• Gratis verzending vanaf 100€
  • Betaal met iDEAL
  • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

Heb je een hond, misschien een jonge? Of wil je een hond? Of deel je je huishouden met een kat?
Dan denk je waarschijnlijk ook na over hoe je woonomgeving zal samengaan met je dierlijke huisgenoot en stel je jezelf de vraag: Kan ik ook schilderen als ik een huisdier heb? Geen probleem met de juiste verf!

Niet-giftige verf voor je huisdier

Het onderwerp schoonheidsonderwijs heeft niets te maken met het schilderen van muren en meubels. Maar jonge honden hebben helaas, net als kleine kinderen, de eigenschap om eerst met hun mond en tanden hun omgeving te verkennen. Hetzelfde geldt voor katten. De melktanden van een jonge hond zijn verdomd scherp en puntig. Dus als je hond eenmaal zijn favoriete stoelpoot heeft uitgezocht, is de "lak er relatief snel af".
Dat is in twee opzichten niet goed: de ontlasting ziet er niet meer mooi uit - en normaal gesproken zijn de ingrediënten van Verven en lakkenn het helemaal niet eens met het beestje.
Natuurlijk zijn je pedagogische vaardigheden nu nodig. Met geduld kun je je puppy leren niet aan meubels te knagen. Toch moet je een kleur kiezen die je viervoeter niet in gevaar brengt. In elk geval is het goed om je stoel- en tafelpoten te verven met MissPompadour verven of Lakn. Deze zijn oplosmiddelvrij en op waterbasis. Dit betekent dat je kleine rakker kan knagen zonder zichzelf te vergiftigen - wat al goed nieuws is.
Mettertijd zul je de knaaggewoonte zeker kunnen doorbreken met goede woorden, gepast schelden en verleidelijke traktaties. Nu is het ook de moeite waard om alle schade op te ruimen. MissPompadour Om te plamuren worden krassen en depressies opgevuld. Ten slotte nog even opschuren en opnieuw schilderen in je favoriete kleur.

Speciale verf om je muren te beschermen

Honden hebben vaak de gewoonte om met hun hele lichaam langs de muur te wrijven. Katten wrijven ook graag tegen hoeken om hun geursporen achter te laten. Omdat hun vacht altijd wat vet en vaak ook vuil bevat, kun je dat na korte tijd op een muur zien. Dit kan ook met honden. Het is echter mogelijk dat de schade al is aangericht en de muur al beschadigd is. Schilder in zo'n geval gewoon de muur opnieuw. Wij raden je aan onze MissPompadour De Nuttige Muurverf te gebruiken. Deze muurverf is mat en toch volledig afwasbaar. Je kunt vuil en vetresten gewoon afwassen met water en een mild afwasmiddel.

Waar laat je het huisdier terwijl je schildert?

Terwijl je muren of meubels schildert, is het een goed idee om je nieuwsgierige dierlijke huisgenoten een tijdje in een andere kamer te zetten. Misschien heb je vrienden of familieleden die graag een paar uur op je viervoeter willen passen. We hebben al wat ervaringen met "gekleurde honden". Als er toch kleurstof in de vacht terechtkomt, wacht dan niet tot deze is opgedroogd. Dan is het enige wat gedaan kan worden het afsnijden. Zolang de verf nog nat is, kun je hem met veel water uitwassen
Zoals je ziet is schilderen met dieren geen enkel probleem - zeker niet als je de juiste kleur kiest.

Kleurkeuze