache en Rood met Kers. Heb je liever een rustige, zee-achtige sfeer, ga dan voor kleuren als Blauw met Mist en Wit met Vanille. Laat je inspireren in de kleurenpaletten van MissPompadour. Of je kunt de CosyColours-lak gebruiken, die perfect bij elkaar passen. We raden in ieder geval aan om de kleurenkaarten te bestellen voor het bestellen, zodat je de kleurencombinaties van tevoren kunt testen.

Van oud naar nieuw: ideeën uit onze verf-community

Laat je inspireren door onze eigen verf-community! In de berichten van de verf-community kun je veel voorbeelden zien van verschillende kleurencombinaties.

Stappenplan: meubels schilderen in twee kleuren

1. Voorbereiding:

Ook bij het verven in twee kleuren is belangrijk om het meubel eerst grondig te reinigen. Haal eerst al het vuil en stof weg. De zachte, maar uiterst effectieve MissPompadour Schoonmaken Maar is perfect hiervoor. Schuur oude lagen meubelwas en eventuele afbladderende verf weg. Als de oude verf nog goed dekt, kun je er ook gewoon overheen schilderen.

Ga je over oude lak heen schilderen? Dan kun je het volgende punt overslaan en meteen naar punt 3 gaan. :)

2. Grondverf:

Grenen hout met veel vlekken, en bloedend hout of hout dat sterk absorbeert moet worden geprimed. Er is ook een grondlaag nodig als je over kunststof, glas, glad fineer, metaal of andere gladde meubeloppervlakken gaat verven. Alleen zo kan de meubellak hechten op het gladde oppervlak en krijg je het beste resultaat. Gebruik hiervoor de MissPompadour Hechtblocken Maar grondverf. Zo komt er een egale witte basis. Let op: Verwijder bij het verven van roestende metalen meubels eerst de roest en breng roestwerende primer aan voordat je de primer aanbrengt.

Als je Hechtblocken Maar gebruikt als stainblock op hout, laat de primer dan ongeveer 8 uur drogen, 3 uur op gladde oppervlakken. Als er dan nog vlekken in de primer zijn, raden we aan om een tweede laag aan te brengen.

3. Afplakken:

Scheid zodra de grondverf is opgedroogd de verschillende kleurvlakken van elkaar met MissPompadour schilderstape.

4. De eerste kleur:

Nu kun je beginnen met het aanbrengen van de eerste kleur. Schilder 2 lagen verf en trek de tape eraf zodra je klaar bent. Zo voorkom je dat de verflaag opdroogt en scheurt als je het eraf trekt. Laat de verf goed drogen.

5. De tweede kleur:

Laat de geverfde oppervlakken goed drogen voordat je het afplakt - hoe langer hoe beter, maar ten minste een paar dagen. Maak de kleefkracht van het plakband minder door het bijvoorbeeld op je shirt te plakken en het er dan weer af te halen. Hierdoor voorkom je dat er schade komt op de nog kwetsbare verse verflaag. Druk de rand van het plakband dan vlak voor het verven stevig op het meubelstuk. Gebruik ook twee lagen van de tweede kleur. Laat de tape niet langer zitten dan nodig is. Met een beetje handigheid en geduld kun je met onze roze kwasten ook op veel plekken werken zonder af te plakken.

6. Topcoat

Worden de meubels intensief gebruikt? Breng dan 24 uur na de laatste laklaag nog een laag MissPompadour Verzegelen Maar aan en laat het meubel goed drogen voor 14 dagen. Zo heb je extra bescherming tegen krassen en stoten.

toptip: Om een rechte lijn te trekken of om bij alle hoekjes en gaatjes te kunnen, kun je het beste een van de fijne MissPompadour schijfmasten gebruiken. Met het schuine uiteinde kun je zelfs de meest afgelegen hoeken bereiken. Voor grotere oppervlakken bevelen we een verfroller aan.

Welke kleur is geschikt?

