• Gratis verzending vanaf 100€
 • Betaal met iDEAL
 • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

Welke lak voor hout? Grijze verf bij MissPompadour verf

In ons assortiment vind je een grote selectie grijze houtverf voor binnen en buiten. Tussen de verschillende kwaliteiten vind je zeker de juiste grijze lak voor jouw project!

Grijze houtverf in de lekker verven collectie

MissPompadour lakken zijn verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten. Met de Eggshell lakvariant kun je zijdezachte matte oppervlakken creëren die bestand zijn tegen intensief gebruik en heel gemakkelijk schoon te maken zijn. Deze lakkwaliteit is je verkrijgbaar in meer dan 90 kleuren uit de lekker verven collectie, waaronder veel interessante grijstinten.

Een tweede lakkwaliteit is MissPompadour Matte lak. Je krijgt een poederachtig, fluweelachtig oppervlak dat er uiterst elegant uitziet. De volledig matte houtlak ziet er vooral interessant uit in donkergrijze tinten. Matte lak is ook verkrijgbaar in meer dan 90 kleuren. Het toepassingsgebied voor deze lak is het interieur van het huis.

Overigens zijn de grijze inkten in de Simply Verven collectie perfect afgestemd op onze MissPompadour vliesbehang collectie. Als je een muur in een bijpassende kleur wilt ontwerpen, vind je alle inkten in de Eggshell lak en Matte lak collecties ook als identieke grijze muurverf. Niets staat een ton-sur-ton ontwerp van grote meubels en de muur erachter in de weg!

Grijze houtlak op krijtbasis: mat voor elegante interieuroppervlakken

Je kunt grijs hout ook afwerken met krijtlak uit de collectie CosyColours van MissPompadour. De zachte grijstinten in deze collectie maken indruk met hun gezellige uitstraling. Je hebt geen vluchtige organische stoffen en geuren nodig en ze zijn volledig onschadelijk voor de gezondheid. Met CosyColours krijtverf kun je matte, licht rustiek ogende oppervlakken creëren die bijzonder goed passen bij een vintage look of een klassieke landhuisstijl.

Je vindt ook 2 charmante grijstinten in de LittlePomp krijtlak kindercollectie, die niet alleen geschikt zijn voor kinderkamers. Deze grijze houtverven zijn ook vrij van vluchtige organische stoffen (VOS) en zijn volledig veilig in gebruik, dus zelfs zwangere vrouwen kunnen je ermee verven.

Grijze houtverf in halfglans voor buiten

Wil je een pergola op het terras mee te verven? Een garagedeur, je voordeur of de vensterluiken? Misschien wil je ook de tuinmeubelen op het terras mee te verven. Grijstinten zien er bijzonder chic uit als het huis wit gepleisterd is. De beste manier om hout buiten af te werken is met de weerbestendige houtverf Grijs met Grijs MissPompadour Eggshell lak.

Waarom niet je tuinhuisje mee te verven in een mooie grijstint zoals Grijs met Ochtenddauw? Je kunt het grijs dan contrasteren met fris wit op de deur- en raamkozijnen. Heeft je houten tuinhek een nieuw laagje verf nodig? Verf je schutting dan om mee te verven in een middelgrijze tint, zoals Grijs met Grijs. De grijze houtverf kun je overigens heerlijk buiten spuiten met een verfspuit. Dan is de klus heel snel geklaard.

Toepassingsgebieden voor grijze houtverf

Naast buitenshuis zijn er eindeloos veel andere toepassingsgebieden voor grijze houtverf binnenshuis. Je kunt MissPompadour verf bijvoorbeeld gebruiken om een licht vergeeld houten plafond te verfraaien met een lichtgrijze tint zoals Grijs met Warmte of om je naturel houten keuken een nieuwe look te geven.

Grijze houtlak op trappen en wandbetimmeringen binnenshuis

Trappen zijn vaak gemaakt van natuurlijk hout of hebben een saaie bruine kleur. Probeer eens een grijstint. Grijs ziet er eigentijds uit en kan prachtig worden gecombineerd. Zelfs saaie wandbekleding hoeft niet saai te blijven. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om de hal meer pit te geven met een grijstint met kleurpigmenten? Grijs met Groen of Grijs met Blauw zijn hier bijzonder geschikt voor. Gebruik verfrollers voor grote oppervlakken. Je vindt de juiste producten en gereedschappen ook in de online shop van MissPompadour.

Grijs: houtkleur voor discrete maar elegante ramen en deuren

Om kozijnen mee te verven in een grijstint is altijd een goed idee. Lichtgrijs past namelijk bij elk kleurenschema in de kamer. Aan de buitenkant kun je de ramen ook mee te verven in een intense antracietkleur zoals Zwart met Leisteen. Maar dit kan er binnen ook heel chique uitzien. Je hebt geluk dat er zoveel grijstinten verkrijgbaar zijn. Zelfs als je kozijnen van kunststof zijn, kun je ze Grijs met Grijs met Hout verven. Met de juiste grondverf zal de houtkleur ook op dit oppervlak hechten. De juiste verfkwaliteit om buitenramen mee te verven is Eggshell lak.

Natuurlijk kun je ook binnendeuren verfraaien met Grijs met Grijs houtverf. Door te kiezen voor een lichte grijstint zie je er ingetogen en discreet uit, maar ook de intensere Grijs met Beton of een donkere tint zoals Grijs met Turf veranderen saaie deuren in blikvangers. Voor grote geverfde oppervlakken zoals deuren kun je de houtverf ook aanbrengen met verfrollers of spuiten met een spuit. Om mee naar binnen te verven zijn alle MissPompadour lak producten geschikt.

Een nieuwe verflaag voor hout: bestel grijze lak bij MissPompadour

Als je hout grijs wilt verven, biedt MissPompadour verschillende lakproducten in verschillende grijstinten: in de MissPompadour lekker verven collectie vind je bijvoorbeeld het lichte, delicate Grijs met Zeezout. Grijs met Linnen is een vrij neutrale, lichte grijstint. Grijs met Bruin neigt naar de kleur die in zijn naam zit. Het mysterieuze Grijs met Zwart is een zeer donkere kleur. Deze en vele andere inkten worden aangeboden in de kwaliteiten Eggshell lak en Matte lak.

In de krijtlak collectie van CosyColours vind je het lichte Rainy Days Grey en het warme Silence Grey. Met een paar bruine pigmenten is de gezellige Silk Grey indrukwekkend en Warm Grey bevat nog meer bruine pigmenten. Quiet Moments Grey is een heerlijk omhullende tint. Met zijn groene pigmenten heeft Calm Grey een zeer Scandinavische uitstraling. Er zijn ook twee zeer donkere grijstinten in het CosyColours assortiment: het prachtige antraciet van Comfort Grey en de bijna zwarte tint Secret Grey.

De LittlePomp krijtcollectie voor kinderen bevat ook 2 houtverven in prachtige grijstinten. De naam van de lichtere houtverf zegt het al: hij heet Grijs & Ontspannen. En de donkere Grijs & Aandachtig is perfect om accenten te leggen - en niet alleen in de kinderkamer. Alle LittlePomp krijtlak inkten zijn ook verkrijgbaar als muurverf.

Veelgestelde vragen & antwoorden over grijze houtverf

 • Moet ik voorstrijken als ik houten voorwerpen of houten meubels grijs wil meeverven?
  Het kan nuttig zijn om een houten oppervlak voor te behandelen met een grondverf. Om sterk absorberend natuurlijk hout mee te verven, kun je het oppervlak het beste voorbehandelen met MissPompadour om te gronden. Dit bespaart je een hoop verf. Het is ook het beste om zeer gladde oppervlakken of hout met grote knoesten voor te bereiden op de verflaag met een primer. Eiken en tropische houtsoorten kunnen vaak zelfs jaren later nog uitlopen. Het aanbrengen van om te gronden is ook belangrijk voor zulke problematische oppervlakken.
 • Waarmee combineer ik grijze houtverf?
  Grijstinten hebben het voordeel dat ze vrij neutraal zijn. Er zijn echter ook grijze houtkleuren die door hun pigmenten naar bepaalde kleuren neigen. Deze moeten dan dienovereenkomstig worden gecombineerd.
 • Wat is het verschil tussen grijze houtbeits en grijze houtvernis?
  Houtbeits en houtvernis zijn verschillende producten voor het behandelen van hout. Houtbeits is een niet dekkende coating die het hout bestendiger maakt. Het aanbrengen van lazuur is zinvol als de houtstructuur behouden moet blijven. Houtvernis daarentegen vormt een ondoordringbare, ondoorzichtige laag op het oppervlak van het hout. Zo bescherm je de houten oppervlakken en geef je ze elke gewenste kleur.