MissPompadour heeft een collectie waarin bijna elk van de meer dan 30 kleuren met een andere kleur gecombineerd kan worden. Dit zijn de zachte tinten van de CosyColours-verf. De zachte tinten van deze duurzame kleuren zorgen voor een mat en rustiek oppervlak op ee meubels. Deze kleuren zorgen voor een gezellige sfeer in je huis. Verven met CosyColours-verf past bijzonder goed bij een interieur met een vintage-look, maar passen eigenlijk wel in elke kamer.

In de kindvriendelijke LittlePomp collectie vind je ook mooie kleuren die goed combineren. Schilder bijvoorbeeld een meubel in de kinderkamer met het zachte Beige & Warm en voeg dan accenten toe met Grijs & Aandachtig. LittlePomp-lak is ook verkrijgbaar als muurverf.

Maar je vindt ook leuke kleurencombinaties tussen de meer dan 90 kleuren in onze lekker verven-collectie. Deze lak is verkrijgbaar in Matglans Robuust, waarmee je een mat en slijtvast oppervlak kunt krijgen. Matglans Robuust is ook weerbestendig en dus geschikt voor buiten.

De tweede lakvariant in de MissPompadour lekker verven collectie is Matte Lak. Zoals je uit de naam kunt afleiden, kun je met deze lak een mooi matte oppervlak maken. Beide laksoorten zijn ook verkrijgbaar als muurverf.

Behalve dat ze verkrijgbaar zijn in dezelfde kleuren als de muurverf, maar zijn ook afgestemd op de behangcollectie van MissPompadour. Het verven kan dus in 2 kleuren, maar je kan ook de binnenkant van een kastje versieren met bijpassend behang.

Al deze lakken dekken goed en zijn fijn om mee te werken. Je hoeft dus niet bang te zijn voor verfspatten of gemorste verf!

Tips & tricks voor mooie kleurranden

Bij het combineren van twee kleuren is het belangrijk dat je een duidelijke kleurrand maakt. De eerste stap is om een stuk af te plakken met MissPompadour schilderstape voordat je met de volgende kleur begint. Handig trucje: het is gemakkelijker om de tape te verwijderen als de verf nog nat is. Nog twee tips:

1. Omdat je de lak altijd in 2 lagen moet aanbrengen, moet het afplakken ook per verf. Dit betekent dat je de tape na de eerste laag verwijdert als de verf nog nat is. Plak het dan weer af als de verf is opgedroogd, voor de tweede verf. Dit lijkt misschien een beetje lastig, maar is het dubbel en dwars waard. Hierdoor krijg je strakke randen en een nette uitstraling.

2. Voor een strakke kleurrand op smalle stroken gebruik je de handige MissPompadour lijnschraper. Met deze kwast en een beetje oefenen krijg je al snel mooie lijnen!

Verfspullen in de MissPompadour-winkel

Om je projectje helemaal tot een succes te maken, heb je maar een paar materialen nodig. Alleen schilderstape, verfrollers en kwasten zijn nodig en een heel belangrijk hulpmiddel: het superhandige, composteerbare, herbruikbare en megaduurzame verfbakje van MissPompadour. Het verfbakje! gemaakt van natuurlijk materiaal is niet alleen erg stabiel, maar heeft ook verschillende vakjes zodat er een hoop kwasten in kwijt kunnen. Bij het verven met verschillende kleuren kun je deze kleine vakjes ook vullen met verf.

Als je vragen hebt over je project, aarzel dan niet om onze vriendelijke en deskundige klantenservice te bellen. Die zijn 24 uur per dag bereiken via e-mail, telefoon en WhatsApp.

Alle benodigde producten voor een perfect resultaat

Wij zijn er voor je

Heb je ondersteuning nodig bij het project of heb je een andere vraag? Neem dan graag contact op met onze klantenservice!

Onze klantenservice helpt je graag op elk moment- per WhatsApp , Email of rechtstreeks via ons contactformulier (ma-vr 09-18, za tot 16 uur).